ink_stroi Опубліковано: 11 червня 2012 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2012 если сделать 3 Ома то 100% что зимой не вылезем за допустимые значения.Вы про сопротивление ЗУ нейтрали трансформатора разглагольствуете, сударь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
partyvan Опубліковано: 16 вересня 2014 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2014 Вирішив підняти тему. Дуже цікавить адекватність запропонованої ціни. Обухів Грунт : 1.8 м пісок, далі до глибини 7м піскуватий суглинок, до глибини 7 метрів грунтових вод не виявлено Є місцева компанія, що робила заземлення багатьом сусідам. Використовують кутник з чорного металу. Кажуть що будуть забивати стержні доки не отримають необхідний опір. По їх досвіду це 2-4 срежні. Ціну запропонували 3500 гривень. Чи адекватна така ціна ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
IEC 60364 Опубліковано: 16 вересня 2014 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2014 ... Є місцева компанія, що робила заземлення багатьом сусідам. Використовують кутник з чорного металу. ... Чёрный металл не рекомендуется для заземляющих электродов - по причине малого срока службы: (ссылка устарела) Также возможно образование электрохимической пары электродов из чёрного металла с замоноличенной в фундаменте арматурой: В нормативах Украины (устаревших) пока допускается использование чёрного металла (см. ДБН В.2.5-27-2006 Захисні заходи електробезпеки в електроустановках будинків і споруд Таблиця 4.1 – Мінімальні розміри штучних заземлювачів) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
marrmus Опубліковано: 16 вересня 2014 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2014 по цене - мне, кажется, немного завышено, хотя с нынешными ценами ... у нас дома муж сам делал, потратил неспешно 2 дня, но это еще с консультацией друга - электрика, брал "штуку-мерялку" что бы проверить заземление после работы, то все гуд. По мне работы не много, разрыть котлованчик, сварить железяки, покрасить/погрунтовать, провода присобачить. Со стороны не смотрелось чем-то особо сложным Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
partyvan Опубліковано: 16 вересня 2014 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2014 Дякую за інформацію. Я так зрозумів що після узгодження вони закуплять матеріал. Підозрюю що я міг би попросити їх виконати роботи використовуючи нержавіючу сталь. Звісно це збільшить вартість. Але я хотів би розуміти порядок цін на такі послуги. Саме головне: мені потрібен паспорт заземлення виданий організацією що має відповідний сертифікат. Без нього РЕМ не підключить до мережі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Konstruktor Опубліковано: 16 вересня 2014 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2014 Уголок не есть хорошо. Либо кругляк, обычно беру 25, либо ищите стержни оцинкованные, или омедненные(эти подороже). 2-4 штыря это мало, хоте смотря на какую глубину они забьют. Есть программки предварительного расчета, вот и прикиньте сколько Вам понадобиться материала. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
IEC 60364 Опубліковано: 16 вересня 2014 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2014 ... Саме головне: мені потрібен паспорт заземлення виданий організацією що має відповідний сертифікат. Без нього РЕМ не підключить до мережі. Смотрите в поиске "Електротехнічна лабораторія" в Вашем районе - у них есть лицензия и прайс (измерение сопротивления растеканию токов). В паспорте должны быть указаны расположение заземляющего устройства, конструкция его (длина, материал электродов, схема), результаты измерений и данные лицензии ЭТЛ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Konstruktor Опубліковано: 16 вересня 2014 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2014 Найдите на форуме Шарманщика. У него и лаборатория есть и паспорт на ЗУ выдаст Вам. И Ресовцам расскажет, что по чем. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
happym Опубліковано: 16 вересня 2014 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2014 Дякую за інформацію. Я так зрозумів що після узгодження вони закуплять матеріал. Підозрюю що я міг би попросити їх виконати роботи використовуючи нержавіючу сталь. Звісно це збільшить вартість. Але я хотів би розуміти порядок цін на такі послуги. Саме головне: мені потрібен паспорт заземлення виданий організацією що має відповідний сертифікат. Без нього РЕМ не підключить до мережі. Скажіть будь ласка, Вам в ТУ прописували, який опір контура заземлення робити? Та чи є він в проекті? Інформація потрібна для ознайомлення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Braddy Опубліковано: 9 січня 2015 Поділитись Опубліковано: 9 січня 2015 Уважаемые форумчане, нужно сделать заземление частного дома (броварское направление). Грунт песок. 3 фазы. 16,5 кВ общая мощность. Кто возьмется? Пишите в личку. Спасибо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POLAA Опубліковано: 13 січня 2015 Поділитись Опубліковано: 13 січня 2015 Чёрный металл не рекомендуется для заземляющих электродов - по причине малого срока службы: (ссылка устарела)Также возможно образование электрохимической пары электродов из чёрного металла с замоноличенной в фундаменте арматурой:В нормативах Украины (устаревших) пока допускается использование чёрного металла (см. ДБН В.2.5-27-2006 Захисні заходи електробезпеки в електроустановках будинків і споруд Таблиця 4.1 – Мінімальні розміри штучних заземлювачів) Интересно, есть какие-то статистические данные о скорости этой коррозии? Я только купил соединитель, чтобы подсоединить арматуру фундамента к ГЗШ. Ранее к ГЗШ был подсоединен внешний контур заземления. Теперь же этот ГОСТ какбэ намекает, что мой внешний контур заземления от этой связи может начать корродировать быстрее. Весь вопрос, на сколько быстрее? У меня и контур заземления довольно мощный. И арматурный каркас мощный. Вроде как хотелось использовать их совместно, один будет дополнять другой. А тут такая "засада" от новых ГОСТов.))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
IEC 60364 Опубліковано: 13 січня 2015 Поділитись Опубліковано: 13 січня 2015 Интересно, есть какие-то статистические данные о скорости этой коррозии? ... Есть конечно. Но не на этом "форуме". 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 14 січня 2015 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2015 Є стаття "Технический отчет о сроке эксплуатации стержневых заземляющих электродов" та наукові відділи від galmar, OBO теж написали інформативно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Vladimir_79 Опубліковано: 15 січня 2015 Поділитись Опубліковано: 15 січня 2015 Уважаемые форумчане, нужно сделать заземление частного дома (броварское направление). Грунт песок. 3 фазы. 16,5 кВ общая мощность. Кто возьмется? Пишите в личку. Спасибо. Если еще актуально, могу сделать на нержавеющих стержнях. Есть необходимое оборудование и лаборатория со всеми разрешениями. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Braddy Опубліковано: 15 січня 2015 Поділитись Опубліковано: 15 січня 2015 Спасибо. Ответил в личку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Braddy Опубліковано: 16 січня 2015 Поділитись Опубліковано: 16 січня 2015 Что входит в стоимость? Какие комплекты заземления вы используете? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Konstruktor Опубліковано: 16 січня 2015 Поділитись Опубліковано: 16 січня 2015 Есть конечно. Но не на этом "форуме". Та были и на этом форуме, Александр из Крыма (sanykrimea) выкладывал. Только найти нужно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ink_stroi Опубліковано: 17 січня 2015 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2015 Та были и на этом форуме, Александр из Крыма (sanykrimea) выкладывал.sanykrimea давно сюда дорогу забыл. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Braddy Опубліковано: 17 січня 2015 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2015 Я понял, что это материалы и услуги. Вопрос был, какой именно комплект Вы используете. В частности интересует материал стержней. На какие показания растекания гарантировано выходим? Для информации. Узнал, что верховодка в 6 метрах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Konstruktor Опубліковано: 17 січня 2015 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2015 sanykrimea давно сюда дорогу забыл. :bad: Зря Вы так, может чего случилось у человека. Перед этим он на полгода в больничку попал. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Astromao Опубліковано: 7 травня 2015 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2015 Уважаемые форумчане, нужно сделать заземление частного дома (броварское направление). Грунт песок. 3 фазы. 16,5 кВ общая мощность. Кто возьмется? Пишите в личку. Спасибо. Аналогично. Актуально. Старые Петровцы. 20 Квт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Konstruktor Опубліковано: 7 травня 2015 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2015 Какие материалы планируете исользовать для заземления - чер.мет (срок службы - как повезет с грунтами), Елкобиз оцинкованные, омедненные штыри д 16мм, Баттерман оцинкованные, омедненные штыри д.20мм. Мощность не важна, важно какие грунты у Вас там. Предварительно 3 точки по 5 штырей, должно получиться сопротивление заземляющего проводника не более 3-х Ом. По ценам, запросил обновленный прайс. Если интересно стучитесь в личку Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Astromao Опубліковано: 7 травня 2015 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2015 Какие материалы планируете исользовать для заземления - чер.мет (срок службы - как повезет с грунтами), Елкобиз оцинкованные, омедненные штыри д 16мм, Баттерман оцинкованные, омедненные штыри д.20мм. Мощность не важна, важно какие грунты у Вас там. Мне можно парить хоть осиновый кол, я в этом не разбираюсь. :D Грунты - песок. Но желательно все загнать в одну точку, т.к. траншеи пока копать некому. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 7 травня 2015 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2015 Но желательно все загнать в одну точку если песок выгоднее наверное будет быть в 2 точки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Vladimir_79 Опубліковано: 7 травня 2015 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2015 если песок выгоднее наверное будет быть в 2 точки. Не верьте всему тому, что в другой теме пишут про 2 точки. Если сопротивление падает с прогрессией, то 1 точка дешевле и намного, а не на 300 грн Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз