Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, які не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

2 хвилини тому, newbee2020 сказав:

дружина не любить посудомийку и миє вручну

Моя дружина чітко зрозуміла схему: цикл забитої посудом посудомийки - 14л води і 1кВтг + таблетка. Потім запропонував помити таку ж кількість посуду руками. Не сперечалась.

4 хвилини тому, newbee2020 сказав:

поставити під мийку зі своїм режимом

В мене 15л арістон. Надійний - срака. Я вже встиг замінити основний бойлер на 100л, а до цього купував для нього тен, прокладку фланця, аноди. Працює в режимі always ON. Бо тен 1кВт гріє той обʼєм дуже швидко.

• Лайк 2
  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В мене товарищ довго казав, що посудомийка то зайве. І мив посуд сам руками. Вже два роки, як поставив посудомийку. Нервує, коли я нагадую йому про його пристрасть мити руцями

• Хаха 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

27 хвилин тому, Vikctor сказав:

А ви ж ще не переванжатували інвертор і не знаєте що при цьому відбувається?

Такої ситуації ще не було через освітню програму для сімʼї. Що відбудеться - знаю. Було багато часу до моменту приїзду інвертора та АКБ.)

• Лайк 1
  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

20 минут назад, Dendnepr сказал:

В мене товарищ довго казав, що посудомийка то зайве. І мив посуд сам руками. Вже два роки, як поставив посудомийку. Нервує, коли я нагадую йому про його пристрасть мити руцями

деякі люди (як моя дружина) просто дуже вперті, і жодні розрахунки їй пофігу. ще й миє паршиво, після посудомийки порівнювати годі - як брудний посуд. але така моя доля. каже що таблетки хімічні, треба якісь інші спробувати крім масмаркету може

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, newbee2020 сказал:

деякі люди (як моя дружина) просто дуже вперті, і жодні розрахунки їй пофігу. ще й миє паршиво, після посудомийки порівнювати годі - як брудний посуд. але така моя доля. каже що таблетки хімічні, треба якісь інші спробувати крім масмаркету може

Таблетки з фтором моя б теж не дозволила використовувати. Але слава яйцям на ринку достатньо пропозицій всіляких еко засобів.

Спойлер

1328909536_.thumb.png.41b5635654c80100d2b05a81b853af2d.png

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Только что, newbee2020 сказал:

Запах не різкий? Які краще з цих двох?

Немає запаху. Принаймні мій ніс його не здатен вловити. Я вже кілька років користуюся верхнім, а нижній взяв на пробу. Різниці у тому як виглядає посуд після миття не бачу.

• Лайк 1
  • Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Дямс, эволюция на перемотке :-) Каких то 3 года назад все мы радовались тернопольской свечке, или как ее там диод на батарейке, а теперь таблетки в посудомойке не так пахнут во время блекаута :-)

• Лайк 2
  • Хаха 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, Dendnepr сказав:

Тут вопрос был - узнать, что нет электричества. Без этого знания кушать и спать некоторые не могут :)

А насправді то проблема, бо кожного разу за відсутність мережі дізнаєшся випадково і то коли зазирнеш у підсобку чи додаток.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

а если не гибридный инвертор ? Если работает генератор или связка аккумулятор плюс  обычный инвертер ? У многих по разному . 

Посилання на коментар

Куди тікає 1 кВт енергії?

Випадково виявив витік електрики на одному з автоматів. На цьому автоматі в мене висить освітлення тамбура та вуличні світильники, вуличні світильники не що давно включили тому підозра на них.

Чи може електрика тікати в землю?

Чому не має замикання та не вибиває автомат?

Якщо так то шукати де ізоляції не вистачило?

Виявив випадково помітивши що зросла загрузка на інвертор та методом перебору виявив автомат при включенні якого зростає загрузка на 1 кВт.

P.S. ні вуличні світильники не беруть стільки  там пара ламп по 5вт. 

Змінено користувачем R.K.
Посилання на коментар

если стоит узо ,диавтомат , то при утечке должно было выбить его . Надо понять реальную мощность нагрузки в этой цепи .

-----------------

Чи може електрика тікати в землю?  ответ   да .

Змінено користувачем Made in USSR
Посилання на коментар

В 01.12.2024 в 19:01, newbee2020 сказал:

а в бойлері можна вибрати тен на 1 або на 1.5 квт або 1+1.5.

А що це за бойлер такий з вибором тенів? Можна назву або посилання?

Посилання на коментар

41 минуту назад, Zak сказал:

та багато таких. у батьків -tesy наче. з двома тенами з окремими кнопками

Змінено користувачем Dendnepr
  • Лайк 2
Посилання на коментар

43 минуты назад, Zak сказал:

Thermex practik g5 50l бак нержавка. 

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Є питання по лічильнику Gamma 300 G3Y 144. 

В вентиляційній установці є тен (3 квт). Тен керується наступним чином - вмикається на короткий період часу (в даний час це меньше секунди), далі пауза до наступного циклу. Цикл десь секунд 10. Тобто середня потужність тену за період 10 секунд в даному випадку - 150 Вт, але пік - 3 квт. І я не розумію, чи вірно порахує це лічильник, який в нього період інтеграції. Звісно, якщо він рахує кожну волну (50 раз на секунду) - то взагалі без питань, він все врахує точно. а якщо осереднює наприклад за 2 чи 5 секунд - то може ловити саме піки і давати завищену витрату. В інструкції лічильника не знайшов відповідь на своє питання

Посилання на коментар

1 годину тому, shneider_vova сказав:

І я не розумію, чи вірно порахує це лічильник, який в нього період інтеграції.

Порахує все точно, бо в нього реалізоване TrueRMS.

• Дякую 1
Посилання на коментар

Ніхто з форумчан не займається високовольтними комірками?. Потрібно консультацію. Чи можливо таку комірку (тип К-201) з повітряним виводом переобладнати в комірку з кабельним виводом. Хто знає конструктив такої комірки? Бо взагалі в неті не можу знайти її конструктивIMG20241119131239.thumb.jpg.49944a6ff3786529370ba573a688c1da.jpg

Посилання на коментар

9 хвилин тому, Roma_Z сказав:

заморочитися

Що ви вкладаєте в це слово? Бо поставити інвертор в ролі ДБЖ на одну з фаз – нічим не відрізняється від встановлення при однофазному вводі мережі, і заморочки в цьому немає.

Посилання на коментар

15 хвилин тому, Roma_Z сказав:

Чи є сенс заморочитися і на 3ф мережу ставити 1ф інвертор? 

в мене інвертор 6 квт живить весь будинок (3ф 20 квт), крім електрокотла. півтора місяці політ нормальний

• Лайк 3
Посилання на коментар

24 минуты назад, Roma_Z сказал:

Чи є сенс заморочитися і на 3ф мережу ставити 1ф інвертор? 

Зависит до какой степени вы готовы заморачиваться))

Я лично не стал.

Посилання на коментар

12 хвилин тому, shneider_vova сказав:

в мене інвертор 6 квт живить весь будинок (3ф 20 квт), крім електрокотла. півтора місяці політ нормальний

Розкажіть схему підключення, бо в мене така ж ситуація.

Посилання на коментар

19 хвилин тому, smotesko сказав:

Що ви вкладаєте в це слово? Бо поставити інвертор в ролі ДБЖ на одну з фаз – нічим не відрізняється від встановлення при однофазному вводі мережі, і заморочки в цьому немає.

На три фази поставити 1ф інвертор.

Посилання на коментар

8 хвилин тому, Roma_Z сказав:

На три фази поставити 1ф інвертор.

якщо нема  трьохфазних споживачів то через авр 3П перемикати вихід інвертору на три фази. нічого складного.    

Змінено користувачем Александр Аврамчук
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...