blacknick.info Опубліковано: 15 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2012 В 2009 году я заказал и получил стройпаспорт в Госпрозрахунковому проектно-виробничому архітектурно-планувальному бюро м. Васильків. На тот момент нужны были согласования, которые я прошёл - главархитектор, пожарники, санэпидемстанция (есть штампики и подписи), но до разрешения на строительные работы дело не дошло. Строительство начинаем только сейчас. За это время разрешение стало ненужно, но в уведомлении про начало строительных работ нужно указать номер и дату стройпаспорта, каковых на моих документах нету. Что делать в таком случае, кто знает? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
N.O. Опубліковано: 15 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2012 Зверніться в архітектуру, вони ваш погоджений проект зареєстрували у себе певною датою, залишивши копію. Хоча я думаю ніхто цієї інформації в ДАБКу не перевіряє і можна було б поставити приблизну дату тільки щоб вона була робочим днем в тому році. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ahomin Опубліковано: 15 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2012 blacknick.info, теж думаю варто звернутись в місцеву архітектуру, можливо вони присвоять новий номер, якщо старого немає. З Вашого дозволу, я теж задам запитання в цій темі. В моєму буд.паспорті (добудова) архітектор чомусь вказав "будівництво здійснювати згідно проекту ...". Проект в мене є, але я хочу трішки від нього відступити. 1. Це може створити мені якісь неприємності ? 2. Чим взагалі загрожує відступ від проекту ? 3. Може варто домовитись щоб архітектор переписав цю сторінку буд. паспорту? Плюс в мене на ділянці є господарські будівлі (вказані в існуючому техпаспорті і договорі купівлі-продажу будинку), але в буд.паспорті їх нема і деяких з них вже нема по факту (знесені). Питання подібні: 1. Це може створити мені якісь неприємності ? 2. Може варто домовитись щоб архітектор переписав цю сторінку буд. паспорту? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
N.O. Опубліковано: 17 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 17 травня 2012 1. При реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації, Інспекція не здійснює перевірки будівлі, тобто введення в експлуатацію здійснюється за принципом довіри і ви так би мовити несете відповідальність за правдивість. Тому вам це нічим не загрожує, але ви ж знаєте, яка у нас країна, сьогодні офіційне біле може стати завтра офіційно чорним. Але на мою думку переживати не варто 2. На скільки я розумію для знесення господарчих будівель не потрібні дозволи, це ж у вас не пам'ятка архітектури. З приводу тих, що ви не внесли у паспорт, треба розуміти які вони, якщо це сарайчик, то думаю теж немає чим перейматись, в індеалі всі споруди мали б бути відображені в буд. паспорті, але знову ж таки не бачу інстанції, яка буде вам щось пред'являти. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
avtul Опубліковано: 5 червня 2012 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2012 1. При реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації, Інспекція не здійснює перевірки будівлі, тобто введення в експлуатацію здійснюється за принципом довіри і ви так би мовити несете відповідальність за правдивість. Тому вам це нічим не загрожує, але ви ж знаєте, яка у нас країна, сьогодні офіційне біле може стати завтра офіційно чорним. Але на мою думку переживати не варто 2. На скільки я розумію для знесення господарчих будівель не потрібні дозволи, це ж у вас не пам'ятка архітектури. З приводу тих, що ви не внесли у паспорт, треба розуміти які вони, якщо це сарайчик, то думаю теж немає чим перейматись, в індеалі всі споруди мали б бути відображені в буд. паспорті, але знову ж таки не бачу інстанції, яка буде вам щось пред'являти. У меня почти та же проблема, что и у ahomin, а именно: есть строительный паспорт, в котором указаны кроме дома еще и хозяйственные постройки. Хозяйственные постройки строить пока не собираюсь, но в другом месте участка предполагаю строить небольшой (3*4м) сарайчик, который на строительном паспорте не обозначен. Какие могут быть последствия такого незаконного строительства и как их избежать? Уважаемый N.O. отчасти ответил на этот вопрос, но может быть и другие специалисті помогут разобраться? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Miron VV Опубліковано: 5 червня 2012 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2012 У меня почти та же проблема, что и у ahomin, а именно: есть строительный паспорт, в котором указаны кроме дома еще и хозяйственные постройки. Хозяйственные постройки строить пока не собираюсь, но в другом месте участка предполагаю строить небольшой (3*4м) сарайчик, который на строительном паспорте не обозначен. Какие могут быть последствия такого незаконного строительства и как их избежать? Уважаемый N.O. отчасти ответил на этот вопрос, но может быть и другие специалисті помогут разобраться? внесите изменения в стройпаспорт у архитектора 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
avtul Опубліковано: 5 червня 2012 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2012 внесите изменения в стройпаспорт у архитектора Спасибо, MironVV! А после внесения изменения в стройпаспорт необходимо посылать повидомлення в ГАСК и все остальные органы? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Miron VV Опубліковано: 5 червня 2012 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2012 Спасибо, MironVV! А после внесения изменения в стройпаспорт необходимо посылать повидомлення в ГАСК и все остальные органы? если номер и дата выдачи паспорта не измениться не нужно......думаю нормальный архитектор достанет архивный, Ваш и внесет спокойненько в старый паспорт все изменения и останется все в покое (это как в проект вносятся изменения в процессе строительства, проект же не меняют). В общем посмотрите на все пункты уведомления - если что-то меняется в названиях, цифрах, датах - то направляйте уведомление - если все остается по-прежнему - ничего и ни кому.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
avtul Опубліковано: 5 червня 2012 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2012 ОК, большое спасибо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
freda Опубліковано: 28 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2012 Какие могут быть последствия, если я согласую стройпаспорт и укажу в нем отступы, которые соответствуют ДБНам, но на практике нарушу эти отступы (ну, не могу я отступить 6-7 метров от соседского участка, чтобы соблюсти расстояние между строениями в 8м!). Какие могут быть в связи с этим последствия и трудности ввода в эксплуатацию дома? При этом проект и размеры самого дома будет в точном соответствии со стройпаспортом)? Может, кто-то сталкивался уже с такой ситуацией, как решали, чего вам это стояло (в частности особо интересует Киево-Святошинский район)? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз