Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Посоветуйте кондиционер

e_boyko

Рекомендовані повідомлення

6 часов назад, igorrius сказал:

а почему так получается ?

у купера, гри, мидеи- давно появились модели до -30 на обогрев ,

а у Мицика- как лет надцать назад был Зубадан до -25    - так оно и осталось ,

прогресс у них остановился ?

По факту им это незачем. Основные рынки сбыта у них там где не бывает таких температур

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Shulz сказал:

питання до знающих різні фреони на це слід дивитись чи ні ?

на r32 берите

Посилання на коментар

1 час назад, killakill сказал:

По факту им это незачем. Основные рынки сбыта у них там где не бывает таких температур

пару лет назад ниже -20 было , правда всего ночь или две .

одно дело - запас , ложишься спать , и знаешь , что температура точно не упадет ниже дозволеной температуры и с кондишном ничего не случится.

и другое дело - когда на градуснике еще пару градусов вниз и надо выключать , а то сломается . Стремно на ночь без запаса по падении температуры оставлять работающий кондей

Посилання на коментар

29 минут назад, igorrius сказал:

и другое дело - когда на градуснике еще пару градусов вниз и надо выключать , а то сломается . Стремно на ночь без запаса по падении температуры оставлять работающий кондей

Сломатьс он не сломается, но кпд явно упадет))

Посилання на коментар

45 минут назад, igorrius сказал:

пару лет назад ниже -20 было , правда всего ночь или две .

одно дело - запас , ложишься спать , и знаешь , что температура точно не упадет ниже дозволеной температуры и с кондишном ничего не случится.

Так у вас есть кастрюля, с трубами в соседнее помещение))

Подстрахует если что))

• Хаха 1
Посилання на коментар

45 минут назад, DimaF сказал:

Так у вас есть кастрюля, с трубами в соседнее помещение))

Подстрахует если что))

спасибо , что переживаете за меня , но это не мне я кондишн присматриваю

Змінено користувачем igorrius
Посилання на коментар

57 минут назад, killakill сказал:

Сломатьс он не сломается, но кпд явно упадет))

а как же негативные последствия работы кондишна на обогрев в большие минуса :гидроудар , потеря ресурса компрессора , его износ ?

чисто теоретически , если на обогрев работают три кондишина , к примеру :

Зубадан с обогревом до -25

Мидея до -25

Мидея до -30

и ударит мороз -27 градусов,

то все три модели абсолютно одинаково переживут это ?

Посилання на коментар

Добрый вечер.Вопрос к спецам.Нужно ли менять трассу если система простояла без хлодогента 3года?

Посилання на коментар

igorrius Панасонік беріть отакий Panasonic CS-HZ35XKE так щоб вже наверняк )

Він до -35 і на R32 фреоні. Щоправда за 3 зиму випробувати -35 так і не довелось, воно і про -20 говорити наразі не приходилось.
Тихо працює, в тому числі зовнішній блок. 

Змінено користувачем vovarpd
  • Лайк 1
Посилання на коментар

13 часов назад, Юра Соловей сказал:

Добрый вечер.Вопрос к спецам.Нужно ли менять трассу, если система простояла без хлодогента 3года?

А что с медью будет!?

Посилання на коментар

20 часов назад, igorrius сказал:

а как же негативные последствия работы кондишна на обогрев в большие минуса :гидроудар , потеря ресурса компрессора , его износ ?

чисто теоретически , если на обогрев работают три кондишина , к примеру :

Зубадан с обогревом до -25

Мидея до -25

Мидея до -30

и ударит мороз -27 градусов,

то все три модели абсолютно одинаково переживут это ?

Ну по крайнее мере среди тех брендов с которыми я работаю, таких проблем не возникало.

Не одинаково переживут, мидея -25, да и думаю -30 начнут больше потреблять или меньше отдавать тепла

Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

Порадьте, варто на 2 кімнати ставити мульті-спліт систему в квартирі в радянському будинку чи краще дві звичайні сплит системи встановити?

п.с. в гостиній кімнаті буде частіше охолодження вмикатись, в іншій через стінку рідко (гостьова спальня).

Змінено користувачем Mystery
Посилання на коментар

4 часа назад, Mystery сказал:

дві звичайні сплит системи встановити?

Зачастую можно и одной обойтись.

Посилання на коментар

Часто фізично неможливо поставити дві спліт системи. Особливо в новобудах це буває, коли дадуть одне місце і одну корзину і вішайте блок тільки там і тільки один. Тоді мультіспліт рішає.

Ну і ще один мінус окремих сплітів який проявляється на обігріві. Замітив в себе недавно (інвертор працює по пріоритету батареї і стало підозріло при морозах SOC падати до 30% тоді як зазвичай 40+% залишається до кінця дня) що при морозі на вулиці, навіть якщо кондюк вимкнений, він всеодно жере електрику для підігріву піддона. Це якийсь тупняк але воно так є на багатьох моделях (раніше читав про купери, колега жалівся на грі, ну я то подумав що панасонік вже може щось мудріше зробив але де там 😄 ). І по моєму панасоніку це підтвердив офіційний сервіс. За місяць може набігти і 50квт (як от у мене в лютому коли морози довго тримались) при тому що кондиціонер ніразу не працював. Тепер я його фізично вимикаю автоматом в щитку. 

Тобто два такі спліти скоріш за все будуть жерти більше чим один мульті в такій ситуації.

Посилання на коментар

51 минуту назад, vovarpd сказал:

при морозі на вулиці, навіть якщо кондюк вимкнений, він всеодно жере електрику для підігріву піддона. Це якийсь тупняк але воно так є на багатьох моделях (раніше читав про купери, колега жалівся на грі

Щось я такого ані чув ані помичав в себе. В мене купер. На обігрів не користуюся, але часто моніторю міттеві витрати елетрики. 1-2кВтг зайві я б точно помітив.

Посилання на коментар

8 часов назад, Mystery сказал:

Порадьте, варто на 2 кімнати ставити мульті-спліт систему в квартирі в радянському будинку чи краще дві звичайні сплит системи встановити?

п.с. в гостиній кімнаті буде частіше охолодження вмикатись, в іншій через стінку рідко (гостьова спальня).

Якщо є можливість розміститі два окремих зовнішніх блоки, то беріть два спліта;

а) дешевше

б) надійніше в плані виходу зі строю зб, матимете змогу користуватись другим

в) енергоєфективніше

г) тихіше

а стосовно сплживання коли кондиціонер вимкнений, то це повʼязано з фізичними властивостями фреону і підігрівом картера компрессора. Періодично в холодну пору року він вмикається і трошки споживає і тут незалежно від виробника

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 годин тому, Vikctor сказав:

Щось я такого ані чув ані помичав в себе. В мене купер. На обігрів не користуюся, але часто моніторю міттеві витрати елетрики. 1-2кВтг зайві я б точно помітив.

А яка модель?
В ютубі були відосики по тих куперах що до -25 і нижче, тобто з підігрівом піддона (я власне роки 3 назад ті відео дивився, і по тій причині рішив взяти панасонік бо понадіявся що там мудріше це зроблено). Тільки в мороз проявляється, вище нуля небачив. Не здогадався зняти відео, а вже й морози пропали. 

Офіційний сервіс панасоніка мені відписав таке на моє питання чого воно жере багато електрики будучи вимкненим з пульта.

Цитата

Доброго дня, Володимире!

Дякуємо Вам за звернення!

Дефекту у виробі немає.

Це працює система підігріву, щоб виріб був готовий до використання.

Якщо виріб буде вимкнено, то в разі бажання його використання під час морозів – кондиціонер повинен буде підготуватися, тобто він почне працювати тільки після процесу розморожування.

З повагою,

Експерт по роботі зі споживачами

10 годин тому, killakill сказав:

Періодично в холодну пору року він вмикається і трошки споживає і тут незалежно від виробника

Там не так вже й "трошки". А якщо таких кондюків декілька які просто стоять як пам'ятник зимою без роботи і просто тягнуть гроші. Незрозуміла логіка яку приходиться обходити вимиканням автомата в щитку. 

В разі увімкнення я ж не проти почекати поки він там все прогріє перед початком роботи. Можна два режима зробити - тим хто готовий чекати, і стандартний щоб постійно був готовий до роботи.

Мануали в своїх цифрах про це мовчать, не зміг знайти потужність гріючого кабеля. По факту ми можемо мати річний COP значно нижче нуля - кондюк не працює, а електрики за зиму віджирає порядно.

Посилання на коментар

8 часов назад, vovarpd сказал:

А яка модель?
В ютубі були відосики по тих куперах що до -25 і нижче, тобто з підігрівом піддона

В мене щось подібне - арктична серія чи якось так. Дуже велика поверхня радиаторів і оце ось все. Якщо дійсно він періодично підігріває піддон, то це корисна інформація - вимикатиму відповідний автомат в щиті восени до весни. Хоча повторюся - жодного разу не бачив незрозуміли витрати електрики в рандомний відрізок часу.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...