Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Подвод электричества к дому

doc1

Рекомендовані повідомлення

В селе дом на две семьи, снаружи дома стоят два счетчика, но изолированный провод от столба к счетчикам подходит один. Сто лет так было, НО! Захотел поменять входной провод от счетчика в дом и началось. Электрик из РЭМ сказал, что нужно купить второй провод и провести подключение каждого счетчика отдельным проводом. Вопрос это чья проблема моя или РЭМа?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Правила користування електричною енергією

1. Загальні положення

...

межа експлуатаційної відповідальності - точка розділу електричної мережі за ознакою договірних зобов'язань з експлуатації тих чи інших її ділянок або елементів, встановлюється за згодою сторін. За відсутності такої згоди межа експлуатаційної відповідальності збігається з межею балансової належності;

...

2. Межі балансової належності

та експлуатаційної відповідальності сторін

 

2.1. Межі балансової належності та експлуатаційної відповідальності між споживачем (субспоживачем) і електропередавальною організацією (основним споживачем) за технічний стан і обслуговування суміжних електроустановок фіксуються в акті розмежування балансової належності електроустановок і експлуатаційної відповідальності сторін.

 

Межа експлуатаційної відповідальності може не збігатися з межею балансової належності, яка визначається правом власності споживача і електропередавальної організації (основного споживача) на окремі елементи електричної мережі, про що зазначається в акті розмежування балансової належності електроустановок і експлуатаційної відповідальності сторін.

...

2.4. Межа експлуатаційної відповідальності між споживачем - фізичною особою, об'єднанням співвласників (власником) багатоквартирних будинків та/або власником електричних мереж за технічний стан і обслуговування суміжних електроустановок установлюється:

 

1) для квартир багатоповерхових будинків на відхідних клемах розрахункових засобів обліку поверхових або квартирних електрощитків;

 

2) для індивідуальних будинків:

 

у разі відгалуження від лінії електропередачі неізольованим проводом - у точці кріплення проводів лінії електропередачі до перших ізоляторів на будівлі або на трубостояку (при повітряному вводі);

 

у разі кабельного вводу або використання ізольованого проводу при відгалуженні від лінії електропередачі - на наконечниках кабелю живлення або ізольованого проводу на ввідному пристрої будівлі, якщо ввідно-розподільний пристрій розташований усередині будівлі, або на вихідних клемах розрахункового засобу обліку, якщо ввідно-розподільний пристрій та засіб обліку розміщені ззовні будівлі.

 

За стан контактних з'єднань на межі експлуатаційної відповідальності та на вхідних і вихідних клемах опломбованих розрахункових засобів обліку відповідає електропередавальна організація.

 

Правила користування електричною енергією для населення

Установлення та експлуатація приладів

обліку електричної енергії

 

8. Прилади обліку електричної енергії (далі - прилади обліку) мають бути придбані, встановлені, підключені енергопостачальником, а їх вартість та вартість послуг з встановлення оплачена:

 

а) для новозбудованих будинків - забудовниками;

 

б) у разі розділу обліку електричної енергії - організаціями, які здійснюють розділ обліку.

 

9. Споживання електричної енергії без приладів обліку не допускається, крім випадків, передбачених цими Правилами.

 

У квартирах або інших об'єктах споживача, розташованих за однією адресою, встановлюється один прилад обліку незалежно від кількості господарських будівель.

 

За наявності декількох наймачів (власників) квартири прилад обліку встановлюється для кожного з них.

 

Если провод ввода находится на балансе РЕМа, то он сам принимает решение о его замене и за свой счёт меняет. Обычно замена неизолированных проводов ввода на СИП производится РЕМом за счёт инвестпрограмм, не за счёт потребителя.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...