igorek30 Опубліковано: 12 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2012 Доброго всім дня. Планую на наступній неділі робити скважину. Скажіть на якій відстані від будівлі можливо робити скважину ? І якщо в когось є викладіть схему елементів скважини (комплектування). Підскажіть також чи вірно планую скважину. ??? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алексеевич Опубліковано: 12 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2012 Боюся, у Вашому розумінні всі свердловини однакові, десь як малі курчата. Яка орієнтовна глибина водоносного шару? Куди течія грунтових вод? Скільки води Ви плануєте мати із цієї свердловини? Без цих запитань-відповідей, щонайменше, відповідь порадників стосовно місцеположення свердловини буде нічим не обгрунтована. (А хочете - підкиньте монетку...). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorek30 Опубліковано: 12 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 12 липня 2012 У сусіда глубина приблизна, 56 м. до води приблизно 45м. Будинок для ПМЖ. сім'я 3-4 людини. інші відповіді поки що не знаю. А невже воно так сильно впливає на місце розміщення свердловини ? :( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
водстроевец Опубліковано: 13 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2012 У сусіда глубина приблизна, 56 м. до води приблизно 45м. Будинок для ПМЖ. сім'я 3-4 людини. інші відповіді поки що не знаю. А невже воно так сильно впливає на місце розміщення свердловини ? :( Все у вас хорошо. Септик подальше от скважины, а котельная и кухня поближе. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorek30 Опубліковано: 14 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 14 липня 2012 Дякую за відповідь, на скільки мені відомо відстань до септіка не менше 15 м. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
водстроевец Опубліковано: 15 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2012 Дякую за відповідь, на скільки мені відомо відстань до септіка не менше 15 м. С нынишним квартирным вопросом 15м и с адекватными соседями ето уже неплохо. Лично видел на Берковцах действующий колодец 15м и за забором в метре от него даже не септик, а банальную выгребную яму глубиной в 4метра. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorek30 Опубліковано: 15 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 15 липня 2012 Дякую за відповідь. Мене більш цікавить відстань до власного будинку ? Будинку ще немає, а скважину буду робити з понеділка. Щоб не прогадати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorek30 Опубліковано: 23 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 23 липня 2012 19.07.12р. завершили мені бурити свердловину на ділянці. Результати робіт такі: Труба діаметром 125мм. внутрішня 110мм. на глубину 42м. Глубина свердловини- 53м. статичний рівень 36м. Дебіт - 3,0 м.куб/год. Крейдяний водоносний горизонт Планове занурення насосу 40-42 м. Питання до професіоналів (так як я новачок в даному питанню) Підскажіть по обладнання та монтажу свердловини. Який кращий насос брати, фільтри. діаметр труби. Дана свердловина на даний час буде використовуватися рідко. В подальшому по завершенню будівництва буде заведено в будинок. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МАМАЙ Опубліковано: 23 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2012 Труба діаметром 125мм. внутрішня 110мм. на глубину 42м. Глубина свердловини- 53м. статичний рівень 36м. Дебіт - 3,0 м.куб/год.Крейдяний водоносний горизонт Планове занурення насосу 40-42 м. Враховуючи те, що крейда не стійка, необхідно змонтувати перфоровану трубу бажано ∅ 90 мм в інтервалі 41,5 - 53 метри. Це допоможе зберегти дебіт при обвалах крейди в незакріпленій трубами частині свердловини і на крайній випадок в ∅ 90 міліметрову трубу можна буде змонтувати 3″ насос Grundfos SQ (∅ 74 мм) при зниженні рівня в майбутньому. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorek30 Опубліковано: 23 липня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 23 липня 2012 Дякую за підсказку. Запланую собі такий спосіб. Планував собі насос Водолей-80, яку під нього кращу взяти трубу. І який кабель ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз