Игорь&Ира Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня 4 години тому, Energon сказав: Це може бути або сканер d-tect 150, 200 від bosch. Або трохи навантажити кабелі і дати їм прогрітися, і спробувати глянути тепловізором. Або викликати людину з нормальним професійним трасо- шукачем Більше ефективних методів на жаль немає. Дякую за повноту відповіді. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня 1 година тому, Vladdi сказав: А що, для свого часу, та й зараз ще непоганий приборчик був. Проблему я бачу тільки в одному - трасошукач не дасть відповіді на ключове питання - щодо глибини залягання проводу. ТС мав на увазі можливість перетину траси кабелю трубою. А от чи можливо то зробити безпечно, то питання вже цікаве. Не так. Перетину не буде. Труби будемо прокладати, де немає кабелю. Схема електрики є, але відсутні координати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня (змінено) 1 година тому, Дорофеев Сергей сказав: Вся херня пошла от нововведений. Всю жизнь сантехник лазила на коленях, а электрики таскали козлики. И никто никому не мешал. Потом вы погнались за экономией 10 метров кабеля и всё запутали. Теж не так. Кабелю було достатньо, ще й зараз мішок набереться. Просто по низу було зручно, бо розетки на висоті +30 см. В стяжці прокладали через дверні пройми. На освітлення йшли по верху. Змінено 2 квітня користувачем Игорь&Ира Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня 6 минут назад, Игорь&Ира сказал: Схема електрики є, але відсутні координати. Якщо можливо обійти місця прокладання, то трасошукач вирішить питання визначення небезпечних зон. От тільки мені особисто не подобаються такого роду рішення із муруванням труб. Адже така система опалення не буде мати режиму гравітаційної роботи, їй буде необхідна наявність постійно працюючого насосу. Є ще люди, здатні розрахувати та спроектувати гравітаційну систему, адже вона здатна працювати без всяких насосів, достатньо гріти воду будь-яким приладом (котел, піч), і в будинку буде тепло навіть у випадку повного та тривалого блекауту... 1 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня 6 годин тому, Vladdi сказав: Якщо можливо обійти місця прокладання, то трасошукач вирішить питання визначення небезпечних зон. От тільки мені особисто не подобаються такого роду рішення із муруванням труб. Адже така система опалення не буде мати режиму гравітаційної роботи, їй буде необхідна наявність постійно працюючого насосу. Є ще люди, здатні розрахувати та спроектувати гравітаційну систему, адже вона здатна працювати без всяких насосів, достатньо гріти воду будь-яким приладом (котел, піч), і в будинку буде тепло навіть у випадку повного та тривалого блекауту... Питання: чим гріти воду? В мене газовий котел і радіаторне опалення на першому поверсі, а труби йдуть під стелею цоколя. Тепер планую опалення на другому, а труби в стяжці. Тут потрібний нахил труб ви не зробите, бо лінії до 15 м. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 15 часов назад, Vladdi сказал: Адже така система опалення не буде мати режиму гравітаційної роботи Тогда и от холодильника нужно отказываться, возвращаться к ледникам. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 18 часов назад, Vladdi сказал: А що, для свого часу, та й зараз ще непоганий приборчик був. Проблему я бачу тільки в одному - трасошукач не дасть відповіді на ключове питання - щодо глибини залягання проводу. Дятел може і не зможе, а сучасні трасошукачі все це роблять. І кабелі і труби і просто якісь "аномалії". Мені на ділянці знайшли стару ржаву трубу без води. Залишки якоїсь конструкції. Ну і кабель, який я шукав. Дуже точно все Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 19 часов назад, Vladdi сказал: Якщо можливо обійти місця прокладання, то трасошукач вирішить питання визначення небезпечних зон. От тільки мені особисто не подобаються такого роду рішення із муруванням труб. Адже така система опалення не буде мати режиму гравітаційної роботи, їй буде необхідна наявність постійно працюючого насосу. Є ще люди, здатні розрахувати та спроектувати гравітаційну систему, адже вона здатна працювати без всяких насосів, достатньо гріти воду будь-яким приладом (котел, піч), і в будинку буде тепло навіть у випадку повного та тривалого блекауту... Це якесь пропагування регресу. Ви мабудь ще й антіваксер... 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 6 минут назад, Vikctor сказал: Це якесь пропагування регресу. Ви мабудь ще й антіваксер... Верно. Чтобы реабилитироваться пусть предъявит поле солнечных панелей и сборку китайских аккумуляторов. Война показала что ценность в теплой грубке и колодце где ведром можно воду достать. 2 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня (змінено) 4 часа назад, Chatter сказал: Тогда и от холодильника нужно отказываться, возвращаться к ледникам А до чого тут холодильники? І в чому полягає "регрес"? Справа в тому, що деградація неуків-проектувальників з числа студентів-"онлайників" та безруких виконавців дійшла до того, що розрахувати та спроектувати гравітаційну систему опалення вже мало хто може, зовсім не означає, що така система є регресом. Зовсім навпаки. І справедливою є думка що "регрес" просувається неуками лише з метою виправдання власних обмежених навичок. Гравітаційна система може працювати і з насосами, але в аварійному режимі здатна забезпечити теплом будинок і без них. Років 40 тому інші системи навіть не розглядались серйозно, а побудовані десятки і сотні років тому системи успішно працюють і досі. Інша справа в тому, що багато сучасних архітектурних проектів зовсім не враховують заздалегідь закладеної в план можливості спорудження таких систем опалення, адже спроектувати та побудувати умовно "рівну" площадку набагато простіше, ніж прорахувати місця трас (не тільки опалення) та будувати саме будинок для життя, стійкий до катаклізмів, зручний та такий, що не потребує доробок для пристосування до різних негараздів. Побудувати умовну собачу будку, хоч і з наворотами, куди простіше. Змінено 3 квітня користувачем Vladdi 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 22 часа назад, Energon сказал: Зараз будинки будують різні. Дивлячись який проект, інакше як по підлозі його не зробити. Вы про проект с двумя автоматами на комнату и стенами из пеноблока? Там где бетонный пояс. Гильзы при заливке никто не оставлял. Платить электрику по сотке за каждый переход провода через стенку? Да и электрик не сильно настаивает на этой сотке. А так, с помощью земного притяжения, через дверные проёмы. Есть ли проект который невозможно развести по потолку и верху стены? Прихожу на объект. Бац, свет уже есть. Электрики съехали. Мне 32-й трубой пересекать 16-ю гофру. И утеплитель теплого пола укладывать не только вырезая под трассы, а и учитывая 11 электрических гофр в ряд. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня (змінено) 27 минут назад, Дорофеев Сергей сказал: Есть ли проект который невозможно развести по потолку и верху стены? Ну наприклад от такий будинок, робити легше і дешевше по підлозі. Я думаю всі зрозуміли про які проекти йде мова. Змінено 3 квітня користувачем Energon 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 1 час назад, Vladdi сказал: А до чого тут холодильники? ты не помнишь, что писал перед этим? 22 часа назад, Vladdi сказал: у випадку повного та тривалого блекауту... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 11 минут назад, Energon сказал: Ну наприклад от такий будинок Я ж кажу, дуже просунута собача будка з наворотами Мода вона така... 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня (змінено) 21 минуту назад, Chatter сказал: ты не помнишь Що ж, відповім кацапською, раз нариваєшся. Есть у кацапни пословица по ситуации - не стоит метать бисер перед свиньями. Это значит, что оправдываться и что-то выдумывать в ответ на откровенную чушь, это опускаться на уровень хейтера. И вообще, срать в ветке о пробемах электрических не советую. Змінено 3 квітня користувачем Vladdi 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня (змінено) ... Змінено 4 квітня користувачем Дорофеев Сергей Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 1 час назад, Vladdi сказал: в ответ на откровенную чушь странно, чушь несешь ты, с умным видом, а обижаешься на меня 😮 ты отвечаешь на вопрос, о котором не спрашивали (гравитационная система), приплетая длительные отключения. такие "мелочи" как котел для гравитационной системы отопления и открытый вопрос ГВС тебя не интересуют. я, по аналогии, приплетаю холодильник. ну подумаешь, выкопают ледник, фигня вопрос. но ты не видишь связи. 2 часа назад, Vladdi сказал: И вообще, срать в ветке о пробемах электрических не советую. согласен, завязывай, т.к ты только этим и занимаешься. вот, смотри: В 28.03.2025 в 10:31, Vladdi сказал: Якщо не знаєте, не варто так впевнено відповідати. Ключова проблема мідних наконечників на алюмінієвих дротах - у великій різниці коефіцієнтів лінійного розширення міді та алюмінію. У міді то 1,7, к алюмінію 2,3 (10-5 К-1). Це означає, що правильно запресована мідна клема на алюмінієвому дроті буде поступово "розжиматись" при зміні температури. реальность такова, что свойств у веществ в нашей Вселенной несколько. например предел текучести меди в 5 (пять) раз больше чем у алюминия. алюминий вытечет из клеммы, но разжать ее не сможет. и такие "выхлопы" через раз. я вижу, что удержание внимания более чем на одной мысли для тебя проблема. отсюда и непонимание. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2 часа назад, Дорофеев Сергей сказал: Война показала что ценность в теплой грубке и колодце где ведром можно воду достать. Продовжу логічний ряд - дерев'яна вбиральня на вулиці і приготування їжі в згаданой грубці. Раз уж хардкор, то повною ложкою, а не оті полімери... 9 часов назад, Vladdi сказал: Років 40 тому інші системи навіть не розглядались серйозно, а побудовані десятки і сотні років тому системи успішно працюють і досі. Сподіваюсь що й автівкі ви обираєте за тими ж ознаками, бо немає нічого краще за 40-річні жигулі. Я вже мовчу, що радіаторне опалення в цілому вже застаріле явище. А типи, що купують собі в будинок напольні газові котли, поступово вимирають через вік. Сучасні турбо котли навісні для гравітаційной системи не дуже годяться, бо енергозалежні. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня (змінено) ... Змінено 4 квітня користувачем Дорофеев Сергей 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня 12 годин тому, Vikctor сказав: Сподіваюсь що й автівкі ви обираєте за тими ж ознаками, бо немає нічого краще за 40-річні жигулі. Я попрошу. 😡 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня 53 минуты назад, Игорь&Ира сказал: Я попрошу. 😡 Звичайно, він помиляється. 50-річні Жигулі значно кращі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня Шановні, є пропозиція срач не за темою перенести кудись в іншу гілку або топік 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xaratt Опубліковано: 6 квітня Поділитись Опубліковано: 6 квітня Доброго дня. Допоможіть визначитися, як в котельній кинути лінію до бойлера. Від щита до розподільчої коробки заклав ВВГ, а від коробки до бойлера - ПВС. Проблема, що відносно сухе і безпечне для коробки місце розташоване в 3м від бойлера. Натомість можу кинути у стяжці по прямій від щита до тенів лінію в 4м ПВС. З одного боку совість не дозволяє заводити ПВС у щит, а з іншого - це буде суцільна лінія без розриву у коробці, на одне з'єднання менше, ніж з ВВГ. P.S. всі лінії 5*2.5, тени 3*1.2 кВт, підключення через контактор в щиті. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 6 квітня Поділитись Опубліковано: 6 квітня 2 часа назад, xaratt сказал: Натомість можу кинути у стяжці по прямій від щита до тенів лінію в 4м ПВС. Всерівно ж в гофрі 750 H потрібно буде кидати якщо в стяжці, то кидайте вже ВВГ тоді. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xaratt Опубліковано: 6 квітня Поділитись Опубліковано: 6 квітня 1 година тому, Energon сказав: Всерівно ж в гофрі 750 H потрібно буде кидати якщо в стяжці, то кидайте вже ВВГ тоді. Так, у гофрі. Але проблема, що я не можу ВВГ напряму завести на клеми тену: там треба пласкі клеми типу FDD (?) і я не знаю, як це зробити без переходу з моноліту на багатожильний. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз