Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Гранотсев или Щебень?!

UDO

Рекомендовані повідомлення

Уважаемые Форумчане! Можно ли в пешеходных дорожках (грунт хорошо утрамбован ) в пироге дорожки из ФЕМ ( щебень 6см – геотекстиль- речной песок 7см – тротуарная плитка 6 см) ЩЕБЕНЬ заменить ГРАНОТСЕВОМ?! Будет ли существенно влиять на качество пирога и его несущие способности?!?!? Заранее Огромное Спасибо!
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Щебень + песок = гранотсев.

Кладите на грунт геотекстиль, делайте подсыпку отсевом, кладите ФЭМ и просыпайте швы песком.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В который раз Уважаемый ПРОПЕЛЛЕР развеял смуты сомнений и помог определиться! Огромный Вам РЕСПЕКТ и крепкого здоровья!!!:beer:
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Щебінь + пісок ніяк не є гранвідсівом.

Гранвідсів - побічний продукт процесу подріблення гранітної породи на фракційний щебінь, має частки 0-5 мм. У ньому дуже багато пиловидних часток. Коли відсів набирає вологу - його прочності характеристики як шару основи різко падають. Тож не наробіть собі проблем на майданчику.

У вашому випадку я б швидше думав про те, щоб збільшити шар щебеню до 10 см фракції не менше 20-40, зменшити монтажний шар з піску до 5 см, і, якщо грунт у Вас суглинистий - додатковий прошарок з піску під щебінь у 10 см.

Якщо ж маєте бажання змішати щебінь з піском - то матимете піщано-щебеневу суміш, при використанні якої замість щебня можете відмовитись від геотекстиля.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Уважаемый Владимир согласен с Вами по большей части! Но, после долгого изучения и размышлений решил в моём случае обустроить такой пирог ПЕшеходной дорожки - На хорошо утрамбованный грунт 10 см Гранотсева ложиться геотекстиль, а потом 5 см речного песка - тротуарная плитка - считаю для моего случая лучший вариант как с экономической, так и функциональной обоснованности! А вообще кто-то ложит просто 15-20 см песка или гранотсева на грунт и на него тротуарку и вроде несколько лет счастливы! :)
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ви знаєте, майданчик Ваш, і проблеми з ним також можуть винукнути саме у Вас. Я не знаю, який природний грунт на Вашому майданчику. Але можу здогадуватися, що не пісчаний точно і малоймовірно супісчаний. Скоріш за все - суглинок. Який це суглинок і які він має характеристики - я теж не знаю, швидше за все Ви також не маєте геології. Тож укладання по принципу "Хтось ложив просто на пісок - і все добре" у Вашому випадку - лотерея.

Якщо ж Ви все ж таки залишитись при своїй позиції - не викидайте гроші на геотекстиль, він при данній конструкції зайвий.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...