Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Українську точку обміном трафіком хочуть приватизувати на користь "групи осіб"

Olsay

Рекомендовані повідомлення

Марина Бондарчук, заступник виконавчого директора Інтернет асоціації України (ІнАУ) оприлюднила відкритий лист голови правління ІнАУ, Тетяни Попової, до членів Асоціації у зв‘язку з загрозою приватизації української точки обміну трафіком.

У своєму листі Попова розповіла, що зробила все можливе для того, щоб на минулому з‘їзді Асоціації, який відбувся 29-го лютого, не було прийнято рішення про реорганізацію UA-IX.

 

Нагадаємо, що напередодні з‘їзду стало відомо про внесення пункту про реорганізацію в порядок денний з‘їзду. Публічними противниками такої реорганізації стали, зокрема Михайло Комісарук (Укрнет) та Іван Пєтухов (Адамант), яких згодом на зборах було виключено з членів Правління ІнАУ.

 

За словами Попової після змін у складі Правління Асоціації, був порушений баланс інтересів на користь прибічників «приватизації». А на 13-те березня заплановане засідання Правління ІнАУ, на якому й буде розглядатись подальша доля точки обміну.

 

Точка обміну трафіком UA-IX це дочірнє підприємство ІнАУ, створене ще в 2000-му році. Мета створення полягала в потребі локалізувати український трафік. Щоб коли український користувач заходить на сайт іншого провайдера, не доводилось гнати трафік через Франкфурт, Москву чи інші закордони. Сьогодні вартість місячного використання провайдером 1-го підключення (портом 1G або 10G) коштує 1275 гр., без плати за трафік.

 

Мережа обміну трафіком була одним з багатьох напрямком, якими займалася ІнАУ. Як наголошено в листі асоціації, саме завдяки об’єднанню учасників ринку в Асоціацію і легалізації Мережі, як її державного підприємства Україна стала п’ятою в Європі за цими показниками, а користувачі мають можливості отримати доступний Інтернет.

 

Колишній член правління ІнАУ Іваном Пєтуховим розповів ЗМІ, що ініціатором внесення до порядку денного відповідних змін став один з членів правління, імені якого він не хоче називати. Іван Пєтухова вважає, що на унікальний ресурс поклала око «група товаріщєй».

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Имхо, а нам то шо с того ? Во-первых сама идея локальных точек обмена трафиком плавно изживает себя с расширением каналов (не имеет значения конечному пользователю, гнать ли трафик через Франкфурт или не гнать), во-вторых всё больше приличных укр. ресурсов покидают пределы страны ввиду откровенного дибилизма местных провайдеров (компетентность в 90% случаев просто равна нулю, безумный оверселлинг, низкий аптайм и т.д.), в-третьих это их внутренние разборки в целом, во всём, всегда и везде, есть свои "группы товарищей" и конечный пользователь про них и знать не знает и спит спокойно.

 

А в свете мистических заявлений про налоги на скайп и прочую чушь - локальная точка обмена трафиком может легко стать локальной точкой контроля трафика, это вообще никому не нужно из конечных пользователей и если её распилят и она загнётся - это только на пользу будет.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...
Имхо, а нам то шо с того ? Во-первых сама идея локальных точек обмена трафиком плавно изживает себя с расширением каналов .

вторым шагом может стать например принуждение првайдеров работать через локальные точки обмена.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

вторым шагом может стать например принуждение првайдеров работать через локальные точки обмена.
Не понял, что вы имели ввиду ... или вы не совсем представляете, как это технически работает.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...