standov Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня (змінено) 12 минут назад, Дорофеев Сергей сказал: Кладу датчик на пол - открываем воду - через минуту смотрим показания датчика. датчік на пол не відображає аж нічого, бо плитка та основа під нею має гігантську теплоємність, ви можете сто разів класти якісь датчики на підлогу але я в тому живу я точно знаю як воно насправді. Хочеться якихось датчиків - їх є в мене, як скоро датчик термостату по підлозі покаже прогрівання якщо пустити воду з крану на підлогу? то можно навіть порахувати - 10 літрів/хв води 40 градусів за умови 100% переносу тепла віддадуть 20 градусній підлозі 200вт тепла, що за хвилину нагріє 60кг бетону на 1 градус (і вт всю цю хвилину будете кайфовать від того зо стоїте на підлозі 20 градусів а вода навколо 40...кайф якийсь для мазохістів, як на мене) Змінено 15 жовтня користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 9 минут назад, Дорофеев Сергей сказал: Рациональность в члму? економія 20м труби, ну хай то буде 20 евро, в обмін на проблеми з меблями стінами? якась сумнівна раціональність. На ефективність опалення то взагалі не впливає, бо теплий контур то теплий контур. "Не понятно"(с) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
B.S.V. Опубліковано: 15 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2 часа назад, standov сказал: Якесь трохи дивне взаємне розташування сантех-приборів ) Зрозуміло що питання не до виконавця, але цікаво Все там нормально. 90х40х40х80. Просто деякі фото робляться з розміром 0,5, так як в одиничці не влазить. Там моноліт, тому унітаз і ближче до кабіни. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 41 минуту назад, standov сказал: що за хвилину нагріє 60кг бетону на 1 градус (і вт всю цю хвилину будете кайфовать від того зо стоїте на підлозі 20 градусів Да и я как то не теоретически рассуждаю. Зачем в ваших расчетах 60 кг бетона. Мне не нужна теплоотдача с 0,8 м2. Я утверждаю (основываясь на опыте эксплуатации) что горячая вода одну минуту пробившись на кафель комнатной температуры нагреет его так что вы тактильно не ощутите холода. Я стою на полу и не ощущаю холода, а какая температура стяжки на глубине 5 см. меня не волнует. Разница хорошо ощущается если одной ногой стоять на теплом, а другой на не отапливаемом участке. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня Та наче я з тим не живу, ) вам видніше як воно буде нагрівати 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 4 години тому, Дорофеев Сергей сказав: Холодильник конечно проверка на вшивость. Но я никогда не раскручиваю т.п. под постоянно стоящей мебелью (кухни, шкафы купе, душевые кабины) тут треба врахувати яке саме це місце, якщо північна стіна та ще й мало провітрюється, можливо варто і під меблями кинути щоб не бралась сирість. В мене у квартирі, хоч і південно-західна сторона, але між трьома стінами зроблена шафа купе, так ось зимою в ній 13 градусів, відповідно там все мокріє, хоч і 5й поверх. Тому не завжди варто обходити ТП меблі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 4 години тому, Vikctor сказав: Я б не хизувався таким. Іноді краще не робити самому собі антирекламу. П.С.: ви вже другий раз пишите про душову кабину. На фото вище трапик в підлозі і відповідно поддона не буде. Кабини як таковой теж може не бути. Я не проти підігріву душової зони, але варто підігрів робити в 15 см від трапа, щоб, коли ви прийдете після роботи, він не виявився висушеним і в ванній смерділо каналізацією, ось і все. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 20 минут назад, Андрій Миколайович сказал: Я не проти підігріву душової зони, але варто підігрів робити в 15 см від трапа, щоб, коли ви прийдете після роботи, він не виявився висушеним і в ванній смерділо каналізацією, ось і все. Ви теоретик? Бо пишу ще раз - на ринку повно трапів з сухим затвором. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 9 часов назад, Андрій Миколайович сказал: тут треба врахувати яке саме це місце, якщо північна стіна та ще й мало провітрюється, можливо варто і під меблями кинути щоб не бралась сирість. В мене у квартирі, хоч і південно-західна сторона, але між трьома стінами зроблена шафа купе, так ось зимою в ній 13 градусів, відповідно там все мокріє, хоч і 5й поверх. Тому не завжди варто обходити ТП меблі. Вы живете в квартире. К вам, лично, нет претензий. Так бог дал. Но в доме стены не должны сыреть. Это аксиома. Если по ним пошла сырость это прое....просчеты предидущих строителей. А если стены от намокания предохраняет отопление это попытки спасти ситуацию. P.s. Операция "Ы" помните? Только картины предохраняют стены от сырости, а ноги от ревматизма. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 15 годин тому, Дорофеев Сергей сказав: горячая вода одну минуту пробившись на кафель комнатной температуры нагреет его так что вы тактильно не ощутите холода. Я стою на полу и не ощущаю холода Я теж спочатку пускаю воду, а потім стаю в душ (бо газовому котлу треба деякий час) і вода швидко нагріває плитку - дискомфорту немає коли опалення вимкнено, але великий плюс ТП - душ швидко висихає Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня А шо, если стать на холодный пол (комнатной температуры)) в душе, то сразу в реанимацию забирают!?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 15 минут назад, DimaF сказал: А шо, если стать на холодный пол (комнатной температуры)) в душе, то сразу в реанимацию забирают!?) Ми ж наче про комфорт а не про шкоду для здоров'я. А так то в мене був сосід в багатоквартирному будинку, який щоранку в будь-яку погоду і в будь-яку пору року виходив на двір в плавках, виливав на себе два відра холодной води з під крану і після цього ще хвилин 10-15 займався на турнику. Я думаю йому бойлер як і ГВП в цілому не надто потрібні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 1 минуту назад, Vikctor сказал: Ми ж наче про комфорт А в чем дискомфорт? Вы не беретесь руками за холодные ручки дверей, зимой в скафандре по улице ходите? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 3 минуты назад, Vikctor сказал: Ми ж наче про комфорт Тут как в политике, опять выбираем меньшее зло. По СНИПу температура т.п. в нежилых помещениях 31°. Моя температура 36.7°. По любому я не чувствую (простите за каламбур) теплый теплый пол. Это только в 9 этажках, когда я от полотенцесушителя подключал трубы, пол действительно ощущался теплым. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 5 минут назад, DimaF сказал: А в чем дискомфорт? Вы не беретесь руками за холодные ручки дверей, зимой в скафандре по улице ходите? Ну я старой закалки і наприклад не потребую реціркуляції. Але ж окрім мене є й інши користувачи душу. В цілому я дуже задоволений що не оминав контурами ТП нічого на підлозі і до душевого трапу труби підходять упритул. Єдине за що дорікатиму собі весь час - що в спальнях встановив радіатори замість ТП. Це головна дурість за весь час будивництва. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 1 минуту назад, Дорофеев Сергей сказал: Тут как в политике, опять выбираем меньшее зло. По СНИПу температура т.п. в нежилых помещениях 31°. Моя температура 36.7°. По любому я не чувствую (простите за каламбур) теплый теплый пол. Это только в 9 этажках, когда я от полотенцесушителя подключал трубы, пол действительно ощущался теплым. Температура стопи знизу (та частина що торкається підлоги) значно нижче 36,7. А температура ТП яка мені особисто комфортна точно не перевищує 26 градусів. Але на дотик коректно зроблена підлога все одно не тепла. Але й не холодна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня Я більше схиляюсь до думки, що треба було робити ТП тільки у прохідних місцях, тоді підлога була би реально тепла, а пліснява не від нестачі ТП - просто велика вологість і неутеплений цоколь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 20 минут назад, Vikctor сказал: що в спальнях встановив радіатори замість ТП. Це головна дурість за весь час будивництва. У меня так же, зато спится хорошо)) 20 минут назад, Vikctor сказал: В цілому я дуже задоволений що не оминав контурами ТП нічого на підлозі і до душевого трапу труби підходять упритул. У меня обходят, но ввиду того что на остальной площади есть ТП, ПС и даже батарея на которую меня развели сантехники - пид*асы, санузел все равно самое теплое помещение и разницы не чувствую особо) Змінено 16 жовтня користувачем DimaF Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taisiya Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня Так потрібно мотати т.п.скрізь?Хто як мотав,підкажіть як краще?Не хочеться наробити помилок.В мене в будинку (де проживаю зараз)теплої підлоги нема,поли по грунту,фундаменту майже немає,то коли відкриваю кухонні шафи,то такий холод дме. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня Херасе, 31 град на підлозі не відчувається При такій температурі на поверхні вже ходити важко. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 7 часов назад, Taisiya сказал: Не хочеться наробити помилок. Но при таком подходе - підкажіть як краще, будут однозначно. Всё желательно делать на основании расчётов. IMHO Под холодильником и унитазом укладывать трубы ТП не советую. По периметру площади отведенной под холодильник и унитаз советую уложить теплоизоляцию. Под кухонным гарнитуром нужно применять отопительный прибор (ТП или радиатор) если расчёт показывает возможность образования конденсата. В кухонном гарнитуре советую сделать вентиляционные отверстия, тем более если будет устанавливаться какой -либо отопительный прибор. Не советую укладывать трубы ТП под стационарным,настоящим камином. Транзит должен укладываться в теплоизоляции и не принимать участия в работе иных контуров, по территории которых прокладывается. Каждый контур должен принадлежать только одному помещению. Контуры одного помещения должны разделяться компенсационной лентой. Трубу ТП советую монтировать на монтажную планку. До начала работ желательно сделать виртуальную копию в масштабе. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
B.S.V. Опубліковано: 16 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 16 жовтня У нас тема про картинки. Виділіть трохи часу і покажіть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 4 години тому, murava сказав: Херасе, 31 град на підлозі не відчувається При такій температурі на поверхні вже ходити важко. Можливо в чоботах ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 5 часов назад, murava сказал: Херасе, 31 град на підлозі не відчувається При такій температурі на поверхні вже ходити важко. це носій чи саме поверхня? бо в мене коли носій десь 35 (32 обратка) то поверхню термостат показує 25, і то голими ногами як приємна ледве-теплота 10 часов назад, Taisiya сказал: Так потрібно мотати т.п.скрізь? так Змінено 16 жовтня користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
B.S.V. Опубліковано: 16 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 19 минут назад, B.S.V. сказал: У нас тема про картинки. Виділіть трохи часу і покажіть. Наприклад так: 30 минут назад, SAN67 сказал: Под холодильником и унитазом укладывать трубы ТП не советую. По периметру площади отведенной под холодильник и унитаз советую уложить теплоизоляцию. Под кухонным гарнитуром нужно применять отопительный прибор (ТП или радиатор) если расчёт показывает возможность образования конденсата. В кухонном гарнитуре советую сделать вентиляционные отверстия, тем более если будет устанавливаться какой -либо отопительный прибор. Імхо, спірна і необов*язкова рекомендація. 32 минуты назад, SAN67 сказал: Не советую укладывать трубы ТП под стационарным,настоящим камином. 34 минуты назад, SAN67 сказал: Транзит должен укладываться в теплоизоляции и не принимать участия в работе иных контуров, по территории которых прокладывается. Каждый контур должен принадлежать только одному помещению. 36 минут назад, SAN67 сказал: Трубу ТП советую монтировать на монтажную планку. До начала работ желательно сделать виртуальную копию в масштабе. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз