Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Нормы размещения дрессировочной площадки

Лялечка

Рекомендовані повідомлення

Может ли кто меня ткнуть носом в документацию по техническим нормам размещения дрессировочных площадок еще в черте города, но уже на его окраине (расстояние от жилых домов, заборов, уровень шума)? а то российские нашла, отдельно для г. Киева нашла, а есть ли всеукраинские?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

а можно посмотреть правила содержания животных.. прилеплено в начале раздела.. там и про площадки написано..

 

2. ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ

 

 

2.1. Майданчик для дресирування собак - це огороджена та обладнана відповідно до типового проекту територія, що призначена для дресирування собак.

 

2.2. Майданчики розташовуються на території змішаної забудови, рекреаційних територіях загального користування, лісопаркових зонах, на резервних і неосвоєних ділянках, у смузі відчуження залізниць, автомагістралей тощо.

 

2.3. Відстань від майданчика до житлових будинків, дитячих та спортивних майданчиків та об'єктів соціальної сфери повинна становити не менш ніж 150 метрів.

 

У залежності від місця розташування майданчиків, наявності натуральних і штучних екранів, що перешкоджають візуальному контакту та поширенню звуку, а також за дотриманням санітарних норм мінімальну відстань може бути змінено.

 

2.4. Під створення майданчика виділяється територія 1720 кв. м (стандартний проект) або 1483 кв. м (міні-проект, рекомендований для центральних районів міста).

 

2.5. Покриття майданчика повинно забезпечувати добрий дренаж, бути зручним для регулярного прибирання та поновлення: газон з щільною та низькою рослинністю (злакові трави висотою від 3 до 5 см) на основі піщано-земляного ґрунту. Поверхня повинна бути рівною і не мати потенційної небезпеки травматизму для людей та тварин.

 

2.6. Для забезпечення безпеки майданчик обладнується сітчастою, ґратчастою або глухою огорожею висотою не менш 1,8 м (що має ворота й хвіртку) та обсаджується із зовнішнього боку кущами (живою огорожею). Технологічні щілини між елементами й секціями огорожі, її нижнім краєм та землею не повинні дозволяти тварині самостійно залишити майданчик або заподіяти собі травму (до 70 мм або глухі).

 

2.7. Обов'язкова наявність освітлення майданчика, яке повинне забезпечувати повноцінну роботу майданчика у вечірній час.

 

2.8. Майданчик оснащується інформаційною вивіскою з назвою та відомостями про його призначення, а також спеціальними табличками з інформацією про потенційну небезпеку (наприклад, "Обережно - робота службових собак") по периметру майданчика.

 

2.9. Майданчик повинен зазначатися вивіскою (п. 2. з наступною інформацією: структурна підпорядкованість, назва, П. І. Б. відповідальної особи з контактним телефоном, телефон комунального підприємства "Центр ідентифікації тварин" із зазначенням відповідальної особи, розклад роботи майданчика, список інструкторів-дресирувальників та ін.

 

Поруч з інформаційною вивіскою може знаходитися стенд (стенди) з інформацією про спонсорів та меценатів, за сприяння яких відбувається благоустрій та експлуатація майданчика.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...