Vladdi Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 Я б ще розумів, якщо треба пару метрів закопати, але чому такий срач на десяток постів у простому питанні? Для прокладання в ґрунті є цілком нормальний кабель АВБбШв (алюміній, для економних) або ВБбШв (мідний) спеціально призначений для прокладання в траншеях відкритим способом, без всяких трубок. Вартість у порівнянні із АВВГ або ВВГ менша, ніж з врахуванням трубки, параметри не гірші, строк експлуатації не менший, гемору з прокладанням набагато менше. Чому люди вперто видумують якісь схеми та потім їх з піною в роті обсмоктують замість того, щоб користуватись речами, спеціально призначеними для певних умов? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 34 минуты назад, Vikctor сказал: Кран напевно ж металевий? Я свої демонтую на зиму. А ось пластик чомусь весь витримує та не псується. Я сантехник. Кладу 20% что пластиковая труба от замерзания лопнет. Она расширится, что не желательно. Но как гильза для кабеля не критично. На объекте, ума не хватило сфотографировать, 16-я труба из пола. Сосулька см 10 вверх, уперлась в коллектор и см 5 вниз. Весной все нормально. Потом пришли кацапы и стало неактуально. Помогите. На этой странице я вопрос задавал с фотографией 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 Кран можна залишати на зиму на трубі без води, але обовʼязково у закритому положенні, на дачі кожну весну міняв кран на баку звернув увагу, що репає саме там де мізер прошарку води між кулькою і стінкою крана, залишив так і все ок Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) 13 часов назад, AndryG сказал: - Так ваш майстер ось написав, що я повинен придбати вхідний автомат на 16А, де ж тут 5кВт - Не перейматеся, 16А теж підходить - Як підходить? Я в школі вчився, там казали, про струм, потужність, напругу... - Я вам кажу, що лічильник обмеження буде мати 5кВт, все нормально. купите на 25 ампер. И дайте мастеру. А вообще - должно быть в техусловиях, в проекте или паспорте (хрен его знает где) прописано какой автомат. Я заказывал 3Ф 19,5 кВт. Это должно быть 40А автомат. А приехали счетчик ставить - 32 автомат достают. Я возмутился, мастер позвонил девочке, котрая выписывала ему наряд - в проекте действительно был 32 автомат, хотя, когда оформляли счет на оплату -показывали таблицу, где четко написано от трехфазное подключение 19,5 кВт до (не помню) автомат 40 ампер. Девочма по телефону это подтвердила и сказала, что надо переделать проект и разрешила мастеру поставить автомат 40А, который я поедусмотрительно купил. Змінено 11 грудня 2024 користувачем Dendnepr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) вот такой документ был. И жена даже подпись поставила. Потом переделали на 40А. Нехотя - типа - ну Вам же правильный автомат поставили? А схема то такое. -Ага, такое. До первой проверки Переделали в итоге. там сейчас 40А написано Змінено 11 грудня 2024 користувачем Dendnepr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 10 хвилин тому, Фрай сказав: Кран можна залишати на зиму на трубі без води, але обовʼязково у закритому положенні Завжди тримаю відкритим, щоб залишки води висихали - нічого не лопає 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 8 хвилин тому, normal сказав: Завжди тримаю відкритим, щоб залишки води висихали - нічого не лопає кран кульковий треба лишати напівзакритим на зиму. Закриєш - накапає потроху з хати в трубу і лопає, відкриєш - у кульці вода лишається і лопає. Власнй досвід. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) Я в будинку перекриваю, а на вулиці відкриваю, хз як воно може з хати накапати... Роблю один раз десь у кінці жовтня перед першими морозами на всю зиму Змінено 11 грудня 2024 користувачем normal 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) 27 хвилин тому, normal сказав: Я в будинку перекриваю, а на вулиці відкриваю Робив так раніше, але потім доступ до другого крану став трохи обмеженим, а через старість крану без допоміжних ричагів, типу ключа, його вже не провернути. Тому просто забив і раз в декілька років міняю кран) Змінено 11 грудня 2024 користувачем beavis 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 5 часов назад, AndryG сказал: Закриєш - накапає потроху з хати в трубу і лопає, відкриєш - у кульці вода лишається і лопає. Власнй досвід. Яким то чином у фторопластовій вкладці опиниться вода при відкритому положенні? "Лопають" дешеві крани, їм байдуже те положення, досить просто кількох морозних днів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 1 час назад, Vladdi сказал: Яким то чином у фторопластовій вкладці опиниться вода при відкритому положенні? "Лопають" дешеві крани, їм байдуже те положення, досить просто кількох морозних днів. В открытом положении остатки влаги испарятся раньше чем наступят морозы 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 18 хвилин тому, Дорофеев Сергей сказав: 1 година тому, Vladdi сказав: Яким то чином у фторопластовій вкладці опиниться вода при відкритому положенні? В открытом положении остатки влаги испарятся раньше чем наступят морозы Каким образом испарятся, методом диффузии? 1 година тому, Vladdi сказав: "Лопають" дешеві крани, їм байдуже те положення, досить просто кількох морозних днів. Валтек та аналогічні, і я б не казав про "байдуже" положення, має значення. Дізнаєшся лише після того як САМ поміняєш кілька разів і зацікавишся питанням. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 7 годин тому, Фрай сказав: Кран можна залишати на зиму на трубі без води, але обовʼязково у закритому положенні, на дачі кожну весну міняв кран на баку звернув увагу, що репає саме там де мізер прошарку води між кулькою і стінкою крана, залишив так і все ок маю на дачі 9 шарових кранів в системі поливу, на зиму зливаю воду з системи. Крани завжди залишаю відкритими. За майже 20 років жодний не вийшов з ладу. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 Як сказав Vladdy, можливо такі крани, бо у мене один гарденовський вже стільки років стоїть і кожну весну переживаю, а він ок. А от Валтек новий знятий на зиму і залишений у неопалюваному приміщенні репнув, навіть десь фото робив. Але мені здається, що ми флудимо не в тій темі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 В 04.12.2024 в 16:06, Vikctor сказал: Тобто ти дві фази взагалі тільки для котла залишив? Напевно це якась більш-менш стандартна схема для однофазного інвертору при трьохфазному вводі, але не можу її повністю домислити. Та й не треба. Аби все працювало. в мене так само 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 Трохи флуду по темі Коли голосом людині кажеш, що хочеш збільшити потужність, то тобі кажуть, що в країні війна, вони постійно на аварійних відключеннях і взагалі НАМ ЗАБОРОНИЛИ! Варто написати листа і тобі пояснюють, що треба виконати звичайну процедуру: написати заяву, отримати уимов і т.п. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 В 10.12.2024 в 21:09, Дорофеев Сергей сказал: Вопрос по фотографии. Это какое то спец тех условие? Вводной автомат дублирует автомат в щиту счетчика, и автомат в доме ну в нас ресовці коли ставлять ті стійки з лічильниками часто не узгоджуючи з замовником просто приїжають коли замовника нема вдома, ліплять ту стійку з лічильником, випускають 1 м кабеля АВВГ-4х10 і зразу пломбують. А далі роби як знаєш. Якщо замовник підведе свій кабель завчасно, то можуть підключити зразу в щит обліку. Ну ставимо автомат в додатковому щитку і нема гемора з розпломбуванням щоб завести кабель від хати напряму до лічильника. Плюс такого рішення ще в тому що біля стійки можна організувати заземлюючий пристрій і в тому додатковому щитку розділити PEN на N i PE. тут як би нема якогось спец завдання просто виходимо з того що є. Можна замість автомата поставити наприклад розподільчі силові клеми 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
миг Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 7 часов назад, Shturman1 сказал: Якщо замовник підведе свій кабель завчасно, то можуть підключити зразу в щит обліку. У меня там только автомат 3 фазы, и автомат 1 фаза для переноски. Разделение наверно в домашнем щите происходит. Пломба отгнила. Всё равно РЭС вызываю. Хочу за разом и времянку выбросить. Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 18 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 18 грудня 2024 (змінено) А є тут люди, що в курсі законодавства електричного? Сьогодні три години провів в обленерго. Як завжди посилають один до другого. Поки не почав записувати призвища і посади на аркуш, всім було цікаво тільки послати до іншого. Збільшити одну фазу ми можемо тільки до 7,0 кВт і не більше. І з 3кВт до 5кВт теж тільки платно збільшити, бо війна. Написав я ту заяву на збільшення потужності, хай і до 7 замість 8. Причому заява про тимчасове приєднання. (хоча зараз почитав, пишуть, що вона не стусується підняття потужності, а тільки приєднання). Вже по дорозі додому дзвонять: "Ваше село не в зоні бойових дій - тимчасове приєднання не потрібно. Приїздіть переписувати". Ну і тепер ми можемо конкретніше про ціни сказати: доп. потужність 2122,8грн/кВт, проект біля 7500грн і монтаж 12000грн. + программування лічильника ще скількись там + 700 грн підключення. Що означають монтажні роботи? Це викопати яму для "конструкції" під лічильник і перекинути дріт з стіни будинку до нового місця його встановлення? Ці роботи тільки вони мають право проводити? В обленерго ніфіга ніхто пояснити не може. Те саме заземлення обов'їязково вони повинні монтувати і перевіряти чи можна самому забити і фопа з ліцензією покликати? Бісить ця блядська манера організації стрижки бидла... Я в шоці. Мені газ завести із флігеля в будинок коштувало в два рази дешевше зі всіма роботами і папірцями. www.nerc.gov.ua/calculator-standart?&location=2&power=7&operator_id=18&category=3&voltage_level=1&faza=1 Калькулятор на сайті пише незрозуміло. Ціна за кВт то довідкова і вона врахована в сумі приєднання чи то додавати ще треба? і це нове приєднання. А мені збільшення на срані 4кВт нарахували більше. Змінено 18 грудня 2024 користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 18 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 18 грудня 2024 Трохи сумна ситуація... Є контролер на базі ESP32 (Kincony A2, www.kincony.com/download/KC868-A2-schematic.pdf), на шину I2C через мультиплексор TCA9548A підключено 4 датчики SHT30 (температура і вологість), два були підключені ще раніше, два підключав сьогодні. В кожного датчика по 4 проводи, 16 проводів від датчиків і ще 4 проводи до контролера, і це все на мультиплексор. Відповідно там жмут проводів назбирався і це було підключено "тимчасово" на клеми швидкого монтажу. Коли сьогодні підключав нові датчики то, якось так сталося, що наплутав в проводах живлення (3.3В) яке йде від контролера, тобто якийсь з проводів DC- підключив до клеми DC+... 😕 Подав живлення і бачу що немає зв'язку з датчиками, оновив прошивку і все рівно нічого, в логах пише що немає зв'язку з TCA9548A. Пішов дивитися і побачив що неправильно підключені дроти... 🙈 Підключив по нормальному в надії що нічого страшного не сталося і заодно замінив TCA9548A, спочатку ту саму помилку видавало, але включив/виключив блок живлення на хвилину-дві, після цього появився зв'язок і датчики почали надсилати дані. Відповідно питання, у такій ситуації що може статися, пострадають датчики, чи мультиплексор, чи може сам контролер? Живлення від контролера розгалужується на всі датчики і мультиплексор. Контролер наче працює як і працював, оглянув плату візуально, нічого підозрілого/паленого не помічено. На рахунок мультиплескора який був в той момент не знаю, не перевіряв чи він робочий. Датчики наче шлють дані, але один з датчиків постійно показує 100% вологості, значить він таки постраждав, але температуру при цьому показує, хоча я вже не впевнений що то вірні показники, але близькі до розрахункових. Інші три датчики показують і то, і то. Не зрозуміло чи щось критичне сталося чи ні, окрім того що один датчик по вологості показує 100%. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 19 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 грудня 2024 14 годин тому, AndryG сказав: А є тут люди, що в курсі законодавства електричного? Сьогодні три години провів в обленерго. Як завжди посилають один до другого. Поки не почав записувати призвища і посади на аркуш, всім було цікаво тільки послати до іншого. Збільшити одну фазу ми можемо тільки до 7,0 кВт і не більше. І з 3кВт до 5кВт теж тільки платно збільшити, бо війна. Не знавець законодавства. Просто поділюся досвідом, якщо цікаво. 2 роки тому збільшував потужність із 5кВт 1ф до 16кВт 3ф. Цін не пам'ятаю. Для збільшення потужності електромережа мала мені розробити і видати технічні умови чи вимоги, скільки коштує не памятаю, але точно не більше 2тис. А тепер з цікавого: 1. Це збільшення потужності є тимчасовим, а не постійним. На час воєнного стану у них всі збільшення потужності лише тимчасові (так сказали). Бойових дій тут не було і немає. На питання: "а що буде коли закінчиться війна, мені приїдуть і поміняють примусово назад на 5кВт і 1 фазу", розводили руками, мов ніхто нічого не знає що буде далі. 2. На час воєнного стану тимчасове збільшення потужності безкоштовне! Тобто якщо раніше я мав заплатити електромережі ~2000грн за збільшений кіловат, то зараз я нічого за це не заплатив. 3. Електромережа НЕ займалася ніякими роботами. Ну, це і логічно враховуючи, що в них купа роботи у звязку з обстрілами. Я маю найняти сертифіковану фірму, яка має офіційний дозвіл на проведення таких робіт. Мені дали кілька номерів тел. таких фірм там же в електромережі. 4. Звернувшись до фірми ми склали здається договір з нею якийсь, вона мені розробила проект (якшо не помиляюся десь 4000 чи 5000 грн). Взяла гроші за роботу (десь 5000) і за матеріали (лічильник, кабелі, автомати, щиток, дюбелі і т.д.). Далі коли фірма приїхала монтувати, я впізнав чуваків із електромережі 😄. І тоді поняв звідки беруться ці "сертифіковані" фірми. Вони все змонтували, завели мені до хати, поставили щиток і підключили. С***или 30м кабелю 1фазного який замінили на новий 3фазний, нагадили під хатою, забули підключили заземлення в щитку і поїхали. Потім там ще треба було побігати з документами в електромережу щоб все оформити чи що... Отже що цікаво - електромережа в мене гроші за кіловати не брала. Але я заплитив 25 тисяч тим же чувакам з електромережі, які створили собі ФОП, і отримали сертифікат. Ще цікаво, що моє підключення тимчасове. Постійне - кажуть нікому не дають підчас війни. Може брешуть - хз. По закінченню воєнного стану ніхто не знає що буде. Але я підозрюю що держава скаже все ж заплатити за ці кіловати (11 збільшених кіловат * 2000грн а може й більше). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 19 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 грудня 2024 @AnMig, дякую вам за інфу! Та сама фігня виявляється. Тілки тут і не паряться ФОПами. Вам за 25к хоч до хати затягнули і лічильник 3Ф вони купили. А у мене вимальовується 25к, всі матеріали мої і ніхто до будинку нічого не веде Твір пишу в НКРЕКП. Подивимось, що буде. Одна відповідь "не робимо бо війна" після одного звернення зникла, може і друга зміниться... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jordano Опубліковано: 19 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 грудня 2024 Добрий день, підкажіть будь ласка, а то мій електрик щось мовчить, я в цьому не розуміюся, є варочна, від щитка до неї іде кабель чотири жили, L1,L2,N1,N2, як її треба підключати, с фазами зрозуміло, а с N1 і N2 що робити, об'єднувати і підключати в в роз'єм N1 чи N2, чи це з щита повинен йти об'єднаний нуль? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 19 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 грудня 2024 14 хвилин тому, jordano сказав: Добрий день, підкажіть будь ласка, а то мій електрик щось мовчить, я в цьому не розуміюся, є варочна, від щитка до неї іде кабель чотири жили, L1,L2,N1,N2, як її треба підключати, с фазами зрозуміло, а с N1 і N2 що робити, об'єднувати і підключати в в роз'єм N1 чи N2, чи це з щита повинен йти об'єднаний нуль? визначіться, який кабель в вас йде від щитка. чи справді там 4 жили, і куди ці 4 жили розключені в щитку... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз