Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, які не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

1 година тому, jordano сказав:

Добрий день,  підкажіть будь ласка,  а то мій електрик щось мовчить,  я в цьому не розуміюся,  є варочна, від щитка до неї іде кабель чотири жили, L1,L2,N1,N2, як її треба підключати,  с фазами зрозуміло,  а с N1 і N2 що робити, об'єднувати і підключати в в роз'єм N1 чи N2, чи це з щита повинен йти об'єднаний нуль?

Якщо в вашій мережі є заземлення, то до варочної підведено 2 фази, нуль та земля. Але чомусь на фото не показана клема заземлення варочної панелі. Викладайте модель варочної.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, shneider_vova сказав:

визначіться, який кабель в вас йде від щитка. чи справді там 4 жили, і куди ці 4 жили розключені в щитку...

Там справді 5 жил, але земля до цієї варочної не потрібна, іде від чотирьох полісного автомата

20241219_173416.jpg

Посилання на коментар

40 хвилин тому, BugS сказав:

Якщо в вашій мережі є заземлення, то до варочної підведено 2 фази, нуль та земля. Але чомусь на фото не показана клема заземлення варочної панелі. Викладайте модель варочної.

Там на фото кленмна коробка зі схемою,  ця варочна не потребує заземлення,  чотири отвіра L1 L2 N1 N2 це видно на фото

Посилання на коментар

5 хвилин тому, jordano сказав:

іде від чотирьох полісного автомата

тоді там може йти 3 фази та нуль. Якщо є тестер, то швидко знайдете фази. Нуль чіпляєте до N1 та N2, 2 фази на фазні клеми L1 та L2.

Змінено користувачем BugS
Посилання на коментар

Тільки що, BugS сказав:

тоді там може йти 3 фази та нуль. Якщо є тестер, то швидко знайдете фази. Нуль чіпляєте до N1 та N2, 2 фази на фазні клеми.

Ні, електрик підписав 5 жил, L1L2N1N2 і земля

Посилання на коментар

Тільки що, jordano сказав:

Ні, електрик підписав 5 жил, L1L2N1N2 і земля

тоді все просто, нулі до нулів, фази до фаз

Посилання на коментар

Мені треба по першому варіанту я так розумію від двох фаз

Screenshot_20240407_091303_Microsoft 365 (Office).jpg

Змінено користувачем jordano
Посилання на коментар

2 хвилини тому, jordano сказав:

Мені треба по першому варіанту я так розумію від двох фаз

так, 1 варіант, тільки у вас 2 нуля, підключаєте прямо до нулів 

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 хвилин тому, BugS сказав:

так, 1 варіант, тільки у вас 2 нуля, підключаєте прямо до нулів 

Тоді це третій виходить 

Посилання на коментар

2 хвилини тому, jordano сказав:

Тоді це третій виходить 

у вас на фото 2 варіанта - двофазне та однофазне підключення. У вас підведено 2 фази, підключайте по варіанту 1 та користуйтесь.

Посилання на коментар

11 хвилин тому, BugS сказав:

у вас на фото 2 варіанта - двофазне та однофазне підключення. У вас підведено 2 фази, підключайте по варіанту 1 та користуйтесь

Так я і хочу по першому, тому і питаю де об'єднання нулів робити, чи автомат це робить 

Посилання на коментар

3 хвилини тому, jordano сказав:

Так я і хочу по першому, тому і питаю де об'єднання нулів робити, чи автомат це робить 

ваші 2 нулі виходять з одного місця, з автомата чи нульової шини. Тобто, вони вже об'єднані.

• Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

13 годин тому, BugS сказав:

ваші 2 нулі виходять з одного місця, з автомата чи нульової шини. Тобто, вони вже об'єднані.

тільки в цьому треба переконатися. бо перший раз чую, щоб в 5 жильному кабелі робили 2 нейтралі. та й не чув, щоб індукціонка не потребувала б землі

• Лайк 2
Посилання на коментар

56 хвилин тому, shneider_vova сказав:

тільки в цьому треба переконатися. бо перший раз чую, щоб в 5 жильному кабелі робили 2 нейтралі. та й не чув, щоб індукціонка не потребувала б землі

Якщо електрик на місці сказав, що це так, то лікувати дистанційно не бачу сенсу.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, shneider_vova сказав:

Землі немає,  в інструкції чітко написано і відповідний значок є що не треба, та нема для неї клеми,  електрик вийшов на зв'язок,  сказав як вище пропонували, дякую всім за поради🤝

Посилання на коментар

1 година тому, Shturman1 сказав:

зняти панель з щитка і глянути що куди підключено

ТС сказав, що не розбирається в цьому. Електрик його запевнив, що виходить 2 нулі та 2 фази. Що ще людина повинна зробити? Можна розібратись самому, можна викликати ще одного електрика, а можна підключити, як є. Обирати є з чого.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Тільки що, jordano сказав:

Землі немає,  в інструкції чітко написано і відповідний значок є що не треба, та нема для неї клеми,  електрик вийшов на зв'язок,  сказав як вище пропонували, дякую всім за поради🤝

а можна інформацію по моделі панелі?

Посилання на коментар

Це мабуть, якщо приходить кабель 2,5 мм та від одної фази. друга нейтраль - щоб не перегружати одну.

просто показано. що два кабеля повинно прийти. на одну половину та іншу.

Посилання на коментар

6 годин тому, shneider_vova сказав:

а можна інформацію по моделі панелі?

Electrolux EIB60420CK, символ є, підключити сьогодні так і не зміг ПЗВ спрацовує, щось з нулями треба робити 

Screenshot_20241220_171027_Microsoft 365 (Office).jpg

Посилання на коментар

ПЗВ спрацьовує, бо ви об'єднуєте нулі різних фаз. Я ХЗ, як правильно підключити, до цього не бачив такого дурного підключення на 2 нейтралі та 2 фази... завжди земля була. 

• Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Перша схема напевно для 3-фазного ПЗВ, друга для 1-фазної мережі, третя для 1-фазних ПЗВ у 3-фазній мережі...

Змінено користувачем normal
  • Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

11 хвилин тому, BugS сказав:

Спробуйте по схемі 3, яка в інструкції

Це для одной фази і для Нідерландів (NL), в неділю буде електрик,  зробить відпишусь 

Посилання на коментар

В 20.12.2024 в 17:15, jordano сказал:

Electrolux EIB60420CK, символ є, підключити сьогодні так і не зміг ПЗВ спрацовує

вилку переворачивали ?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...