Юрий 76 Опубліковано: 12 вересня 2011 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2011 Добрый день всем форумчанам! В настоящее время купил небольшой дом с участком в г. Дергачи, Харьковская область (земля не приватизирована), залил фундамент 10 на 12 м и выложил цоколь. Проект я не делал, дом буду строить из газобетона, но уже со следующего года. У меня такой вопрос: нужны ли документы на разрешение строительства, если да то какие? Подскажите как быть! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seyvalter Опубліковано: 12 вересня 2011 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2011 Потрібен строй.паспорт і проект (можна ескізний) і дозвіл на будівництво. Що ви робите; 1,Йдете в Рай.архітектуру і пишете заяву на виготовлення Стройпаспорта. 2,Вас посилають звідти робити геодезію участка і ескізнік. 3,Робите - вертаєтесь, райархітектор видає вам Стройпаспорт - і ви прямо у нього в кабінеті пишете повідомлення в ДАБК - що мовляв Такий то за тоакою то адресою розпочинає будівельні робот згідно паспорта номер такий-то. ВСЕ! Можливі незначні місцеві нюанси. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Валёк Опубліковано: 14 вересня 2011 Поділитись Опубліковано: 14 вересня 2011 Добрый день всем форумчанам! В настоящее время купил небольшой дом с участком в г. Дергачи, Харьковская область (земля не приватизирована), залил фундамент 10 на 12 м и выложил цоколь. Проект я не делал, дом буду строить из газобетона, но уже со следующего года. У меня такой вопрос: нужны ли документы на разрешение строительства, если да то какие? Подскажите как быть! главное нужны деньги( много) и терпение(ещё больше). удачи. сам купил участок, снёс старый дом и в следующем году( дай Бог здоровья) буду строить новый. и не планирую платить за разрешения и т.д. ибо наше государство "Гондурас" и деньги мы платим большей частью кому-то, а не за что-то. моё личное мнение. А каждый пусть решает как хочет 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: 16 вересня 2011 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2011 Добрый день всем форумчанам! В настоящее время купил небольшой дом с участком в г. Дергачи, Харьковская область (земля не приватизирована), залил фундамент 10 на 12 м и выложил цоколь. Проект я не делал, дом буду строить из газобетона, но уже со следующего года. У меня такой вопрос: нужны ли документы на разрешение строительства, если да то какие? Подскажите как быть! Надумаете оформить проект обращайтесь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юрий 76 Опубліковано: 26 вересня 2011 Автор Поділитись Опубліковано: 26 вересня 2011 Дело в том, что планировку я придумал сам. Нужен эскизный проект, сколько он может стоить. Дом планируется 2 этажный (второй-мансарда). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юрий 76 Опубліковано: 26 вересня 2011 Автор Поділитись Опубліковано: 26 вересня 2011 Валёк Начинающий форумчанин. Планируете строить с проектом или без? Если честно не понимаю зачем нужны проекты, когда можно взять интерсующий вариант в интернете, подработать под свои требования и строиться на своем участке. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seyvalter Опубліковано: 27 вересня 2011 Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2011 Валёк Начинающий форумчанин. Планируете строить с проектом или без? Если честно не понимаю зачем нужны проекты, когда можно взять интерсующий вариант в интернете, подработать под свои требования и строиться на своем участке. А ви інженер-будівельник? вам відомі всі нормативи, відступи, норми? якщо ні - готуйтесь до того що плоди вашої діяльністі просто не приймуть в експлуатацію.. Крім того - без документів вам ніхто не дасть підключитись до інженерних мереж, ви не зможете ні продати, ні переоформити будинок, ні навіть приписатись в ньому. І на героїчне рішення цих всіх проблем ви в результаті вгрохаєте втроє більше грошей і нервів ніж якби йшли по процедурі. Повірте, ви не перший такий економний, спочатку зажмете пять тисяч щоб через рік віддати двадцятьп"ять і ще й по шапці получити... Погортайте форум, тут десяткі тем "хелп, газ в самострой не дають" " поможіть, неможу продати без документів" "караул - поставив самострой на магістральний газогін -тепер зносити будуть" - у вас є всі шанси зірвати джек-пот і поповнити цей список "економних"... 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юрий 76 Опубліковано: 29 вересня 2011 Автор Поділитись Опубліковано: 29 вересня 2011 Разговаривал с одним архитектором, так вот говорит, что в июне вышло постановление Кабинета Министров, в котором сказано, что для строительства дома общей площадью до 300 м2 не требуются проекты и другие разрешающие документы. После постройки дома приглашаете специалистов из БТИ, они все замеряют и выдают паспорт на дом. Кто что слышал. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юрий 76 Опубліковано: 29 вересня 2011 Автор Поділитись Опубліковано: 29 вересня 2011 А ви інженер-будівельник? вам відомі всі нормативи, відступи, норми? --------------------------------------------------------------------- Например какие? Если нормы по вопросу отступа от соседнего участа, так у меня маленький участок (6 соток), эти нормы я не смогу соблюсти при всем моем желании. Дом собираюсь строить из газобетона, какие положить на них плиты перекрытия и т.д. я и сам знаю. За что я должен платить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seyvalter Опубліковано: 29 вересня 2011 Поділитись Опубліковано: 29 вересня 2011 Разговаривал с одним архитектором, так вот говорит, что в июне вышло постановление Кабинета Министров, в котором сказано, что для строительства дома общей площадью до 300 м2 не требуются проекты и другие разрешающие документы. После постройки дома приглашаете специалистов из БТИ, они все замеряют и выдают паспорт на дом. Кто что слышал. Трошки не точно. До 300 кв. вимагається ЕСКІЗНИЙ ПРОЕКТ (плани, фасади і все.). Всю іншу документацію (Буд. паспорт, повідомлення про будівництво) - ніхто не відміняв! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seyvalter Опубліковано: 29 вересня 2011 Поділитись Опубліковано: 29 вересня 2011 --------------------------------------------------------------------- Например какие? Если нормы по вопросу отступа от соседнего участа, так у меня маленький участок (6 соток), эти нормы я не смогу соблюсти при всем моем желании. Дом собираюсь строить из газобетона, какие положить на них плиты перекрытия и т.д. я и сам знаю. За что я должен платить. Ні, є норми газовиків, норми санстанції, норми пожежників. Ви наприклад знаєте скільки вент.каналів має бути з кухні? які мінімальні розміри котельні? Які нормативні розриви між внутрішньою поверхнею вен.канала і перекриттям? Не знаєте? Будуйте як прийдеться - а потім бігайте башляйте щоб хтось закрив очі на ваші порушення і дав вам газ. Самовільно риєте фундамент - і натикаєтесь ковшом на грубий чорний кабель - доки думаєте що це таке- прилітає машина з 4-ма похмурими громадянами з організації "на три букви" - і у кожного велике бажання з вами поспілкуватись "там де шкури правлять"... Побудувались - живете, щось в житті змінилось - вирішили (прийшлося) продавати - нема документів - не продасте. Починаєте бігати - виявляється що побудувались на землі С/Г призначення, або вилізли за межу або зайшли в зону обмеження від ЛЕП або газогону... І проект ніхто не робить бо неможна! і хата та вам як чемодан без ручкі - продати неможна а залишити немає як... Це все приклади з реального життя - з моєї особистої практикі за останні 8 років. Ви вважаєте що 1 штука баксів за документи це вилика втрата в порівнянні з цими випадками? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юрий 76 Опубліковано: 30 вересня 2011 Автор Поділитись Опубліковано: 30 вересня 2011 seyvalter Форумчанин ------------------------------------------------------- Хорошо, тогда подскажите, что нужно предоставить архитектору для проекта дома, какие документы, т.е. Вы считаете, что архитектор связывается с гор, енерго и другими службами, выясняет где проходят линии электропередач, газ и другие и на основании этих данных он составляет проект? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юрий 76 Опубліковано: 30 вересня 2011 Автор Поділитись Опубліковано: 30 вересня 2011 seyvalter Форумчанин Спасибо за советы, просто пытаюсь разобраться, пока есть время? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seyvalter Опубліковано: 30 вересня 2011 Поділитись Опубліковано: 30 вересня 2011 1.Хорошо, тогда подскажите, что нужно предоставить архитектору для проекта дома, какие документы, т.е. 2.Вы считаете, что архитектор связывается с гор, енерго и другими службами, выясняет где проходят линии электропередач, газ и другие и на основании этих данных он составляет проект? 1. Бачте, ви трошка неправильно формулюєте питання по документації. Ви не збираєтесь брати буд.паспорт взагалі - чи лише повний проект конкретно - бо це РІЗНІ РЕЧІ. Якщо мова йде суто про ПРОЕКТ - то треба лише ваше бажання і гроші - і люба фірма наваяє вам любий проект без прив"язки до вашого участка (цим власне і займаються різні сайти по покупці готових поектів) - такий проект без виготовленого по ньому будпаспорта офіційним документом НЕ являється. Варіант для економних - ескізний проект + буд паспорт - все по нормах, по закону, без штрафів і не дорого (ескізник приблизно 2500 + 760 буд.паспорт) - це вже являється ОФІЦІЙНИМ ДОКУМЕНТОМ що дозволяє будівництво - в процесі виготовлення буд.паспорта вас відсилають до газовиків і електриків - які одразу дивляться на ваші плани чи відповідають вони нормам і дають вам ТУ на підключення (тобто одразу вам дають бумагу де чорним по білому написано як і звідки буде здійснюватись підключення будинку до мереж) - це гарантія того що ви не пролетите. Після виготовлення буд паспорта (в склад якого входить повний або ескізний проек) - повідомлення в ДАБК про початок будівництва. Коли все готово - акт ввода в експлуатацію - Ваш будинок офіційно визнають готовим і нормально побудованим - а значить придатним до життя. Все. Він ваш цілком повністю і по закону. 2. В склад буд паспорта входить ситуаційна схема забудови - тобто піднімається генплан забудови - і в маштабі 1:500 викреслюється ваша ділянка з усіма комунікаціями і мережами що пролягають поряд - і на ній точно показується де і як має бути розташований ваш будинок щоб зберегти всі норми і розриви. Пишеться навіть така лабуда як мережі зовнішнього пожежогасіння - де детально розписується звідки пожежники мають брати воду на випадок пожежі . Якщо ви робите хоча б це - ви вже можете бути цілком спокійні за те що потім не прийдаться ганяти по кабінетах, платити хабарі і штрафи за те що вже зроблено. Повірте на слово - ця система не така дорога і страшна як ви думаєте - багато гірше якщо потім вилазять нюанси про які я писав вище. Якщо ж ви до власного будівництва підходите відповідально (або будинок складний) - краще замовити повноцінний проект. До мене багато людей приходить у яких ще навіть земля не оформлена - їм потрібні прокти щоб доки робиться земля і будпаспорт - вибрати будинок і звозити матеріали (без проекта ви ж не порахуєте скільки вам треба блоків скільки і якого дерева і т.д.) - і чи взагалі - чи потягнете ви таке будівництво. Я вже десь писав - без проекта ви будуєте - і що вийде то й добре, з проектом - спочатку думаєте і рахуєте - а тоді робите. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vasso Опубліковано: 1 жовтня 2011 Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 2011 Я 23.09, получил стройпаспорт в дергачах. Что из документов надо: - заверенная нотариально копия госакта - копия паспорта и ИНН - заявление на изготовление стройпаспорта - еще какое то заявление по месту - эскизный проект, в составе 1 Пояснительная записка 2 Поэтажные планы 3 Фасады в осях 4. Разрезы с указанием высотности 5 3Д цветные фасады 6. Схема участка с посадкой дома и др. строений, с указанием расстояний Проект рисовал сам, домик у меня небольшой, так что никаких печатей на нем не было. Вобще могут потребовать, что бы на Вашем эскизнике была печать архитектора с лицензией. Схема посадки 1:500 обязательна, на ней Вы должны указать существующие и планируемые здания, расстояния между своими постройками и соседскими. Так что если Вы ДБН не нарушаете и можете выдержать расстояния, то вперед за стройпаспортом. Стройпаспорт выдан бесплатно, правда ждал больше 2х недель. После получения, едите в Харьков. на Космическую 21а, 11эт, 11комн и подаете декларацию о начале строительных работ (подается не позже чем за день до начала стр. работ). Так же не позже 7 дней с момента подачи декларации надо отправить уведомления в сельраду, пожарникам и еще кому то не помню, еще не посылал 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarakashka Опубліковано: 2 жовтня 2011 Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 2011 Ні, є норми газовиків, норми санстанції, норми пожежників. Ви наприклад знаєте скільки вент.каналів має бути з кухні? які мінімальні розміри котельні? Які нормативні розриви між внутрішньою поверхнею вен.канала і перекриттям? Не знаєте? блин, зачем так критично пугать? вы знаете, год назад я даже о многих вещах понятия не имела. Желание, время и опа - я уже могу ответить на ваши вопросы Благо есть гугля и форум и вообще в Инете куча инфы, море))) Если кто то хочет сэкономить - его личное дело. Правда надо много читать, интересоваться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarakashka Опубліковано: 2 жовтня 2011 Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 2011 1. Бачте, ви трошка неправильно формулюєте питання по документації. Ви не збираєтесь брати буд.паспорт взагалі - чи лише повний проект конкретно - бо це РІЗНІ РЕЧІ. Извините, я не могу понять, почему вы смешиваете в одну кучу оформление чисто юр. доков и заказ проекта у архитектора? И какие гарантии, что архитектор посчитает проект с оптимальным кол. материалов, а не перестраховавшись в 10 раз, за что заказчик заплатит дополнительно еще и за материалы и работы? Не в обиду, я просто хочу понять истину таких громких высказываний: без проекта - никуда Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юрий 76 Опубліковано: 3 жовтня 2011 Автор Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2011 Варіант для економних - ескізний проект + буд паспорт - все по нормах, по закону, без штрафів і не дорого (ескізник приблизно 2500 + 760 буд.паспорт) - це вже являється ОФІЦІЙНИМ ДОКУМЕНТОМ що дозволяє будівництво - в процесі виготовлення буд.паспорта вас відсилають до газовиків і електриків - які одразу дивляться на ваші плани чи відповідають вони нормам і дають вам ТУ на підключення (тобто одразу вам дають бумагу де чорним по білому написано як і звідки буде здійснюватись підключення будинку до мереж) - це гарантія того що ви не пролетите. То что я и хочу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юрий 76 Опубліковано: 3 жовтня 2011 Автор Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2011 Варіант для економних - ескізний проект + буд паспорт - все по нормах, по закону, без штрафів і не дорого (ескізник приблизно 2500 + 760 буд.паспорт) - це вже являється ОФІЦІЙНИМ ДОКУМЕНТОМ що дозволяє будівництво - в процесі виготовлення буд.паспорта вас відсилають до газовиків і електриків - які одразу дивляться на ваші плани чи відповідають вони нормам і дають вам ТУ на підключення (тобто одразу вам дають бумагу де чорним по білому написано як і звідки буде здійснюватись підключення будинку до мереж) - це гарантія того що ви не пролетите. ----------------------------------------------------------------------- Спасибо, теперь я немного начинаю ориентироваться в том, что мне нужно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юрий 76 Опубліковано: 3 жовтня 2011 Автор Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2011 блин, зачем так критично пугать? вы знаете, год назад я даже о многих вещах понятия не имела. Желание, время и опа - я уже могу ответить на ваши вопросы Благо есть гугля и форум и вообще в Инете куча инфы, море))) Если кто то хочет сэкономить - его личное дело. Правда надо много читать, интересоваться. Полностью согласен. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 3 жовтня 2011 Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2011 Добрый день всем форумчанам! В настоящее время купил небольшой дом с участком в г. Дергачи, Харьковская область (земля не приватизирована), залил фундамент 10 на 12 м и выложил цоколь. Проект я не делал, дом буду строить из газобетона, но уже со следующего года. У меня такой вопрос: нужны ли документы на разрешение строительства, если да то какие? Подскажите как быть! Во-первых, приватизировать земельный участок :D!!!!!! Без этого - никаких документов на строительство не будет!!!! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seyvalter Опубліковано: 3 жовтня 2011 Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2011 блин, зачем так критично пугать? вы знаете, год назад я даже о многих вещах понятия не имела. Желание, время и опа - я уже могу ответить на ваши вопросы Благо есть гугля и форум и вообще в Инете куча инфы, море))) Если кто то хочет сэкономить - его личное дело. Правда надо много читать, интересоваться. Біда в тому що людина яка забиває на те щоб робити по закону (читай - з проектом) скоріш за све заб"є і на те щоб читати нормативну літературу (якої є СТІЛЬКИ - що я б краще комусь заплатив і не парив собі мозок)... А загалом - кожному своє. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз