Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

лелека на комині

jenikjenik

Рекомендовані повідомлення

Допоможіть вирішити проблему вчора на вечір на новий будинок прилетіла лелека, спочатку звичано потішились, і вирішили що посидить тай политить далі, вночі також лелека ночував сам. Зранку вже було їх двое і почались з'являтись після них сліди(комин і криша вся біла після їхнього посліду), о 10 ранку вони полетіли, звичайно спало на думку, що вже не прилитять, та й як би кублились чи робили гніздо то б десь на Благовіщення(з народних прикмет кажуть що яйце лелеки несуть після Благовіщення), та на вечір вони знову прилетіли знову двое, через деякий час прилетів третій і потроху почали битись, зігнавши одного з них почали паруватись. Ось і прошу поради, що можна зробити на комины, щоб вони не зробили гніздо, щоб вони не облюбували мій комин і потім не довелось руйнувати гніздо, бо по прикметам це не дуже добре.

Дякую за швидкі відповіді!!!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В Праге на карнизах ставим тоненькие штырьки из проволоки диаметром 2 мм длиной 100 мм. Голуби соответственно не используют такие карнизы для своих посиделок. Может что-то подобное поможет?

Ну и рядом старую камеру на обрезанное дерево положить -- чтоб у аистов дурных мыслей насчет трубы не было...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ось і прошу поради, що можна зробити на комины, щоб вони не зробили гніздо, щоб вони не облюбували мій комин і потім не довелось руйнувати гніздо, бо по прикметам це не дуже добре.

неужели только "прикмети" могут остановить от "руйнування гнизда"?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В багатьох селах де є гнізда лелек, вони побудовані на старих коминах, який залишився від пічного опалення, а опалення на газ виведено азбестовою трубою чи новим комином біля кухні, в мому випадку комин - це два канали під котли, два під кухонні витяжки, дві вентиляції з ванних кімнат і одна під камін, тобто після спорудження гнізда газовщики всеодно заставлять його розібрати, так як опалення будинку газове і раз в рік робиться обхід всіх будинків в місті і не побачити гнізда на будинку буде не можливо, та й вага його досягне через кілька років від 1-2 тон, а щодо прикмет, так це також для мене важливий фактор, бо людина трохи забубонна, та й з дитинства вчили не руйнувати гнізда пташок.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Мой дедушка очень любил аистов, он жил в селе и у него во дворе всегда были эти прекрасные птицы. Однажды непогода сломала старое сухое дерево, на котором гнездились аисты, так дедушка спилил ветки живого дерева, укрепил его подпорками и каким то образом перенес туда упавшее с прошлого места гнездо. На все эти действия ушло несколько дней, все это время аисты кружились над двором и ходили по огороду, но как только новое место для них было готово, сразу там осели.

Обозначьте для своих аистов новое место, либо перенесите готовое гнездо в другое место.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 9 років потому...
На комині в житловому будинку пара лелек зробила собі гніздо і зараз висиджує яйця !!! Боюсь щоб через комин до хати не наносили мені всякої падалі щурів вужів і так д ...порадьте що ро робити хто стикався
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...