yurets12 Опубліковано: 2 листопада Поділитись Опубліковано: 2 листопада 30 минут назад, beavis сказал: На чистому полум'ї? випаровується, звісно. шукайте зелень на ньому і ржавчину над теплообмінником. Это симптомы негодного теплообменника? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 2 листопада Поділитись Опубліковано: 2 листопада 17 хвилин тому, yurets12 сказав: Это симптомы негодного теплообменника? Як на мене, то 100% Можливо пощастить, якщо протікає в місцях кріплення теплообмінника, тобі обійдетеся заміною прокладок. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 2 листопада Поділитись Опубліковано: 2 листопада зеленый он у вас так как работает на небольшом пламени и есть конденсат . необязательно проблема в нем. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: В неділю в 08:15 Поділитись Опубліковано: В неділю в 08:15 (змінено) 12 часов назад, Made in USSR сказал: зеленый он у вас так как работает на небольшом пламени и есть конденсат . необязательно проблема в нем. И я так думаю. Вот вчера на ночь накачал (проверил) бачок 1 АТМ. В систему напустил воды 1,5 АТМ. Прогрел все. Утром встал давление 0,4 (( Сейчас опять подпитал котёл и вода реально долго наполнялась. Перекрыл отопление. Посмотрю что будет. (В который раз) И буду вызывать тех кто шарит. Если такая течь была в теплообменнике то я думаю с утра пару капель я в котле нашел. Там сухо. Змінено В неділю в 08:37 користувачем yurets12 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: В неділю в 09:16 Поділитись Опубліковано: В неділю в 09:16 Может ещё кто то объясните что за клапан и как он работает? И самое главное где стоит, бо я его физически не нахожу. Спасибо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В неділю в 13:49 Поділитись Опубліковано: В неділю в 13:49 5 годин тому, yurets12 сказав: Если такая течь была в теплообменнике то я думаю с утра пару капель я в котле нашел. Там сухо. ІМХО. При роботі котла теплообмінник та всі з`єднання нагріваються , розширюються і якщо десь тече то воно висихає. Потім все охолоджується , звужується та перестає текти , тому ви і не бачите. Те що теплообмінник на ребрах зелений , то це , як було зазначено вище , конденсат. Приділіть увагу зелені на з`єднаннях та зварних швах. Якщо вона там є , то це точно підтікання. Щоб виявити підтікання накачайте в котел min 6 бар , одразу побачите де тече. 5 годин тому, yurets12 сказав: Перекрыл отопление. А чим ви його перекриваєте , часом не ППР кранами ? Бо був такий досвід , що протягом недовгого часу такі крани переставали тримати тиск. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: В неділю в 14:29 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:29 37 минут назад, andrey_ka сказал: ІМХО. При роботі котла теплообмінник та всі з`єднання нагріваються , розширюються і якщо десь тече то воно висихає. Потім все охолоджується , звужується та перестає текти , тому ви і не бачите. Те що теплообмінник на ребрах зелений , то це , як було зазначено вище , конденсат. Приділіть увагу зелені на з`єднаннях та зварних швах. Якщо вона там є , то це точно підтікання. Щоб виявити підтікання накачайте в котел min 6 бар , одразу побачите де тече. А чим ви його перекриваєте , часом не ППР кранами ? Бо був такий досвід , що протягом недовгого часу такі крани переставали тримати тиск. Перекрив металевими шаровими кранами. Я вище виклав гідравлічну схему і обвів червоним байпас. Він связує систему опалення і ГВС якимсь клапаном. Може він не тримає? І де він стоїть в гідравлічній групі? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В неділю в 15:11 Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:11 (змінено) 1 година тому, yurets12 сказав: Він связує систему опалення і ГВС якимсь клапаном. Якось дивно ця гідравлічна схема намальована. В принципі система опалення не повинна зв`язуватись з ГВП , окрім як через кран живлення. Скоріше цей байпас , повиннен бути між подаючою та зворотньою трубами опалення і спрацьовувати , коли раптом , всі батареї системи опалення будуть перекриті. Тому шукайте його між цими трубами. 7 годин тому, yurets12 сказав: Вот вчера на ночь накачал (проверил) бачок 1 АТМ. А яка процедура накачування тиску в бачок ? Має бути ось так; 1. Перекрили кранами подаючу та зворотню труби системи опалення (відсікли котел від системи опалення) 2. Перекрили краном подачу холодної води в будинок. 3. На котлі відкрили кран живлення , (тобто зв`язали котел з трубами водопостачання будинку). 4. Відкрили будь-який кран в будинку , кухня , ванна , не важливо. Це для того , щоб коли ви будете накачувати тиск в розширювальний бачок котла , вода , яка буде витіснятись цим тиском , мала куди виходити. 5. Далі за допомогю насоса накачали в розширювальний бачок котла тиск 1 бар. (при цьому манометр котла буде стояти на нулі). 6. Далі відкрили кран подачі холодної води в будинок і через кран живлення котла накачали в котел тиск 1,3 бара , орієнтуючись вже на манометр котла. Змінено В неділю в 15:49 користувачем andrey_ka 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: В неділю в 15:47 Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:47 От точно так і роблю. Тільки качав тиск в системі до 1,5. Зараз вже напустив 2 АТМ. Може десь вилізе. І за день при закритих кранах опалення тиск впав на 0,15 АТМ. Користувався тільки ГВС. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: В неділю в 15:49 Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:49 (змінено) 38 минут назад, andrey_ka сказал: А яка процедура накачування тиску в бачок ? Має бути ось так; 1. Перекрили кранами подаючу та зворотню труби системи опалення (відсікли котел від системи опалення) 2. Перекрили краном подачу холодної води в будинок. 3. На котлі відкрили кран живлення , (тобто зв`язали котел з трубами водопостачання будинку). 4. Відкрили будь-який кран в будинку , кухня , ванна , не важливо. Це для того , щоб коли ви будете накачувати тиск в розширювальний бачок котла , вода , яка буде витіснятись цим тиском , мала куди виходити. 5. Далі за допомогю насоса накачали в розширювальний бачок котла тиск 1 бар. (при цьому манометр котла буде стояти на нулі). 6. Далі відкрили кран подачі холодної води в будинок і через кран живлення котла накачали в котел тиск 1,3 бара , орієнтуючись вже на манометр котла. От точно так і роблю. Тільки качав тиск в системі до 1,5. Зараз вже напустив 2 АТМ. Може десь вилізе. І за день при закритих кранах опалення тиск впав на 0,15 АТМ. Користувався тільки ГВС. Змінено В неділю в 15:49 користувачем yurets12 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: В неділю в 16:13 Поділитись Опубліковано: В неділю в 16:13 1 час назад, andrey_ka сказал: Якось дивно ця гідравлічна схема намальована. В принципі система опалення не повинна зв`язуватись з ГВП , окрім як через кран живлення. Скоріше цей байпас , повиннен бути між подаючою та зворотньою трубами опалення і спрацьовувати , коли раптом , всі батареї системи опалення будуть перекриті. Тому шукайте його між цими трубами. Немає там ніяких клапанів ( яким би я їх уявляв) там на першій фото подача опалення потім в роз'єм вкручується датчик тиску і напевно електронний датчик. Потім труба іде і входить в гідравлічну групу. Що там всередині я не знаю. Може ви підкажите? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В неділю в 16:54 Поділитись Опубліковано: В неділю в 16:54 17 хвилин тому, yurets12 сказав: Може ви підкажите? Нажаль , я не знаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sumchanka Опубліковано: У вівторок в 07:38 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 07:38 Треба допомога в такому питанні: чи може котел Бакси Луна Комфорт(димиходний) збільшити споживання електрики в декілька разів? Чи може замикання, спричинене заливанням водою (порив труби був, а вдома тоді нікого)провода з розеткою (ЗУБР в розетці тоді згорів) привести до такого ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: У вівторок в 08:57 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 08:57 (змінено) надо измерить мощность потребляемую котлом. Это можно сделать различными способами ,например Измеритель мощности в розетку ( он не дорогой ) . --------------------- вообще то такое теоретически может быть . Змінено У вівторок в 08:59 користувачем Made in USSR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: У вівторок в 09:02 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 09:02 1 час назад, Sumchanka сказал: збільшити споживання електрики в декілька разів? А как вы поняли что он так делает? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: У вівторок в 23:42 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 23:42 Всім привіт. Питання, відповідь на яке мені не вдається нагуглити: чому тен системи е/о споживає більше номіналу? Мова не про В*А. Маю підозру на старість тену або ж на обростання накипом. Хоча накип викликає лише перегрів? Сьогодні помітив, що у ТА на 1,7м3 три тени по 2,5кВт вночі жруть як 3 по 3кВт. Системі вже 7 років. Ні разу не чистив, бо то вимагає злити велику кількість теплоносія (води). Потім увімкнув е/к Тенко на 6кВт (не запускав його років 6), схожа ситуація - кожен тен споживає на 400-500вт*г більше від номіналу. Міряв інвертором та лічильником на опорі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: В середу в 03:34 Поділитись Опубліковано: В середу в 03:34 3 часа назад, МакДо сказал: обростання накипом. Да. 3 часа назад, МакДо сказал: Хоча накип викликає лише перегрів? Не только. Накипь увеличивает и сопротивление, а значит возрастает и потребление энергоносителя. 19 часов назад, Sumchanka сказал: чи може котел Бакси Луна Комфорт(димиходний) збільшити споживання електрики в декілька разів? Имхо. Нет, если котёл работает без проблем. Хотя некоторое, практически незаметное, увеличение потребления электроэнергии может иметь место. Проблему нужно искать в самой электропроводке. Скорее всего это места соединений. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: В четвер в 01:18 Поділитись Опубліковано: В четвер в 01:18 Доброго. Опять я с своей проблемой сброса давления. В общем, из того что возможно я определил что проблема не в котле. Установил отдельно манометр на систему отопления и перекрыл подачу и обратку на котле. Котел держит на отоплении ноль. Так как у меня нету кранов что бы отдельно отключить пол и батареи, то сейчас нужно как то сделать модернизацию (перепаять) существующую для их монтажа. Ниже фото. Может есть какие идеи у кого? На обратке вообще нету места для установки их. И ещё вопрос перекрытие термосмесительной головки колпачком, а также закручивание расходомеров в ноль и обратки на коллекторе это 100% перекрытие подачи воды? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: В четвер в 01:33 Поділитись Опубліковано: В четвер в 01:33 И ещё вопрос. На расходомерах коллектора в трёх вода мутная и есть внутри налёт, а на одном кристально чистая. Может это свидетельствовать что там вода постоянно обновляется и возможно течь в этом контуре? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: В четвер в 03:49 Поділитись Опубліковано: В четвер в 03:49 1 час назад, yurets12 сказал: закручивание расходомеров в ноль и обратки на коллекторе это 100% перекрытие подачи воды? Так должно быть. Подачу на смесительный узел можно перекрыть сняв термоголовку, а на обрате кран есть. 1 час назад, yurets12 сказал: а на одном кристально чистая. Определить есть утечка или нет по данному фото не получится. Скорее всего в данном контуре отсутствует расход теплоносителя, имхо. Возможно несколько прояснит ситуацию видео работы расходомеров. Желательно, что бы это была видеосвязь, т.к. нужно будет пробовать регулировать работу ТП. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: В четвер в 05:22 Поділитись Опубліковано: В четвер в 05:22 (змінено) 3 часа назад, SAN67 сказал: Так должно быть. Подачу на смесительный узел можно перекрыть сняв термоголовку, а на обрате кран есть. Определить есть утечка или нет по данному фото не получится. Скорее всего в данном контуре отсутствует расход теплоносителя, имхо. Возможно несколько прояснит ситуацию видео работы расходомеров. Желательно, что бы это была видеосвязь, т.к. нужно будет пробовать регулировать работу ТП. Термоголовку снял и на ее место накрутил заглушку, кран обратки перекрыл. Расходомеры работают, когда качает насос, поплавки опускаются вверх низ в всех контурах. Для связи могу в телеграмм или Вайбер в любое время. Номер удалил. Вдруг что пишите Змінено В четвер в 07:27 користувачем yurets12 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: В четвер в 07:08 Поділитись Опубліковано: В четвер в 07:08 1 час назад, yurets12 сказал: любое время. Звонил, но Вы не ответили. Перезвоню позже. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 06.11.2024 в 05:34, SAN67 сказав: Не только. Накипь увеличивает и сопротивление, а значит возрастает и потребление энергоносителя. Заміряв опір на тенах. 18,5 Ом у всіх трьох тенах. Купував у 2016му як 2500Вт. Зараз ось вмикаю і маю 2900вт; 3000вт; 3100вт. Скільки вони споживали раніше - не памʼятаю ( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 час назад, МакДо сказал: Заміряв опір на тенах. IMHO. Вы замеряли сопротивление холодной спирали. Формула электрической мощности P = U*I. В процессе работы корпус ТЕНа покрылся накипью. Это привело к снижению теплопередачи. Ухудшение теплопередачи привело к увеличению нагрева спирали. С ростом температуры увеличивается сопротивление электрического проводника. Формула силы тока I = U*R. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Вообщем опят я к своим баранам. Переделал я схему и теперь у меня отдельно пол и батареи и я могу это все перекрывать. Вчера запустил пол и как бы ничего не сглазить но давление 1,5 АТМ он держит четко вторые сутки. Завтра буду запускать батареи. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз