"Крымчанин" Опубліковано: 27 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 27 січня 2016 Кондиционер отапливал зал (22 кв.м) коридор(10 кв.м) кухню(13 кв.м) и душ с туалетом (6 кв.м) Неплохой КПД! Подскажите, где можно узнать подробную информацию про кондиционеры работающие и на обогрев, причем при температуре за бортом ну хотя бы до минус 15. И второй вопрос: стоит ли покупать такой кондиционер для обогрева зимой и охлаждения летом небольшого помещения, или выгоднее будет купить простой на охлаждение, а зимой использовать какой -либо обогреватель. Если да, то какой? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 27 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 27 січня 2016 Неплохой КПД! Подскажите, где можно узнать подробную информацию про кондиционеры работающие и на обогрев, причем при температуре за бортом ну хотя бы до минус 15. И второй вопрос: стоит ли покупать такой кондиционер для обогрева зимой и охлаждения летом небольшого помещения, или выгоднее будет купить простой на охлаждение, а зимой использовать какой -либо обогреватель. Если да, то какой? кондиціонер вигідніше купувати в плані витрат у майбутньому якщо ви опалюєте електричним обігрівачем звичайним, типу радіатор масляний, тепловентилятор, тен..., ви витрачаєте 1 кВт ел енергії на 1кВт теплової енергій кондиціонер працює за дещо іншим принципом, подібним до теплового насосу. Тому, завдяки такому принципу, кондиціонер з 1 кВт ел енергії дасть вам до 2,5 кВт теплової (за ідеальних погодніх умов). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
"Крымчанин" Опубліковано: 27 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 27 січня 2016 кондиціонер вигідніше купувати в плані витрат у майбутньому якщо ви опалюєте електричним обігрівачем звичайним, типу радіатор масляний, тепловентилятор, тен..., ви витрачаєте 1 кВт ел енергії на 1кВт теплової енергій кондиціонер працює за дещо іншим принципом, подібним до теплового насосу. Тому, завдяки такому принципу, кондиціонер з 1 кВт ел енергії дасть вам до 2,5 кВт теплової (за ідеальних погодніх умов). Да, я тоже об этом слышал, и мне хотелось бы покупать именно кондиционер зима-лето, ну и чтобы зимний режим работы был не меньше минус 10, а лучше минус 15. Но тут краем глаза посмотрел на ценник... Правда еще не занимался активным поиском а так только... поверхностно. Если найду по приемлемой цене, поступлю именно так, как вы советуете. Кстати, может посоветуете пару бюджетных вариантов? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 27 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 27 січня 2016 Да, я тоже об этом слышал, и мне хотелось бы покупать именно кондиционер зима-лето, ну и чтобы зимний режим работы был не меньше минус 10, а лучше минус 15. Но тут краем глаза посмотрел на ценник... Правда еще не занимался активным поиском а так только... поверхностно. Если найду по приемлемой цене, поступлю именно так, как вы советуете. Кстати, может посоветуете пару бюджетных вариантов? подивіться на мідею нові моделі до -15 наче, особисто ще новий модельний ряд не вивчав - не сезон мідея буде недорого і повірте - дуже надійно (за умови якісного монтажа звісно) також гляньте на купер хантер - цінник більший, роблять на обігрів до -25 (помоєму нордік модель) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 28 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 28 січня 2016 Неплохой КПД! Подскажите, где можно узнать подробную информацию про кондиционеры работающие и на обогрев, причем при температуре за бортом ну хотя бы до минус 15. И второй вопрос: стоит ли покупать такой кондиционер для обогрева зимой и охлаждения летом небольшого помещения, или выгоднее будет купить простой на охлаждение, а зимой использовать какой -либо обогреватель. Если да, то какой? По кондиционерам, практически все современные инверторные работают до минус 15. Смотрите теххарактеристики. Я для себя решил, что лучше купить именно такой современный инверторный кондиционер и на охлаждение и на обогрев. Перечитал кучу разных форумов. Тоже хотел сначала купить Купер Хантер или Мидею. А потом нашёл CARRIER 42NQV035M2 в цену Купера, при том сделанный не в Китае, а в Таиланде, на заводе Тошиба. Как оказалось, это совместное производство Тошибы и Кариер. Пока очень доволен, что установил кондиционеры - экономия газа конкретная. Сейчас этой модели нет в продаже, но, есть похожие. А пока вместо кондиционера работает масляный радиатор "Делонги" -2,5 кВт. Завтра включу кондиционер - посмотрим, что лучше греет по расходу газа. Точно это не определить, поскольку температура воздуха на улице нестабильна, плюс тепловая инерция дома, ну хоть примерно. У кондиционера есть один минус - несмотря на то, что он висит в метре сбоку от кровати, жена всё равно чувствует движение воздуха и категорически отказывается спать с включённым кондиционером, у неё голова начинает болеть по малейшему поводу. А мне по фиг - я спокойно спал. Да, дом у меня утеплён пенопластом 10см, поэтому теплопотери существенно уменьшены. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 28 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 28 січня 2016 По кондиционерам, практически все современные инверторные работают до минус 15. Смотрите теххарактеристики. Я для себя решил, что лучше купить именно такой современный инверторный кондиционер и на охлаждение и на обогрев. Перечитал кучу разных форумов. Тоже хотел сначала купить Купер Хантер или Мидею. А потом нашёл CARRIER 42NQV035M2 в цену Купера, при том сделанный не в Китае, а в Таиланде, на заводе Тошиба. Как оказалось, это совместное производство Тошибы и Кариер. Пока очень доволен, что установил кондиционеры - экономия газа конкретная. Сейчас этой модели нет в продаже, но, есть похожие. А пока вместо кондиционера работает масляный радиатор "Делонги" -2,5 кВт. Завтра включу кондиционер - посмотрим, что лучше греет по расходу газа. Точно это не определить, поскольку температура воздуха на улице нестабильна, плюс тепловая инерция дома, ну хоть примерно. У кондиционера есть один минус - несмотря на то, что он висит в метре сбоку от кровати, жена всё равно чувствует движение воздуха и категорически отказывается спать с включённым кондиционером, у неё голова начинает болеть по малейшему поводу. А мне по фиг - я спокойно спал. Да, дом у меня утеплён пенопластом 10см, поэтому теплопотери существенно уменьшены. боюсь порівняння не зовсім адекватне масляний делонгі бере 2,5 кВт, а кондиціонер 12-ка близько 1 кВт ел енергії делонгі дасть 2,5 кВт теплової, а кондиціонер в залежності від СОР думаю 1,5-2 кВт теплової енергії при такій температурі зовнішнього повітря, для більш точних даних є таблиця, але нехочу зараз шукати 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 29 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 29 січня 2016 По Мидее 2016 новым инверторам - ТТХ пока нет, поставки март месяц. Вскрытие покажет что внутри.Ждем-с Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 29 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 29 січня 2016 боюсь порівняння не зовсім адекватне масляний делонгі бере 2,5 кВт, а кондиціонер 12-ка близько 1 кВт ел енергії делонгі дасть 2,5 кВт теплової, а кондиціонер в залежності від СОР думаю 1,5-2 кВт теплової енергії при такій температурі зовнішнього повітря, для більш точних даних є таблиця, але нехочу зараз шукати Що значить не адекватне? І один, і другий прилад виробляє тепло. От і подивимось який прилад еффективніший. У мого кондиціонера виробництво тепла - 4,2 кВт при потребі електричної енергії - 1,15 кВт. Так що думаю, по виробництву теплової енергії кондиціонер повинен переважати. Тут не зовсім корректне порівняння в другому, тому що температура повітря кожного дня різна, плюс перепади, а ще теплова інерція будинку. Сьогодні, наприклад, сонячна погода - газовий котел зовсім не вмикається. Тепла, що виділяє, кондиціонер вистачає, але треба зауважити, що терморегулятор котла по температурі повітря(в коридорі) виставлений лише на 15 градусів. В залі, де висить внутрішній блок кондиціонера - 18 градусів( при напіввідкритих дверях). А за вчорашній день(і сьогдніішню ніч), коли працював масляний радіатор, згоріло 8 кубів газу. Але вчора було холодніше і було хмарно. Газовим котлом я опалюю весь будинок, так як у мене в системі всього 35 літрів води і особливої різниці, якщо вимкнути в декількох кімнатах батареї, по витраті газу не буде, тільки будинок буде більше охолоджуватися. Кондиціонер, вважаю правильним рішенням для економії дорого газу. Десь читав, що в Японії основний вид опалення - кондиціонери. Також бачив і в нас у доволі таки немалих приміщеннях(ресторанах) потужні кондиціонери на опалення в міжсезоння. Єдине, що хвилює - скільки часу пропрацює кондиціонер в такому режимі(на тепло). Якщо, кондиціонер допоможе зекономити тисячу кубометрів газу(а до цього все йде цією зимою, в порівнянні з попередніми), то кондиціонер майже себе окупить, враховуючи ціну газу -7200. Кондиціонер був куплений за 7700, плюс установка 1400. Правда, ще очікується подорожчання електроенергії в цьому році. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Zurbagan Опубліковано: 29 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 29 січня 2016 В таких сравнениях крайне важны квоты. Может быть так, что газ окажется дешевле, а может быть и кондиционер. Но так же может быть, что совмещение этих видов отопления выведет потребителя в другую, более выгодную квоту. Я тут недавно табличку сделал - сравнение стоимости эксплуатации различных отопительных устройств, с учетом стоимости энергоносителя. Если кому интересно - можете поиграться, заменяя тарифы и СОР (ВТН - это наш кондиционер, грубо говоря, но который работает весь сезон). Данные я беру вот отсюда: energy.kyivgaz.ua/ofitsijna-informatsiya/tsini-ta-tarifi-na-gaz.html kyivenergo.ua/ru Например: kyivenergo.ua/ru/odnozonni_lichilniki или kyivenergo.ua/ru/ee-company/tarifiСравнение стоимости потребления.xls 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 29 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 29 січня 2016 Що значить не адекватне? І один, і другий прилад виробляє тепло. От і подивимось який прилад еффективніший. У мого кондиціонера виробництво тепла - 4,2 кВт при потребі електричної енергії - 1,15 кВт. Так що думаю, по виробництву теплової енергії кондиціонер повинен переважати. Тут не зовсім корректне порівняння в другому, тому що температура повітря кожного дня різна, плюс перепади, а ще теплова інерція будинку. Сьогодні, наприклад, сонячна погода - газовий котел зовсім не вмикається. Тепла, що виділяє, кондиціонер вистачає, але треба зауважити, що терморегулятор котла по температурі повітря(в коридорі) виставлений лише на 15 градусів. В залі, де висить внутрішній блок кондиціонера - 18 градусів( при напіввідкритих дверях). А за вчорашній день(і сьогдніішню ніч), коли працював масляний радіатор, згоріло 8 кубів газу. Але вчора було холодніше і було хмарно. Газовим котлом я опалюю весь будинок, так як у мене в системі всього 35 літрів води і особливої різниці, якщо вимкнути в декількох кімнатах батареї, по витраті газу не буде, тільки будинок буде більше охолоджуватися. Кондиціонер, вважаю правильним рішенням для економії дорого газу. Десь читав, що в Японії основний вид опалення - кондиціонери. Також бачив і в нас у доволі таки немалих приміщеннях(ресторанах) потужні кондиціонери на опалення в міжсезоння. Єдине, що хвилює - скільки часу пропрацює кондиціонер в такому режимі(на тепло). Якщо, кондиціонер допоможе зекономити тисячу кубометрів газу(а до цього все йде цією зимою, в порівнянні з попередніми), то кондиціонер майже себе окупить, враховуючи ціну газу -7200. Кондиціонер був куплений за 7700, плюс установка 1400. Правда, ще очікується подорожчання електроенергії в цьому році. Момент панове! Ваш кондиціонер дає не 4,2кВт тепла з 1,15, а ДО 4,2кВт. При -15 надворі він Вам ніколи не дасть такої продуктивності Але загалом тенденція вірна - кондиціонером гріти вигідніше. Я от ще що хотів запитати. Я живу і опалюю газом, ел.енергією гріти і не планую. Раніше це було дешевше, а зараз (що вигідніш по новим тарифам не порівнював) оформив субсидію. Як не дивно, але в мене, в моїх батьків, у брата і у всіх знайомих хто платить по субсидії газ вийшов приблизьно дармовим. Я не використовую повністю надані мені куби, як результат я пів року неплатив ні копійки за газ, а на моєму рахунку накоплюється переплата - вже майже 4000 грн. Можливо субсидію оформіть? та топіть газом недумаючи. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
"Крымчанин" Опубліковано: 29 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 29 січня 2016 також гляньте на купер хантер - цінник більший, роблять на обігрів до -25 (помоєму нордік модель) Вчера почитал отзывы про эту модель. Насторожил процент негативных отзывов. Общий смысл такой, что кондик вообщем-то ничего, не считая пульта без подсветки и некоторые писали еще про шум в работе. Но подытоживают, что за такие деньги можно подобрать что-нибудь получше. Мидею рассматриваю как вариант. А потом нашёл CARRIER 42NQV035M2 в цену Купера, Сейчас погуглю в интернете, посмотрю что за зверь. У кондиционера есть один минус - несмотря на то, что он висит в метре сбоку от кровати, жена всё равно чувствует движение воздуха и категорически отказывается спать с включённым кондиционером, у неё голова начинает болеть по малейшему поводу. Я себе хочу повесить его на лоджии. Смысл такой: начинаю ремонт двушки, и хочу лоджию объединить с квартирой: будет открытый проем на кухне, и с детской комнатой будет сообщаться через открывание окна. То есть, на лоджии хочу оборудовать что-то типа кабинета. Там будет компьютер и кресло, трансформирующееся в диван на случай приезда гостей - дополнительное место. Сторона солнечная, так что летом там будет пекло. Я цепляю кондик на стену,направив его на окна лоджии, так что поток будет бить в окна и потом уже расходиться по всей лоджии, заходить в кухню и через открытое окно - в детскую. Один кондиционер будет обслуживать три помещения. Ну а зиомй буду включать его на обогрев, т.к. отопление в квартире центральное. Я там еще не зимовал, не знаю, насколько хорошо топят. Но полностью надеяться на городское отопление не хочу. Да и опять же межсезонье еще никто не отменял. Вот и хочу подобрать конд. и для охлаждения и для обогрева. В то же время цена для меня тоже имеет значение. То есть, чтобы работал исправно, но и денег стоил небольших. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 29 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 29 січня 2016 Вчера почитал отзывы про эту модель. Насторожил процент негативных отзывов. Общий смысл такой, что кондик вообщем-то ничего, не считая пульта без подсветки и некоторые писали еще про шум в работе. Но подытоживают, что за такие деньги можно подобрать что-нибудь получше. Мидею рассматриваю как вариант. Сейчас погуглю в интернете, посмотрю что за зверь. Я себе хочу повесить его на лоджии. Смысл такой: начинаю ремонт двушки, и хочу лоджию объединить с квартирой: будет открытый проем на кухне, и с детской комнатой будет сообщаться через открывание окна. То есть, на лоджии хочу оборудовать что-то типа кабинета. Там будет компьютер и кресло, трансформирующееся в диван на случай приезда гостей - дополнительное место. Сторона солнечная, так что летом там будет пекло. Я цепляю кондик на стену,направив его на окна лоджии, так что поток будет бить в окна и потом уже расходиться по всей лоджии, заходить в кухню и через открытое окно - в детскую. Один кондиционер будет обслуживать три помещения. Ну а зиомй буду включать его на обогрев, т.к. отопление в квартире центральное. Я там еще не зимовал, не знаю, насколько хорошо топят. Но полностью надеяться на городское отопление не хочу. Да и опять же межсезонье еще никто не отменял. Вот и хочу подобрать конд. и для охлаждения и для обогрева. В то же время цена для меня тоже имеет значение. То есть, чтобы работал исправно, но и денег стоил небольших. я куперів таких 4 штуки поставив як на мене - то недолік один і він властивий багатьом як дешевим так і дорогим кондиціонерам у купера нордік, якщо не помиляюся, чи арктік..., непамятаю, так от, у нього низ з тоненького кривенького пластику, і він новий з коробки вже з кривеньким низом, а якщо десь тугенько труби лягають, то ще кривішим стає. Хоча це далеко не всі помічають. а в усьому остальному, мені сподобалися Про всі так звані хороші кондики можу ще таке сказати - іноді бувають косяки незначні пару раз в мідеях наружки розбирав, бо трубочка об стінку вібрувала і він диринчав сильно, розібрав, прокладку впхнув чи підігнув і все ок - таке бува - але не часто Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 30 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 30 січня 2016 Момент панове! Ваш кондиціонер дає не 4,2кВт тепла з 1,15, а ДО 4,2кВт. При -15 надворі він Вам ніколи не дасть такої продуктивності Але загалом тенденція вірна - кондиціонером гріти вигідніше. Я от ще що хотів запитати. Я живу і опалюю газом, ел.енергією гріти і не планую. Раніше це було дешевше, а зараз (що вигідніш по новим тарифам не порівнював) оформив субсидію. Як не дивно, але в мене, в моїх батьків, у брата і у всіх знайомих хто платить по субсидії газ вийшов приблизьно дармовим. Я не використовую повністю надані мені куби, як результат я пів року неплатив ні копійки за газ, а на моєму рахунку накоплюється переплата - вже майже 4000 грн. Можливо субсидію оформіть? та топіть газом недумаючи. То це і так зрозуміло, що, чим нижча температура повітря, тим менше тепла дасть кондиціонер. Тому я й писав, що його можна порівнювати з масляним радіатором. За минулу добу, коли працював кондиціонер, згорів лише 1 куб газу(як влітку) Хоча й потепліло на вулиці, але кондиціонер явно еффективніший. Ночували з жінкою вже на другому поверсі, де вмикав другий кондиціонер на три години перед сном, а потім уже підтоплював масляним радіатором на мінімальній потужності - 1,1 кВт. Температура була 20 градусів, до ранку впала до 18. Я живу в недобудованому будинку, який не зданий в експлуатацію. До того ще маю двокімнатну квартиру в Полтаві, де прописаний син, який працює і живе в Києві і отримує добру зарплатню. Тому субсидія мені не світить в будь-якому варіанті. Добавлено через 6 минут Сейчас погуглю в интернете, посмотрю что за зверь. . Таких, как у меня, уже в продаже нет, но, думаю, есть подобные, только, наверное, уже из Китая. Установщики, которые устанавливали мне кондиционеры, отмечали лучший пластик, качество изготовления и более тихую работу, по сравнению с теми же китайскими Куперами и Мидеями. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 30 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 30 січня 2016 До -25 заявлены у Daikin FTXLA следующие модели И там нет тонкого прогибающегося пластика FTXG 25 LW / RXLG 25 M FTXG 25 LS / RXLG 25 M FTXG 35 LW / RXLG 35 M FTXG 35 LS / RXLG 35 M FTXLS 25 K / RXLS 25 M FTXLS35 K / RXLS 35 M FTXL 25 JV / RXL 25 M3 FTXL 35 JV / RXL 35 M3 FVXS 25 F/ RXL 25 M3 FVXS 35 F / RXL 35 M3 FVXG 25 K / RXLG 25 M FVXG 35 K / RXLG 35 M 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 30 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 30 січня 2016 То це і так зрозуміло, що, чим нижча температура повітря, тим менше тепла дасть кондиціонер. Тому я й писав, що його можна порівнювати з масляним радіатором. За минулу добу, коли працював кондиціонер, згорів лише 1 куб газу(як влітку) Хоча й потепліло на вулиці, але кондиціонер явно еффективніший. Ночували з жінкою вже на другому поверсі, де вмикав другий кондиціонер на три години перед сном, а потім уже підтоплював масляним радіатором на мінімальній потужності - 1,1 кВт. Температура була 20 градусів, до ранку впала до 18. Я живу в недобудованому будинку, який не зданий в експлуатацію. До того ще маю двокімнатну квартиру в Полтаві, де прописаний син, який працює і живе в Києві і отримує добру зарплатню. Тому субсидія мені не світить в будь-якому варіанті. Добавлено через 6 минут Таких, как у меня, уже в продаже нет, но, думаю, есть подобные, только, наверное, уже из Китая. Установщики, которые устанавливали мне кондиционеры, отмечали лучший пластик, качество изготовления и более тихую работу, по сравнению с теми же китайскими Куперами и Мидеями. хух як я стомився розказувати про субсидію нова субсидія дається на житло, а не людині, тому хоч і 5 хат та квартир у вас буде, вам на кожну дадуть субсидію субсидія нараховується на житло + на людину припишіть того хто багато заробляє туди де менше платите - це раз скільки він заробляє??? Він буде платити 7-15% від зарплати, якщо отримує 10 000грн, то платитиме не більше1500 на місяць за всі послуги. тому заповніть ті два папірця, та відправте їх у відділ субсидій, а потім розкажете чим це скінчиться Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
"Крымчанин" Опубліковано: 31 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2016 До -25 заявлены у Daikin FTXLA следующие модели А что скажите про Дайкин? Насколько он надежен и производителен. Кстати, у меня тесть с тещей в Днепре проживают, на Калиновой, и еще родственники... ну это так, к слову.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 31 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2016 А что скажите про Дайкин? Насколько он надежен и производителен. Кстати, у меня тесть с тещей в Днепре проживают, на Калиновой, и еще родственники... ну это так, к слову.. Дайкін як казав посіпака Азаров - то дібре, дуже дібре, але дорого. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 31 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2016 Дайкин это мерседес в кондиционерах.Один из китов отрасли,с надежностю и качеством там порядок,а еще много всяких плюшек для разных задач под разные требования. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
"Крымчанин" Опубліковано: 31 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2016 Дайкін як казав посіпака Азаров - то дібре, дуже дібре, але дорого. Дибро и дуже дибро - это хорошо, а вот дирого - это уже хуже. У меня задача, купить хороший кондиционер для обработки трех помещений: лоджия, кухня, детская. По деньгам чтобы максимально недорого, но чтобы и качество не пострадало. Добавлено через 1 минуту а еще много всяких плюшек для разных задач под разные требования. Что за плюшки? Можно поподробнее? Добавлено через 2 минуты И еще одно хотел спросить: краем уха слышал, что можно устанавливать один наружный блок на несколько внутренних. Насколько это эффективно? Мне на квартиру нужно два кондиционера. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 31 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2016 Дибро и дуже дибро - это хорошо, а вот дирого - это уже хуже. У меня задача, купить хороший кондиционер для обработки трех помещений: лоджия, кухня, детская. По деньгам чтобы максимально недорого, но чтобы и качество не пострадало. Добавлено через 1 минуту Что за плюшки? Можно поподробнее? Добавлено через 2 минуты И еще одно хотел спросить: краем уха слышал, что можно устанавливать один наружный блок на несколько внутренних. Насколько это эффективно? Мне на квартиру нужно два кондиционера. зветься це мультиспліт - один зовн і 2-3-4 внутрішні таке є вигоди матеріальної небуде якщо зломається зовн блок - то стане все мульти спліти ставлять як правило коли фізично неможна наружних блоків багато тикати, якщо вас кількість зовнішніх не лякає, то краще окремі кондики ставте Це особисто моя думка. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 1 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 1 лютого 2016 9ка дайкин серии ftxb стоит около 16т грн. Недорого и дайкин вместе не пишется ). Всякие плазмы глаза дизайн и т п удорожают еще Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Zurbagan Опубліковано: 1 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 1 лютого 2016 У меня задача, купить хороший кондиционер для обработки трех помещений: лоджия, кухня, детская. По деньгам чтобы максимально недорого, но чтобы и качество не пострадало. "Сынок, это фантастика..." (с) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 1 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 1 лютого 2016 Дибро и дуже дибро - это хорошо, а вот дирого - это уже хуже. У меня задача, купить хороший кондиционер для обработки трех помещений: лоджия, кухня, детская. По деньгам чтобы максимально недорого, но чтобы и качество не пострадало. Вот неплохой вариант - TOSHIBA RAS-137SKV-E5 Особенно, если учитывать, что при курсе 8, этот кондиционер стоил дороже 8000 грн, а сейчас при возрастании курса в три раза, всего лишь - 13 489 в Розетке. Кстати, свои кондиционеры я тоже брал там же. Хотя, нужно прикинуть мощность по суммарной площади Ваших помещений и лучше брать с запасом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Zurbagan Опубліковано: 1 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 1 лютого 2016 О, правильно! Чтобы качественно, дешево, да еще и три комнаты обслужить - то это конечно же 12-ка из розетки! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 1 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 1 лютого 2016 О, правильно! Чтобы качественно, дешево, да еще и три комнаты обслужить - то это конечно же 12-ка из розетки! "Хотя, нужно прикинуть мощность по суммарной площади Ваших помещений и лучше брать с запасом" - эту фразу во внимание не берём? Где дешевле, там и покупаем кондиционер. На мои кондиционеры, как раз в Розетке была минимальная цена - 7700. В местных фирмах, которые устанавливают кондиционеры, цена обычно выше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз