Uvex Опубліковано: 1 вересня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 tapok, Вы редкий зануда, сорри за прямоту ну хочет так Uvex, ну пусть будет именно так спасибо, что выставили меня психопатом Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bora-b Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 спасибо, что выставили меня психопатом Не хочешь психопатом, будь неврастеником!:D:beer: Лишь бы паропроницаемость не страдала! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна5 Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 спасибо, что выставили меня психопатом кем? Юра, хотите об этом поговорить? :D:rolleyes: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 Вы редкий зануда Дякую, я знаю :D Просто цікаво стало, може там який умисел хороший, то й собі перейняти Просто пам’ятаю Надежда жалілась що засихає, то я гігрометр вчепив, переконався шо капєц менше 30, і потім у фотосі (не реклама) придбав модний зволожувач з гідростатом щоб з сушняком боротись, а тут навпаки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 Дякую, я знаю :D Просто цікаво стало, може там який умисел хороший, то й собі перейняти Копий уже сломано немеряно Мое ИМХО - паропроницаемость сравнима с хлопчатобумажными носками против синтетики. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Uvex Опубліковано: 1 вересня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 кем? Юра, хотите об этом поговорить? :D:rolleyes: папа правильно сказал - неврастеником :D Добавлено через 56 секунд Дякую, я знаю :D Просто цікаво стало, може там який умисел хороший, то й собі перейняти Просто пам’ятаю Надежда жалілась що засихає, то я гігрометр вчепив, переконався шо капєц менше 30, і потім у фотосі (не реклама) придбав модний зволожувач з гідростатом щоб з сушняком боротись, а тут навпаки насколько я знаю, у Надежды каркасник. а там с вентиляцией туговато.. требуется естественная Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна5 Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 насколько я знаю, у Надежды каркасник. а там с вентиляцией туговато.. требуется естественная Надя прозреет, когда это прочитает :D У Надежды воздушное (американское) отопление - в этом причина сухости воздуха. Все. БОльше ни в чем Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Uvex Опубліковано: 1 вересня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 Надя прозреет, когда это прочитает :D У Надежды воздушное (американское) отопление - в этом причина сухости воздуха. Все. БОльше ни в чем если хорошая вентиляция в доме, то ему никакая причина не нужна. я так думаю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна5 Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 если хорошая вентиляция в доме, то ему никакая причина не нужна. я так думаю у воздушного отопления свои особенности Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Uvex Опубліковано: 1 вересня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 у воздушного отопления свои особенности я вверху фигню написал. не естественная, а принудительная Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна5 Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 я вверху фигню написал. не естественная, а принудительная у Нади принудительная вентиляция (в этом фишка воздушного нагрева и охлаждения) так, что главна фигня это все таки """насколько я знаю, у Надежды каркасник. а там с вентиляцией туговато.. требуется естественная принудительная""" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Надежда Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 если хорошая вентиляция в доме, то ему никакая причина не нужна. я так думаю При наличии хорошей вентиляции нет смысла заморачиваться с паропроницаемостью стен. Но если стена многослойная (а у ТС именно такая), то внутренняя чистовая отделка на внешних стенах должна быть НЕПАРОПРОНИЦАЕМАЯ, поэтому советую гипсовую штукатурку заклеить ВИНИЛОВЫМИ ОБОЯМИ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Uvex Опубліковано: 1 вересня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 При наличии хорошей вентиляции нет смысла заморачиваться с паропроницаемостью стен. Но если стена многослойная (а у ТС именно такая), то внутренняя чистовая отделка на внешних стенах должна быть НЕПАРОПРОНИЦАЕМАЯ, поэтому советую гипсовую штукатурку заклеить ВИНИЛОВЫМИ ОБОЯМИ я конечно вверху написал что-то не очень умное (каюсь), но зачем уменьшать паропроницаемость многослойной стены? особенно после того, как утеплился минватой и заштукатурился силиконовым барашком? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 Вот оно, я знал енто, я - не зануда, просто уважний читач :D А ще ми у якійсь темі ламали списи з вологістю під час опалювального періоду то там пряма залежність від температури за бортом, перевірено на собі - зараз гігрометр показує чітко 60-70 без усяких зволожувачів, зимою менше 30 при нормі 40-70. Роблячи паропроникні стіни потім стоятиме питання насичити будинок вологістю. У вищевказаній темі були різні брєдові варіанти, у т.ч. механічні і природні, ви знаєте скільки середньостатистичний вазон випаровує води? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Uvex Опубліковано: 1 вересня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 зараз гігрометр показує чітко 60-70 без усяких зволожувачів, зимою менше 30 при нормі 40-70 капец будет кухне из массива дуба Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Надежда Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 но зачем уменьшать паропроницаемость многослойной стены? особенно после того, как утеплился минватой и заштукатурился силиконовым барашком? Паропроницаемость нужно не уменьшать, а увеличивать изнутри наружу. То есть, внутренняя поверхность стен должна быть менее паропроницаемая, чем наружная. Не позволяйте пару выходить через стены. Калькуляторы паропроницаемости и рассказы менеджеров о силиконовой "дышащей" штукатурке - это хорошо, но в жизни при паропроницаемой внутренней отделке с многослойным домом происходят неприятные вещи. Добавлено через 5 минут капец будет кухне из массива дуба Можете скептически улыбаться, но если паропроницаемость внутренней отделки будет в доме приличная, где-то на третий год проживания начнете наблюдать влажность в зимний период до 60% и увеличение расхода газа на отопление процентов на 30-40 (пишу реальные цифры из жизни одного форумчанина). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Uvex Опубліковано: 1 вересня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 но если паропроницаемость внутренней отделки будет в доме приличная, где-то на третий год проживания начнете наблюдать влажность в зимний период до 60% а есть доказательство такой установленной зависимости? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 Можете скептически улыбаться, но если паропроницаемость внутренней отделки будет в доме приличная, где-то на третий год проживания начнете наблюдать влажность в зимний период до 60% и увеличение расхода газа на отопление процентов на 30-40 (пишу реальные цифры из жизни одного форумчанина). А чому саме на третій рік і до 60%? Має бути як раз навпаки З.І. збільшений розхід газу на 3-й рік по моєму тут ні до чого, у профільній гілці дійшли висновку що причина банальна - котел і СО з часом забивається і працює менш ефективно, звідси і підвищення витрат газу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Uvex Опубліковано: 1 вересня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 А чому саме на третій рік і до 60%? Має бути як раз навпаки З.І. збільшений розхід газу на 3-й рік по моєму тут ні до чого, у профільній гілці дійшли висновку що причина банальна - котел і СО з часом забивається і працює менш ефективно, звідси і підвищення витрат газу а еще в газ азот подмешивают Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 капец будет кухне из массива дуба Не факт, хоча й можливо. У ЧС є тема про Руслана, точніше його сходи, їм кришка, в кінці теми є слушна думка що експлуатація має бути у визначених умовах інакше рекламації не приймаються а еще в газ азот подмешивают Про це також говорили але беззаперечних доказів ніхто не надав, все на рівні "відкрив кран, заміряв кількість гарячої води певної Т за одиницю часу і т.д.", коротше маячня Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Pride Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 а еще в газ азот подмешивают Азот - дорого! Там банальный углекислый газ. И не горит, а счетчики мотают. :D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 Там банальный углекислый газ. Так точно, капітан очевидность Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Pride Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 Так точно, капітан очевидность Вы по-русски или по-украински написали? А то я чего-то не понял Ваш суржик.:D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Надежда Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 А чому саме на третій рік і до 60%? Має бути як раз навпаки При хорошой паропроницаемости стен влага попадает в базальтовую вату. Если фасад вентилируемый, то влага из ваты испаряется. Уповать на то, что влага полностью испаряется из ваты, закрытой слоем клея и штукатурки, я бы не рискнула. А во всех инструкциях по применению базальтовой ваты написано, что при её увлажнении на 5% теплопроводность ухудшается на 25%. Первые два отопительных сезона вата набирает эти 5% влаги и на третий год вы начинаете замечать повышенный расход газа. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 1 вересня 2012 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2012 Pride, на трансліті. Тепер зрозуміло, КЕП? при её увлажнении на 5% теплопроводность ухудшается на 25%. Первые два отопительных сезона вата набирает эти 5% влаги и на третий год вы начинаете замечать повышенный расход газа. Так. Але не так. Зволоження таки відбувається, і показники таки погіршуються. Але у певний момент часу, наприклад в опалювальний період. Але є ще міжсезоння і літо, а вологість має властивість "мігрувати" або висихати. Тому не можна однозначно стверджувати що 60% і на третій рік - залежить від конкретних умов, може та вата за літо висохне на перець, і втрат не буде 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз