mib Опубліковано: 2 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2022 7 минут назад, XL.pro сказал: Реальні дані набагато відрізняються від параметрів, вказаних на БЖ? У мене немає ватметра, в житті звик прораховувати за максимальними параметрами. Вот и те кто бп комплектовали так же привыкли и заложили минимум 30% запаса К примеру на моем ноуте блок питания 60 если не 90 ват, а реально 90 процентов времени я туплю в браузер или блокнот и потребление 15 ват Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2022 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 2 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2022 Я розумію, що виробники закладають певний запас потужності. При відсутності ватметра, орієнтовно можна визначити споживання приладів? Наприклад, 60-90% від максимальних параметрів. Новий (тиждень в роботі) акумулятор Bosch s4 028 зарядив до 13.4v Як визначити ступінь заряду і розряду АКБ? В інтернеті дані відрізняються Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 2 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2022 1 час назад, mib сказал: есть форум электротранспорт маскальский, там есть ворона он назначил себя гением Так он же вроде из Украины, не? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2022 8 минут назад, XL.pro сказал: Я розумію, що виробники закладають певний запас потужності. При відсутності ватметра, орієнтовно можна визначити споживання приладів? Наприклад, 60-90% від максимальних параметрів. Новий (тиждень в роботі) акумулятор Bosch s4 028 зарядив до 13.4v Як визначити ступінь заряду і розряду АКБ? В інтернеті дані відрізняються По блокам питания как выше писали толком ничего не скажешь ибо в какой то комп со встроенной видюхой могли бп на 600-800 ват поставить а он от силы на всех парах ест 100, так что купите розетку ватметр, очень даже любопытное занятие По акуму когда ток упадет практически в ноль, но это еще и от напряжения зависит и от температуры, откуда вы 13,4 взяли это напряжение в буфере, мы все сейчас в цикле там 14+++ 4 минуты назад, ashim1990 сказал: Так он же вроде из Украины, не? Спорить не буду, но продавал свои зарядки и десульфаторы вроде в раше 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 2 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2022 4 хвилини тому, mib сказав: откуда вы 13,4 взяли это напряжение в буфере, мы все сейчас в цикле там 14+++ Зарядний пристрій зупинився на цьому параметрі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2022 12 минут назад, XL.pro сказал: Зарядний пристрій зупинився на цьому параметрі А амперы он пишет? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав_В Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 8 годин тому, vovarpd сказав: ...і блок живлення взагалі на 24 вольти, я був невпевнений що роутер запуститься з 12в поки не попробував)... А що, так можна було? На моєму написано 24 вольта і 1 ампер, а термінал - 5 вольт і 1,5 ампери. Я дригався: чи з 12 одному повишайку, другому поніжайку, чи одному два акуми, а другому - поніжайку. А тут - просто спробувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав_В Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 8 годин тому, XL.pro сказав: Зарядний пристрій зупинився на цьому параметрі А підкажіть, що ще є в налаштуваннях? На екрані видно, що Ви вибрали "авто", а прилад заряджає як AGM батарею. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 (змінено) 1 час назад, Вячеслав_В сказал: А що, так можна було? На моєму написано 24 вольта і 1 ампер, а термінал - 5 вольт і 1,5 ампери. Я дригався: чи з 12 одному повишайку, другому поніжайку, чи одному два акуми, а другому - поніжайку. А тут - просто спробувати. Можна. Деколи є прості рішення складних проблем. Ті 24В там і так для POE підключення. От блок живлення, там 24В і аж 19W. Все працює чудово через кабель 5v->12v від павербанка і споживає не 19 а 4.2W, якщо не навантажувати тим POE та зовнішніми модемами 4g. Змінено 3 грудня 2022 користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
whisker Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 13 часов назад, bunak сказал: У мене на роуторі 5VA та оптичному перетворювачі 5VA - стоїть АКБ 12V 7А - заряджений АКБ якраз вистачає на 8.5 годин, от тільки бляха АКБ за 4 години зарядитися не може. Щоб вирішити аналогічне питання тримаю дві 9- амперні батареї. Одна годує, друга в резерві. В мене роутер і оптичний перетворювач споживають від 12в 0,3А. Коли планові (умовно) відключення нічого не роблю, коли аварійні - вирубаю інтернет на ніч. Але за весь час вирубав лише декілька разів. Пару раз по напрузі, решта - проблеми у провайдера. Нема сенсу годувати, якщо інету все одно немає. Дві-три години для батареї без навантаження також рятують ресурс. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bunak Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 12 годин тому, mib сказав: Есть ибп с синусом и без это если говорить про комповые, за синус надо платить хх грубо без синуса хх 1а а с синусом уже 3а В параллельной ветке мы с вами обсуждали что Eaton powerware 5115 имеет избыточный холостой ход равный потреблению котла (для котла прикидываю 100ват но в режиме 50/50 по времени - котел у меня сам включается/выключатся). Сейчас же судя по вашему опыту, это не Eaton powerware 5115 виноват в избыточном холостом ходе. а любой компьютерный ДБЖ. Или Eaton powerware 5115 имеет грубо говоря 4-5а т.е., больше чем компьютерные ДБЖ 10-летней давности? Короче вы можете посоветовать ставить компьютерный ДБЖ с чистым синусом на котел или нет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bunak Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 (змінено) 12 годин тому, normal сказав: Це б\у років 15? Мабуть більше - 2002 року. Але у мене ДБЖ APC 300 теж більше 20 років -і пролежав більше 15 у шкафу. У минулому місяці купив батарею, зараз цей ДБЖ роутер тримає. Я чомусь думав що Eaton powerware 5115 були розроблені для котлів. А ви який ДБЖ порадите? Змінено 3 грудня 2022 користувачем bunak Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 7 годин тому, mib сказав: А амперы он пишет? Ні, заряджає в автоматичному режимі, максимальний заявлений струм, 4А. 1 годину тому, Вячеслав_В сказав: А підкажіть, що ще є в налаштуваннях? На екрані видно, що Ви вибрали "авто", а прилад заряджає як AGM батарею. hyundai-ukraine.com.ua/product/zariadnoe-ustroistvo-hyundai-hy-4-0.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
makanmel Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 (змінено) 12 часов назад, XL.pro сказал: Я розумію, що виробники закладають певний запас потужності. При відсутності ватметра, орієнтовно можна визначити споживання приладів? Наприклад, 60-90% від максимальних параметрів. Новий (тиждень в роботі) акумулятор Bosch s4 028 зарядив до 13.4v Як визначити ступінь заряду і розряду АКБ? В інтернеті дані відрізняються Теж шукав собі і знайшов графік залежність стану зарядженості (SoC) від напруги. Але не знаю, чи підходить для кальцієвих, AGM, EFB чи гелевих. Змінено 3 грудня 2022 користувачем makanmel 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 2 часа назад, bunak сказал: В параллельной ветке мы с вами обсуждали что Eaton powerware 5115 имеет избыточный холостой ход равный потреблению котла (для котла прикидываю 100ват но в режиме 50/50 по времени - котел у меня сам включается/выключатся). Сейчас же судя по вашему опыту, это не Eaton powerware 5115 виноват в избыточном холостом ходе. а любой компьютерный ДБЖ. Или Eaton powerware 5115 имеет грубо говоря 4-5а т.е., больше чем компьютерные ДБЖ 10-летней давности? Короче вы можете посоветовать ставить компьютерный ДБЖ с чистым синусом на котел или нет Если достался бесплатно и есть чем отдельно заряжать батареи то работать скорее всего будет, если котел не мудреный и не требует сквозной ноль Единственно когда будите заряжать внешней зарядкой то ибп выключайте из розетки, конкретно по вашей модели не скажу но те что были у меня то уходили в защиту если были подключены к сети 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 2 часа назад, XL.pro сказал: Ні, заряджає в автоматичному режимі, максимальний заявлений струм, 4А. hyundai-ukraine.com.ua/product/zariadnoe-ustroistvo-hyundai-hy-4-0.html Имелось ввиду в момент заряда он пишет сколько ампер сейчас берет акб? Потому как 13,4 это может быть напряжение в процессе заряда и в акб в это время идут все 4 ампера Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bunak Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 40 хвилин тому, mib сказав: Если достался бесплатно и есть чем отдельно заряжать батареи то работать скорее всего будет, если котел не мудреный и не требует сквозной ноль Ні не безкоштовно. Я шукаю щоб купити. Зараз ще знайшов теж дідуся стабілізатор-ДБЖ-зарядний на зовнішню батарею 36В. Сам виставляє ток заряду до 14А. Але хочу знати чи повністю я вас зрозумів стосовно комп'ютерних ДБЖ і стосовно 5115 - повне питання описав в цьому пості, повторювати немає сенсу - Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 (змінено) 1 година тому, mib сказав: Имелось ввиду в момент заряда он пишет сколько ампер сейчас берет акб? Потому как 13,4 это может быть напряжение в процессе заряда и в акб в это время идут все 4 ампера Чесно, не запам'ятовував, я не стою біля зарядного пристрою та не відслідковую вольтаж, але були цифри 14.2-14.4 ... В інтернеті пишуть, що АКБ видає напругу від 14v при включеному двигуні, а повністю заражений акумулятор показує 12.7-13.7v (умовно, але точно не 14v). Новий АКБ Rid 12v 190ah, заряджений через SinPro показує 13,19v, але ніяк не 14v Змінено 3 грудня 2022 користувачем XL.pro Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав_В Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 4 години тому, XL.pro сказав: Ні, заряджає в автоматичному режимі, максимальний заявлений струм, 4А. hyundai-ukraine.com.ua/product/zariadnoe-ustroistvo-hyundai-hy-4-0.html По описанню - все повинно бути нормально. Дає 14,4 - 14,6 вольт, заряджає. Повинна батарейка перестати блимати - значить зарядився. А потім пристрій переходить в дев'ятий режим - в підтримку (підзаряд-пауза-розряд), и тут тримає 13.4 вольта. Все, начеб-то логічно. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 цікаво чи є циркуляційні насоси для опалення (TF110) із живленням 12/24В постійної напруги? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 1 час назад, XL.pro сказал: Новий АКБ Rid 12v 190ah, заряджений через SinPro показує 13,19v, але ніяк не 14v Так і є ,а постоїть трохи і впаде напруга 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 11 минут назад, newbee2020 сказал: цікаво чи є циркуляційні насоси для опалення (TF110) із живленням 12/24В постійної напруги? Існують точно на 12вольт.У 14-15 роках ця тема підіймалась також.Звісно імпортні, Німеччина чи щось таке.Ціна була звісно вища ніж на 220. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 35 минут назад, newbee2020 сказал: цікаво чи є циркуляційні насоси для опалення (TF110) із живленням 12/24В постійної напруги? На алишке посмотрите там полно их было, но имхо особого смысла нет если инвертор с малым хх 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 7 годин тому, newbee2020 сказав: цікаво чи є циркуляційні насоси для опалення (TF110) із живленням 12/24В постійної напруги? В них нема сенсу, бо коли є мережа треба робити танці з бубном. Краще взяти на 220 В з частотним керуванням. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз