Ishi Опубліковано: 4 квітня 2012 Поділитись Опубліковано: 4 квітня 2012 Второй год пытаемся проростить черенки винограда и что-то у нас никак не выходит... Подскажите пожалуйста где можно купить уже пророщенные (укоренённые) черенки хороших столовых сортов? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dex-paketa Опубліковано: 4 квітня 2012 Поділитись Опубліковано: 4 квітня 2012 Мы брали 2 года назад под Вышгородом wikimapia.org/12945353/Garden-Center-%C2%ABNorth-viticulture%C2%BB В прошлом сезоне был урожай, с сортом не обманули. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Igor_63 Опубліковано: 4 квітня 2012 Поділитись Опубліковано: 4 квітня 2012 Второй год пытаемся проростить черенки винограда и что-то у нас никак не выходит... Подскажите пожалуйста где можно купить уже пророщенные (укоренённые) черенки хороших столовых сортов? С удовольствием помогу.Есть хорошие районированые сорта винограда,с открытой и закрытой корневой, цена 30 грн..Обращайтесь 0 шесть383шесть1087 Игорь. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дитрих Опубліковано: 4 квітня 2012 Поділитись Опубліковано: 4 квітня 2012 (ссылка устарела) выбирайте что пожелаете - отменные саженцы,корневая,сервис и цена! уже виноград посадил как 2недели 8 сортов! это из нового. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vorona Опубліковано: 4 квітня 2012 Поділитись Опубліковано: 4 квітня 2012 Я здесь покупала: www.shop-vine.com/ Саженцы отличные, цены тоже. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
schek Опубліковано: 4 квітня 2012 Поділитись Опубліковано: 4 квітня 2012 Я здесь покупала: www.shop-vine.com/ Я у этих ребят брал 2 сорта в прошлом году на весенней выставке в планетарии. Саженцы прижились. В этом году заказал еще шесть сортов -завтра забираю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vorona Опубліковано: 5 квітня 2012 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2012 Я у этих ребят брал 2 сорта в прошлом году на весенней выставке в планетарии. Саженцы прижились. В этом году заказал еще шесть сортов -завтра забираю. Я 33 саженца брала, прижились все. Только в интернет-магазине, а не в планетарии. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Homeowner Опубліковано: 13 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 13 травня 2018 раз уж тема называется "посадка винограда", то задам вопрос здесь. Собрался посадить виноград - выкопал ямы, сыпанул щебень с боем газобетона (решил, что пористая структура газобетона позволит накапливать и удерживать влагу), вставил трубу для полива и подкормки. И тут что-то пошло не так... Осознал это в ту же секунду, как только взял саженец и склонился над ямой. На повторе своих действий четко видел как вместо перегноя всыпал в яму торф (который должен был пойти на расширение грядки под голубику) смешал его с песком и верхним слоем земли, а вместо суперфосфата сыпанул грамм 400 нитроамофоски! И это все утрамбовано и пролито. Ну торф еще куда не шло, можно добавить пару лопат перегноя и перемешать прямо в яме. Но что делать с нитроамофоской? Залить хорошо водой и пускай, или всю эту вкусняшку вынимать из ямы? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexNaymk Опубліковано: 14 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2018 Но что делать с нитроамофоской? Залить хорошо водой и пускай, или всю эту вкусняшку вынимать из ямы? Между саженцем и амофоской сделать подушку из грунта,чтобы первое время корни не обжечь.Либо добавить в яму земли,хорошо перемешать а лишнее потом вынуть. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Homeowner Опубліковано: 14 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2018 так и сделаю - "разбавлю" это дело смесью из песка, перегноя и земли, и затем уберу лишнее Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexNaymk Опубліковано: 14 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2018 так и сделаю - "разбавлю" это дело смесью из песка, перегноя и земли, и затем уберу лишнее Если интересна тема винограда то тусим здесь 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nobel Опубліковано: 14 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2018 в мене цього року вимерз весь виноград...весь, всі 15 великих кущів...навіть з кореня не пускає напевно березневий мороз вбив...більше садити його не буду. купу років ростив-ростив..тільки почав плодоносити...і все Не для наших широт десертні виногради (вимерзли і у всіх моїх знайомих, в різних селах) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DiMoNy4 Опубліковано: 10 червня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 червня 2018 Ну как, отошел виноград? Я тоже думал что мой вымерз, долго почки не пускал, а потом ближе от корня погнал лозы. Правда я его не укрывал на зиму. Тот что молодой укрывал весь перезимовал как положено. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dex-paketa Опубліковано: 10 червня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 червня 2018 Столовые сорта (любого возраста) не утрывать в наших широтах - безобразие. Конечно они будут мерзнуть, не в этот год, так через пару лет когда ударят конкретные морозы. У меня все 8 сортов под Киевом перезимовали отлично (прикрытые хвоей и агроволокном). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: 20 жовтня Поділитись Опубліковано: 20 жовтня Вопрос к участникам форума с практическим опытом выращивания винограда. Планируется легкий открытый навес на участке. Подскажите наиболее подходящие сорта винограда под него. Основные условия: - разумеется неукрывные сорта, которые будут зимовать на навесе (понимаю, что первые год-два скорее всего укрытие будет необходимо) - относительно быстрорастущие - прекрасно понимаю, что вкусовые качества при отсутствии обрезки могут страдать (пойдет преимущественно на вино значит, или сок/компот), а в отдельные редкие особо морозные зимы можно вообще остаться без урожая - размер навеса по горизонтали прибл. 3х6 м, при этом вертикаль - лишь суммарно 2х2 м Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) В 20.10.2024 в 19:56, tayatlas сказал: Подскажите наиболее подходящие сорта винограда под него. В мене таким чином ростуть Юпітер (напевно самий оптимальний універсальний сорт, що тримає -27, не вкривав з першого року, ізюм, сік, консервація, вино з натяжкою, бо смачний і купляють його добре - кишмиш), Ізюмський Мускат(теж не вкриваю, Юпітер в нього в батьках, реальну морозостійкість визначити поки, слава богу, не довелось, теж кишмиш майже, смак суперовий). Із технічних росте Маркетт, морозостійкість заявлена -36°. Також можна підібрати йому в пару білоягідний технарь. Але, все ж таки, краще дивитися в сторону універсальних сортів, бо з такої площі багато ягоди для вина не буде. Думаю 2-3 кущі закриють вам ваш навіс за 3-4 роки. Якщо не обрізати - за 2-3. Змінено 22 жовтня користувачем POZITIFF 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Perforator21 Опубліковано: 25 жовтня Поділитись Опубліковано: 25 жовтня (змінено) З мого особистого досвіду (Київщина, невкривна культура), маю 4 сорта: 1) Юпітер, однозначно вартий уваги, дійсно невибагливий сорт, єдина особливість на яку варто звернути увагу - характерний ізабельний смак. Но це вже стосується персонального відчуття прекрасного кожного споживача. На віно теж можна, но тільки в купаж (як на мій смак). 2) Також нормально зимує Аркадія (но потребує обробок від грибкових хвороб). Як на мене дуже крутий по смаковим якостям столовий сорт (для віна категорично не підходить). 3) Піно-Грі сутто вінний сорт, невибагливий, віно виходить чудове, но як столовий взагалі ні про що. Можу порадити тільки на віно. 4) Лівія - у мене вона виявилась занадто чутлива до грибкових хвороб, обробляти за промисловими стандартами я не планую, тому у мене вона кандідат на видалення. Тож я особисто не раджу, хоча багато віноградарів кажуть що у них він нормально росте. Ще загальна порада: бажано на вертікальну площину і на горизонтальну мати два окремих куща. Бо маючи простір на даху, кущ буде переважно розвивати зелену массу там. Якщо треба подробиці - гугліть "вертикальна полярність вінограда" Змінено 25 жовтня користувачем Perforator21 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В п'ятницю в 19:46 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 19:46 Підкажіть чи треба укривати/прикопувати виноград на третю зиму? Який сорт, точно не пам'ятаю, купляв на базарі два різні сорти, продавець казав що то Лівія і Бажена. Як результат один з них вже третій рік без плодів взагалі (може не буде плодів зовсім і можна викопати його? 🤔), інший вже два роки дає плоди. З виду наче схожий на Бажену, але по фото в інтернеті Бажена має ягоди трохи яйцеподібної форми, в той час в мене ягоди мають форму еліпсоїдну, тобто немає завуження на кінці. Перші два роки прикопував повністю, поки не був довгим і добре гнувся, але зараз старі лози вже трохи товсті і наврядчи дадуться зігнути, хіба що ломити силою. Так от, чи треба ще укривати/прикопувати виноград, чи третю зиму може зимувати? Якщо не прикопувати, то як укрити? Обмотати лози прямо на винограднику наприклад агроволокном в декілька шарів? Чи якісь інші варіанти? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В п'ятницю в 19:59 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 19:59 2 хвилини тому, TaurosRMK сказав: Як результат один з них вже третій рік без плодів взагалі (може не буде плодів зовсім і можна викопати його? 🤔) А ви його налякайте! Може й смішно звучить, але серйозно поговоріть з ним, скажіть або давай плоди або нах викину чи зрубаю. Я так налякав свої два сорти які не визрівали і сказав, що вже дістали, …. І що ви думаєте? У цьому році було чим задовольнитися. Таке саме було колись з абрикосом на дачі, з персиком, з яблунею і навіть вишнею. Та взагалі пісня, не родила то я купив нову Любську, а її викопав і хотів викинути та потім пожалів і дав їй шанс, так і сказав, але втикнув у таке погане місце у тінь. І що ви думаєте? Вже другий рік переплюнула ту Любську і по урожаю і по смаку, солодка, солодка! Але я з нею весь час розмовляю як з живою і взагалі, рослини до тебе як і ти до них, вони мають душу, а виноград то взагалі особлива тема. ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В п'ятницю в 20:10 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 20:10 9 хвилин тому, Фрай сказав: А ви його налякайте! Може й смішно звучить, але серйозно поговоріть з ним, скажіть або давай плоди або нах викину чи зрубаю. Я так налякав свої два сорти які не визрівали і сказав, що вже дістали Так і зробили, сказали що даємо ще один рік, якщо не буде плодів то викопаємо. Подивимося чи подіє 😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз