Ripit Aftami Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 Всім привіт, підкажіть будь ласка, планую будувати будинок (скоро заливка фундаменту) і хочу на даному етапі зробити скважини під ТН завести це все в котельню і залишити до кращих часів, бо зараз головне побудуватися і заїхати , перший рік чи два думаю обігріватися електрокотлом, а потім хочу поставити ТН. Чи взагалі так можна робити і чи підійдуть скважини з закладними одного виробника для ТН іншого виробника? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
GeoTeplo Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 7 минут назад, Ripit Aftami сказал: Всім привіт, підкажіть будь ласка, планую будувати будинок (скоро заливка фундаменту) і хочу на даному етапі зробити скважини під ТН завести це все в котельню і залишити до кращих часів, бо зараз головне побудуватися і заїхати , перший рік чи два думаю обігріватися електрокотлом, а потім хочу поставити ТН. Чи взагалі так можна робити і чи підійдуть скважини з закладними одного виробника для ТН іншого виробника? Да. Можно Подойдут. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ripit Aftami Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 (змінено) 6 минут назад, GeoTeplo сказал: Да. Можно Подойдут. Супер, а не підкажете до кого можна звернутися ? Робити скважини потрібно в Бобриці Київська обл. Змінено 3 квітня 2023 користувачем Ripit Aftami Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 Труби від скважин сходяться у колодець окремо від дома. Виведить з дому дві труби ПЕ100 ф32 мм від котельной до передбачуваного місця встановлення колодязя. Я самє так і зробив. Встановив Тн вода-вода на 3 рік після вселення. 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 Підкажіть різницю між незамерзайками для геоконтура. В Епіценті валом Defreeze epicentrk.ua/ua/shop/teplonositel-dlya-sistem-otopleniya-defreeze-30s-10-l.html і є ще Evro-Tеrmо -30 epicentrk.ua/ua/shop/zhidkost-dlya-sistem-otopleniya-evro-termo-30-20kg.html ця дорожча. В чому різниця і яка краще? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 4 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 квітня 2023 В менє використовували кукурудзяний спирт (вода 70%/спирт 30%). 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
laritus Опубліковано: 7 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 квітня 2023 (змінено) В 03.04.2023 в 14:14, Ripit Aftami сказал: Всім привіт, підкажіть будь ласка, планую будувати будинок (скоро заливка фундаменту) і хочу на даному етапі зробити скважини під ТН завести це все в котельню і залишити до кращих часів, бо зараз головне побудуватися і заїхати , перший рік чи два думаю обігріватися електрокотлом, а потім хочу поставити ТН. я собі для цих цілей колись приямок біля будинку зробив з 1,5 м. (не було 2 м. нажаль) кілець, туди можна завести будь-які комунікації (електрику, труби, прихований полив тощо, гідроакумулятор - місця вистачає) і з цього приямку по гільзі 160 мм (труба свердловини, синього кольору) в будинок, так само що завгодно завести. Це трошки місця в поливної заощаджує :). Плюс цього приямку в тому, що можна встановити компресор теплового насосу (але електроннику все-рівно в будинку, там де не має вологості), так само як встановлюють насосну станцію (що б не було чутно). Компресор будь-якого теплового насосу голосно працює (менш за всіх це - скроли, але їх мало хто використовує :), тому, що вони дорожче :)), а в приямку його гарантовано не чутно, тому, що земля на відміну від стінових перегородок найкраще гасить не тільки звуки, але і вібрації яки передаються по конструкції компресором (мало хто про це думає заздалегідь), там також постійна температура протягом року :), ціна приямку копійки і робиться за день, але все вирішує рівень ґрунтових вод (що б не перетворити це на басейн). Якщо щось протікає (там всі з'єднання), теж не шкода, оскільки котельню не затопить . Змінено 7 квітня 2023 користувачем laritus 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 7 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 квітня 2023 (змінено) Думаю -смогу забурить 6 зондов прямо с приямка. 😉 Когда уже Ты решишься на ТН ?!? это если твоего контура не хватит. ЗЫ. С твоего контура сможем получить 4кВт на R290😉 Змінено 7 квітня 2023 користувачем Dem@ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
laritus Опубліковано: 7 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 квітня 2023 3 минуты назад, Dem@ сказал: Когда уже Ты решишься на ТН ?!? это если твоего контура не хватит.😉 Так спочатку пандемія, потім війна (і паралельно треба було багато, чого переробити в іншому будинку – батьків, взагалі не до мого було).... сам чекаю, коли це все закінчиться (хоч якась стабільність має бути ). ТН 100 % буде (інших варіантів навіть не розглядаю ), просто якби зимував вже цього сезону через відсутність електроенергії (були знищені трансформатори в районі), навесні змінював би вже всі труби та сантехніку ... але думаю не довго лишилося чекати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 25 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2023 Сам роблю собі опалення ТН. Зробили з товаришем геотермальний зонд 2*32ммПНД, пробурили і погрузили його в 55м скважину. Грунт - мокра глина. Зонд надув водою 1,5атм, щоб не стиснуло землею. ТН ще немає, але роблю обв'язку для нього наперед. Так як в мене є труба в стелі, планую охолоджувати будинок безпосередньо антифризом зонда. Заповнив систему пропіленгліколем -30С. Зараз бачу що два нових шарових крани від антифризу приклинюють. А два старих шарових нормально працюють. Буду вдячний за підказки по темі. Які крани краще використовувати з антифризом? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Timofii Опубліковано: 12 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2023 Хто що скаже? Є діючий будинок, другий поверх батареї + дайкіни до -15. Перший тепла підлога водяна. Шо на цю систему встановити ТН повітря вода Дайкін 16кв, або геотермальний Entheos GW- 20кв. Бурить можна але порядки наведені після орків... Дуже сподобались кондиціонери Дайкін як зроблені і тд. але тарифи дорожчають то потрібно щоб щось було... (В системі є протерм 18кв, протерм 30кв на пропані є ємність 5000л, пропаном виходе не дуже дешево але все одно на наявність світла.) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 14 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 червня 2023 25.04.2023 в 10:27, yur43 сказав: Які крани краще використовувати з антифризом? Також цікаво це питання. Хто має досвід, поділіться які крани краще застосувати для цих потреб. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Warmex Опубліковано: 20 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 липня 2023 12.06.2023 в 20:42, Timofii сказав: Хто що скаже? Є діючий будинок, другий поверх батареї + дайкіни до -15. Перший тепла підлога водяна. Шо на цю систему встановити ТН повітря вода Дайкін 16кв, або геотермальний Entheos GW- 20кв. Бурить можна але порядки наведені після орків... Дуже сподобались кондиціонери Дайкін як зроблені і тд. але тарифи дорожчають то потрібно щоб щось було... (В системі є протерм 18кв, протерм 30кв на пропані є ємність 5000л, пропаном виходе не дуже дешево але все одно на наявність світла.) Ну Ви і порівняли - Дайкін і Entheos... Про Entheos на форумі вже є тема: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ripit Aftami Опубліковано: 20 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 липня 2023 Всім привіт, а хтось щось знає про теплові насоси Geosun Чи це такі ж граблі як і Entheos? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 20 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 липня 2023 (змінено) 6 хвилин тому, Ripit Aftami сказав: Чи це такі ж граблі як і Entheos Спілкувався з знайомими, так вони дуже задоволені виконаними роботами та обладнанням зазначеної фірми. 5ий рік експлуатації пішов... Змінено 20 липня 2023 користувачем Vstar 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 27 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 липня 2023 (змінено) У меня 4-й год работает AIK Mini 12 кВт, без нареканий, доволен и насосом и сервисом. Змінено 27 липня 2023 користувачем pavel_555 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gons4eg Опубліковано: 27 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 липня 2023 20.07.2023 в 12:10, Ripit Aftami сказав: Всім привіт, а хтось щось знає про теплові насоси Geosun Чи це такі ж граблі як і Entheos? Мені здається, що гарантії малувато. Лише 3 роки пишуть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 28 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 липня 2023 В 27.07.2023 в 16:45, Gons4eg сказал: Мені здається, що гарантії малувато. Лише 3 роки пишуть. А сколько Вы бы хотели гарантию.? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gons4eg Опубліковано: 30 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 30 липня 2023 28.07.2023 в 18:11, Dem@ сказав: А сколько Вы бы хотели гарантию.? Стільки щоби то не було моїм головняком за такі кошти. 10 років. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 11 січня Поділитись Опубліковано: 11 січня Усьо? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня Да нормально. Теперь и другим есть - чем заняться ;). Вот недавно чинил Жени шедевр. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 10 жовтня Поділитись Опубліковано: 10 жовтня Вітаю, порадьте де умовно "на пальцях" показано як зробити систему пасивного охолодження. Подивився готовий блок до ТН Buderus коштує близько 3т. євро. Невже дійсно настільки складна система. І якщо можливо зробити самому, як реалізувати мінімальну автоматизацію. Дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 10 жовтня Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 1 година тому, Vstar сказав: Вітаю, порадьте де умовно "на пальцях" показано як зробити систему пасивного охолодження. Подивився готовий блок до ТН Buderus коштує близько 3т. євро. Невже дійсно настільки складна система. І якщо можливо зробити самому, як реалізувати мінімальну автоматизацію. Дякую пасивне, значить без перетворень, тобто прохолода з грунтового теплообмінника мінімальними зусиллями передається будинку. Я бачу звичайний геоконтур з теплоносієм, циркуляційний насос за тисячу гривень, систему регулювання температурою (може бути і простою і поскладніше) і будинковий теплообмінник (в мене це труби ТП в перекритті), ще бачу 3т.євро економії. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 10 жовтня Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 1 година тому, yur43 сказав: Я бачу звичайний геоконтур з теплоносієм, циркуляційний насос за тисячу гривень, систему регулювання температурою (може бути і простою і поскладніше) і будинковий теплообмінник (в мене це труби ТП в перекритті) Дякую! Зробив ескіз від руки, чи вірно я зрозумів ідею Прихований текст Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 10 жовтня Поділитись Опубліковано: 10 жовтня (змінено) 3 години тому, Vstar сказав: Зробив ескіз від руки, чи вірно я зрозумів ідею все вірно. Буде паразитний переток через теплообмінник ТН, значний, бо носію легше буде пройти ТН ніж геоконтур. Можна поставити зворотній клапан, щоб вимкнути переток. Змінено 10 жовтня користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз