oleg.kotenko. Опубліковано: 22 листопада 2011 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2011 Мне тоже лень считать. Но обрешетку бить 150мм гвоздем, это сильный перебор! Под него же по правильному нужно отверстие сверлить, иначе он раскалывает древесину в месте забивки и хуже держит, чем без сверления. Нужно делать хорошо-хреново и так получится! -контр-100мм -обр-120мм Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
*Alexey* Опубліковано: 22 листопада 2011 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2011 Мне тоже лень считать. Но обрешетку бить 150мм гвоздем, это сильный перебор! Под него же по правильному нужно отверстие сверлить, иначе он раскалывает древесину в месте забивки и хуже держит, чем без сверления. Но 120ой обрешетку 50*50 самое оно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MWer Опубліковано: 22 листопада 2011 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2011 (змінено) Нужно делать хорошо-хреново и так получится! -контр-100мм -обр-120мм ------------------------------------ Змінено 22 листопада 2011 користувачем MWer Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
oleg.kotenko. Опубліковано: 22 листопада 2011 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2011 Но 120ой обрешетку 50*50 самое оно По теме обрешетка 25х100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Denio Опубліковано: 10 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2021 друзья, так какими же гвоздями, все-таки надежнее и лучше крепить обрешетку?) контррейку (50х50) закрепил оцинкованным (крученым) 100х3.8 а обрешетку 100х30 (или 120х30) чем крепить к контрбрусу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlegArh Опубліковано: 10 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2021 4 часа назад, Denio сказал: друзья, так какими же гвоздями, все-таки надежнее и лучше крепить обрешетку?) контррейку (50х50) закрепил оцинкованным (крученым) 100х3.8 а обрешетку 100х30 (или 120х30) чем крепить к контрбрусу? Обычно, достаточно 2 шт. 70-ки в стропило. А по приколу, можно и 90-м. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Denio Опубліковано: 11 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2021 >> Обычно, достаточно 2 шт. 70-ки в стропило так я ж креплю обрешетку НЕ напрямую к стропилу – а к контробрешетке 50х50 (которая, в свою очередь, крепится к стропилу). а гвоздь же ж должен пройти через контробрешетку и закрепиться в стропиле. то какой длины ему следует быть?.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlegArh Опубліковано: 11 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2021 2 часа назад, Denio сказал: так я ж креплю обрешетку НЕ напрямую к стропилу – а к контробрешетке 50х50 (которая, в свою очередь, крепится к стропилу). а гвоздь же ж должен пройти через контробрешетку и закрепиться в стропиле. Можно и стропило насквозь пробить, но зачем? Обрешетка крепится к контр-обрешетке, и этого достаточно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Denio Опубліковано: 19 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2021 (змінено) В 11.08.2021 в 16:12, OlegArh сказал: Обрешетка крепится к контр-обрешетке, и этого достаточно. точно ли достаточно?.. спрашиваю, т.к. здесь же (на форуме) немало писали о том, что гвоздь, которым крепится обрешетка - должен проходить через контробрешетку, и заходить в стропило на 50-70мм. Змінено 19 серпня 2021 користувачем Denio Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 19 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2021 6 хвилин тому, Denio сказав: точно ли достаточно?.. Цвях повинен зайти в деревину на 2/3 своєї довжини , і це стосується будь-якого кріплення. Якщо у вас рейка 50х50 , то цвях 150мм. Якщо дошка 25мм. то цвях 75мм. (по 2цвяха в дошку) , якщо розміру 75мм. немає берете наступний довший. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlegArh Опубліковано: 19 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2021 54 минуты назад, Denio сказал: точно ли достаточно?.. спрашиваю, т.к. здесь же (на фуроме) немало писали о том, что гвоздь, которым крепится обрешетка - должен проходить через контробрешетку, и заходить в стропило на 50-70мм. Дайте ссылку, но не форумчан, а на нормативы. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlegArh Опубліковано: 19 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2021 43 минуты назад, andrey_ka сказал: Цвях повинен зайти в деревину на 2/3 своєї довжини , і це стосується будь-якого кріплення. Якщо у вас рейка 50х50 , то цвях 150мм. Якщо дошка 25мм. то цвях 75мм. (по 2цвяха в дошку) , якщо розміру 75мм. немає берете наступний довший. Дайте ссылку на этот "норматив". Только не забудьте про разницу между односрезным и двухсрезным соединениями.. А так - да, "бумага" все стерпит. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 19 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2021 50 хвилин тому, OlegArh сказав: Дайте ссылку на этот "норматив". Только не забудьте про разницу между односрезным и двухсрезным соединениями.. А так - да, "бумага" все стерпит. От скажіть , навіщо мені давати вам якісь нормативи . Ви що екзаменатор , а я студент який здає вам нормативи. Думвю і ТС ті нормативи не вперлись ніяким боком , йому потрібно обрешітку прибити, і з довжиною цвяха визначитись. Якщо я помилився з довжиною , і ви знаєте правильну відповідь , то просто озвучте її , ТС вам буде тільки вдячний. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlegArh Опубліковано: 19 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2021 45 минут назад, andrey_ka сказал: От скажіть , навіщо мені давати вам якісь нормативи . Ви що екзаменатор , а я студент який здає вам нормативи. Думвю і ТС ті нормативи не вперлись ніяким боком , йому потрібно обрешітку прибити, і з довжиною цвяха визначитись. Якщо я помилився з довжиною , і ви знаєте правильну відповідь , то просто озвучте її , ТС вам буде тільки вдячний. Шикарный ответ!!! Тобто, ви щось радите, а коли вас питають: "звiдкiля", то вы просто съезжаете на "а воно вам треба"? Простите, но принцип "ми завжди так робимо" давно канула в лету. Или подтверждайте свои рекомендации нормативной документацией, или просто не порите чушь! ПыСы. Конр-рейка крепится к стропилам гвоздем 90-100,и этого достаточно. Соответственно, обрешетка крепится к дистанционной рейке, как к уже закрепленному элементу, но уже меньшими гвоздями, т.е. 70-кой. Но, лично вы, можете колотить и 200-й гвоздь, только не забудьте. что даже 150-й, расщепит брусок 50х50. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 19 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2021 9 хвилин тому, OlegArh сказав: Но, лично вы, можете колотить и 200-й гвоздь, Можу , але не бачу потреби. 9 хвилин тому, OlegArh сказав: только не забудьте. что даже 150-й, расщепит брусок 50х50. Не фантазуйте. Ви монтуєте покрівлі сидячи за клавіатурою , я ж безпосередньо забиваю оті цвяхи. 13 хвилин тому, OlegArh сказав: Или подтверждайте свои рекомендации нормативной документацией, или просто не порите чушь! Будь ласка , не вказуйте мені що робити! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 19 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2021 Я обрешётку крутил универсальными шурупами 120 мм с неполной резьбой. Доска 25, брус 50. Плюс утапливался в доску на несколько миллиметров. Получается в стропило- заходило около 50 мм самореза. Поясню, почему не гвоздями. А именно шурупами и именно с неполной резьбой. Дерево было не идеально сухое. Плюс слегка покрученное. И притягивать крученую доску к контробрешетке - удобно и легко именно шурупами с неполной резьбой. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlegArh Опубліковано: 20 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 серпня 2021 16 часов назад, andrey_ka сказал: я ж безпосередньо забиваю оті цвяхи. Кто на что учился - я проектировать, а вы бить гвозди. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 20 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 серпня 2021 В этом вопросе извечный дуализм: -хто таке напроєктував? -кто ж так нарукожопил! Вот же чертежи! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 20 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 серпня 2021 21 годину тому, OlegArh сказав: ПыСы. Конр-рейка крепится к стропилам гвоздем 90-100,и этого достаточно. Соответственно, обрешетка крепится к дистанционной рейке, как к уже закрепленному элементу, но уже меньшими гвоздями, т.е. 70-кой. Якщо ви радите прибивати контр-рейку цвяхом 100мм. , (що замало , адже на контр-рейці тримається весь пиріг покрівлі , і її потрібно кріпити більш надійно) то керуючись вашою логікою обрешітку можна прибивати цвяхом 50мм. І там , і там цвях буде заходити в тіло рівно на половину. Чому тоді в обрешітку цвях 70мм. ? 4 години тому, OlegArh сказав: Кто на что учился - я проектировать, а вы бить гвозди. Тут я з вами повністю згоден але : я без вас дах змонтую , а от ви без мене фігушки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlegArh Опубліковано: 21 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2021 18 часов назад, andrey_ka сказал: Якщо ви радите прибивати контр-рейку цвяхом 100мм. , (що замало , адже на контр-рейці тримається весь пиріг покрівлі , і її потрібно кріпити більш надійно) то керуючись вашою логікою обрешітку можна прибивати цвяхом 50мм. І там , і там цвях буде заходити в тіло рівно на половину. Чому тоді в обрешітку цвях 70мм. ? Тут я з вами повністю згоден але : я без вас дах змонтую , а от ви без мене фігушки. Насколько должен входить гвоздь, есть нормативы, но вы их не знаете. И про крыши ошибаетесь - я их лично смонтировал не один десяток. Но всему приходит "свой час" 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз