serjeans Опубліковано: 16 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 16 липня 2012 Доброго вечора! Придбав до каміна Jøtul I-18 водяний теплообмінник висотою 680см, в схемі підключення виявилось що його потрібно підключати до системи опалення через теплообміник . Може хтось з ВАС знає який саме потрібен теплообмінник . На самій рубашці написано 12kw а на теплообмінниках вказують тільки кількість пластин? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lech Опубліковано: 17 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 17 липня 2012 Доброго вечора! Придбав до каміна Jøtul I-18 водяний теплообмінник висотою 680см, в схемі підключення виявилось що його потрібно підключати до системи опалення через теплообміник . Може хтось з ВАС знає який саме потрібен теплообмінник . На самій рубашці написано 12kw а на теплообмінниках вказують тільки кількість пластин? Теплообмінник потрібен на 10 пластин. Ми використовуємо їх фірми Secespol. Тут можете глянути (5 по списку) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjeans Опубліковано: 21 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 21 липня 2012 В інструкції до камина вказано що та система опалення яка підключається до водяного теплообміника має бути відкритого типу. В мене немає місця для розташування відкритого розширювального бака,чи можна зробити її закритого типу,але з тиском в 1bar? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
avtovas Опубліковано: 22 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2012 serjeans, я думаю що неможливо або якщо можливо то потрібно весь час дивитись щоб наперегріти воду також ставити автоматику яка сама контролює заслонку і коштує вона 4000грн а також треба подумати про світло якщо не стане туши вогонь водою а як тебе нема на місці то. розірве. У відкритій системі менше небезпек тому я вибрав акумуляційну масу і обігів гарячим воздухом як альтернативу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjeans Опубліковано: 23 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 23 липня 2012 Автоматику вже придбав ,буду ставити.Всі циркуляційні насоси та автоматика котла буде живитися від потужного upsa . Обігрів повітрям також роблю,але маю проблему з одним каналом який має довжину 12метрів Тому в дистрибюторі вирізав два вихода та зробив один овальний щоб збільшити площу забору повітря. Буду запускати то побачу що з того вийде Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
avtovas Опубліковано: 23 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2012 а вентилятор на виході необдумували, в нас ставлять від компютерів якщо довга траса Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjeans Опубліковано: 23 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 23 липня 2012 Вентилятор на виході з дистрибютора чи з каналу біля решітки? За вентилятор думав , але боюсь що якщо поставлю його на один довгий канал то решта каналів залишиться без теплого повітря Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
avtovas Опубліковано: 23 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2012 Вентилятор на виході з дистрибютора чи з каналу біля решітки? За вентилятор думав , але боюсь що якщо поставлю його на один довгий канал то решта каналів залишиться без теплого повітря біля решітки знаю ставлять шумить як комп а якщо в тебе нема колін а пряма траса 12м то має і так продувати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjeans Опубліковано: 24 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 24 липня 2012 Є два коліна на 90 градусів канал плоский 200 на 50. Поки обшивати камин не буду запалю тоді буду бачити що з того вийшло . Щоб запалити камін обов'язково заливати в систему воду чи можна без води? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjeans Опубліковано: 8 грудня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2012 На цьому тижні зібрав все до кучі,запалив в каміні дрова. Автоматика включила насоси про температурі 50гр. при 55гр. почала прикривати заслонку. По водяній сорочці все працюе ідеально. До того працював електричний котел на 10кв ,після перейшов на 4кв. А по повітрі чудес не сталось,самий довгий канал 12м з прямокутноі труби 200*5 вперто не працюе,незважаючи на вентилятори від компютерів які я ставив спочатку на вході в дистрибюторі,а потім на виході з каналу Може хтось з Вас зтикався з подібною проблемою Порадьте що робити!!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
avtovas Опубліковано: 8 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2012 serjeans, дистрибютор утеплений чи просто голий, якщо можна то фото виложіть так цікавіше буде нам. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjeans Опубліковано: 8 грудня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2012 Дякую за увагу до мого каміна,я розумію що канал дійсно задовгий що можна зробити поки незроблена стеля в кімнаті? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
avtovas Опубліковано: 8 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2012 serjeans, самі робите чи якийсь салон? Я також не є спеціаліст а тільки власник недавно змонтованої І570 то що скажу можете і невраховувати. 1. На мою думку якщо стоїть водяний теплообмінник то на воздушне розведення залишається менше квт енергії можливо навіть на половину все залежитиме скільки дров ви будете спалювати. Але у вас ще автоматика буде обмежувати щоб неперегріти обмінник так що великої температури вам неочікувати, воздушкою ви можете прогріти до 100 м2 на максимумі. 2. У вас плоскі канали по горизонталі а по них воздух проходить важче ніж по круглих трубах ,плюс коліна і метраж тут компютерні вентилятори точно непожуть можна подумати над турбіною є спеціальні для того. Ставиться на горищах якщо одно поверховий будинок і від турбіни розводить верхом до кожної кімнати. 3. У вас ще неутеплений дистрибютор так що високої температури ви неочікуйте градусів 40-60 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjeans Опубліковано: 10 грудня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2012 Камін роблю сам. Турбіну на горищі встановити не вийде так як будинок має два поверха. Бачу два вихода замінити трубу довгого каналу на грубшу 200*10 або ставити турбіну біля каміна але боюся що вона буде дуже гудити . Може хтось з Вас ставив такі турбіни? Вони дуже гудуть ? 2 Чи спасе становище збільшення перерізу каналу 200*5 на 200*10 канал має вигляд букви Г довжиною 12 метрів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
avtovas Опубліковано: 10 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2012 Камін роблю сам. Турбіну на горищі встановити не вийде так як будинок має два поверха. Бачу два вихода замінити трубу довгого каналу на грубшу 200*10 або ставити турбіну біля каміна але боюся що вона буде дуже гудити . Може хтось з Вас ставив такі турбіни? Вони дуже гудуть ? 2 Чи спасе становище збільшення перерізу каналу 200*5 на 200*10 канал має вигляд букви Г довжиною 12 метрів збільшивши канал воно тебе неспасе а ще і до того горизонтальний , потрібно втавити турбіну . Я щось мало зрозумів твою розводку , скільки каналів? куда проходять? можна план будинку? Ви організували підміс холодної води в теплообмінник в разі перегріву ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
matrot Опубліковано: 10 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2012 Дякую за увагу до мого каміна,я розумію що канал дійсно задовгий що можна зробити поки незроблена стеля в кімнаті? ventportal.com/node/849 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз