igorjk Опубліковано: 24 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 24 січня 2022 В 23.01.2022 в 10:50, Dendnepr сказал: Ниже 210 ни разу не видел. Обычно больше 220. Вопрос немного не о том. Нагрев автомата до 35 градусов при работающем котле - это нормально или нет? Нагрев происходит не сразу. Постепенно Вполне нормально. Можете не нервничать. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 Подскажите, в щите на площадке ввод в квартиру стоит два однополюсных автомата с25. Хочу заменить их на диф25. В плане безопасности и отсутствии земли стоит это сделать? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 Стоит. Если у вас нолей тоже два. Или второй автомат ноль разрывает? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вася V Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 Подскажите такой момент, можно ли расположить розетки под мойкой (тумбочкой) на кухне? Ну, не под самой железной мойкой, а сбоку от нее, примерно 10 см Надо подключить стиралку, которая будет под столешницей - больше нету места Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorjk Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 (змінено) 16 минут назад, Вася V сказал: Подскажите такой момент, можно ли расположить розетки под мойкой (тумбочкой) на кухне? Ну, не под самой железной мойкой, а сбоку от нее, примерно 10 см Надо подключить стиралку, которая будет под столешницей - больше нету места Нет норм которые могут этому помешать. Более того, в современных кухнях это единственное быстродоступное место для скрытого подключения бытовой техники. Змінено 31 січня 2022 користувачем igorjk 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 1 час назад, MaksymS сказал: Стоит. Если у вас нолей тоже два. Или второй автомат ноль разрывает? Да, автомата два, на ноль и фазу. Но тут так исторически сложилось после того, как заменил пробки (так же фаза и ноль) на автоматы. Не знаю правда можно ли диф до счетчика ставить? Еще есть в квартире после счетчика два однополюсных автомата на две группы потребителей. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igor_d70 Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 19 минут назад, kovalenko сказал: Да, автомата два, на ноль и фазу. Но тут так исторически сложилось после того, как заменил пробки (так же фаза и ноль) на автоматы. Не знаю правда можно ли диф до счетчика ставить? Еще есть в квартире после счетчика два однополюсных автомата на две группы потребителей. Ну так поставьте дифы в квартире, зачем вам тот подъездный щиток Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 Ограниченное место для модулей, всего на два автомата Оно то конечно можно немного раздолбить стену и поставить щит побольше, но оно ж не особо хочется… Вопрос - с технической точки зрения и зрения товарищей из облэнерго установка дифа до счетчика разрешена? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 Мда… года два назад облэнерго поменяло счетчик, меня как раз дома небыло, и я как-то и не заглядывал под крышку счетчика. Только что открутил - в принципе место есть, только немного подрезать крышку. Но прийдется чуток исправить косяки, обжимные клещи имеются, перемычка в паре с синей изолентой тоже огонь. Если поставлю один диф 16а с током 30ма - розетки и свет комнаты, а второй на 25а с током 10ма на стиралку бойлер кухня холодильник - будет норм? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igor_d70 Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 А что это у вас за "веселая" скрутка? И что за провод к планке прикручен? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 Хм, за скрутку я бы сам спросил у того кто ее крутил. А провод - с щитка заходит пвс 3*4, предполагалось что это земля, которой в щите нет. До замены счетчика он небыл подключен, чего его на рейку присобачили я хз… Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 2 часа назад, kovalenko сказал: стоит два однополюсных автомата с25. Там кажись 1 на 16 ,а 2 на 25 ?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 1 минуту назад, Asot сказал: Там кажись 1 на 16 ,а 2 на 25 ?? Это на площадке в щите общем две 25-ки, я их заменю на двухполюсный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 Только что, kovalenko сказал: Это на площадке в щите общем две 25-ки, я их заменю на двухполюсный Или не правильно вас понял - за счетчиком? Да, 16 и 25 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 1 минуту назад, kovalenko сказал: за счетчиком? Да, 16 и 25 Так ,правильно це у вас вводні автомати такі?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 1 минуту назад, Asot сказал: Так ,правильно це у вас вводні автомати такі?? Ні, ці автомати вже після лічильника і ділять квартиру на дві групи. Лічильник в квартирі, а в загальному щиті за квартирою стоять дві 25-ки на нуль і фазу, вони типа ввідні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 (змінено) 2 часа назад, kovalenko сказал: Хочу заменить их на диф25 Я не електрик ,але вводні б не міняв на діфи : 1 .лінія буде довша 2 діфавт більш ставлять точечно на конкретний споживач,наприклад" стіралка" чи бойлер чи інш ,але 1 потребитель! 3 як буде вибивати ,будете бігати по щитках на площадку 4 не понятно ,які у вас утечки ,споживачі, 1 діф на всі розетки (комн,кухня,ванна ) може не коректно працювати - вибивати Ну на світло то ше можна було б 1 діф ставить ,але на світло + роз всі то напевно не треба!! Моя думка Змінено 31 січня 2022 користувачем Asot Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 Ну взагалі б мене влаштувало на побутові розетки і світло - ав16, а на кухню та с/у все таки діф25 на 10ма. То мабудь так і зроблю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 А ще таке питання - лічильник і оті всі скрутки - це чия зона відповідальності? Жек, дтек чи споживач? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 На один споживач ставлять диф на 10 мА. На 30 мА ставлять диф на лінії вже (а в мене що квартира, що будинок підключені через диф на 30 мА - ще жодного разу не спрацьовувало, в будинку проводка нова, а в квартирі хрущовська люмінька). Відповідно знайти диф на 25 А та 10 мА буде не просто - доведеться замовляти в Китаї спеціальну партію швидше за все. Або встановити ті що вже виготовляються - на 30 мА. Диф на 30 мА при справній електриці вибивати не буде. Відповідно якщо хочете дифи по 10 мА - то окремо на кожен споживач свій диф, бо може вибивати. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igor_d70 Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 (змінено) 1 час назад, kovalenko сказал: Хм, за скрутку я бы сам спросил у того кто ее крутил. А провод - с щитка заходит пвс 3*4, предполагалось что это земля, которой в щите нет. До замены счетчика он небыл подключен, чего его на рейку присобачили я хз… Ну хотя б термоусадкой ее закройте. Если она до счетчика, не дай бог, так надо звонить в энергетикам что бы исправили, бо если сами найдут то будут проблемы. А насчет дифов так а бы на планку поставил три дифа - на бытовуху (свет + розетки), на ванную, на кухню. Все на 30мА. Почему уже выше сказали. У меня в щитке стоит УЗО на 30 (хреновенькое, просто надо было быстро на замену да так и осталось). Так иногда когда включаю на эту линию стиралку оно выбивает (именно в момент втыкания вилки в розетку). Почему хз, приходили мастера . смотрели стиралку - все Ок. Так что думаю что на 10 еще покруче глюки могут быть Змінено 31 січня 2022 користувачем igor_d70 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 Это еще что. У меня ДА ИЭК электронный выбивало ночью почти стабильно. Когда все спят и ничего кроме холодильника не работает. Узнавал по истошному писку ИБП. В общем как только я каку заменил на электромеханическое - у меня стоят и Шнайдер и Хагер - ни одного срабатывания. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 58 минут назад, MaksymS сказал: На один споживач ставлять диф на 10 мА. На 30 мА ставлять диф на лінії вже (а в мене що квартира, що будинок підключені через диф на 30 мА - ще жодного разу не спрацьовувало, в будинку проводка нова, а в квартирі хрущовська люмінька). Відповідно знайти диф на 25 А та 10 мА буде не просто - доведеться замовляти в Китаї спеціальну партію швидше за все. Або встановити ті що вже виготовляються - на 30 мА. Диф на 30 мА при справній електриці вибивати не буде. Відповідно якщо хочете дифи по 10 мА - то окремо на кожен споживач свій диф, бо може вибивати. Ну взагалі то знайти 25діф на 10ма не складно, вони є у того ж еатону. Але згоден з вами, що для стіралки бойлера холодильника духовки і блендера буде замало. Проводка в принципі відносно нова (років з 10, ввгнг). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 31 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2022 (змінено) 40 минут назад, igor_d70 сказал: Ну хотя б термоусадкой ее закройте. Если она до счетчика, не дай бог, так надо звонить в энергетикам что бы исправили, бо если сами найдут то будут проблемы. А насчет дифов так а бы на планку поставил три дифа - на бытовуху (свет + розетки), на ванную, на кухню. Все на 30мА. Почему уже выше сказали. У меня в щитке стоит УЗО на 30 (хреновенькое, просто надо было быстро на замену да так и осталось). Так иногда когда включаю на эту линию стиралку оно выбивает (именно в момент втыкания вилки в розетку). Почему хз, приходили мастера . смотрели стиралку - все Ок. Так что думаю что на 10 еще покруче глюки могут быть Скорее всего чудоскрутка после счетчика, нужно детальнее рассмотреть. Три не получится, линии всего две, да и в ванной только свет и вытяжка в стене, поэтому один диф на линию. Змінено 31 січня 2022 користувачем kovalenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrew Sh. Опубліковано: 1 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 1 лютого 2022 На улице на столбе счетчик и после него 3-фазный автомат. Нужно ли в доме еще один такой же вводной автомат или можно сразу потребительские? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз