Seymur Опубліковано: 20 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 березня 2021 Если нет непосредственного подвода в самую топку, тогда его можно вообще не делать, а приоткрывать например окно (как для вытяжки, так и для камина), холодный воздух все равно пойдет стелится по полу, а не в топку Да, согласен. Но будет стелиться по полу в топку.) Поскольку топка является активнейшим потребителем воздуха. Не весь, конечно. Но если человек этого не хочет? Не зря же он озаботился этим вопросом. Да и открывать окно, когда на улице минус 10 ... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovova Опубліковано: 20 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 березня 2021 "Как именно объем помещения влияет на работу топки." Инфильтрация. Чем больше объем, тем больше площадь наружных плоскостей. Чем больше площадь наружный плоскостей, тем больше через них может поступить воздуха. Чем больше воздуха может поступить, тем больше его может использовать топка. Как-то так. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Seymur Опубліковано: 20 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 березня 2021 (змінено) Инфильтрация. Чем больше объем, тем больше площадь наружных плоскостей. Чем больше площадь наружный плоскостей, тем больше через них может поступить воздуха. Чем больше воздуха может поступить, тем больше его может использовать топка. Как-то так. Полностью с Вами согласен. При одном "но". Скорость и объем потребления топкой воздуха многократно превышает объем полученный за счет инфильтрации. Выше я приводил пример о товарище у которого при площади дома 180 м2 топка нормально работать не хочет до момента пока не откроешь окно. Змінено 20 березня 2021 користувачем Seymur Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovova Опубліковано: 20 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 березня 2021 Скорость и объем потребления топкой воздуха многократно превышает объем полученный за счет инфильтрации. И я с Вами полностью согласен. Более того: поступление воздуха для работы любой топки должно быть обеспечено в полном объеме, даже при работающей кухонной вытяжке и вентиляции санузлов. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 20 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 березня 2021 "Как именно объем помещения влияет на работу топки." Чем больше объем помещения, тем менее нужен отдельный приток не тока для топки, а даж для небольшого для открытого камина. Поскольку топка является активнейшим потребителем воздуха. А давайте с этого места конкретно "в попугаях", в м3/час. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HELUZ FAMILY Опубліковано: 22 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 22 березня 2021 Прошу совета в следующем вопросе: Есть одноэтажный домик, каркасный, на фундаменте Утепленная Шведская Плита - цельно залитая плита толщиной 100мм с ребрами в 200мм на пенопластовой подушке. Под плиту были заложены трубы вода воды и канализация. Про ввод воздуха для камина на подумал. А камин хотел бы поставить. Как можно реализовать подвод воздуха в топку. Есть холодный чердак. Можно ли затягивать воздух с чердака? Может человеку уже и не надо,а может кому интересно. Для подачи воздуха к потребителю (люстр-фото 2в1) есть два варианта и такой дымоход с внутренней подачей воздуха с боку и с под пола. И не нужно ничего ломать и стены пробивать и укладывать трубу(дороже обойдется) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yabadabadu Опубліковано: 20 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 травня 2022 Здравствуйте! Подскажите пожалуйста. Труба для притока воздуха с улици к каминофену уложена в стяжке с теплым полом, но как оказалось, ее никто не утеплял. А я уже наслушался про реки конденсата на полу если все так оставить. По верху планируется керамогранит. Вопрос, нужно ли долбить стяжку, что бы утеплить трубу если камин будет использоваться как дополнительный елемент обогрева в межсезонье? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня (змінено) В 21.05.2022 в 01:41, yabadabadu сказал: Здравствуйте! Подскажите пожалуйста. Труба для притока воздуха с улици к каминофену уложена в стяжке с теплым полом, но как оказалось, ее никто не утеплял. А я уже наслушался про реки конденсата на полу если все так оставить. По верху планируется керамогранит. Вопрос, нужно ли долбить стяжку, что бы утеплить трубу если камин будет использоваться как дополнительный елемент обогрева в межсезонье? підвід зовнішнього повітря не треба утепляти взагалі. а от товщина труби викликає питання, раз воно в стяжку помістилось Змінено 15 січня користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 2 минуты назад, newbee2020 сказал: підвід зовнішнього повітря не треба утепляти взагалі. Не согласен. Нахрена выхолаживать и даже может подмораживать грунт под домом или стяжку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня (змінено) 9 минут назад, Dendnepr сказал: Не согласен. Нахрена выхолаживать и даже может подмораживать грунт под домом или стяжку? нереально. в мене труба 160 іде з вулиці під фундаментом і виходить під топкою. конденсату на патрубку подачі повітря не бачив. там не такий великий потік, щоб якось на грунт впливати. а коли не горить, то перетоку нема. не знаю чи жпт правильно порахував, але каже що Різниця в енергії для нагрівання 85 м³ повітря з -5°C до +20°C становить 0.78 кВт·год. Змінено 15 січня користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 1 годину тому, newbee2020 сказав: нереально. в мене труба 160 іде з вулиці під фундаментом і виходить під топкою. А в ТС труба проходить в стяжці ТП і буде ним активно грітись. Відчуваєте різницю. 1 годину тому, newbee2020 сказав: конденсату на патрубку подачі повітря не бачив. Це не означає , що його там (десь далі) немає , чи не може з`явитись. Адже передумови цьому є. У будь-якому разі при закладані труби підведення повітря потрібно передбачати і відведення конденсату. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня (змінено) 31 минуту назад, andrey_ka сказал: А в ТС труба проходить в стяжці ТП і буде ним активно грітись. Відчуваєте різницю. Це не означає , що його там (десь далі) немає , чи не може з`явитись. Адже передумови цьому є. У будь-якому разі при закладані труби підведення повітря потрібно передбачати і відведення конденсату. конденсат якщо буде, то буде десь за димозбірником чи поряд, а не на вході повітря. тим більше якщо є попередній підігрів теплою підлогою. ні разу в інтернеті ні в кого не бачив випадків, щоб вхід обмерзав, або його топило водою взимку. це ж не тепловий насос, обсяги руху повітря незначні. у мокрих дровах вологи більше буде Змінено 15 січня користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 2 години тому, newbee2020 сказав: конденсат якщо буде, то буде десь за димозбірником чи поряд, а не на вході повітря. тим більше якщо є попередній підігрів теплою підлогою. ні разу в інтернеті ні в кого не бачив випадків, щоб вхід обмерзав, або його топило водою взимку. це ж не тепловий насос, обсяги руху повітря незначні. у мокрих дровах вологи більше буде Так мова йде не про вхід , вихід , а про саму трубу. Ви кажете , підвід повітря не треба утеплювати , я розумію , що підвід повітря включає в себе все , від входу на вулиці до виходу під топкою. І якщо сьогодні по трубі йде холодне та сухе повітря , то завтра піде тепле та вологе. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня (змінено) 2 часа назад, andrey_ka сказал: Так мова йде не про вхід , вихід , а про саму трубу. Ви кажете , підвід повітря не треба утеплювати , я розумію , що підвід повітря включає в себе все , від входу на вулиці до виходу під топкою. І якщо сьогодні по трубі йде холодне та сухе повітря , то завтра піде тепле та вологе. не бачу сенсу цього утеплення. холодне повітря контактує з холодним грунтом, нам до цього діла нема. але я згадав що в мене уклон труби іде в сторону топки, і я пару дирок насверлив в нижній точці. треба буде якось туди камерою влізти глянути шо твориться Змінено 15 січня користувачем newbee2020 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня Це та сама каналізація чи фанова труба які ніхто під стяжкою не утеплює, я собі не робив ні фанову ні приточну, бо з каналізації хоч толк видно, а з цих двох ніхера ) Яма герметична, топка герметична, нічого не смердить і все працює без зайвих труб... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 1 годину тому, newbee2020 сказав: не бачу сенсу цього утеплення. холодне повітря контактує з холодним грунтом, нам до цього діла нема. але я згадав що в мене уклон труби іде в сторону топки, і я пару дирок насверлив в нижній точці. треба буде якось туди камерою влізти глянути шо твориться Та і я не кажу утеплювати трубу , якщо вона йде десь під чорновою стяжкою , а от передбачити відведення конденсату треба. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 25 минут назад, andrey_ka сказал: Та і я не кажу утеплювати трубу , якщо вона йде десь під чорновою стяжкою , а от передбачити відведення конденсату треба. в більшості випадків топка (вихід з фундаменту) вище грунту тому нахил трубу в сторону вулиці, витече Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 10 хвилин тому, newbee2020 сказав: в більшості випадків топка (вихід з фундаменту) вище грунту тому нахил трубу в сторону вулиці, витече Не знаю де ви взяли цю статистику , я бачу інше. Переважна більшість забудовників намагаються уникнути високих фундаментів , це незручно , економічно невигідно. А виводити трубу безпосередьно біля землі то неправильно. Має бути вище снігового покрову. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 4 хвилини тому, andrey_ka сказав: Має бути вище снігового покрову А якщо снігу надуло 4м? То має ще бути з підвітренного боку, розкривайте вже всі карти скільти треба ввалити в труби, щоб зрозуміти, що дешевше і надійніше буде привідкрити любе вікно з 10-ти запасних )) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 1 час назад, andrey_ka сказал: Та і я не кажу утеплювати трубу , якщо вона йде десь під чорновою стяжкою , а от передбачити відведення конденсату треба. А откуда в данной трубе возьмется конденсат ? Конденсат - это выпадание избыточной влаги в осадок и происходит лишь при температуре воздуха ВЫШЕ температуры поверхности с которой он контактирует ! И каким образом температура цоколя будет НИЖЕ температуры воздуха ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня Там не то шо конденсату немає, а навіть немає куди зливати, бо треба уклін вище снігового покрову... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 23 хвилини тому, normal сказав: А якщо снігу надуло 4м? Якщо у вашому регіоні снігу надуває вище 4м. , то і забірну трубу потрібно виводити вище цієї позначки. До чого тут вікна ? Прочитайте уважно про що йде мова. 22 хвилини тому, tayatlas сказав: А откуда в данной трубе возьмется конденсат ? Конденсат - это выпадание избыточной влаги в осадок и происходит лишь при температуре воздуха ВЫШЕ температуры поверхности с которой он контактирует ! И каким образом температура цоколя будет НИЖЕ температуры воздуха ? Труба закладається не в цоколь , а набагато нижче. Труба закладається ще на етапі планування , вона знаходиться в грунті де температура стала , десь +8 , ну хай під будинком на 1-2градуси вище , але все одно доволі холодна. І більше ніж пів року температура повітря вища за температуру труби. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня (змінено) 42 хвилини тому, andrey_ka сказав: Якщо у вашому регіоні снігу надуває вище 4м. , то і забірну трубу потрібно виводити вище цієї позначки А якщо не надуває але миші залазять, то може одразу краще притік брати через димохід? Як у газових котлах чи шиделях 42 хвилини тому, andrey_ka сказав: До чого тут вікна ? До того, що будинок це не підводний човен і якщо у вас не ілюмінатори замість вікон, то може і не обов'язково робити забірні труби для кожного споживача? Йотул наприклад пише "якщо будинок погано вентилюється" тоді треба додаткова подача повітря і жодним разом не сказано, що це повинна бути труба в землі, а не вікно Змінено 15 січня користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 53 хвилини тому, andrey_ka сказав: І більше ніж пів року температура повітря вища за температуру труби 1. тепле повітря ніколи не спуститься саме в трубу під землею 2. коли тепло ніхто камін не топить і тяги не буде 3. під будинком грунт не +8-10, а +18-20 4. конденсат може з'явитись на холодній трубі всередені будинку, тож утеплювати трубу треба не в землі, а в кімнаті, але у тому випадку, коли забувають перекрити заслінку Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 23 хвилини тому, normal сказав: А якщо не надуває але миші залазять, то може одразу краще притік брати через димохід? Як у газових котлах чи шиделях Та ради бога , я ж не проти. Якщо є така можливість , або так запроєктували , то чому б і ні. Я ж не вперся рогом в трубу в землі і відкидаю всі інші варіанти. 26 хвилин тому, normal сказав: До того, що будинок це не підводний човен і якщо у вас не ілюмінатори замість вікон, то може і не обов'язково робити забірні труби для кожного споживача? Йотул наприклад пише "якщо будинок погано вентилюється" тоді треба додаткова подача повітря і жодним разом не сказано, що це повинна бути труба в землі, а не вікно Як у вас все просто і одночасно складно. Якщо конструкція передбачає патрубок подачі зовнішнього повітря , то таки варто його туди підвести. А не залежати від загальнобудинкової вентиляції , тим більше через вікна. А раптом вімкнете кухону витяжку , а раптом ще додатково в цей момент вімкнуть витяжку в санвузлі , а якщо цих санвузлів декілька. Тобто , багато факторів які можуть негативно впливати на роботу топки. 27 хвилин тому, normal сказав: 2. коли тепло ніхто камін не топить і тяги не буде Ну не скажіть , буває що і влітку холодно і просто хочеться , і щось приготувати на вуглях. 31 хвилину тому, normal сказав: 3. під будинком грунт не +8-10, а +18-20 Да , ніколи не міряв. А ви звідки знаєте ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз