Conductor-25 Опубліковано: 12 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2012 Всім вітання!!! коротко опишу ситуацію. хочу зробити (як на вкладенні) гідроізоляцію цокольного поверху такого типу: під несучими стінами у траншею під "пятку" (замість підбетонки) на вирівняну і втрамбовану землю (супісок твердий карбонатизований сірувато-жовтий клас ІГЕ-2а) кладеться будівельна фундаментна плівка і після заливання "підошви" обгортається наверх десь на 30 см. потім поверх неї на всю висоту цоколю бітумна обмазочна ГІ. наверх всього цього 50 мм ЕППС на спец піну і можливо промажу мастикою шви ЕППС. Питання до спеців: чи здатна до життя така схема? чи потрібно додатковий слой ЕППС 50 мм на глибину 1 метр під землю і до верху фундаментної стіни? чи не руйнує з часом бітумна мастика ЕППС? чи можна робити засипку шаром землі яка вирита після вирівнюванні дна з самого низу котлована тепер про умови. котлован глибиною 2 метри (пятка на глибині 2.2 метри) висота пятки 350 мм. висота стіни фундаменту 2.15 поверх нього армопояс 250 мм. наверх плити. Всім дякую!!!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Conductor-25 Опубліковано: 12 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 12 липня 2012 можливо не зовсім гарний малюнок.... вибачте, там всередині центральна несуча стіна, я на всякий випадок її намалював. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 12 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2012 Можно и так,только учтите,что фундаментная пленка для гидроизоляции стен и пола подвала не совсем подходит,она быстро придет в негодность,а вот мастика ABISOL как раз и предназначена для этого,и кроме того, на нее можно клеить ЭППС без какой-либо пены,только бетонные поверхности предварительно нужно прогрунтовать праймером. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
armail Опубліковано: 13 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2012 Я використовував Abizol ST для гідроізоляції і приклеювання ЕППС цокольного поверху, плівку під підошву не клав, закрив плівкою і асбестоцементним листом пінопласт від землі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Conductor-25 Опубліковано: 14 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 14 липня 2012 Можно и так,только учтите,что фундаментная пленка для гидроизоляции стен и пола подвала не совсем подходит,она быстро придет в негодность,а вот мастика ABISOL как раз и предназначена для этого,и кроме того, на нее можно клеить ЭППС без какой-либо пены,только бетонные поверхности предварительно нужно прогрунтовать праймером. Дякую. просто мені в епіцентрі сказали, що звичайний поліетилен дійсно скоро зіпсується, і порекомендували спец фундаментну плівку... я нею "обгорну" пятку і виведу приблизно на 10 см вгору по стіні. але всю площу стіни буду обмазувати. про праймер я просто забув написати))) буду його використовувати обов'язково. Питання до Вас як до практика: 1. чи обов'язково обробляти мастикою 2 рази, як пише в рекомендаціях, чи можна 1 раз? 2. чи не псує мастика сам ЕППС? (я десь читав, що вона його руйнує...) 3. чи можна зробити таку підлогу у підвалі: (висоту слою не пишу) земля, щебінь, бетон В-7.5, фундаментна плівка, ЕППС, ЦП стяжка, плитка. мучаюсь з розташуванням плівки, щоб камінці бетону її не пошкодили, але так написано в проекті... але сьогодні у мене виникла інша думка про стіну, обробити стіну мастикою, наклеїти ЕППС і обгорнути суцільно профільованою мембраною. так я захищу від гризунів, і додаткова ГІ? грунтові води у мене дуже далеко. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 14 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2012 Ну вот некрасивая у Вас получилась гидроизоляция. И сложно ей будет оставаться гидроизоляцией. Для начала не оборачивайте ничего бетонное и подземное пленкой. Это для галочки, а не для эффекта. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 14 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2012 1. чи обов'язково обробляти мастикою 2 рази, як пише в рекомендаціях, чи можна 1 раз?- рекомендаций производителей желательно придерживаться... 2. чи не псує мастика сам ЕППС? (я десь читав, що вона його руйнує...) - нет,эта мастика не содержит растворителей,опасных для ЭППС 3. чи можна зробити таку підлогу у підвалі: (висоту слою не пишу) земля, щебінь, бетон В-7.5, фундаментна плівка, ЕППС, ЦП стяжка, плитка. мучаюсь з розташуванням плівки, щоб камінці бетону її не пошкодили, але так написано в проекті...-не будем повторяться... але сьогодні у мене виникла інша думка про стіну, обробити стіну мастикою, наклеїти ЕППС і обгорнути суцільно профільованою мембраною. так я захищу від гризунів, і додаткова ГІ? грунтові води у мене дуже далеко.-так уже теплее Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Conductor-25 Опубліковано: 16 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 16 липня 2012 Ну вот некрасивая у Вас получилась гидроизоляция. И сложно ей будет оставаться гидроизоляцией. Для начала не оборачивайте ничего бетонное и подземное пленкой. Это для галочки, а не для эффекта. Чому не гарна? по суті, я в цей набор додав тільки плівку під "пятку". але це зроблено для економії, бо мені в проекті написали бетонну підготовку, але знайомий молодий прораб сказав, що можна зробити дешевше і краще, якщо прикласти трішки зусиль і гарно вирівняти і протрамбувати дно траншеї (див. фото мого котловану), можна зекономити гарну сумму на бетонній підгтовці, і простелити на дно спец. фундаментну плівку, яка утримає бетонне молочко, і прослужить (певний час) ізоляцією. а в проекті у мене написана ця плівка тільки на підлозі, як захист від радону а бітумна гідроізоляція тільки вертикально на стіні. я по суті нічого не змінив або прибрав, я навпаки додав... і я доречі вже думаю над тим, щоб замінити її (горизонтально на підлозі підвалу) на обмазку бітумною мастикою, але сумніваюсь, що вона втримає радон. і чому нічого не можна обгортати плівками в землі? і чим тоді можна її замінити, щоб не робити підготовку? просто я вже купив плівку... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Conductor-25 Опубліковано: 22 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 2012 Шановні старожили, порадьте як робити, бо приступаю до заливки. Напишіть будь-ласка чим шкодить простелювання спеціальної фундаментної плівки під "підошву" фундаменту? скоріше всього я схиляюсь до думки, що основна її функція - під час заливання утримати цементне молочко в бетоні, і деякий час бути додатковою гідроізоляцією. основною ГІ буде обмазочна бітумна ГІ + приклеєна на неї ЕППС і обгорнуто профільованою мембраною. тиску води знизу не буде, грунтові води у мене нижче 20 метрів. Моя логіка така, підбетонка використовується для вирівнювання землі під "підошвою" і для утримування молочка. але якщо у мене основа і так ідеально вирівняна, (див фото) протрамбована і дуже рясно пролита дощами та зливами за останній тиждень, чому не можна простелити цю плівку і на неї встановати пластикові підпорки для арматури і встановлювати армосітку? Прошу дуже озвучити свої думки і сказати в чому я не правий. Дякую!!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 22 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2012 Да стелите уж быстрее,раз купили - ничего ужасного не произойдет, просто она порвется при установке арматуры,вот и все... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 22 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2012 И это одна из причин почему эта подстилка не нужна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Conductor-25 Опубліковано: 22 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 2012 Да стелите уж быстрее,раз купили - ничего ужасного не произойдет, просто она порвется при установке арматуры,вот и все... Я це передбачив, і тому під такі фіксатори (%D1%81%D1%81%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%20%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B0) нарізав полоси з жорсткої підстилки під ламінат з дзеркальною фольгою шириною 8 см. Тобто спочатку простелюється плівка, потім полоски підкладки, на них фіксатори і потім обережно встановити всі повздовжні прутки арматури, виміряти відстані, і потім приступити до зв'язування поперечної арматури. пошкодитись нічого не повинно. просто я намагався її різати лезом ножа, так вона одразу не піддалась, а порвати її руками взагалі важко... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АЛЕКСАНДР66 Опубліковано: 26 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 26 липня 2012 (змінено) Прошу прощения у ТС. но чтобы не плодить тем. Вопрос тоже по ГИ. Хочу делать деревянный пол на лагах по столбиках.Фундамент заливали без ГИ просто в канаву.Результат-капилярный подъем влаги в цокольную часть фундамента ну а затем естественно ее испарение в подполье. Подскажите пож. кто знает-как оградить подполье от влажного цоколя? При изготовлении пирога укладывалась фундаментная пленка-можно ли ее завести на цоколь?(со стороны помещения) Но сам при этом побаиваюсь не будет ли за ней образовываться грибок.Или между цоколем и подпольем соорудить фальшстенку а пространство между ней и цоколем заполнить листами пеностекла. Будет и гидроизоляция и утепление цоколя. Или все это бред и есть какие то материалы после нанесения которых испарения влаги цоколя не будут попадать в подполье? Что можете присоветовать? Змінено 26 липня 2012 користувачем АЛЕКСАНДР66 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 26 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 26 липня 2012 Я це передбачив, і тому під такі фіксатори нарізав полоси з жорсткої підстилки під ламінат з дзеркальною фольгою шириною 8 см. Тобто спочатку простелюється плівка, потім полоски підкладки, на них фіксатори і потім обережно встановити всі повздовжні прутки арматури, виміряти відстані, і потім приступити до зв'язування поперечної арматури. пошкодитись нічого не повинно. просто я намагався її різати лезом ножа, так вона одразу не піддалась, а порвати її руками взагалі важко... В народе это называется "стрельбой из пушек по воробьям"... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АЛЕКСАНДР66 Опубліковано: 29 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 29 липня 2012 Уважаемые спецы. Неужели вы все на море. Подскажите пож. по посту 13. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 29 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 29 липня 2012 У Вас что-то в этом роде? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Conductor-25 Опубліковано: 29 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 29 липня 2012 Прошу прощения у ТС. но чтобы не плодить тем. Вопрос тоже по ГИ. Хочу делать деревянный пол на лагах по столбиках.Фундамент заливали без ГИ просто в канаву.Результат-капилярный подъем влаги в цокольную часть фундамента ну а затем естественно ее испарение в подполье. Подскажите пож. кто знает-как оградить подполье от влажного цоколя? При изготовлении пирога укладывалась фундаментная пленка-можно ли ее завести на цоколь?(со стороны помещения) Но сам при этом побаиваюсь не будет ли за ней образовываться грибок.Или между цоколем и подпольем соорудить фальшстенку а пространство между ней и цоколем заполнить листами пеностекла. Будет и гидроизоляция и утепление цоколя. Или все это бред и есть какие то материалы после нанесения которых испарения влаги цоколя не будут попадать в подполье? Что можете присоветовать? Єдине, що я можу порадити на перший погляд, що б Ви не робили, волога всерівно буде... Потрібно просто організувати гарну вентиляцію всього що вище землі і нижче дерев'яної підлоги. Можливо зробити вент.отвори і захистити їх від доступу гризунів. І бажано гарненько утеплити підлогу мінватою високої щільності. і буде Вам добре ї тепло))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АЛЕКСАНДР66 Опубліковано: 29 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 29 липня 2012 У Вас что-то в этом роде? Совершенно верно. С той разницей что лаги не будут соприкасаться с цоколем. Подскажите пож. какой из вариантов по п.13 мне бы подошел. Добавлено через 11 минут Єдине, що я можу порадити на перший погляд, що б Ви не робили, волога всерівно буде... Потрібно просто організувати гарну вентиляцію всього що вище землі і нижче дерев'яної підлоги. Можливо зробити вент.отвори і захистити їх від доступу гризунів. І бажано гарненько утеплити підлогу мінватою високої щільності. і буде Вам добре ї тепло))) Вент.отв. в цоколе делать планирую. Вату укладывать мне кажется просто некуда.Высота подполья 22см. Если уложить вату останется сантиметров 10. Вент. отв. окажутся у самой земли. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 29 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 29 липня 2012 Совершенно верно. С той разницей что лаги не будут соприкасаться с цоколем. Подскажите пож. какой из вариантов по п.13 мне бы подошел. Еще один вопрос. Как вы заметили, что ваш щелевой (так называется тот фундамент, что просто заливается в траншею) бетонный фундамент тянет воду. Бетон влажный от грунта и выше ? Какой возраст фундамента? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АЛЕКСАНДР66 Опубліковано: 29 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 29 липня 2012 Возраст фундамента 4 года. Пирог сверху вниз-стяжка 5см, ЭППС,пленка фундаментная, стяжка 7см. песок 10см. щебень 10см. Вот эту пленку я выпустил из под ЭППС на высоту цоколя. Пока что она просто валяется на верхней стяжке. И вот в местах где она соприкасается с цоколем и обнаружил весной сырость. Выше пленки -сухо.Очевидно влага просто испарялась в помещение. Сейчас жара-сухо везде. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 29 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 29 липня 2012 Возраст фундамента 4 года. Пирог сверху вниз-стяжка 5см, ЭППС,пленка фундаментная, стяжка 7см. песок 10см. щебень 10см. Вот эту пленку я выпустил из под ЭППС на высоту цоколя. Пока что она просто валяется на верхней стяжке. И вот в местах где она соприкасается с цоколем и обнаружил весной сырость. Выше пленки -сухо.Очевидно влага просто испарялась в помещение. Сейчас жара-сухо везде. Извините, я полностью запутался. У Вас уже есть цементно-песчаный пол и по нем вы хотите еще делать деревянный на столбиках? Сделайте рисунок. Покажите, что у Вас есть и что Вы хотите. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АЛЕКСАНДР66 Опубліковано: 30 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 30 липня 2012 Извините, я полностью запутался. У Вас уже есть цементно-песчаный пол и по нем вы хотите еще делать деревянный на столбиках? Сделайте рисунок. Покажите, что у Вас есть и что Вы хотите. Рисунок попытаюсь сделать,но врядли Вы запутались.Скорее всего это я перемудрил. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Conductor-25 Опубліковано: 30 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 30 липня 2012 В народе это называется "стрельбой из пушек по воробьям"... напевне я не все написав... я цю підкладку нарізав на прямокутники розміром 5х10 см. і вже на них ставив фіксатори. а Ви напевне подумали, що я її постелив на всю протяжність стін:lol: аж самому стало смішно!!!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АЛЕКСАНДР66 Опубліковано: 30 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 30 липня 2012 По просьбе Propeller. Вот такой рис получился. С надписями что-то плохо на думаю можно понять.(Рисовал впервые и видимо что-то неправильно) Уточнение-синяя линия -фундаментная пленка в данный момент просто валяется на полу.Впрочем я об этом писал в пост 13. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АЛЕКСАНДР66 Опубліковано: 2 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 2 серпня 2012 Ребята! Да ведь так и лето закончиться пока дождусь ответа по посту 13. Какие варианты кто может предложить. Уже и рисунок дал по просьбе Propeller а воз и ныне там. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз