Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

SOS -Пишем сюда если поломался котел -SOS

FLASH

Рекомендовані повідомлення

30 минут назад, beavis сказал:

На чистому полум'ї? випаровується, звісно. шукайте зелень на ньому і ржавчину над теплообмінником.

Это симптомы негодного теплообменника?

IMG20241102183052_copy_1638x1228.jpg

IMG20241102181825_copy_1638x1228.jpg

IMG20241102181832_copy_1638x1228.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17 хвилин тому, yurets12 сказав:

Это симптомы негодного теплообменника?

Як на мене, то 100%

Можливо пощастить, якщо протікає в місцях кріплення теплообмінника, тобі обійдетеся заміною прокладок.

Посилання на коментар

зеленый он у вас так как работает на небольшом пламени и есть конденсат . необязательно проблема в нем.

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 часов назад, Made in USSR сказал:

зеленый он у вас так как работает на небольшом пламени и есть конденсат . необязательно проблема в нем.

И я так думаю. 

Вот вчера на ночь накачал (проверил) бачок 1 АТМ. В систему напустил воды 1,5 АТМ. Прогрел все. Утром встал давление 0,4 ((

Сейчас опять подпитал котёл и вода реально долго наполнялась. Перекрыл отопление. Посмотрю что будет. (В который раз) И буду вызывать тех кто шарит. 

Если  такая течь была в теплообменнике то я думаю с утра пару капель я в котле нашел. Там сухо. 

Змінено користувачем yurets12
Посилання на коментар

Может ещё кто то объясните что за клапан и как он работает? И самое главное где стоит, бо я его физически не нахожу. Спасибо 

IMG_20241103_111447.jpg

Посилання на коментар

5 годин тому, yurets12 сказав:

Если  такая течь была в теплообменнике то я думаю с утра пару капель я в котле нашел. Там сухо.

ІМХО. При роботі котла теплообмінник та всі з`єднання нагріваються , розширюються і якщо десь  тече то воно висихає. Потім все охолоджується , звужується та перестає текти , тому ви і не бачите. Те що теплообмінник на ребрах зелений , то це , як було зазначено вище , конденсат. Приділіть увагу зелені на з`єднаннях та зварних швах. Якщо вона там є , то це точно підтікання.

Щоб  виявити підтікання накачайте в котел min 6 бар , одразу побачите де тече.

5 годин тому, yurets12 сказав:

Перекрыл отопление.

А чим ви його перекриваєте , часом не ППР кранами ? Бо був такий досвід , що протягом недовгого часу такі крани переставали тримати тиск.

Посилання на коментар

37 минут назад, andrey_ka сказал:

ІМХО. При роботі котла теплообмінник та всі з`єднання нагріваються , розширюються і якщо десь  тече то воно висихає. Потім все охолоджується , звужується та перестає текти , тому ви і не бачите. Те що теплообмінник на ребрах зелений , то це , як було зазначено вище , конденсат. Приділіть увагу зелені на з`єднаннях та зварних швах. Якщо вона там є , то це точно підтікання.

Щоб  виявити підтікання накачайте в котел min 6 бар , одразу побачите де тече.

А чим ви його перекриваєте , часом не ППР кранами ? Бо був такий досвід , що протягом недовгого часу такі крани переставали тримати тиск.

Перекрив металевими шаровими кранами. 

Я вище виклав гідравлічну схему і обвів червоним байпас. Він связує систему опалення і ГВС якимсь клапаном. Може він не тримає? І де він стоїть в гідравлічній групі?

• Дякую 1
Посилання на коментар

1 година тому, yurets12 сказав:

Він связує систему опалення і ГВС якимсь клапаном.

Якось дивно ця гідравлічна схема намальована. В принципі система опалення не повинна зв`язуватись з ГВП , окрім як через кран живлення. Скоріше цей байпас , повиннен бути між подаючою та зворотньою трубами опалення і спрацьовувати , коли раптом , всі батареї системи опалення будуть перекриті. Тому шукайте його між цими трубами.

2212.png.00f307ddccb18792a52b63207afc902d.png

7 годин тому, yurets12 сказав:

Вот вчера на ночь накачал (проверил) бачок 1 АТМ.

А яка процедура накачування тиску в бачок ?

Має бути ось так;

1. Перекрили кранами подаючу та зворотню труби системи опалення (відсікли котел від системи опалення)

2. Перекрили краном подачу холодної води в будинок.

3. На котлі відкрили кран живлення , (тобто зв`язали котел з трубами водопостачання будинку).

4. Відкрили  будь-який кран в будинку , кухня ,  ванна , не важливо. Це для того , щоб коли ви будете накачувати тиск в розширювальний бачок котла , вода ,  яка буде витіснятись цим тиском , мала куди виходити.

5. Далі за допомогю насоса накачали в розширювальний бачок котла тиск 1 бар. (при цьому манометр котла буде стояти на нулі).

6. Далі відкрили кран подачі холодної води в будинок і через кран живлення котла накачали в котел тиск 1,3 бара , орієнтуючись вже на манометр котла.

Змінено користувачем andrey_ka
  • Лайк 1
Посилання на коментар

От точно так і роблю. Тільки качав тиск в системі до 1,5. 

Зараз вже напустив 2 АТМ. Може десь вилізе. 

І за день при закритих кранах опалення тиск впав на 0,15 АТМ. Користувався тільки ГВС. 

Посилання на коментар

38 минут назад, andrey_ka сказал:

А яка процедура накачування тиску в бачок ?

Має бути ось так;

1. Перекрили кранами подаючу та зворотню труби системи опалення (відсікли котел від системи опалення)

2. Перекрили краном подачу холодної води в будинок.

3. На котлі відкрили кран живлення , (тобто зв`язали котел з трубами водопостачання будинку).

4. Відкрили  будь-який кран в будинку , кухня ,  ванна , не важливо. Це для того , щоб коли ви будете накачувати тиск в розширювальний бачок котла , вода ,  яка буде витіснятись цим тиском , мала куди виходити.

5. Далі за допомогю насоса накачали в розширювальний бачок котла тиск 1 бар. (при цьому манометр котла буде стояти на нулі).

6. Далі відкрили кран подачі холодної води в будинок і через кран живлення котла накачали в котел тиск 1,3 бара , орієнтуючись вже на манометр котла.

От точно так і роблю. Тільки качав тиск в системі до 1,5. 

Зараз вже напустив 2 АТМ. Може десь вилізе. 

І за день при закритих кранах опалення тиск впав на 0,15 АТМ. Користувався тільки ГВС. 

Посилання на коментар

1 час назад, andrey_ka сказал:

Якось дивно ця гідравлічна схема намальована. В принципі система опалення не повинна зв`язуватись з ГВП , окрім як через кран живлення. Скоріше цей байпас , повиннен бути між подаючою та зворотньою трубами опалення і спрацьовувати , коли раптом , всі батареї системи опалення будуть перекриті. Тому шукайте його між цими трубами.

Немає там ніяких клапанів ( яким би я їх уявляв) там на першій фото подача опалення потім в роз'єм вкручується  датчик тиску і напевно електронний датчик. Потім труба іде і входить в гідравлічну групу. Що там всередині я не знаю. Може ви підкажите? 

IMG20241103180155_copy_1638x1228_2.jpg

IMG20241103175436_copy_1228x1638.jpg

IMG20241103175322_copy_1638x1228.jpg

Посилання на коментар

Треба допомога в такому питанні: чи може котел Бакси Луна Комфорт(димиходний) збільшити споживання електрики в декілька разів?

Чи може замикання, спричинене заливанням водою (порив труби був, а вдома тоді нікого)провода з розеткою (ЗУБР в розетці тоді згорів) привести до такого ? 

• Конфуз 1
Посилання на коментар

надо измерить мощность потребляемую котлом. Это можно сделать различными способами ,например Измеритель мощности в розетку ( он не дорогой ) . 

---------------------

вообще то такое теоретически может быть .

Змінено користувачем Made in USSR
Посилання на коментар

1 час назад, Sumchanka сказал:

збільшити споживання електрики в декілька разів?

А как вы поняли что он так делает?

Посилання на коментар

Всім привіт. Питання, відповідь на яке мені не вдається нагуглити: чому тен системи е/о споживає більше номіналу? Мова не про В*А. Маю підозру на старість тену або ж на обростання накипом. Хоча накип викликає лише перегрів? Сьогодні помітив, що у ТА на 1,7м3 три тени по 2,5кВт вночі жруть як 3 по 3кВт. Системі вже 7 років. Ні разу не чистив, бо то вимагає злити велику кількість теплоносія (води). Потім увімкнув е/к Тенко на 6кВт (не запускав його років 6), схожа ситуація - кожен тен споживає на 400-500вт*г більше від номіналу. Міряв інвертором та лічильником на опорі.

Посилання на коментар

3 часа назад, МакДо сказал:

обростання накипом.

Да.

3 часа назад, МакДо сказал:

Хоча накип викликає лише перегрів?

Не только. Накипь увеличивает и сопротивление, а значит возрастает и потребление энергоносителя.

19 часов назад, Sumchanka сказал:

чи може котел Бакси Луна Комфорт(димиходний) збільшити споживання електрики в декілька разів?

Имхо. Нет, если котёл работает без проблем. Хотя некоторое, практически  незаметное, увеличение потребления электроэнергии может иметь место. Проблему нужно искать в самой электропроводке. Скорее всего это места соединений.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Доброго. Опять я с своей проблемой сброса давления. В общем, из того что возможно я определил что проблема не в котле. Установил отдельно манометр на систему отопления и перекрыл подачу и обратку на котле. Котел держит на отоплении ноль. Так как у меня нету кранов что бы отдельно отключить пол и батареи, то сейчас нужно как то сделать модернизацию (перепаять) существующую для их монтажа. 

Ниже фото. Может есть какие идеи у кого? На обратке вообще нету места для установки их.

И ещё вопрос перекрытие термосмесительной головки колпачком, а также закручивание расходомеров в ноль и обратки на коллекторе это 100% перекрытие подачи воды?

IMG20241107021427_copy_2048x1536.jpg

Посилання на коментар

И ещё вопрос. На расходомерах коллектора в трёх вода мутная и есть  внутри налёт, а на одном кристально чистая. Может это свидетельствовать что там вода постоянно обновляется и возможно течь в этом контуре?

Посилання на коментар

1 час назад, yurets12 сказал:

закручивание расходомеров в ноль и обратки на коллекторе это 100% перекрытие подачи воды?

Так должно быть.

Подачу на смесительный узел можно перекрыть сняв термоголовку, а на обрате кран есть.

1 час назад, yurets12 сказал:

а на одном кристально чистая.

Определить есть утечка или нет по данному фото не получится. Скорее всего в данном контуре отсутствует расход теплоносителя, имхо. Возможно несколько прояснит ситуацию видео работы расходомеров. Желательно, что бы это была видеосвязь, т.к. нужно будет пробовать регулировать работу ТП.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, SAN67 сказал:

Так должно быть.

Подачу на смесительный узел можно перекрыть сняв термоголовку, а на обрате кран есть.

Определить есть утечка или нет по данному фото не получится. Скорее всего в данном контуре отсутствует расход теплоносителя, имхо. Возможно несколько прояснит ситуацию видео работы расходомеров. Желательно, что бы это была видеосвязь, т.к. нужно будет пробовать регулировать работу ТП.

Термоголовку снял и на ее место накрутил заглушку, кран обратки перекрыл. Расходомеры работают, когда качает насос, поплавки опускаются вверх низ в всех контурах. Для связи могу в телеграмм  или Вайбер в любое время.  

Номер удалил. Вдруг что пишите 

Посилання на коментар

06.11.2024 в 05:34, SAN67 сказав:

Не только. Накипь увеличивает и сопротивление, а значит возрастает и потребление энергоносителя.

Заміряв опір на тенах. 18,5 Ом у всіх трьох тенах. Купував у 2016му як 2500Вт. Зараз ось вмикаю і маю 2900вт; 3000вт; 3100вт. Скільки вони споживали раніше - не памʼятаю (

Посилання на коментар

1 час назад, МакДо сказал:

Заміряв опір на тенах.

IMHO. 

Вы замеряли сопротивление холодной спирали.

Формула электрической мощности P = U*I.

В процессе работы корпус ТЕНа покрылся накипью. Это привело к снижению теплопередачи. Ухудшение теплопередачи привело к увеличению нагрева спирали. С ростом температуры увеличивается сопротивление электрического проводника.

Формула силы тока I = U*R.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Вообщем опят я к своим баранам. Переделал я схему и теперь у меня отдельно пол и батареи и я могу это все перекрывать. Вчера запустил пол и как бы ничего не сглазить но давление 1,5 АТМ он держит четко вторые сутки.  Завтра буду запускать батареи. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...