Newman Опубліковано: 12 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2012 Під частиною будинку є підвал. Стіни підвалу це ж фундамент - бетон 40см. не утеплений, підлога - втоптаний грунт, перекриття - бетонна стяжка 10 см. Підвал сухий (грунтові води глибоко). В підвалі стоїть водяний насос, зберігаються овочі, банки-закрутки і таке всяке. Але коли зимою температура в підвалі падає до 3-5 градусів, думаю що бетонного перекриття в 10см. явно замало і хотів би утеплити його. Я краще це зробити зі сторони підвалу? Самому крім ідеї 5см. ППС нічого не приходить. Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 12 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2012 Нормальна ідея. Я б, особисто, поклеїв всі 10 см., ще й по фундаменту. Вважаю буде краще не на цементний клей, а на пінний, бо тією ж піною можна буде закрити щілини між плитами- адже штукатурка за таких умов (світла та вологи немає) необов'язкова. От тільки незрозуміло, як Ви влаштували утеплення ззовні, в зоні стику бетон-бетон та перехід на стіну. Адже утеплення тільки даху підвалу за відсутності зовнішнього утеплення в зоні стику стяжки та фундаменту залишить місток холоду. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Newman Опубліковано: 12 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 12 липня 2012 От тільки незрозуміло, як Ви влаштували утеплення ззовні, в зоні стику бетон-бетон та перехід на стіну. Адже утеплення тільки даху підвалу за відсутності зовнішнього утеплення в зоні стику стяжки та фундаменту залишить місток холоду. На жаль, утеплення фундаменту ззовні нема, а раніше вже зроблено облицювання природним каменем Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 12 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2012 Ну, то так вже і буде. Трохи холоднішими будуть кути та підлога біля стін. Якщо конденсату раніше не було, то навряд чи буде. Хоч взимку при температурі поверхні стіни в цій зоні, наприклад, 11 градусів та відносній вологості всередині 35% та більше, на поверхні може осідати конденсат, а це не добре - може підірвати фарбу з вапняної штукатурки, особливо в кутах знизу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Newman Опубліковано: 18 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 18 липня 2012 Нормальна ідея. Я б, особисто, поклеїв всі 10 см., ще й по фундаменту. Вважаю буде краще не на цементний клей, а на пінний, бо тією ж піною можна буде закрити щілини між плитами- адже штукатурка за таких умов (світла та вологи немає) необов'язкова. Які максимальні нерівності основи дозволяє клей-піна? Який саме клей-піну взяти? Виробник? Грунтувати основу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Newman Опубліковано: 20 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 20 липня 2012 Вчора говорив з людиною який працює з теплою штукатуркою з перліту. Пропонує набити сітку і заштукатурити перлітом. Як для мене то і краще би було - не треба армуючого слою поверх ППС. Хто працює з перлітом підкажіть чи можна його в моєму випадку використати і його в моєму випадку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 20 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 липня 2012 Вчора говорив з людиною який працює з теплою штукатуркою з перліту. Пропонує набити сітку і заштукатурити перлітом. Як для мене то і краще би було - не треба армуючого слою поверх ППС. Хто працює з перлітом підкажіть чи можна його в моєму випадку використати і його в моєму випадку? А навіщо Вам ті армуючи шари? У підвалі, без світла та впливу інших факторів відкритого повітря (дощ, сніг, вітер, тощо) навіть незахищений нічим пінопласт прослужить вічно, якщо Ви його не поламаєте власними руками Візьміть будь-яку піну-клей, призначену для приклеювання ППС, та й клейте на здоров'я. Єдине, що треба враховувати, що такі клеї можуть трохи видавлювати листок, особливо коли його нанесено чимало, тому доведеться повертатися до раніше наліплених та підрівновати. Не застосовуйте тільки звичайні піни - бо вони, по-перше, будуть сильно видавлювати листки, а по-друге, можуть роз'їдати поверхню ППС і зчеплення може виявитися недостатнім. Добавлено через 4 минуты Грунтувати основу? Зайвим точно не буде. Навіть обов'язково. На стінках є пісок, пил, рештки землі, тощо. Якщо їх попередньо не видалити або не зафіксувати грунтовкою, клей може місцями не змочити поверхню і міцно не приліпиться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Urs Опубліковано: 21 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2012 Клей-пены, типа Соудала, ДенБравен или Титана не расширяются и не выпучивают ППС при приклейке. Грунтовать поверхность не обязательно, и я бы даже сказал бы - не нужно. А вот тщательно удалить мусор и пыль - это обязательно. Пыль - первый враг клей пены. После удаления пыли поверхность смочить водой и можно клеить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Newman Опубліковано: 26 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 26 липня 2012 А навіщо Вам ті армуючи шари? У підвалі, без світла та впливу інших факторів відкритого повітря (дощ, сніг, вітер, тощо) навіть незахищений нічим пінопласт прослужить вічно, якщо Ви його не поламаєте власними руками Просто підвал не високий, а експлуатується часто і боюсь що хтось все таки може пошкодити незахищений пінопласт. Порахую вартість зашивки пінопластом і перлітом і тоді оприділюсь. Підкажіть хто розуміється який шар перліту замінює 5см. ППС-35. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Urs Опубліковано: 26 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 26 липня 2012 если в Вт/м.кв*К, то у перлита где-то 0,05, а у ПСБ-Са от 0,035 до 0,039 в зависимости от его плотности. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз