silver8848 Опубліковано: 18 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2023 3 часа назад, Made in USSR сказал: а где вы видите траву на своих фото ?! там все передисковать и весной все заново . Це проблемна зона 4х4 м в куті ділянки де з 3-х сторін дерева. Схиляюсь перекопати її та засіяти. Але є перехідна частина де на нормальний газон заповзає мох. От там я хочу чимось обробити. Вам є щось запропонувати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
areti Опубліковано: 18 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2023 (змінено) 29 минут назад, silver8848 сказал: Це проблемна зона 4х4 м в куті ділянки де з 3-х сторін дерева. Схиляюсь перекопати її та засіяти. Але є перехідна частина де на нормальний газон заповзає мох. От там я хочу чимось обробити. Вам є щось запропонувати? Так тут в основному всі аматори... І активність тепер не зовсім та що була. Спробуйте в своїх місцевих магазинах/фірмах запитати. Або інтернет магазинах, напр. ТД Літо, або Блісто Грін. НЕ РЕКЛАМА) А взагалі мох - то мабуть проблема комплексна. Тут і властивості грунту (кислотність в першу чергу), і перезволоження, і наявність сонця і т.п. Можливо, в тому місці від газону треба і відмовитись. Змінено 18 вересня 2023 користувачем areti 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 20 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2023 В 11.09.2023 в 18:14, mib сказал: Больше для себя, что бы потом вспомнить как было, дочухали А еще в середине июля был такой Частично отошел, кроме очагов, подсеяли но судя по всему поздно или семена старые, весной будем досевать 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gainst Опубліковано: 4 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2023 Привіт. Підкажіть чи потрібно внести зараз якісь добрива/фунгіциди для газону і туй? (Київ) За літо вносив разів декілька разів NPK 12 11 18, і в липні: Engio, Фалькон, Plantafol, Brexil. Зараз газон виглядає втомленим... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 4 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2023 поздновато пить боржоми когда.......... ------------------------------------------------------ я использовал Осеннее удобрение для газона Fertis (без нитратов) , но это было недель пять назад ,а может и более. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gainst Опубліковано: 6 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2023 тобто зараз вже пізно, якісь добрива/фунгіциди вносити? так? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Malchish Опубліковано: 6 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2023 23 минуты назад, gainst сказал: тобто зараз вже пізно, якісь добрива/фунгіциди вносити? так? та чого? можна ще внести фосфор - калій, тільки без азоту! Погода ще тепла - дощі ідуть, добрива земля добре вбере. Інша проблема - я вже останню стрижку зробив "предзимову" десь пару тижнів тому, газонокосарку віддраїв та поставив на зимове зберігання, а погода така - шо трава виросла і вже бачу - прийдеться знов стригти. Дочекаюсь коли вже похолодає, опаде все листя - і тоді вже пострижу, заодно і листя з газона косарка засмокче.. Доречи, - поділюсь негативним досвідом, - газон сіяний, був посаджений цього травня, і перед зимою вирішив я йому скаріфікацію зробить. Зробив, на свою голову, - там де була густа трава - то в принципі нічого, а там де була слабка, не густа - там повиривало з корінням так, шо тепер замість трави, конкретні залисини... І знав же, що газон першого року не варто драти, - думав поексперементувати... Вобщем доведено - в перший рік, - ніякої скаріфікації! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 6 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2023 с какого перепугу это делать осенью ?! Весной ! ------------------- да можно удобрить . на улице тепло. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: 6 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2023 В 18.09.2023 в 22:40, silver8848 сказал: Це проблемна зона 4х4 м в куті ділянки де з 3-х сторін дерева. Схиляюсь перекопати її та засіяти. Але є перехідна частина де на нормальний газон заповзає мох. От там я хочу чимось обробити. От мха 1) Обычная зола - хороша тем, что не требует перекопки 2) Доломитовая мука или известь - но тут для эффективности надо перекопать. Если есть возможность вылезший мох лучше аккуратно собрать с поверхности. И, как уже верно отметили, если не хотите перекапывать - сделайте скарификацию, на худой конец просто хорошенько попротыкайте вилами газон или "сандалеты" с шипами используйте 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 9 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2023 (змінено) В 23.08.2023 в 18:49, Made in USSR сказал: так ! НАШЕЛ ! ВОТ ! НА ОДНОМ ИЗ УЧАСТКОВ ВОТ ЭТО ТОЧНО СЕЯЛ . ВЕЛЕКОЛЕПНО !!! Ось що вийшло за два місяці. На весні трішки досіємо, і буде гуд. В загальному задоволений, дякую за пораду. Змінено 9 листопада 2023 користувачем kvintich 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 9 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2023 тщательнее надо было сыпать . не жалеть Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 9 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2023 18 минут назад, Made in USSR сказал: тщательнее надо было сыпать . не жалеть Сипав добре, не однорідний грунт, і його твердість. Це нічого, до наступної зими буде супер. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого Підкажіть чи варто купувати скаріфікатор вертикулятор, чи як там його ще називають. Дешевий той що Ал-ко чи Einhell електричний. Я так розумію що він тільки для вичесування трави після зими. У мене 4сот можна і граблями. Чи краще все ж це чудо використовувати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 48 минут назад, kvintich сказал: Підкажіть чи варто купувати скаріфікатор вертикулятор, чи як там його ще називають. Дешевий той що Ал-ко чи Einhell електричний. Я так розумію що він тільки для вичесування трави після зими. У мене 4сот можна і граблями. Чи краще все ж це чудо використовувати? Первый год чесал граблями, вычесал половину понял что нужен купил алкоподобный, он нужен всего два раза в год но не так дорог что бы мучаться с граблями, у меня всего две сотки 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vsv-avto Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2 часа назад, kvintich сказал: Підкажіть чи варто купувати скаріфікатор вертикулятор, чи як там його ще називають. Дешевий той що Ал-ко чи Einhell електричний. Я так розумію що він тільки для вичесування трави після зими. У мене 4сот можна і граблями. Чи краще все ж це чудо використовувати? Ви ніколи граблями не зробите те, що зробе алкоподібний . До того ж в комплекті з ним ( в мене алко) окрім вала з проволокою є вал з ножами, який додатково прорізує дернину. В мене також біля 2 соток під газоном, але в порівнянні з граблями то небо і земля 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 18 минут назад, vsv-avto сказал: Ви ніколи граблями не зробите те, що зробе алкоподібний . До того ж в комплекті з ним ( в мене алко) окрім вала з проволокою є вал з ножами, який додатково прорізує дернину. В мене також біля 2 соток під газоном, але в порівнянні з граблями то небо і земля 1 час назад, mib сказал: Первый год чесал граблями, вычесал половину понял что нужен купил алкоподобный, он нужен всего два раза в год но не так дорог что бы мучаться с граблями, у меня всего две сотки Зрозумів замовляю 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vsv-avto Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2 минуты назад, kvintich сказал: Зрозумів замовляю Тільки на початку не лякайтесь результату ))) Бо перше враження, що він з'їв увесь газон ))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого (змінено) акуратненько без фанатизма, но резать корни надо ! Трава будет лучше. У меня 650 кв.м травы ....скучно скоро не будет Змінено 28 лютого користувачем Made in USSR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Malchish Опубліковано: 29 лютого Поділитись Опубліковано: 29 лютого (змінено) 19 часов назад, vsv-avto сказал: Тільки на початку не лякайтесь результату ))) Бо перше враження, що він з'їв увесь газон ))) В мене так і трапилось.. - з коренями з'їв, правда газон молодий був ще.. Але з ножами треба бути обережним, - краще починати з проволочного валу. Я дуже пожалкував що піддався жабі і купив елекричний, - ну дуже не зручно, якщо не мікро газон, але це все одно в рази легше ніж граблями. Змінено 29 лютого користувачем Malchish Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vsv-avto Опубліковано: 29 лютого Поділитись Опубліковано: 29 лютого 1 час назад, Malchish сказал: В мене так і трапилось.. - з коренями з'їв, правда газон молодий був ще.. Але з ножами треба бути обережним, - краще починати з проволочного валу. Я дуже пожалкував що піддався жабі і купив елекричний, - ну дуже не зручно, якщо не мікро газон, але це все одно в рази легше ніж граблями. З молодим так, тільки проволочний вал Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 29 лютого Поділитись Опубліковано: 29 лютого 2 часа назад, Malchish сказал: В мене так і трапилось.. - з коренями з'їв, правда газон молодий був ще.. Але з ножами треба бути обережним, - краще починати з проволочного валу. Я дуже пожалкував що піддався жабі і купив елекричний, - ну дуже не зручно, якщо не мікро газон, але це все одно в рази легше ніж граблями. та ладно ,у меня футбольное поле по сути и нормально электрический справляется! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 29 лютого Поділитись Опубліковано: 29 лютого Купив Einhell, я так розумію спочатку треба вичесати пружинами, а потім різати ножами? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 лютого Поділитись Опубліковано: 29 лютого 30 минут назад, kvintich сказал: Купив Einhell, я так розумію спочатку треба вичесати пружинами, а потім різати ножами? Травосборник можете не ставить, единственно если там есть дверка то я у себя ее подвязал на30-40% открытия Дальше ставьте на минимум посмотрите как чесать будет, и самое важное это развороты на них будет выдерать больше чем когда идете по прямой, я поднимаю на разворотах как детскую коляску при заезде на бордюр Так же с остановкой, если сначала остановиться и потом отпустить кнопку то будет голая земля Вообщем нужно малость приноровиться Ножами мне не зашло, резать землю не режет а траву вырывает Поздравляю с покупкой 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Malchish Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 21 час назад, Made in USSR сказал: та ладно ,у меня футбольное поле по сути и нормально электрический справляется! я не казав що не справляється,- ще як справляється! - не зручно з шнуром дуже, - в мене ще дерева на газоні - постійно треба того шнура перекидувати. Якщо газон рівний прямокутник без перешкод - електричний буде норм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 1 час назад, Malchish сказал: я не казав що не справляється,- ще як справляється! - не зручно з шнуром дуже, - в мене ще дерева на газоні - постійно треба того шнура перекидувати. Якщо газон рівний прямокутник без перешкод - електричний буде норм. У мому випадку для 3+ сотки немає сенсу у бензиновій і +10кгрн Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз