AndryG Опубліковано: 7 серпня Поділитись Опубліковано: 7 серпня (змінено) 26.06.2023 в 13:41, Алік сказав: Корисне відео про теплий монтаж: 3:00 нижній вузол. Я правильно розумію, що тут теплий підстановочний профіль ставиться прямо на цеглу? В інших відео народ ставить теплий підставочний профіль, потім в точках спирання клини пластикові і потім задуває піною. Поясніть, будь ласка, як краще зробити? Під гребінку наказати клей під профіль і поставити раму? Отвір ніби і горизонтальний, та навряд, щоб прям так ідеально все стало... Змінено 7 серпня користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алік Опубліковано: 7 серпня Поділитись Опубліковано: 7 серпня (змінено) Прямо на цеглу можна було би за умови ідеально рівної поверхні. Тому, зазвичай, необхідні клини для вирівнювання і піна для заповнення шпарин. У відео пана Терехова головний акцент зроблений на теплоізоляцію, тому цей нюанс лишився поза увагою. Змінено 7 серпня користувачем Алік 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gezer Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) Підкажіть, будь-ласка про монтаж вікна після демонтажу старого деревяного, після якого буде зачуханий віконний отвір. Хотів стрічки, але їх там по-доброму не приклеїш, є варіант замазати шов рідкими мастиками, а потім поверх поштукатурити, норм буде? Кімната велика і холодна, боюсь я її:) бо ще в теперішньому старому деревяному вікні чомусь конденсат між склами збирається досить активно восени/зимою. А ще тут бачу обговорюють про теплі відкоси. Я правильно зрозумів що після того як я намажу цю мастику, висохне вона, то по кругу вікна наклеїти пінопласт і поштукатурити поверх, а з сторони вулиці теж треба? А ніби зі сторони вулиці це інакша мастика яка повинна випускати воду, а пінопластом я все заліплю наглухо? А мастика маститься один раз? А як ставиться підвіконня? Там буде EPS підставка, але все рівно якась піна для герметизації. Маститься мастика по піні знизу вікна, сохне, а потім вже підвіконник ставиться із піною, чи все зразу монтувати, залити піною, а мастика вже получиться під підвіконником (бепосередньо над батареєю)? Змінено 24 серпня користувачем Gezer Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gezer Опубліковано: 12 жовтня Поділитись Опубліковано: 12 жовтня (змінено) В 07.08.2024 в 16:44, Алік сказал: Прямо на цеглу можна було би за умови ідеально рівної поверхні. Тому, зазвичай, необхідні клини для вирівнювання і піна для заповнення шпарин. У відео пана Терехова головний акцент зроблений на теплоізоляцію, тому цей нюанс лишився поза увагою. Поставили мені вікно, саме так - клини, на них теплий підставочний профіль, зверху вікно. але проблема - навколо піною задули, а клини шириною в цей підствочний профіль і через себе пропускають холодне повітря, що робити? Профіль має висоту 3см, підвіконник хотів Меллер, але він 2,5 висоту має, залити до початку теплого профіля цементом і на нього поставити підвіконник? Думав якось туда еппс засунути, але піна по бокам, зверху герметик, в результаті місце примикання торця таке собі рівне буде, як там еппс впритик поставити? Взяти Пластоліт, він нижчий - 2 см, тоді можна буде залити цементом повністю весь клин... Щось можете підказати? Зі сторони вулиці теж хочу якийсь симовлічний підвіконник (це балкон) PS ставили на мічці старого, як могли там реалізувати, так і ставили... Змінено 12 жовтня користувачем Gezer Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 13 жовтня Поділитись Опубліковано: 13 жовтня 8 годин тому, Gezer сказав: Поставили мені вікно, саме так - клини, на них теплий підставочний профіль, зверху вікно. але проблема - навколо піною задули, а клини шириною в цей підствочний профіль і через себе пропускають холодне повітря, що робити? Профіль має висоту 3см, підвіконник хотів Меллер, але він 2,5 висоту має, залити до початку теплого профіля цементом і на нього поставити підвіконник? Думав якось туда еппс засунути, але піна по бокам, зверху герметик, в результаті місце примикання торця таке собі рівне буде, як там еппс впритик поставити? Взяти Пластоліт, він нижчий - 2 см, тоді можна буде залити цементом повністю весь клин... Щось можете підказати? Зі сторони вулиці теж хочу якийсь симовлічний підвіконник (це балкон) PS ставили на мічці старого, як могли там реалізувати, так і ставили... Зробили вам звісно аби-як. Потрібно було підготувати переріз , низ перерізу вирівняти (залити в рівень стяжку) і ставити безпосередньо на підставочний профіль без підкладок та клинів. Зараз зі сторони кімнати наклейте ЕППС і на нього вже поставите підвіконня. А зі сторони вулиці підійдіть утеплювачем до вікна і на нього вже приклеєте відлив. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 13 жовтня Поділитись Опубліковано: 13 жовтня (змінено) 22 години тому, Gezer сказав: Поставили мені вікно, саме так - клини, на них теплий підставочний профіль, зверху вікно. але проблема - навколо піною задули, а клини шириною в цей підствочний профіль і через себе пропускають холодне повітря, що робити? Профіль має висоту 3см, підвіконник хотів Меллер, але він 2,5 висоту має, залити до початку теплого профіля цементом і на нього поставити підвіконник? Думав якось туда еппс засунути, але піна по бокам, зверху герметик, в результаті місце примикання торця таке собі рівне буде, як там еппс впритик поставити? Взяти Пластоліт, він нижчий - 2 см, тоді можна буде залити цементом повністю весь клин... Щось можете підказати? Зі сторони вулиці теж хочу якийсь симовлічний підвіконник (це балкон) PS ставили на мічці старого, як могли там реалізувати, так і ставили... Цемент точно зайвий, бо це не про утеплення. Розумні люди кажуть, що потрібно зробити безперервний теплий контур. Ось і робіть його по малюнку andrey_ka. Я зріжу зайву піну, приклею на піну ЕППС під майбутній підвіконник. Запінити всі негаразди примикання. А потім поверх сам підвіконник. На вулиці зовнішнє утеплення підійде теж майже до верхнього краю підставочного профіля - контур буде замкнуто. Якщо зробити стяжку, поставити відразу профіль. То, як я бачу, ми отримуємо мало висоти: тільки на підвіконня, яке будет спиратися на холодний переріз стіни. Мені так здається. Змінено 13 жовтня користувачем AndryG 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алік Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 12.10.2024 в 23:09, Gezer сказав: Щось можете підказати? Перепрошую, прихворів трохи. В принципі, вище Вам дали дві хороших поради. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада Шановне панство, прошу кілька порад по монтажу вікон Ескіз: Запитання: 1. При такому типі монтажу як на зображенні - чи потрібно використовувати ПСУЛ? До пінопласта ставив, а от до вати по моїй логіці, в ньому немає сенсу. Будь ласка підтвердіть чи спростуйте. 2. Підставочний профіль. Купувати чи самому зробити з ЕППС так як я це робив? Ось фото Робив сам колись, бо в ті часи їх фактично ніхто не пропонував і цінник був космічний. Яка ситуація зараз? 3. Порадьте глибину посадки вікна в проємі, для моєї стіни? Попередньо планував щоб без підрізки ставало підвіконня 250мм з напуском 40мм всередину. Скажіть скільки мм підвіконня заходить під вікно з профілю Рехау 80мм? І як вважаєте - наскільки така глибина посадки вікна правильна по теплу? 4. На низ пройому ЕППС 30мм, чи є сенс 50мм? 5. Між підставочним профілем і ЕППС - робити зазор +/-10мм і пінити? Чи краще на якийсь герметик посадити? ЕППС буде ідеально рівно, томк навіть якщо просто поставити вікно на нього, щільни не буде. 6. Порадьте як правильно змонтувати підвіконня, щоб воно не відлимало від вікна? Коли стоїть на піні+еппс то трохи просіли, там де дружина ставала на підвіконні коли мила вікна. З щілин звісно не дує - питання суто про естетику. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада 34 хвилини тому, HumanKM сказав: 1. При такому типі монтажу як на зображенні - чи потрібно використовувати ПСУЛ? До пінопласта ставив, а от до вати по моїй логіці, в ньому немає сенсу. Будь ласка підтвердіть чи спростуйте. Потрібно! Або псул , або відповідний герметик. Це для того , щоб у просторі навколо вікна (там де монтажна піна) не накопичувалась волога. ПС.. І там де буде відлив також додати утеплювач. 37 хвилин тому, HumanKM сказав: 2. Підставочний профіль. Купувати чи самому зробити з ЕППС так як я це робив? Ось фото ІМХО. Можна і так , і так. Обирайте що дешевше. 43 хвилини тому, HumanKM сказав: 3. Порадьте глибину посадки вікна в проємі, для моєї стіни? 100мм. Глибоко посаджене вікно виглядає не комільфо ІМХО. 49 хвилин тому, HumanKM сказав: 4. На низ пройому ЕППС 30мм, чи є сенс 50мм? Немає. Краще підставочний профіль зробити вищим , а потім ЕППСом зі сторони підвіконня підійти до нього. Таким чино додатково герметизується щілина між пдіставочним профілем та блоком. 45 хвилин тому, HumanKM сказав: 5. Між підставочним профілем і ЕППС - робити зазор +/-10мм і пінити? Чи краще на якийсь герметик посадити? ЕППС буде ідеально рівно, томк навіть якщо просто поставити вікно на нього, щільни не буде. Підняти вікно , нанести піну , через 15-20хв. (коли піна почне схоплюватись) прибрати підставки. Вікно під дією власної ваги притисне піну , буде щільно. 52 хвилини тому, HumanKM сказав: 6. Порадьте як правильно змонтувати підвіконня, щоб воно не відлимало від вікна? Коли стоїть на піні+еппс то трохи просіли, там де дружина ставала на підвіконні коли мила вікна. З щілин звісно не дує - питання суто про естетику. Перед вікном з шагом приблизно 150мм вкрутити дюбелі з якимись товстими саморізами , таким чином підвіконня буде мати жорстку опору. ПС.. Підвіконня краще ставити після всіх оздоблювальних робіт. Це дозволить у разі чого його замінити без пошкодження відкосів і оздоблювати відкоси буде в рази простіше. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алік Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада 5 годин тому, HumanKM сказав: 2. Підставочний профіль. Купувати чи самому зробити з ЕППС так як я це робив? Покупний все ж таки буде твердіший. 4 години тому, andrey_ka сказав: Перед вікном з шагом приблизно 150мм вкрутити дюбелі з якимись товстими саморізами , таким чином підвіконня буде мати жорстку опору. Може продавити підвіконня знизу. Краще підставити якісь рейки, наприклад, з підставочного, який все одно будете відкручувати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада 36 хвилин тому, Алік сказав: Покупний все ж таки буде твердіший. Ну да , трохи твердіший. Але якщо глянути на тех. характеристики ЕППС , то і його твердості вистачить по за очі. 38 хвилин тому, Алік сказав: Може продавити підвіконня знизу. Краще підставити якісь рейки, наприклад, з підставочного, який все одно будете відкручувати. Рейки туди не влізуть , там зазор в декілька міліметрів. Дюбелями зручно виставляти рівень. Брати не звичайні , а ось такі: тут шляпка доволі велика , тільки верх потрібно шліфанути , щоб тарілочка була плоска. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада 4 минуты назад, andrey_ka сказал: ...тільки верх потрібно шліфанути , щоб тарілочка була плоска. Так може одразу взяти з плоским верхом, якщо хтось дійсно хоче використовувати конструційні саморізи для цього? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2 хвилини тому, Vikctor сказав: Так може одразу взяти з плоским верхом, якщо хтось дійсно хоче використовувати конструційні саморізи для цього? Хіба такі бувають ? Я не зустрічав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада (змінено) 2 минуты назад, andrey_ka сказал: Хіба такі бувають ? Я не зустрічав. А я користувався як одними так і іншими в залежності від потреби. Для дерев'яних конструкцій зрозуміло, бо вони саме для них призначені. Змінено 11 листопада користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада 3 хвилини тому, Vikctor сказав: А я користувався як одними так і іншим в залежності від потреби. Для дерев'яних конструкцій зрозуміло, бо вони саме для них призначені. Може ми різні саморізи маємо на увазі. Я веду мову за конструкційні саморізи (на фото вище) і в них шляпка не зовсім плоска , має невелику випуклість. От її і требе зішліфувати. А інших саморізів з такою великою шляпкою , та ще й абсолютно плоскою я не зустрічав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада (змінено) 24 минуты назад, andrey_ka сказал: Може ми різні саморізи маємо на увазі. Я веду мову за конструкційні саморізи (на фото вище) і в них шляпка не зовсім плоска , має невелику випуклість. От її і требе зішліфувати. А інших саморізів з такою великою шляпкою , та ще й абсолютно плоскою я не зустрічав. Ми обидва ведемо мову за конструкційні саморізи. Вони бувають зі шляпкою під потай в тому числі. Вам лінькі гуглити й тому мені довелося полізти на горище і знайти серед залишків потрібні саморізи. Для контрасту на фото різні голівки однакових конструкційних саморізів. Спойлер Змінено 11 листопада користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2 хвилини тому, Vikctor сказав: Ми обидва ведемо мову за конструкційні саморізи. Вони бувають зі шляпкою під потай в тому числі. Вам лінькі гуглити й тому мені довелося полізти на горище і знайти серед залишків потрібні саморізи. Для контрасту на фото різні шлапки однакових конструкційних саморізів. Ну , якщо ви говорячи: Цитата Так може одразу взяти з плоским верхом, якщо хтось дійсно хоче використовувати конструційні саморізи для цього? мали на увазі взяти конструкційні саморізи з потайною головкою , так це не доцільно . В них площа головки менша і ціна їх вища за звичайні жовті. Тоді вже взяти звичайні жовті. ПС.. Я , наприклад при встановленні іменно такими користуюсь , Правда і підвіконня не пластикові. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алік Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2 години тому, andrey_ka сказав: Рейки туди не влізуть , там зазор в декілька міліметрів. На малюнку там 30 мм ЕППС,можна врізати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада 41 хвилину тому, Алік сказав: На малюнку там 30 мм ЕППС,можна врізати. Та , мабуть , можна. Але , вирізати ЕППС , підбирати рейку відповідної товщини навіть не уявляю як. Хіба що на будівництві присутній циркулярно-фугувальний станок. І то , це муторно , довго і занадто багато зусиль. ПС.. Якщо там проєм буде готуватись , то взагалі ніяких додаткових маніпуляцій не треба мудрити. Ставиться вікно , далі на місце підвіконня клеїться ЕППС так , щоб він був на 2мм нижче ніж товщина підвіконня. Далі вздовж вікна покласти декілька пластинок 2мм (дерево , пластик не важливо) нанести клей , або піну завести підвіконня під вікно та притиснути. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Денис Владимирович Опубліковано: 13 листопада Поділитись Опубліковано: 13 листопада Доброго вечора. Шукаю підрядника для відновлення вікон та деревяного балкону після прильоту ... Компанія мае працювати по программі Є відновлення. Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 14 листопада Поділитись Опубліковано: 14 листопада 11.11.2024 в 18:15, andrey_ka сказав: Ну да , трохи твердіший. Але якщо глянути на тех. характеристики ЕППС , то і його твердості вистачить по за очі. Зиму простояли вікна біля стіни на ЕППС. Його продавило, порізало на скибки. Підставочний профіль (vstermo) не трохи, а капець наскільки твердіший. На малюнку нижній шар ЕППС і на нього ставиться підставочний. Не завеликий тиск буде? Тєрєхов пропонував в такому випадку робити точкови опори з ППР труби. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 листопада Поділитись Опубліковано: 15 листопада 9 годин тому, AndryG сказав: Зиму простояли вікна біля стіни на ЕППС. Його продавило, порізало на скибки. Підставочний профіль (vstermo) не трохи, а капець наскільки твердіший. Мабуть , ви підклали полоски ЕППС впоперек вікон та ще й під кутом , звісно таким чином воно його продавить. Або то був вже зовсім дешманський ЕППС. ЕППС витримує від 20т на квадрат. Зкажімо , полоска 5см х 1м витримає 1000кг. , не думаю , що вікно стільки важить. 9 годин тому, AndryG сказав: На малюнку нижній шар ЕППС і на нього ставиться підставочний. Не завеликий тиск буде? Тєрєхов пропонував в такому випадку робити точкови опори з ППР труби. ІМХО. Якщо взяти ЕППС нормальної якості то фіг його не вхопить. Колись давно переставляв старі вікна і також прийшов до такої ідеї (хоч і не дивився Терехова). ПС.. Зараз вже б не парився з цим. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 15 листопада Поділитись Опубліковано: 15 листопада Змонтоване вікно не тисен так як не змонтоване, адже воно запінене по периметру + кріплення. В мене профіль з еппс і стоїть на еппс - вже 6 років. Все ок. До вікон претензій нема. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алік Опубліковано: 16 листопада Поділитись Опубліковано: 16 листопада 14.11.2024 в 00:32, Денис Владимирович сказав: Компанія мае працювати по программі Є відновлення. Зараз майже всі працюють по Євідновленню. Було би добре, якщо б Ви більш детально розписали суть проблеми. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз