areti Опубліковано: 1 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 1 червня 2016 Дякую! Весь процес варіння займає приблизно хвилин 40-45... Показником для мене є розрідження клейстера, яке починається десь приблизно після 25-30 хвилин варіння і безперервного перемішування, до цього клейстер згущується та так що аж важко його перемішувати(має консистенцію схожу з гарячим повидлом), а потім він буквально за кілька хвилин розріджується до консистенції киселя. От саме в цей момент я засипаю пігмент, варю ще хвилин 5, потім заливаю оліфу і ще хвилин 5-10, і все.... Що стосується підігрівання, то я або постійно її тримаю під час фарбування на електроплитці(якщо є така можливість) щоб вона була постійно гаряча(при вистиганні фарба згущується, нею стає важко працювати, та й думаю що впитується в деревину тоді вона гірше), або час від часу розігріваю її майже до кіпіння... Завжди використовував порцію фарби в день її приготування, тому про розігрів її після більш тривалого зберігання нічого сказати не можу... І ще передбачаючи питання про використовуване борошно - то беру те що є в дома (як правило те з якого мої дівчата ліплять вареники, нічого спеціального)... Дякую за відповідь. Дуже цікаво - ніби не виникав у мене в процесі варіння момент, коли варево зріджується...Вроді постійно густішає, аж поки не розбавиш водою "до малярної гостини", проте потім воно знову густішає... Процес варки в мене взятий з форуму та приблизно такий: Розмішую борошно, проціджую. потім нагріваю, і в процесі нагріву, коли десь 59-60 град, починаю добавляти сіль, залізній купорос та пігмент. Коли все стане однорідним та гарячим, добавляю оліфу. Практично весь час безперервно перемішую. Весь час в процесі приготування сумій стає густішою (пояснюю це тим, що вариться клейстер) Потім. згідно з рецептом, добавляю ще частину води (попередньо трохи підігрітої), щоб, як каже рецепт, довести до малярної густоти. Але і після розведення. з часом суміш густішає. Не помічав, щоб в якийсь момент вона роріджувалась. . Після покраски все виглядає дуже навіть симпатично, але після року експлуатації виявляються недоліки( От щось очевидно не так Останній раз пробував варити подовше - 40-50 хв, проте суміш не ставала рідкішою. Можливо, Ви по-іншому готували? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 1 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 1 червня 2016 В зв’язку з тим що живий інтерес до саморобних фарб для дерева залишається, хочу зробити невеликий звіт і поділитись своїм досвідом, тим паче що після першого мого фарбування пройшло вже ТРИ роки, а багатьох цікавлять саме результати довготривалої експлуатації... Дуже вам дякую за детальний огляд! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
.Alex. Опубліковано: 1 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 1 червня 2016 ... Можливо, Ви по-іншому готували? В мене послідовність така: -відразу відміряю необхідну кількість, згідно з рецептом, води, розділяю на три частини: перші дві більші і майже однакові одна для розведення борошна інша для розведення солі і купороса, третя менша для розведення пігмента; -доводжу до кіпіння розчин солі з купоросом і потім туди вливаю, інтенсивно перемішуючи, розведене борошно; -варю все це до розрідження, не знаю чому у Вас так не стається, в мене так вийшло з першого разу, що до речі мене дуже здивувало, про що я в пості #72 і писав; -далі вливаю розведений у третій частині води пігмент; -далі оліфу. Якщо все так зроблено, необхідності в додатковому розведені водою, так би мовити до малярної консистенції, немає, консистенція і так сама що не є малярна.... Хіба що в кінці, коли на дні залишаються згустки фарби інколи добавляю ну зовсім трішки води, перемішую, доводжу до кіпіння і дофарбовую. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Metamorphos Опубліковано: 4 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2016 Год назад покрасили этой краской дом. Из-за большой площади и постоянной подгонки цвета (смешивались два пигмента- охра и оранжевый) ,получилось в 3 тонких слоя. лето и зиму простояло- без изменений, ничего не текло, не трескалось, даже текстура немного видна. Я в восторге, затарилась купоросом на это лето, буду ещё чего-нибудь красить. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
захар 1977 Опубліковано: 5 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2016 Ще би фото будинку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irobots Опубліковано: 6 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 6 червня 2016 А я, когда оставалась краска помазюкал газобетонный блок. Выглядело красиво, но я его выставил под дожди и сейчас вроде как краску посмывало. Перед покраской ничего с блоком не делал (не грунтовал и не обеспыливал). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
occasion Опубліковано: 6 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 6 червня 2016 Ну покажите же фото :) Год назад покрасили этой краской дом. ... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Lava Опубліковано: 6 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 6 червня 2016 Ну і останнє фото, це те що найближчим часом необхідно буде пофарбувати - хозблок 4в1, правда з початку ще треба доробити.... Хоз блок у вас має строгану поверхню.. цікаво, чи на ньому фарба буде так само довго триматися. Дуже дякую за звіт! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрея Опубліковано: 9 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 9 червня 2016 а у меня домик, заделан неструганой доской стоит второй год - все ОК))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dm76 Опубліковано: 17 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2016 Покрасил забор с наружной стороны шведским составом. Внутренняя сторона покрашена биотексом в два слоя. Забор елочка строганная доска, стоит с осени. Снаружи доска потемнела за зиму. После дождей шв. состав посмывало, запачкал мне внутреннюю сторону и фундамент забора. Очень рарочарован, сейчас бы не красил такой лабудой. Добавлено через 1 минуту В мене послідовність така: -відразу відміряю необхідну кількість, згідно з рецептом, води, розділяю на три частини: перші дві більші і майже однакові одна для розведення борошна інша для розведення солі і купороса, третя менша для розведення пігмента; -доводжу до кіпіння розчин солі з купоросом і потім туди вливаю, інтенсивно перемішуючи, розведене борошно; -варю все це до розрідження, не знаю чому у Вас так не стається, в мене так вийшло з першого разу, що до речі мене дуже здивувало, про що я в пості #72 і писав; -далі вливаю розведений у третій частині води пігмент; -далі оліфу. Якщо все так зроблено, необхідності в додатковому розведені водою, так би мовити до малярної консистенції, немає, консистенція і так сама що не є малярна.... Хіба що в кінці, коли на дні залишаються згустки фарби інколи добавляю ну зовсім трішки води, перемішую, доводжу до кіпіння і дофарбовую. Краску готовил по этому рецепту Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
areti Опубліковано: 17 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2016 Покрасил забор с наружной стороны шведским составом. Внутренняя сторона покрашена биотексом в два слоя. Забор елочка строганная доска, стоит с осени. Снаружи доска потемнела за зиму. После дождей шв. состав посмывало, запачкал мне внутреннюю сторону и фундамент забора. Очень рарочарован, сейчас бы не красил такой лабудой. Добавлено через 1 минуту Краску готовил по этому рецепту У меня есть предположение, что общий результат зависит еще и от самого дерева (доски). Насколько доска сухая и какой в ней состав смолы. Ведь для полного успеха вроде рекомендуют доску обессмоливать перед покраской. Правда, мало кто, в том числе и я, этим заморачиваются. В итоге, в доску с бОльшим содержанием смолы, краска впитывается хуже. Такая версия. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jibs Опубліковано: 17 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2016 свежевыкрашенный забор Шведским раствором цвет Венге Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andr.len Опубліковано: 17 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2016 У меня есть предположение, что общий результат зависит еще и от самого дерева (доски). Насколько доска сухая и какой в ней состав смолы. Ведь для полного успеха вроде рекомендуют доску обессмоливать перед покраской. Правда, мало кто, в том числе и я, этим заморачиваются. В итоге, в доску с бОльшим содержанием смолы, краска впитывается хуже. Такая версия. це навіть не версія - аксіома. дошка повинна бути суха або хоча б обезсмолена(насправді це не важко - ми робили). але все ж таки після дощів надлишок фарби змивається... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
areti Опубліковано: 17 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2016 це навіть не версія - аксіома. дошка повинна бути суха або хоча б обезсмолена(насправді це не важко - ми робили). але все ж таки після дощів надлишок фарби змивається... Так ото ж... После года эксплуатации частино тоже посмывалась/пошелушилась. Издали, кстати, еще отлично смотрится, а вблизи явно видны огрехи Причем некоторые доски в гораздо лучшем состоянии. Доска сухая. Но сухая и обессмоленная, - это, по-моему, совсем разные вещи. Как Вы ее обессмоливаете? Это эе в чем-то вымачивать, а потом опять сушить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andr.len Опубліковано: 17 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2016 Так ото ж... После года эксплуатации частино тоже посмывалась/пошелушилась. Издали, кстати, еще отлично смотрится, а вблизи явно видны огрехи Причем некоторые доски в гораздо лучшем состоянии. Доска сухая. Но сухая и обессмоленная, - это, по-моему, совсем разные вещи. Как Вы ее обессмоливаете? Это эе в чем-то вымачивать, а потом опять сушить? Обессмоливают древесину 5-10%-ным раствором кальцинированной соды, нагретым до температуры 50-60 град. Обрабатываемую поверхность 2-3 раза протирают раствором соды, затем обильно промывают теплой водой. Так і робили - протирали вінником. Зробили 2 корита - одне з розчином кальцинованої соди, інше з водою для промивки. Час від часу доливали розчин кальцинованої соди і замінювали воду на миття. Дошки складали на ребро щоб швидше висихали. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
areti Опубліковано: 17 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2016 Обессмоливают древесину 5-10%-ным раствором кальцинированной соды, нагретым до температуры 50-60 град. Обрабатываемую поверхность 2-3 раза протирают раствором соды, затем обильно промывают теплой водой. Так і робили - протирали вінником. Зробили 2 корита - одне з розчином кальцинованої соди, інше з водою для промивки. Час від часу доливали розчин кальцинованої соди і замінювали воду на миття. Дошки складали на ребро щоб швидше висихали. Хлопотно это... И потом, смола - это ведь своего рода "консервант" дерева. Если ее полностью убрать - получится "промокашка". А Вы можете из своего опыта сравнить крашенную доску с обессмоливанием и без? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andr.len Опубліковано: 17 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2016 ось так виглядав паркан 2013рік. може буду десь рядом сфоткаю як зараз виглядає. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andr.len Опубліковано: 17 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2016 Хлопотно это... И потом, смола - это ведь своего рода "консервант" дерева. Если ее полностью убрать - получится "промокашка". А Вы можете из своего опыта сравнить крашенную доску с обессмоливанием и без? повністю смолу забрати не вийде на обезсмоленій краще фарба тримається і колір насиченіший вийшов. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
areti Опубліковано: 17 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2016 ось так виглядав паркан 2013рік. може буду десь рядом сфоткаю як зараз виглядає. зфоткайте, будь ласка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jibs Опубліковано: 14 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2016 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Мойстрой Опубліковано: 18 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 18 липня 2016 Подскажите пожалуйста, а другой цвет можно сделать в этой краске ? интересует белый цвет или бесцветный (под дерево) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dimakon Опубліковано: 22 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2016 Подскажите пожалуйста, а другой цвет можно сделать в этой краске ? интересует белый цвет или бесцветный (под дерево) С белым COLORTEX или LUXDECOR или более дорогая лесировка от Sherwin-Williams. С безцветным проще, больше вариантов. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
areti Опубліковано: 22 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2016 С белым COLORTEX или LUXDECOR или более дорогая лесировка от Sherwin-Williams. С безцветным проще, больше вариантов. Человек же спрашивал о самодельной шведской краске. Я думаю, что это вряд ли. Компонент железный купорос, входящий в состав, и являющийся одним из основных, сам по себе дает легкий желто-зеленый цвет. Если в состав вводить пигменты, можно доколеровать цвет до нужного, но темного, поглощающего цвет железного купороса. Как в таком случае получить белый? -как по мне, это не представляется возможным 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ser_GM Опубліковано: 22 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2016 Благодаря теме, тоже поучавствовал: 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
occasion Опубліковано: 25 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2016 Благодаря теме, тоже поучавствовал: [ATTACH]518649[/ATTACH] А как крепили доски в столбики? это же столбики от т.н. бетонного еврозабора? Спасибо! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз