Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Перлит и силикатный кирпич

promremont_eng

Рекомендовані повідомлення

Здравствуйте, коллеги!

Прошу знатоков помочь самостройщику! Вкратце: пирог стены - ракушняк 38 см + 10 см воздушная прослойка + кирпич силикатный 12,5 см. Воздушную прослойку хочу засыпать перлитом. Зимой начинает работать физика: влага в перлит. Вопрос, что происходит дальше и что происходит со стенами (до лета далеко и не будет ли влага разрушать стеновой материал и нарушать теплоизоляцию пока не высохнет перлит). Подскажите пожалуйста!!!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Сам интересуюсь перлитом, сейчас рассматриваю его как утеплитель для стен.

Если перлит будет влажным, то его теплопроводность значительно снизится.

Кстати силикатный кирпич не любит влагу, использовать его снаружи наверное не оправдано (сугубо личное мнение и возможно я не прав), хотя существует масса строений из него и стоят вроде ничего.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Да вроде как вода по прямой лупить не будет. А силикатный кирпич ведь не один десяток лет верой и правдой служит еще с совдепии (60 % всех зданий), проверн временем короче. Цена на него интересная. А керамику чуть дороже брать - фуфло, попасть можно (сам видел недорогую керамику, на 1 квадратный метр 7-8 кирпичей или лопнули или лицевой слой осыпался). Ну а брать дорогой клинкер деньжат не хватает. Вот и ищу варианты "дешево и сердито". По утеплителю перлиту - видел пару домов тепло, сухо и недорого. Но примеров такого пирога как я хочу к сожалению нет. Вот, вся надежда на данный форум. Знатоки, откликнитесь!!! Пойдет такой вариант или ракушняк и силикат изнутри рассыпаться будет:Bravo:?!!!!
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тепло у Вас конечно будет, но силикатный, с наружи постепенно рассыпется, точка росы будет частично в перлите(ему ничего) и в силикате(а он этого не любит), плюс мороз сами понимаете, что дальше.

Поройте, почитайте темки в разделе, там многие варианты обсуждают.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А Вы еще попытайтесь связатся с Евгенией-в теме перлит на 4-й или 5-й странице есть ее пирог ракушка-перлит-Литос(это по большому счету тот -же силикат) Может она появится и расскажет как ей видится происходящее. Хоть она и писала, что лучше бы взяа клинкер-но это, мне думается по эстетическим соображениям.А может и по точке росы и замоканию-как знать...
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Є купа багатоповерхівок, у котрих несучі стіни з силікатної цегли. Там теж десь є точка роси. Але ж стоять, не падають. Думаю, з морозостійкістю силікат проблем не має - щонайменше 25 циклів, що цілком відповідає нормам для несучого матеріалу стіни. Найбільша проблема силікатної цегли, це те, що вона "любить" натягувати вологу, а у вологому стані є дуже зручним місцем для розвитку мікроорганізмів. Думаю, усі помічали, що в місцях, де силікатна цегла подовгу буває мокрою, завжди присутній чорний або зеленуватий наліт, котрий значно рідше буває на кераміці. Тому її ніколи не застосовують для фундаментів - вона "капілярно" висмоктує вологу з грунту і чорніє. Там, де силікатна цегла на достатній висоті від грунту (щоб не долітали бризки від дощу), гідроізольована від фундаменту, і усі віконні та інші відливи мають нормальний скіс - силіктна цегла роками практично зберігає свій первісний вигляд. Також силікатна цегла має паропроникність звичайної керамічної цегли, а у щільно-зпеченого клінкера цей показник доволі скромний. Тому під засипку перліту вважаю силікатну цеглу доречнішою, ніж клінкер. Клінкер доречний тоді, коли зазор вентилюється, а не засипається утеплювачем.

 

Тому, думаю, якщо зовнішній вигляд Вас влаштовує у силікатної цегли - вперед! Колись, до появи облицювальних клінкерів, силікатна цегла також вважалася доволі естетичним матеріалом..

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вооот!!! Как говориться золотые слова! Полностью поддерживаю DecorMaster! В стенах в 1,5-2 силикатных кирпича тоже внутри точка росы, я думаю. Но в этом же и кроется вся загвоздка или стена в 50 см или в 12,5 облицовки. Не посыпется ли она через время. А такой вопрос: если внизу и вверху стены оставить зазоры в кладке как для вент зазора и в зазоры вставить сетку не пропускающую перлит, но пропускающую воздух. Будет ли вентиляция или на это не приходится рассчитывать? А может это вообще перебор так заморачиваться и все будет тип-топ?!! Спасибо за отзывы. Вопрос очень насущный - через месяц начинаю гнать стены, а материал еще не закуплен. Надо спешить, т.к. цены растут не по дням, а по часам :o.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Чув таке твердження, що розгляд "точки роси" неактуальний при одношарових конструкціях (паропроникність однакова по усій товщині, тому кількість поглинутої з приміщення вологи така ж, як і відданої назовні), і в конструкціях, коли паропроникність збільшується з середини - на зовні. Коли ж паропроникність з середини назовні знижується, наприклад, при обкладенні цегляної стіни пінопластом, тоді пінопласт невзмозі віддати таку кількість вологи, яку може поглинути цегла. Тоді актуально вираховувати товщину пінопласту так, щоб точка роси не припадала на товщину цегли. Тоді, наскільки я розумію, пара не конденсується а цеглі, бо ще не досягається температура конденсації, а в пінопласті не конденсується тосу, що кількість прийнятої з цегли вологи неперевищує пари відданої в атмосферу. Тобто, зовнішній утеплювач пінопласт розглядається як одношарова конструкція, котра не має точки роси (зовн. штукатурка не розглядається, оскільки вона всеодно паропроникніша за пінопласт).

На сайті "Поротерму" в розділі "питання - відповідь" запитання №8 про точку роси.

(ссылка устарела)

Де в стіні з блоків POROTHERM буде точка роси?

Точка роси це температура при даній вологості і атмосферному тиску, при якій повітря досягає повного насичення водяною парою і подальше пониження температури приводить до конденсації вологи. У одношарових стінах з блоків POROTHERM такі умови (поєднання тиску, вологості і температури) не досягаються у тому числі і унаслідок його паропроникності.

 

Думаю, це якраз і є прикладом відсутності точки роси в конструкції, котра не має зменшення паропроникності з середини назовні. Думаю, що так само точка роси практично відсутня і у радянських багатоповерхівках.

 

У Вас, поідеї, буде незначне зменшення паропроникності назовні, однак воно буде меншим, ніж якби замість силікатної цегли застосували б клінкер. При цьому волога якщо і замерзатиме, то в перліті, оскільки та волога, яка з перліту потрапить у силікатну цеглу не переважуватиме кількості вологи, яку цегла віддаватиме в атмосферу (бо від кордону "перліт-цегла" не буде зменшення паропроникності аж до кордону "цегла-атмосфера".

 

На своїй правоті не наполягатиму, оскільки не є ані фізиком, ані будівельником. Просто виклав своє бачення..

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Як то кажуть: "Ваші слова - та Богу до вух!" Але я не впевнений що все досить добре. Всеж сумніви допікають! Не дуже хочеться щоб через декілька років почалися руйнівні процеси в цеглі. Будинок робиться як то кажуть раз і назавжди. Дякую за повагу до моїх інтересів!
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Скажите, какова цена на перлит?? и какова его теплопроводность??? Сам задумываюсь что бы делать фасад из силикатного кирпича, но до этого думал утеплятся пенопластом. У меня стена из газоблока 30см. Может ТС подскажет 10см перлита по теплопроводности равняется сколиким см пенопласта???
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Данные о перлите по ссылке:

unisol.com.ua/perlit.html

Я например даже не думаю о пенопласте. Ну не нравится мне и все тут. Лично я выбрал внутренние стены из ракушняка по одной простой причине - ЭКОЛОГИЧЕСКИ ЧИСТЫЙ ПРОДУКТ. Дело в том,что сам страдаю аллергией на амброзию, у некоторых членов семьи дело доходит до астмы. Ничего к сожалению пока с лечением не получается. А ракушка все таки это соль и йод. Если это дело губить пенопластом, гипсокартоном, фенолами в вате и т.п. х..й, думаю здоровья это не прибавит. Слой стены: ракушка (натурал, не считая раствора) + перлит (натурал) + силикатный кирпич (натурал, не считая раствора) вреде ниче так смотрится на фоне всей остальной химии. А вот по точке росы вопрос. Если в перлите и кирпиче будет накапливаться влага, неизвестно чем это закончится. Хотя я многих знаю людей у которых похожий пирог и домам уже по 20-30 лет и ничего плохого не наблюдается. А вот расчеты по программе показывают, что там "море" воды и прям завтра начнет рвать стены. Сам через месяц начинаю гнать стены, ракушка уже в наличии. Что теперь делать с планируемым пирогом не знаю!

Цену в г. Кривом Роге узнавал на перлит - пока его нет в наличии, но обещают в районе 440 грн. за м*3.

Удачи! Пишите о своих мыслях. Буду рад пообщаться.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...