melnitsa Опубліковано: 30 травня 2008 Поділитись Опубліковано: 30 травня 2008 Хлопці! предлагаю на досуге подумать как и из чего сделать ворот для колодца (а заодно мне поможете). сам домик-то для колодца я вроде как склепал. а вот ворот... ну, в общем, нужен простейший вариант. я уде даже думал взять две доски 50Х100 (между ними труба), а ребра - рубаночком снять. но не тонкое ли получится? в общем - вам разминка для мозгов, мне - польза. спасибо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
doshch Опубліковано: 30 травня 2008 Поділитись Опубліковано: 30 травня 2008 Хлопці! предлагаю на досуге подумать как и из чего сделать ворот для колодца (а заодно мне поможете). сам домик-то для колодца я вроде как склепал. а вот ворот... Можу подарувати, у мене лежить за хатою, новий, невживаний, але самовивозом, зі Львова ;) А якщо серйозно то тре' знайти колоду дубову (діаметр прибл 250 мм) і витесати потрібну конфігурацію (циліндр з дещо скошеними кінцями). Потім з 2 кінців забити на колоду по стальному обручу (щоб не розтріскувалася надто). З одного кінця по осі колоди вбиваємо штир загострений (прибл 20 мм. товщиною, L=200-250мм) із втулкою (або підшипником) для кріплення на стовпах, а з другого корбу (коловорот) теж із втулкою. Штирі слід забивати точно по центру, щоб крутилося без перекосів. Можна одразу пропустити штир через стовп (у якому втулка) і забити у валок (вОрот). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
melnitsa Опубліковано: 31 травня 2008 Автор Поділитись Опубліковано: 31 травня 2008 Можу подарувати, у мене лежить за хатою, новий, невживаний, але самовивозом, зі Львова ;) А якщо серйозно то тре' знайти колоду дубову (діаметр прибл 250 мм) і витесати потрібну конфігурацію (циліндр з дещо скошеними кінцями). Потім з 2 кінців забити на колоду по стальному обручу (щоб не розтріскувалася надто). З одного кінця по осі колоди вбиваємо штир загострений (прибл 20 мм. товщиною, L=200-250мм) із втулкою (або підшипником) для кріплення на стовпах, а з другого корбу (коловорот) теж із втулкою. Штирі слід забивати точно по центру, щоб крутилося без перекосів. Можна одразу пропустити штир через стовп (у якому втулка) і забити у валок (вОрот). Щиро дякую. наразі проблему вирішено. майже так, як ви вказали. Нехай гараздиться! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vvk60 Опубліковано: 2 лютого 2014 Поділитись Опубліковано: 2 лютого 2014 Хлопці! предлагаю на досуге подумать как и из чего сделать ворот для колодца (а заодно мне поможете). сам домик-то для колодца я вроде как склепал. а вот ворот... ну, в общем, нужен простейший вариант. я уде даже думал взять две доски 50Х100 (между ними труба), а ребра - рубаночком снять. но не тонкое ли получится? в общем - вам разминка для мозгов, мне - польза. спасибо. Может такой вариант подойдет? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vvk60 Опубліковано: 12 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 12 березня 2014 Хлопці! предлагаю на досуге подумать как и из чего сделать ворот для колодца (а заодно мне поможете). сам домик-то для колодца я вроде как склепал. а вот ворот... ну, в общем, нужен простейший вариант. я уде даже думал взять две доски 50Х100 (между ними труба), а ребра - рубаночком снять. но не тонкое ли получится? в общем - вам разминка для мозгов, мне - польза. спасибо. И еще варианты Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Radonl Опубліковано: 4 квітня 2014 Поділитись Опубліковано: 4 квітня 2014 МОжет быть........ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinek Опубліковано: 24 лютого 2017 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2017 Не хочется новую тему открывать. Возникла та-же задача по поиску или изготовлению ворота для колодца. Приму идеи, предложения, подсказки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ValVal Опубліковано: 24 лютого 2017 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2017 Не хочется новую тему открывать. Возникла та-же задача по поиску или изготовлению ворота для колодца. Приму идеи, предложения, подсказки. та выше все уже описали.. дубовое бревно, лучше сухостой, диаметр 25 +- см, длина 70-100 см. несете к токарям, чтобы они отцилиндровали его. получится диаметр 20 см. далее у сварщиков заказываете стаканы диаметром на 2-3 мм меньше диаметра бревна. с приваренной опять же к днищу стакана трубой, которая будет несущей. на трубу по желанию легко запресовываете любые б/у подшипники по диаметру - и все. вам счастье. изделие готово. пысы. в прошлом году я такие делал за 2500 грн. (на фото кусочек ворота видно) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз