Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, які не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

отапливать помещение  с помощью батарей   почти  нереально .Точнее теоретически возможно , но  батарей надо киловатт на 30 минимумом. Короче это бред.

по поводу ващего гены : то ,что он не имеет чистой синусоиды на выходе не сильно страшно . Это плохо для моторов и блоков питания с обычным трансформатором  .ВСЕМУ остальному всеравно. 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, Roma_Z сказав:

Думаю щоб батареї заряджалися вночі, а в день я користувався електроенергією виключно від батарей, на скільки вистачить її і потім знову заряджати вночі, типу економити на оплаті.

Звичайно, електроопалення та бойлер від інвертора живити не вдасться, їх підключите до мережі перед інвертором. А для всього іншого це нормальний план.

Деякі системи, типу Victron, мають стандартні інструменти для використання мережі в певний час. 

Якщо ж ви виберете простіший інвертор – можна просто перед ним поставити таймер щоб підключати мережу лише вночі.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Чи є сенс ставити 8 або 10кВт для власного споживання? Споживання в середньому 300-400 Вт/год. 

Посилання на коментар

13 хвилин тому, Roma_Z сказав:

Чи є сенс ставити 8 або 10кВт для власного споживання?

Залежно від того який інвертор і які пікові навантаження.

Якщо це простий інвертор як Must на 2кВт наприклад, і перед ним стоїть таймер що відключає мережу вдень – то більше 2кВт вдень не включиш. Тобто навіть електрочайник + холодильник вже призведуть до перенавантаження.

Якщо ж інвертор на ті ж 2кВт, але такий що вміє "підмішувати" мережу – то можна зробити щоб він вдень свої 2кВт віддавав з акумулятора, а для більших навантажень починав тягнути з мережі.

Змінено користувачем smotesko
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, Roma_Z сказал:

Розумію що на котел цього не вистачить, но брати інвертор на 20кВт

Вам на котел не инвертора не хватит, а батарею надо на 30 квт, которая будет сопоставима по цене с инвертором аналогичной мощности.

Если не касаться отопления, то уже тысячи тем про СЭС написаны.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

13 хвилин тому, Roma_Z сказав:

Чи є сенс ставити 8 або 10кВт для власного споживання? Споживання в середньому 300-400 Вт/год. 

ось таблиця по інвертору Victron Multiplus 2 48/5000/70.  В 8-10квт інвертора найкраще ккд буде в трохи вищому діапазоні потужностей, тобто 300Вт це ніачьом.
Бачимо що максимальне ККД є в певному діапазоні потужності. 
Тому невигідно купити як завеликий так і замалий інвертор, буде більше втрат.
Потрібно підібрати оптимальне згідно потреб.

Китайці думаю таких табличок взагалі ніде не публікують, навряд чи там краща ситуація :)

28640-multiplus-ii-48v-5kva-discharge-ef

• Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

15 хвилин тому, vovarpd сказав:

Тому невигідно купити як завеликий так і замалий інвертор, буде більше втрат.
Потрібно підібрати оптимальне згідно потреб.

Потреба 300-400Вт/год, розглядаю must pv19-6048 exp 48v 6 кВт.

Посилання на коментар

20 хвилин тому, DimaF сказав:

Вам на котел не инвертора не хватит, а батарею надо на 30 квт, которая будет сопоставима по цене с инвертором аналогичной мощности.

Так я відразу написав що не розраховую живити котел від інвертору.

Посилання на коментар

6 часов назад, Roma_Z сказал:

категорически нет !  3-5 киловатт за глаза.  причин много описывать не буду.

Посилання на коментар

5 минут назад, Made in USSR сказал:

категорически нет !  3-5 киловатт за глаза.  причин много описывать не буду.

А все ж таки наведіть якщо не важко хоч пару адекватних причин. Бо може я не розумію тих помилок що наробив маючи акб на 15кВтг і не дивлячись боязко на графікі відключень.

• Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

я не про акб ,а про мощность инвертора. Если потребляете киловатт в час, то да  :можно и тридцатку влупить .

Посилання на коментар

Только что, Made in USSR сказал:

я не про акб ,а про мощность инвертора. Если потребляете киловатт в час, то да  :можно и тридцатку влупить .

Добре. Тоді чому 10кВт інвертор це погано? А 12кВт напевно ж ще гірше?:)

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

потому ,что мощность надо подбирать по потреблению ,так же цена выше заметно на девайс  ,так же собственное потребление немалое устройством , единственный плюс Это более  легкая работа для силовых элементов в условиях пониженной отдачи по мощности  на потребителя. 

Посилання на коментар

2 минуты назад, Made in USSR сказал:

потому ,что мощность надо подбирать по потреблению ,так же цена выше заметно на девайс  ,так же собственное потребление немалое устройством , единственный плюс Это более  легкая работа для силовых элементов в условиях пониженной отдачи по мощности  на потребителя. 

А наприклад немає плюсів в тому, що в будинку працюють всі прилади і не заходячи в котельню взагалі ніхто не знає чи є наразі мережа чи немає? Або що за дуже короткий термін на який з'являється мережа (ось як зараз наприклад) інвертор встигає зарядити батарею не є плюсом? Власне споживання на максимумі біля 120Втг. Ще років 20 тому це дорівнювало споживанню двох ламп накалювання. Тільки при наявності сонячних панелей інвертор фактично сам себе годує, а лампочки так не вміють.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

по первому пункту это вооще громадный минус и люди хотят знать когда нет отраслевой энергии на в воде. Каждый решает как об этом узнавать. Скорость заряда высокая только при наличии солнца. Шесть месяцев его почти нет. Вся зарядка от сети . 120 ватт при батарее в 5-6 киловат очень даже дохрена ( если это не солнечная погода ) .  Батарея должна быть подобрана под мощность инвертора и соответствовать . 

Посилання на коментар

21 минуту назад, Made in USSR сказал:

по первому пункту это вооще громадный минус и люди хотят знать когда нет отраслевой энергии на в воде. Каждый решает как об этом узнавать. Скорость заряда высокая только при наличии солнца. Шесть месяцев его почти нет. Вся зарядка от сети . 120 ватт при батарее в 5-6 киловат очень даже дохрена ( если это не солнечная погода ) .  Батарея должна быть подобрана под мощность инвертора и соответствовать . 

А моя родина чомусь не намагається дізнатися чи є мережа.) Хоча ви про якусь отраслєву енергію та ще й на в воді.  Я останній раз щось подібне читав хиба що в старозаверних підручниках радянських часів і не впевнений що йдеться саме про електрику а не про воду). Я не знаю де ви мешкаєте, що у вас 6 місяців сонця немає. Це хиба що на болотах і то не скрізь. 150А*48В=7,2кВтг за годину від мережі то занизька швидкість заряджання акб? В принципі мій інвертор вміє і швидче - 210А, але для здоров'я батареї більше 150А або 0,5С не можна.

Змінено користувачем Vikctor
  • Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Made in USSR сказал:

мощность надо подбирать по потреблению

сегодня  хочется включить один лишь холодильник на сотню ват - завтра еще и стиралку на пару киловат , а послезавтра - к стиралке еще и фен добавится на 1800 вт.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

52 минуты назад, Made in USSR сказал:

люди хотят знать когда нет отраслевой энергии на в воде.

это нужно знать только если ручное переключение рубильником , а если АВР в щитке - то зачем это знание ? 

индикатора наличия питания ( лампочки на дин рейку ) в щитке достаточно

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

затем ,что бы не включить стиралку ,когда у вас батарей киловат 5 всего ,а впереди сутки без света. ой .......три часа постирал....и чего то вырубилось все ....а не было электроэнергии.   ойой ой.

Посилання на коментар

17 годин тому, Roma_Z сказав:

розглядаю must pv19-6048 exp 48v 6 кВт.

Враховуйте що для такого інвертора треба і акумулятор здатний віддати 6кВт. Зазвичай для 100А/г акумулятора це вище норми, і треба або акумулятор більшої ємності, або інвертор до 5кВт. 

Посилання на коментар

Если 100 ампер часов и батарея на 48 вольт , то именно до 5квт  ватт она даст.  Лучше на 200 ач. ,что бы уменьшить токи разряда  батареи .

Посилання на коментар

12 часов назад, Made in USSR сказал:

затем ,что бы не включить стиралку ,когда у вас батарей киловат 5 всего ,а впереди сутки без света. ой .......три часа постирал....и чего то вырубилось все ....а не было электроэнергии.   ойой ой.

стиралка много есть только когда тэн включен , минут 15 наверное,  за одну стирку  стиралка много не съест

• Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар

Дивне відчуття - мимоволі підтримати ватника та совкодрочера, але вже як є. Сонячні панелі встановив не так давно і ще немає досвіду використання халявної енергії. Тож якось не за прогнозом вийшло сонце, а батарея була заряджена, тож довелося вигадувати як ту електрику використати. Так ось сам здивувався дізнавшись, що пралка як і посудомийка і електродуховка дійсно не весь час споживають  2-3кВтг, а лишень короткі проміжки по 10-15 хвилин з тривалими періодами малого споживання в кількасот Втг.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Спрашивал в профильной ветке, но там люди не ходят.

Ваше мнение.

Щит мультимедиа, антена и витая пара - 1 метр от холодильника (компрессора) можно разместить? Ведь блоки питания там же помещают

Посилання на коментар

20 минут назад, Дорофеев Сергей сказал:

антена и витая пара - 1 метр от холодильника (компрессора) можно разместить?

А как они могут друг другу мешать?)

• Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...