GansSuDjA Опубліковано: 13 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2012 Есть Проект на мансардный дом 8 на 9. Проект делала молодая девушка-проектант. несколько раз пересчитывала размеры из-за ошибок и неточностей. Фундамент: бутобетонный-гранит, глубина 1,2 м; цоколь 90 см - гранит Грунт: 1,5 метра-чернозём, далее глина Стены: газобетон шириной 37 см или 30+утеплитель Крыша: металлочерепица. Перекрытия: плиты ПК42-12-8 (4180х120х22) Исходя из этого главный вопрос: правильно ли посчитан фундамент здания? П. С. Я прикидывал, считал...кажется правильно, но хотелось бы услышать авторитетное мнение уважаемых форумчан. Спасибо за советы и ответы! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wipe Опубліковано: 14 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2012 глубина 1,2 м Грунт: 1,5 метра-чернозём, далее глина копать как минимум до глины и отсыпать подушку с трамбовкой, чернозем материал в котором происходит гниение и распад органики, то есть он осядет под домом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Artyomovets Опубліковано: 14 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2012 копать как минимум до глины и отсыпать подушку с трамбовкой, чернозем материал в котором происходит гниение и распад органики, то есть он осядет под домом. вроде по чертежам фундамент глубже 2 метра уходит... молодая девушка-проектант учла грунты Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 14 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2012 Есть Проект на мансардный дом 8 на 9. Проект делала молодая девушка-проектант. несколько раз пересчитывала размеры из-за ошибок и неточностей. Фундамент: бутобетонный-гранит, глубина 1,2 м; цоколь 90 см - гранит Грунт: 1,5 метра-чернозём, далее глина Стены: газобетон шириной 37 см или 30+утеплитель Крыша: металлочерепица. Перекрытия: плиты ПК42-12-8 (4180х120х22) Исходя из этого главный вопрос: правильно ли посчитан фундамент здания? П. С. Я прикидывал, считал...кажется правильно, но хотелось бы услышать авторитетное мнение уважаемых форумчан. Спасибо за советы и ответы! А расчет не хотите выложить? Относительно планировки. Для меня более логичным было бы использовать пристройку для лестницы. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ПЛАСТИК Опубліковано: 14 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2012 По лестнице, там угол подьема будет как на стремянке 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 14 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2012 Судячи з Ваших планів, навантаження на ргунт від зовнішніх стін буде приблизно 4-5т/м.п. а від внутрішніх 7-8т/м.п Тому ширина підошви фундаменту повинна біти більшою в центральній стіні (внутрішній). На внутрішню стіну у Вас приходять плити перекриття з двох прольотів, це навантаження більше ніж навантаження від покрівлі, тому так зазвичай і виходить, що зовнішні стіни меньш навантажені ніж внутрішні несучі. Стосовно грунту: в мене є сумнівви, що 1.5м у Вас чорнозем, зазвичай він до 0.5м. А якщо навіть і так, то передавати навантаження від будинку на чорнозем крайнє не рекомендую. У Вас є геологія (звіт досліджень основи) ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AНДРЮША Опубліковано: 14 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2012 Судя по схеме стены, у вас кладочный шов 12мм, т.е. девушка запланировала пенобетон на раствор. У газобетона плотность 400 у пенобетона 600-800+больший вес раствора, общий вес стены и количество используемых материалов может отличаться. Кроме того утеплять ячеистые бетоны пенопластом не рекомендуется. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
GansSuDjA Опубліковано: 14 серпня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2012 (змінено) Спасибо за внимание к теме, теперь по порядку: 1. геологии нету, грунт до грубины почти 2 метра чёрный, а потом сразу глина. На участке копали колодец там было это чётко видно. У всех соседей фундаменты глубиной такие же и большинство из бута(Житомир - кладець гранита) 2. в проекте 2200 высота фундамента вместе с цоколем, который 90 см. 3. отметка 2700 это планируется подвал(не знаем или будем делать, посмотрим у соседей, которые в этом году вырыли котлован и выложили подвальное помещение) 4. Значит нужно среднюю несущую стену сделать шире?? Как вычислить ширину?? 600 хватит?? Соответственно и стена должна будет из Д500 или Д600? 5. Вообще трудно было работать с этим проектом, потому что все мои идеи воспринимались как выдумки, а главный архитектор говорил, "Сделаем так как у всех, не переживай". А девушка делала так как он говорил. Это по поводу швов в кладке. Я говорил про клей, мостики холода, а мне... "да это все новое, никто не знает как поведет себя через 10-20 лет, а вот цементный раствор- О-Го-Го!!!". Делать буду конечно на клей, и утепение минватой. 6. По поводу лесницы... будем по месту смотреть как делать что бы удобно было. Программа минимум на этот сезон да дождей: фундамент и цоколь Программа максимум: фундамент и цоколь + выкинуть грунт с подвала, перекрыть подвал, забетонировать полы. П.С. все сроки которые планировал у меня съел проект - месяц его делали...как раз каникулы пролетели. Самый важний момент в расчете фундамента это что бы потом плиты перекрытия правильно и хорошо легли. План пирога фундамента: и нужно ли делать подошву фундамента шире?? и еще разрез фундаментов в проекте с ошибками(2 см-мелочь, но это ведь может потом вылезть боком, а вдруг и другие есть ошибки) Змінено 14 серпня 2012 користувачем GansSuDjA Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
GansSuDjA Опубліковано: 14 серпня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2012 ну и вот мои расчеты 1. Стена вровень с цоколем(к этому больше склоняюсь) 2. Западающий цоколь получится с соблюдением размеров проекта и норм опирания плиты. то есть как я посчитал, то для идеального решения нужно увеличить на 60 мм расстояние между осями здания. тогда можно и вровень и западающий цоколь делать и опирание 120 мм(як книжка пише ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: 14 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2012 Стены: газобетон шириной 37 см или 30+утеплитель 375-ый газосилкатный блок лучше 300 + утеплитель. По крайней мере в 1ой климатической зоне он проходит по расчету. Класть на клей. Можете взять 400мм d500 - еще лучше, он более ходовой вроде как. Кроме того утеплять ячеистые бетоны пенопластом не рекомендуется. именно, в этом смысла нет - дороже и вред может быть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wipe Опубліковано: 15 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 15 серпня 2012 в проекте 2200 высота фундамента вместе с цоколем, который 90 см то есть под землю фундамент ушел на 1,3 м, 20-30 см добирать все же надо чернозем до глины, ну я думаю это будут делать. Добавлено через 4 минуты и нужно ли делать подошву фундамента шире?? если проектант расчитал пятку шире самого фундамента, значит такова несущая спосбность грунта, она тем самым увеличивает площадь опирания, так и надо делать думаю, она ведь под этим потом подпишеться и ей отвечать за это головой. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 15 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 15 серпня 2012 6. По поводу лесницы... будем по месту смотреть как делать что бы удобно было.Как вариант - на этом квадрате 2,5х2,5 можно разместить винтовую лестницу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seyvalter Опубліковано: 15 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 15 серпня 2012 Про правильність - неправильність фундаментів судити важко без геології та розрізів по фундаменту, та як правило чорнозему буває не більше метра. Та є бакі які помітиі на скоро руку: 1, плити перекриття неможна стикувати на внутрішній несучій стіні стик - в- стик якщо капітальна стіна продовжується і на другому поверсі - між ними потрібен зазор мінімум 120мм для перевязкі кладкі стін. 2, Монолітні ділянки - на що оперті окрім стін - намальована по бокам якась палка - ЩО ЦЕ? якщо швелер або уголок то де виноска, номер, розмір і т.д. 3, Плити на внутрішній стіні наполовину закрили димоход каміна. 4, Не вказано каналізаційний стояк - а між тим він виходить теж розбитий панелями пополам. Я б дав його на ту сіну що комин - але тоді треба розвернути унітаз на 90 градусів. 5, Висота підвалу 1,8 метра? 6, Фундаменти БЕЗ ПОДУШКІ, і це при подвійному з/б перекритті і на невідомих грунтах - за це треба вже бити по руках, і то сильно! Робити так не здумайте. 7, Не показані отвори в фундаментах для проведення комунікацій - буває, інколи замовник при заливці ще не знає де буде септик та вода. Та якщо знаєте - закладіть та мгільзу для труби - щоб потім не довбати дірок. Якщо дівчина щойно після інститута - ці огріхи їй ще можна пробачити - морду бити варто ГІПу що це випустив. Цікаво булоб продивитися і всі інші листи - чесно кажучи є легке занепокоєння. -особливо по кроквам - якщо ф-ти так зроблені - то може і з дахом намудрили.... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
GansSuDjA Опубліковано: 15 серпня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 15 серпня 2012 то есть под землю фундамент ушел на 1,3 м, 20-30 см добирать все же надо чернозем до глины, ну я думаю это будут делать. Добавлено через 4 минуты если проектант расчитал пятку шире самого фундамента, значит такова несущая спосбность грунта, она тем самым увеличивает площадь опирания, так и надо делать думаю, она ведь под этим потом подпишеться и ей отвечать за это головой. пятка не расчитана, это я сам хочу её шире сделать, для уверенности вот расчетные фундаменты Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
GansSuDjA Опубліковано: 15 серпня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 15 серпня 2012 (змінено) Про правильність - неправильність фундаментів судити важко без геології та розрізів по фундаменту, та як правило чорнозему буває не більше метра. Та є бакі які помітиі на скоро руку: 1, плити перекриття неможна стикувати на внутрішній несучій стіні стик - в- стик якщо капітальна стіна продовжується і на другому поверсі - між ними потрібен зазор мінімум 120мм для перевязкі кладкі стін. 2, Монолітні ділянки - на що оперті окрім стін - намальована по бокам якась палка - ЩО ЦЕ? якщо швелер або уголок то де виноска, номер, розмір і т.д. 3, Плити на внутрішній стіні наполовину закрили димоход каміна. 4, Не вказано каналізаційний стояк - а між тим він виходить теж розбитий панелями пополам. Я б дав його на ту сіну що комин - але тоді треба розвернути унітаз на 90 градусів. 5, Висота підвалу 1,8 метра? 6, Фундаменти БЕЗ ПОДУШКІ, і це при подвійному з/б перекритті і на невідомих грунтах - за це треба вже бити по руках, і то сильно! Робити так не здумайте. 7, Не показані отвори в фундаментах для проведення комунікацій - буває, інколи замовник при заливці ще не знає де буде септик та вода. Та якщо знаєте - закладіть та мгільзу для труби - щоб потім не довбати дірок. Якщо дівчина щойно після інститута - ці огріхи їй ще можна пробачити - морду бити варто ГІПу що це випустив. Цікаво булоб продивитися і всі інші листи - чесно кажучи є легке занепокоєння. -особливо по кроквам - якщо ф-ти так зроблені - то може і з дахом намудрили.... 1. 2. Монолітні ділянки опираються на швеллер 24 3. Димоход каміна буде йти не в стіні, а мабуть через плиту, хоча ще вирішується це. 4. розстановка у ванні буде дещо іншою і стояк піде по стіні з вентканалами, там вже плита буде кластися, дивлячись на ситуацію(все одно ділянка буде монолітитись). 5. в місцях, де буде підвал, висота фундамента+цоколя 2700 на плані ці ділянки відмічено рисочками. 6. подушку я також хочу робити, в попередніх повідомленнях намалючав приблизно, що планую. 7. Всі ці моменти лягають на мою голову і це треба все продумувати МЕНІ. Хоча за проект заплачено, і мені казали що по ньому можна спокійно ставати і будуватися. З ГІПом взвгалі ситуація цікава, той що починав працювати зі мною, посварився з начальством і пішов на лікарняний, мені подзвонив ввечері перед тим як я мав забирати проект і сказав щоб я проект не брав, а гроші віддав йому і він зробить інший-хороший проект(і це після місяця змін нервів і перерахунків), в проектному швиденько знайшли іншого(я думаю він навіть не дивився проект, просто підписавши його). Коли я намагався зосередити їхню увагу на дрібницях типу тогож димоходу, товщини перегородок, сходів, вентканалів у підвалі, продухів у цоколі і тд. була дуже велика ОБРАЗА, що я не поважаю їх як професіоналів своєї справи. Втративши час, нерви і бажання спілкуватися, я просто забрав проект, бо треба будувати. Кожний етап над фундаментом буде прораховуватися зимою, буду вивчати проектне мистецтво ;) . А зараз потрібна допомога у правильних розмірах фундаменту. Як мені кажуть всі знайомі: Проект тобі потрібен лише для підпису і печатки, а будуватися будеш так як прийдеться, і перероблювати все одно треба буде. Змінено 15 серпня 2012 користувачем GansSuDjA Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
GansSuDjA Опубліковано: 15 серпня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 15 серпня 2012 Кроквяну систему викладу пізніше Наразі основне питання фундамент. В пятницю потрібно робити розмітку і починати копати Отже я зупинився на зовнішніх розмірах основного фундаменту 9000х9200 Замість запроектованих 8860х9160 Так як його ширина 500 то це дасть можливість правильно виганяти цоколь і мати певний запас в одну і іншу сторону. Ну так здається ;) у вкладеннях розрізи з проекту. можу надіслати проект у форматі dwg якщо хтось дуже зацікавився і хоче допомогти (мені б це не завадило - будувати планую максимально самостійно) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seyvalter Опубліковано: 16 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 16 серпня 2012 1. 5. в місцях, де буде підвал, висота фундамента+цоколя 2700 на плані . На плані підвалу ясно написано - "План на відмітці -2,200" - -2,200 - це відносно нуля - чистої підлоги першого поверху - відкиньте 30 см. на перекриття і утеплення - і отримаєте підвал з висотою 1,9 м. ( низ на відмітці -2,200 - верх на відмітці -0,300). А взагалі - весь проект сильно попахує косяком. По бутобетонних ф-тах я б дав крім подукі - ще 30 сантиметровий обвязочний з/б пояс поверху - щоб ці всі каменюки сприймали навантаження разом а не яка більше - яка менше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wipe Опубліковано: 16 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 16 серпня 2012 вот расчетные фундаменты я то же строю дома из газобетона, так же нет пяток, но все от грунта зависит, пока с этим все нормально. Но лью монолитную армированную ленту. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seyvalter Опубліковано: 16 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 16 серпня 2012 Показник не те щовін не потріщав в процесі будівництва - показник хочаб 10-20 років без тріщин. Стіна з газоблока відносно легка - а от два ж.б. перекриття - ні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
GansSuDjA Опубліковано: 16 серпня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 16 серпня 2012 На плані підвалу ясно написано - "План на відмітці -2,200" да це вірно просто на плані фундаментів видно місце, де буде 2700 відносно 0. Тобто 300 на перекриття і ще на підлогу підвалу. Тобто сам фундамент навколо підвалу буде заглиблений на 2700 відносно 0. Ми ще навіть не знаему, чи будемо підвал робити. побачимо як у сусідів буде. Те що проект "стрьомний" - це ясно. Але все одно треба починати. Завтра буду робити розмітку. Підкажіть яку зробити подушку під фундаментом. А над цоколем я теж думав про армопояс. Але то буде вирішуватися коли дійде справа. Наразі питання в розмірах фундамента залишаються не вирішиними остаточно. Добавлено через 57 секунд wipe, Дякую за підтримку, було б цікаво побачити більше інши про ваше будівництво. Можливо тема є ваша. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
GansSuDjA Опубліковано: 17 серпня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 17 серпня 2012 Ось, погрався в Архікаді. Тепер видно, що це заглиблення навколо підвалу додасть неабиякої мороки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seyvalter Опубліковано: 17 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 17 серпня 2012 Напишіть мені на почту - скину фундаменти які більш-менш вам підійдуть (теж будинок з газобетону, з підвалом та двома ж/б перекриттями). seyvalter@yandex.ru Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз