Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Жироулавливатель

YurgenNew

Рекомендовані повідомлення

21 годину тому, АлександрБ. сказав:

Дуже вдячний за проведену роботу та детальний опис.

Хочу спитати наступне :

- яка нагрузка на Вашу жироловку (скільки осіб мешкає, який раціон переважає - смалець, ковбаси, ... чи одна морква :classic_smile:) ?

- які діаметри вхідної та вихідної труб,

- висота перепаду між трубами ( по рівню нижніх стінок),

- якого діаметру отвори, пропалені  у пляшках,  та їх крок, приблизно,

- який об'єм відходів накопичується за період між чистками (3-4 тижні),

- чи багато в цих відходах саме жиру ?

Вважаю, що ці подробиці теж дуже важливі, щоби апарат добре функціонував.

А, оскільки, Ваш виявився вдалим, то бажано просто повторити Вашу конструкцію.

Дякую наперед.

Нагрузка була 5 осіб (одна з яких - Мама :) яка дуже любить готувать) і всі вони товклися на початку ковіду вдома (я то з дому працюю з початку десятих), готувалося дуже дофіга, от тоді доводилося чистити раз в 2 тижні. Мама захотіла погратися в огородника і перебралася в іншу хату, старша донька минулої осені поїхала в універ, я зараз періодами то в офісі то дома, дружина теж дома не сидить, менша донька школа-гуртки та частенько "у мами на роботі". Але сніданок-вечеря, періодично обід, готується завжди. Це про навантаження, зараз набагато менше, ніж раніше. Об'єм рештків у вхідному фільтрі по різному, бувало і до половини на вході забивалося (це 1 літр з 2х за 2 тижні), зараз десь 1/4. Жир є, як його виміряти - не знаю :) зверху води плівка плаває, на стінках обростає в твердій формі. Думаю, частину його якимось чином порошок для посудомийки нейтралізує або переводить у інший стан, пмм підключена до сифону кухонної мийки.

Труби - п'ятдесятки. Підключення - стандартна миєчна гофра (32мм якшо не помиляюсь з редукцією на 50мм). Для герметизації робив такі собі сальнички, в стандартних ущільнювачах для 50мм труб ззовні 1мм диском болгаркою робив канавку, щоб в неї заходили стінки жироловки, а труба щільно сідає в цей ущільнювач. Коли робив все це, отвір для виходу у стінці жироловки підганяв долями міліметру в прямому смислі, доки добився, щоб труба ставилася з натягом. Другого шансу тут не буде, тому краще для випуску зробити менший отвір і потім його потроху підганяти. Якщо промазати з розміром - не буде герметичності і буде підтікати. Для вхідної труби із цим трохи простіше, але все одно, тут теж треба, щоб не бовталося і духан з середини не дув. Ну і коли чищу, витягую вхідну трубу, щоб витягнути її фільтр.

Абсолютний перепад тут не важливий. Важливо, щоб вихідна труба знаходилася на ±1/3 статичного рівня води, а вхідна - можна трохи нижче дзеркала води, або думаю до середини рівня.

Отвори 2-3мм, крок думаю 4-5, на вхідному фільтрі іх трохи більше, ніж дофіга, 2л пляшка з-під пива суцільне решето, на вихідному продірявлена середня частина пляшки.

Не забудьте за тоненьку трубочку від верху вихідної труби до кришки жироловки, щоб не було ефекту сифонного переливу.

Якось так.

12 годин тому, Dendnepr сказав:

Ми жирний посуд протираємо туалетним папіром. Папір потім в компост 

Я теж намагаюсь напряму в мийку не лити жир, а от жінки...

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...