x_y_z_ Опубліковано: 30 січня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 30 січня 2013 Докреслив в Архікаді каркас. Тепер є цифра й номенклатура. Тепер вже можна їхати на північ, по лісопилкам - домовлятись . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 30 січня 2013 Поділитись Опубліковано: 30 січня 2013 Тепер вже можна їхати на північ, по лісопилкам - домовлятись Напишите потом пожалуйста порядок цен на лес сейчас. Для меня актуальный вопрос—нужно не мало, но дешевле 1200гр./куб. даже сейчас ни где не нашол. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
x_y_z_ Опубліковано: 31 січня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 31 січня 2013 (змінено) нужно не мало, Та ні, не так вже й багато. Напишу тут, щоб потім легше й самому було знайти (це чистове без накідки на брак ітд). Стійки (х3м) 50х150 - 123шт Стійки (х3м) 50х100 - 110шт Балки (х4.5м) 50х200 - 65шт (обрізкі підуть на малі хедери) Хедер великий (4.5) 50х250 - 6штук. І погонаж на плейти 44м *4 (опорний брус, нижня обвязка, дві вехні) 150х50. (зовнішній каркас) 40м *4 100х50 -Внутрішній каркас Буду дивитись в основному не на ціну, а на якість, тому і треба їхати. Можливо напишу в тендери. Змінено 31 січня 2013 користувачем x_y_z_ орф Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна5 Опубліковано: 31 січня 2013 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2013 помним, что пилорамные стойки надо дополнительно на 20 см подрезать? (10 с каждого края). Из-за особенности выхода бруса из-под пилы - нарушенная геометрия краев. Добавлено через 53 секунды Балки (х4.5м) 50х200 - 65шт (обрізкі підуть на малі хедери) это крыша? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
x_y_z_ Опубліковано: 31 січня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 31 січня 2013 (змінено) это крыша? Ні, лише перекриття. Не впевнений що треба зара купляти ще й на стропілку. (її в тих цифрах нема) Банально нема де розмітити. Ну і до якості дерева на стропілку вимог поменше ніж на каркас. помним, что пилорамные стойки надо дополнительно на 20 см подрезать? (10 с каждого края). Из-за особенности выхода бруса из-под пилы - нарушенная геометрия краев. Так. Стойка в нас 260, запас є. Змінено 31 січня 2013 користувачем x_y_z_ відповідь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна5 Опубліковано: 31 січня 2013 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2013 Ну і до якості дерева на стропілку вимог поменше ніж на каркас. не соглашусь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurko_kozak Опубліковано: 6 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2013 Ви молодець, успіху Вам в будівництві. Я як побачив фото на Вашій аватарці, то зрадів до усрачки :D Що ще хтось таке будує як я. Але... не таке вже й, як на аватарці, нажаль. Будую точно таку хату як у Вас на аватарі Будую, навіть попри критику всіх родичів-знайомих будівельників що ми живемо не в тому столітті, коли такі хати були, що тепер все змінилося, і тамбур в хаті, гардеробна і котельня - це аксіома ))))) Правда санвузол в мене все таки буде Ну і мансардний поверх. Ще раз - успіху Вам, а я підпишуся на темку ;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
x_y_z_ Опубліковано: 6 лютого 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2013 Вашій аватарці Якось в кризовому 09 році, були мрії придбати те що на автарці. В Микуличині над вокзалом. Доїзду на авто нема, але є 53 сотки полонини (по ціні десь під 12куе за сотку - це що до жадібності гуцулів). Хата - ще до першої світової побудована. В самій хаті є схрон. Стіна що до гори вся в слідах куль. В самій хаті вже 30 років ніхто не живе. Сама хата власникам не потрібна, але ж 53 сотки! "Часи непевні - така й ціна!" Одним словом провалилась ідея з власним скансеном ЗІ Власне успіхів Вам. До речі ви не один, дивіться як будують бойки по ту сторону кордону https://www.google.com.ua/search?q=Chata+bojkowska+w+Zatwarnicy.&num=100&hl=uk&newwindow=1&client=firefox-a&hs=y35&tbo=d&rls=org.mozilla:uk:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=FVUSUdvZGIePswbHgoDgAQ&ved=0CAoQ_AUoAA&biw=1309&bih=611 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
d.n.s Опубліковано: 6 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2013 Какое там вкусное пиво в Микуличине... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurko_kozak Опубліковано: 6 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2013 ЗІ Власне успіхів Вам. До речі ви не один, дивіться як будують бойки по ту сторону кордону https://www.google.com.ua/search?q=Chata+bojkowska+w+Zatwarnicy.&num=100&hl=uk&newwindow=1&client=firefox-a&hs=y35&tbo=d&rls=org.mozilla:uk:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=FVUSUdvZGIePswbHgoDgAQ&ved=0CAoQ_AUoAA&biw=1309&bih=611 О, це з моїх країв фото, тобто ні, схоже, але трохи не таке В моїх краях є ганки, як у Вас на аватарі. Я власне про те, що на цьому форумі немає таких людей, які будують щось таке як на фото, принаймні я не зустрічав. А я думав знайти "родствєнну душу" Я з тих країв де такі хати не дивина. Але таку хату я будую під Києвом, тож і мені цікаво чи хтось на таке відважився ще крім мене. А стосовно гуцулів і цін - в Поляниці в докризовий час і до 22 тис. євро за сотку доходило, так що немає чому дивуватися ;) Добавлено через 4 минуты Какое там вкусное пиво в Микуличине... Може я чогось незнаю, але всім відоме пиво "Микулинецьке", в Микулинцях що на Тернопільщині, а Микуличин на Івано-Франківщині в горах. Може це я просто не вкурсі, оскільки взагалі не п'ю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 6 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2013 на цьому форумі немає таких людей, які будують щось таке як на фото, принаймні я не зустрічав. А я думав знайти "родствєнну душу" Конечно не встречали—кому охота потратить немалые деньги и получить неликвидную избушку? Почитайте на форуме сколько стоит сделать сруб в закарпатье, разобрать, привезти его на участок и собрать снова. При этом постоянно зависеть от необязательности гуцулов и религиозных праздников. Рекомендую тему Дяди Жени—очень всё наглядно (при этом очень красиво.) А дранку самостоятельно заготавливать и укладывать будете? Или опять гуцулов позовёте? Так это она там в горных деревушках почти бесплатна—наверное машину дров привозят и на печь хватает и на кровлю. Правда и про закарпатье доводилось читать, что с целью экономии и долговечности, они её отработкой покрывают. А под Киевом дранка,с непрогнозируемым кстати сроком эксплуатации, подороже приличной керамики будет. P.S.: себе весной начинаю строить "мазанку"—правда из современных материалов, со всеми доступными застройщикам тех. новшествами (без теплонасоса и фанкойлов конечно.) Но экстерьер и интерьер будет "мазанка." Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
x_y_z_ Опубліковано: 6 лютого 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2013 В моїх краях є ганки, як у Вас на аватарі. В бойків зветься "галєрія". Це типовий елемент, хоча ареал поширення, як на мене не зрозумілий, наприклад в Славську такого повно, а в Лавочному (може там вже лемки?) таких галєрій не роблять. З.І. Нас теж в поля занесло, жінка з Франківщини, а я з Львівщини. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurko_kozak Опубліковано: 6 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2013 Конечно не встречали—кому охота потратить немалые деньги и получить неликвидную избушку? Почитайте на форуме сколько стоит сделать сруб в закарпатье, разобрать, привезти его на участок и собрать снова. При этом постоянно зависеть от необязательности гуцулов и религиозных праздников. Рекомендую тему Дяди Жени—очень всё наглядно (при этом очень красиво.) А дранку самостоятельно заготавливать и укладывать будете? Или опять гуцулов позовёте? Так это она там в горных деревушках почти бесплатна—наверное машину дров привозят и на печь хватает и на кровлю. Правда и про закарпатье доводилось читать, что с целью экономии и долговечности, они её отработкой покрывают. А под Киевом дранка,с непрогнозируемым кстати сроком эксплуатации, подороже приличной керамики будет. P.S.: себе весной начинаю строить "мазанку"—правда из современных материалов, со всеми доступными застройщикам тех. новшествами (без теплонасоса и фанкойлов конечно.) Но экстерьер и интерьер будет "мазанка." Читав я Дяді Жені гілку, багато пізнавального для себе відкрив. Ну стосовно неліквідної ізбушки не погоджуся, все залежиться від смаків і потреб і вимог до житла. Тут на форумі є зруби, навіть зрубчики поменше моєї хати і люди будують, бо хочу натурального. Я сам гуцул! Чистокровний, найсправжніший з справжніх від діда-прадіда. І при цьому всьому мене сильно дратувало те, як мої хлопаки-будівельники як Ви написали "необязательные" припиняли роботу на кілька днів через те, що хрестик в календарі, бо то жінка так сказала, що робити неможна! Сам виріс в таких умовах і розумів це до того часу, доки сам з цим не стикнувся, але вже на київщині, де не так все як дома. Але це справа кожного з них, я пережив якось це . Від гонти і драниці відмовився відразу, ще перед початком будівництва. Авторитетні люди з тієї сфери дали мені зрозуміти, що сьогодні тих, хто знає як правильно заготовляти і обробляти гонт залишилося "на пальцях порахувати". Відпрацьоване масло - від лукавого, від нього трухлявіє деревина, колись ним не покривали дерево, і воно до сьогоднішніх днів стоїть і дах не тече. Плюс ціна, навіть "як для своїх" мене не обрадувала, тому я накрив своє чудо ЦПЧ. І в мене до Нового року були наміри зробити всередині "по давньому", дранка навхрест, глина або вапняно-піщана штукатурка, і знову ж таки в моєму випадку, мене від цього відмовили, люди які і досі живуть в таких хатах, причин виявилося багато. ТС, вибачте будь-ласка за оффтоп ;) Добавлено через 9 минут В бойків зветься "галєрія". Це типовий елемент, хоча ареал поширення, як на мене не зрозумілий, наприклад в Славську такого повно, а в Лавочному (може там вже лемки?) таких галєрій не роблять. З.І. Нас теж в поля занесло, жінка з Франківщини, а я з Львівщини. Читав я про "ґалєрії". В нас, гуцулів теж такі ґанки роблять як бойки на три боки хати, але звуть це "ґанок". А ще, в якійсь совдепівській архітектурній книженції (не пригадаю як зветься) я читав, що бойківська хата має найкращий серед хат тієї епохи архітектурний дизайн, де співвідношення розмірів планування, стін і даху наближене (чи навіть відповідають) золотому січенню. Гуцульські трохи відрізняються приземистістю, але схожі. Ще раз прошу вибачення за оффтоп. Свою гілку з звітом не створював по причині відсутності часу на дописування, бо в більшості роблю все сам, іноді з тестем, і якось не вистачає сил і енергії на форум. Але все фотографую, записую, документую. Може колись постфактум і відкрию гілку, незнаю. Успіхів Вам;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
x_y_z_ Опубліковано: 6 лютого 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2013 ТС, вибачте будь-ласка за оффтоп та нічого, поки зима можна і про теорії поговорити ) і Вам успіхів! відкривайте гілку ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
x_y_z_ Опубліковано: 7 лютого 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2013 Напишите потом пожалуйста порядок цен на лес сейчас. Для меня актуальный вопрос—нужно не мало, но дешевле 1200гр./куб. даже сейчас ни где не нашол. Дивно, чим ближче до Києва тим ціна менша. Хоча лісопилок в окрузі троха є. 1100-1200 такий порядок цін. З.І. Але то ж у Вас зовсім інший регіон. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игореха Опубліковано: 7 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2013 Якось в кризовому 09 році, були мрії придбати те що на автарці. В Микуличині над вокзалом. Доїзду на авто нема, але є 53 сотки полонини (по ціні десь під 12куе за сотку - це що до жадібності гуцулів). В 2009 году 12 штук за сотку? Или где этот Микуличин? Что-то я потерялся.... Приятно видеть среди нас богатых людей, которые ведут свою стройку на СД 636 штук только за участок.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна5 Опубліковано: 7 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2013 Или где этот Микуличин? сразу видно - не лыжник 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 7 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2013 1100-1200 такий порядок цін. З.І. Але то ж у Вас зовсім інший регіон. Так я сначала под Киевом и нашёл по 1200 и плюс логистика у человека, хвалимого форумчанами (Игореха у него вроде покупал.) Просто у меня размеры и сечения нестандартные. Он взялся весь сортамент обеспечить, напилить и раскрепить сейчас (чтобы не повело), а летом я бы забрал уже прилично подсушенный лес. Кстати эта лесопилка на Вашем направлении—могу дать координаты. Но сейчас уже вроде на месте договорился о тех же условиях на Волынский лес—чуть дороже, но без логистики даже дешевле выходит. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
x_y_z_ Опубліковано: 7 лютого 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2013 В 2009 году 12 штук за сотку? Часи напевно вже не такі "непевні" santaproperty.com/index.php?option=com_estateagent&view=dosearch&Itemid=134 Просто у меня размеры и сечения нестандартные. Та якщо обладнання сучасне, то допуск до 2-3 мм. Надпиляють що захочете. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurko_kozak Опубліковано: 7 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2013 В 2009 году 12 штук за сотку? Или где этот Микуличин? Что-то я потерялся.... Приятно видеть среди нас богатых людей, которые ведут свою стройку на СД 636 штук только за участок.... Ви напевно не так зрозуміли, ТС розглядав цей варіант, але через таку ціну відмовився від нього ;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игореха Опубліковано: 7 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2013 сразу видно - не лыжник Их три на Украине как минимум. Везде лыжи? Добавлено через 2 минуты Ви напевно не так зрозуміли, ТС розглядав цей варіант, але через таку ціну відмовився від нього ;) Да я понял, что он не повелся на тот вариант Но я бы даже и рассматривать такой вариант не стал... Я таких денег за 20 лет не заработаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
x_y_z_ Опубліковано: 7 лютого 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2013 Но я бы даже и рассматривать такой вариант не стал... Я таких денег за 20 лет не заработаю. Я теж. Просто хто думав, 2009 рік, криза. Земля не ліквідна. Туди ні дороги нема і ніколи не буде, бо якось через залізницю перебратись треба. Хата нікому не потрібна. І завалиться років через 5-10. Але ж у власників 53 сотки!!!. І впевнений що вони їх ще не продали . Ідея була створити саме скансен-садибу. Щось на зразок тієї польської в Затварніці, що виставляв вище. Ну але то таке, молоде - дурне. Тепер завдання інші. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurko_kozak Опубліковано: 7 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2013 Их три на Украине как минимум. Везде лыжи? Добавлено через 2 минуты Да я понял, что он не повелся на тот вариант Но я бы даже и рассматривать такой вариант не стал... Я таких денег за 20 лет не заработаю. Ось цей maps.google.com.ua/maps?q=%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD&oe=utf-8&client=firefox-a&ie=UTF-8&ei=3JwTUaaBD4vOswa6k4HQCQ&ved=0CAsQ_AUoAA той, що біля ТК "Буковель" ;) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игореха Опубліковано: 7 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2013 Я теж. Просто хто думав, 2009 рік, криза. Земля не ліквідна. Туди ні дороги нема і ніколи не буде, бо якось через залізницю перебратись треба. Хата нікому не потрібна. І завалиться років через 5-10. Але ж у власників 53 сотки!!!. І впевнений що вони їх ще не продали . Ідея була створити саме скансен-садибу. Щось на зразок тієї польської в Затварніці, що виставляв вище. Ну але то таке, молоде - дурне. Тепер завдання інші. Дык вот и я об этом Т.е. вы чисто гипотетически могли бы вложить в землю 600+ куе? ;) Или вы просто думали что земля дармовая, и даже близко не могли предположить, что она стОит стольких денег? И только потом узнали, что она находится на нефтеносных пластах? :D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dreamhouse Опубліковано: 7 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2013 земля сейчас кусючая стала - толи еще будет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз