Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Геологи або хтось іще, допоможіть терміново!

NikolayII

Рекомендовані повідомлення

Всім вітання!!!

Допоможіть з питанням про геолога.

ось переводжу вас в мою тему, просто не знав куди її розмістити...

www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?p=1524885#post1524885

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

....Допоможіть....... зробили два отвори десь по центральній осі майбутнього будинку десь на 7 метрів глибиною. геолог ..... роздивлявся і перемацував всю землю яку витягували, щось декілька разів записував в зошит, але мене бентежить той факт, що він нічого не взяв на досліди в лабораторію.....

сказав, що він наші грунти знає "на зуб". домовились на ціну 900 грн. за повноцінний законний звіт.......

Повноцінне дослідження ґрунтів з відбором зразків непорушеної структури, їх лабораторним дослідженням та звітом менше ~ 1000$ вартувати не може. Якщо поряд з Вашою ділянкою проводилися подібні роботи, є результати досліджень, а геологічні умови однотипні, то можна використати нормативні значення для розрахунку фундамента. Інакше це все - дешева халтура.

.....я на 1000 грн працюю досить багато, а тут за 2 години і готово... може змінювати профіль? ..........я не впевнений, якщо я дійсно впрусь, можна взяти той самий інструмент, і взяти проби грунту на потрібній глибині, отвори ж все-таки є.

Вам потрібні зразки природньої непорушеної структури. Відбір можна зробити і за допомогою ґрунтоносів ∅108÷146 мм та бурового станка. Але щоб краще зрозуміти чи підійде Вам нова професія - беріть заступ і копайте шурф глибиною 7 (Сім) метрів для відбору зразків. Тільки не забувайте кріпити стінки з глибини більше 2,5 метрів дошками, щоб не засипало.

Змінено користувачем МАМАЙ
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Відгукуюсь на правах "когось іще".

Власне, що Вам треба від т. зв. "геології"?

1. Рівень ГВ. При вибурюванні семиметрової колонки Ви самі могли побачити - є там вода чи ні.

2. Несучу здатність грунтів. Для простих розрахунків "місцевому" спеціалісту буває цілком досить побачити саму породу. Напр., всі піски мають несучу здатність не меншу за 2 кгс на 1 см кв., тобто витримують тиск у 2 ат без жодних деформацій. Якщо цього досить - навіщо робити більш трудомісткі дослідження?

3. Може, поглинаючу здатність грунтів (для буд. септика тощо). Але це Ви самі виллєте відро в ямку та подивитесь на годинник.

 

І чи Ви будуватимете звичайний будинок, чи хмарочос? У другому випадку є сенс провадити дослідження масштабні та дорогі. У першому - не певен. Якщо ж у Вас грунти різнорідні та "слабуваті", зараз із цієї ситуації виходять за допомогою комбінації монолітних армованих поясів ПІД та НАД фундаментом

 

Чомусь згадав старий анекдот про те, як мамця привела дитинку до поліклініки, бо дитинка раптом втратила координацію рухів. Так перший лікар послав на аналіз крові, а другий, прямо у коридорі, скомандував зняти із дитини штани і перевдягти їх так, щоб кожна нога потрапила в свою холошу...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...