profeMaster Опубліковано: 12 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2017 Правда він легенький треба сам мотор нюхати. легкий запах у всей, наверное, техники есть) У меня новый стабилизатор так пах в первый день, потом принюхиваться перестал)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 12 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2017 легкий запах у всей, наверное, техники есть) У меня новый стабилизатор так пах в первый день, потом принюхиваться перестал)) Мабуть сказується що я 12 років мотори ремонтував. І запах того який регуляно перерівався можу відрізжнити від робочого. Підклинювали фрикціон на тягу і тормоз і мотор йшов в перегруз, це як на авто їхати на ручнику, воно їде але з часом починає димітись (в нас просто мотори були якісні і там нічого не текло, а от з китайських трансформаторів таки текло і запах такий же як в добряче перегрітого мотора) Я навіть не думав що воно не відрізняється. Мабуть перенюхався в всій час всіляких обмоток.Зберегти 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Telurka Опубліковано: 13 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2017 Добрый день! Нужны рекомендации знающих и бывалых. Вопрос по закладным для электрики и слаботочки Сейчас в фундаменте имеется 2 трубы пвх 25мм, которые были заложены для подвода эл.кабеля и вывода заземления (поскольку дом планировался как баня и гостевой, этого должно было хватить) Сейчас имеем (как я вижу) две проблемы: 1. недостаточное количество закладных (нужно для: ввода эл в дом, вывод заземления, ввод/вывод слаботочки интернет, видеофон, +запасная) 2. Существующие закладные выходят в 15-20 см от края стены, (выходит что для ввода кабеля в щит нужно его загибать) Как лучше поступить? Забыть про существующие закладные и делать новые? Если да, то как именно? Или использовать существующие и добавить 1-2 новые? Прилагаю схему с изображением разреза фундамента как есть сейчас. Часть коридора, которая ближе к выходу будет подниматься на 10см ППСом, весь коридор сверху ещё зальётся 10см стяжкой. В коридоре также планируется эл. тёплый пол. Возле входа будет крыльцо/альтан/ступеньки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
profeMaster Опубліковано: 13 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2017 а счетчик где будет стоять? Добавлено через 12 минут красная труба на рисунке из какого материала? Добавлено через 2 минуты 0.5 м под фундаментом маловато Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Telurka Опубліковано: 13 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2017 а счетчик где будет стоять? Добавлено через 12 минут красная труба на рисунке из какого материала? Добавлено через 2 минуты 0.5 м под фундаментом маловато счетчик стоит на столбе-опоре возле дороги труба ПВХ-водопроводная залегает глубже около метра 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
profeMaster Опубліковано: 13 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2017 в трубу 25 мм диаметром нормально входит кабель 4 х 4. У вас какой? слаботочку стараются вместе с силовыми не прокладывать, не знаю как насчет помех, но при пробое изоляции на слаботочке будет высокое напряжение. вывод трубок, предполагаю, можно плавно повернуть к стене в толще пола. Нагревательный кабельтеплого пола не должен греть проводку. Расстояние отступа не подскажу. альтенатива - вывод кабеля у стены дома и ввод через стену. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Telurka Опубліковано: 13 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2017 в трубу 25 мм диаметром нормально входит кабель 4 х 4. У вас какой? слаботочку стараются вместе с силовыми не прокладывать, не знаю как насчет помех, но при пробое изоляции на слаботочке будет высокое напряжение. вывод трубок, предполагаю, можно плавно повернуть к стене в толще пола. Нагревательный кабельтеплого пола не должен греть проводку. Расстояние отступа не подскажу. альтенатива - вывод кабеля у стены дома и ввод через стену. От опоры до временного щитка сейчас кабель 4*4, предполагаю что и в дом такой же будем заводить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
profeMaster Опубліковано: 13 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2017 так понимаю, у вас однофазное воздушное ответвление до счетчика? Сколько ампер вводный автомат или сколько по договору отведенной мощности? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Telurka Опубліковано: 13 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2017 так понимаю, у вас однофазное воздушное ответвление до счетчика? Сколько ампер вводный автомат или сколько по договору отведенной мощности? ответвление по воздуху трехфазное Подключение на 14кВт Вводной автомат не помню точно, 25А кажется 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
profeMaster Опубліковано: 13 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2017 скорее всего что да - 25 А. 4 х 4 нормально. А лучше 4 х 5, чтобы заземление от контура заземления в дом ввести. по вашей трубе силовой ввод вполне пройдет. вы писали, что хотите ВЫВЕСТИ заземление из дома. Это как? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 13 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2017 вы писали, что хотите ВЫВЕСТИ заземление из дома. Это как? Контур землі на вулиці. Прилади всередині. От провід з щитка до контура і виведеться.;) Просто так висловилась Телурка. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Telurka Опубліковано: 14 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2017 скорее всего что да - 25 А. 4 х 4 нормально. А лучше 4 х 5, чтобы заземление от контура заземления в дом ввести. по вашей трубе силовой ввод вполне пройдет. вы писали, что хотите ВЫВЕСТИ заземление из дома. Это как? Я в заземлении ни бум-бум... оно просто надо и его нужно как-то организовать это то, что я точно понимаю одни говорят через закладную , другие через железную пластину от щита ... как это делается правильно сейчас? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorjk Опубліковано: 14 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2017 (змінено) Я в заземлении ни бум-бум... оно просто надо и его нужно как-то организовать это то, что я точно понимаю одни говорят через закладную , другие через железную пластину от щита ... как это делается правильно сейчас? В вашем случае полосу от заземлителей можно вывести на цоколь, к ней приварить болт М8, это будет своего рода ГЗШ. От болта, к щиту в дом проложить медную жилу не менее 10 мм.кв. и подключить ее на "землю" щита. В дальнейшем ГЗШ можно будет закрыть каким то ревизионным лючком, но не хоронить под утеплитель (к тому же этого делать нельзя), она вам еще пригодится! Змінено 14 серпня 2017 користувачем igorjk 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 14 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2017 Я в заземлении ни бум-бум... оно просто надо и его нужно как-то организовать это то, что я точно понимаю одни говорят через закладную , другие через железную пластину от щита ... как это делается правильно сейчас? Загалом роблять по різному. Є варіант де від контура до будинку (ззовні) йде металева полоса. А вже з неї в будинок мідний дріт. Є варіанти в яких від контура в будинок (всередину) йде оцинкований дріт. А вже в будинку до нього прикручується мідний дріт в щиток. Є варіанти коли від контура до будинку йде катанка. Один кінець приварений до контура інший має болт. До речі ІМХО поганий варіант. Я бачив взагалі жорсткі варіанти коли земля просто приварюється до арматурного каркасу. Один мені хвалився що від своєї супер землі може 2кВт болгарку запустити. Про те як впливає на арматуру пропускання струму мабуть не думає. Загалом задача з контура в будинок завести землю. Я собі буду болт на який накручується мідний дріт до щитка виводити в будинок. Менші шанси корозії. Але і на вулиці якщо загерметизувати спеціальною стрічкою все буде нормально. Зберегти 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
profeMaster Опубліковано: 14 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2017 в заземлении ни бум-бум...а контур заземления на участке присутствует? Он сделан из 3 метровых стержней / уголков, вбитых в землю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorjk Опубліковано: 14 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2017 Менші шанси корозії. Але і на вулиці якщо загерметизувати спеціальною стрічкою все буде нормально. Зберегти Вопросы коррозии ГЗШ на улице я решаю проще - есть графитная смазка! Но вариант антикоррозийной ленты тоже оч. не плохой! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 14 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2017 а контур заземления на участке присутствует? Он сделан из 3 метровых стержней / уголков, вбитых в землю. Краще мабуть не про кількість кутників говорити. А про опір. А то в мене сусід собі 9 кутників бив, щоб вийти на нормальний опір. До речі Телурка, момент контролю опору варто бачити на свої очі. А то заб'ють на шару чогось. Водою пролиють і все готово. Сусідам так штирьову землю били. Мали забити 4 прута по 1,5 метри. Завезли 4 штуки. Приїхав старший (через 10 хв після моєї розмови з робочими), я знову підійшов поговорити за ціну послуг. Дивлюсь, а один прут лежить. ;) Запитую: на яку глибину землю забили? 6 метрів. Я не запитував а чому тоді 1 прут залишився. Просто цих виконавців в ігнор. А сусіди і досі не знають хто, що і як там робив. Їх то не цікавить. Від слова зовсім. Добавлено через 1 минуту Вопросы коррозии ГЗШ на улице я решаю проще - есть графитная смазка! Но вариант антикоррозийной ленты тоже оч. не плохой! Лучше перебдеть чем недобдеть (с). Місце контакту замотується стрічкою. І болт також. Але мені спокійніше якщо воно буде всередині в гаражі. То є суто мої таргани. Нікому таке не нав'язую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorjk Опубліковано: 14 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2017 ... Водою пролиють і все готово... Открою еще один секрет - обычная соль творит чудеса с сопротивлением контура заземления, и "на завтра" выводит его практически в "0"! Ну это так, лирика, и инфа для заказчиков! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volusik Опубліковано: 14 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2017 коли заземлення зроблено обовязково зробити замір,4 Ома,в мене в дома 3 Ома а з ЛЕП заземлення приходило 28 Ом ))ну заземлений ноль мав наувазі,і в свій час пів вулиці від мене користувалось зануленням..але наразі все виправлено електриками. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Telurka Опубліковано: 14 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2017 а контур заземления на участке присутствует? Он сделан из 3 метровых стержней / уголков, вбитых в землю. Нет, контура пока нет 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 14 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2017 Нет, контура пока нет Тоді я б дуже радив бути присутнім під час його облаштування і замірів параметрів. А то можливі дуже не приємні моменти. Вони описані вище. Контур на шару а перед заміром вода. Або ще жорсткіше сіль. За останню я б руки відривав. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
profeMaster Опубліковано: 14 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2017 если нет заземления, и будете его делать возле ввода на участок, то от контура заземления к щиту ведете жилу заземления, а от него в трубе под землей кабель 5 х 4 - три фазы, ноль и землю. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Telurka Опубліковано: 15 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 серпня 2017 От болта, к щиту в дом проложить медную жилу не менее 10 мм.кв. и подключить ее на "землю" щита. А здесь можно подробнее, для блондинок? Это некая спец жила для заземления? Эту жилу на каком этапе прокладывать? Сейчас чтобы залить чистовой стяжкой? Или можно под плиткой в клей? И выводить из дома можно через отверстие в нижней обвязке (брус) или лучше дырку в бетоне делать? Добавлено через 7 минут Загалом роблять по різному. Є варіант де від контура до будинку (ззовні) йде металева полоса. А вже з неї в будинок мідний дріт. Є варіанти в яких від контура в будинок (всередину) йде оцинкований дріт. А вже в будинку до нього прикручується мідний дріт в щиток. Зберегти А який з цих варіантів надійніший в кращий для нас? Так само питання, як цей дріт вводити в будинок? Через закладну чи просто в стяжку та отвір в обвязці/бетоні? Дякую! Добавлено через 5 минут Тоді я б дуже радив бути присутнім під час його облаштування і замірів параметрів. А то можливі дуже не приємні моменти. Вони описані вище. Контур на шару а перед заміром вода. Або ще жорсткіше сіль. За останню я б руки відривав. Обов'язково, дякую! Добавлено через 8 минут если нет заземления, и будете его делать возле ввода на участок, то от контура заземления к щиту ведете жилу заземления, а от него в трубе под землей кабель 5 х 4 - три фазы, ноль и землю. Вот как правильно провести жилу заземления к щиту? уже догадываюсь, что без закладной .. Силового кабеля 5*4 хватит на весь дом, и он прекрасно войдёт в трубу 25мм, правильно? Ещё вопрос по ходу. От столба до дома 60 метров (дом в глубине участка) кабель вести также в ПВХ трубе или лучше что-то другое? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 15 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 серпня 2017 Якщо контур біля будинку то заводити в будинок жилу. В магазинах продається провід багатожильний ізоляція жовто-зелена. Площа перерізу від 10 квадратів. Багатожилку легше вести ніж моноліт. В себе буду болт кріплення землі ставити всередині. То гараж тому на дизайн не впливає. А так достатньо вивести на цоколь. Якщо земля біля стовпа то заводити в щиток і там вже через кабель в будинок зайде. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
profeMaster Опубліковано: 15 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 серпня 2017 Вот как правильно провести жилу заземления к щиту? уже догадываюсь, что без закладной .. Силового кабеля 5*4 хватит на весь дом, и он прекрасно войдёт в трубу 25мм, правильно? Ещё вопрос по ходу. От столба до дома 60 метров (дом в глубине участка) кабель вести также в ПВХ трубе или лучше что-то другое?не знаю, что такое закладная. Труба, которую раньше положили? В ПНД трубе для грунта, в траншее. хватит, но на 60 метрах будут потери напряжения больше 3%. Оптимально уже использовать 5 * 10 медь или 5 * 16 алюминий. такой уже толстоват для трубки диаметром 25 мм. Для траншеи - ПНД труба 60 мм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз