volomoto Опубліковано: 25 липня Поділитись Опубліковано: 25 липня 2 хвилини тому, vbb сказав: в якому режимі? В будь-якому режимі, бо в тиристор може працювати тільки як ключ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 25 липня Поділитись Опубліковано: 25 липня 2 хвилини тому, volomoto сказав: В будь-якому режимі, бо в тиристор може працювати тільки як ключ. добре тоді ) будемо спостерігати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 25 липня Поділитись Опубліковано: 25 липня 2 години тому, TaurosRMK сказав: Можливо я просто по звичці назвав твердотілим реле, бо на англійській воно називається SSR, а це може бути як Solid State Relay (котре якраз реле) так і Solid State Regulator (той самий регулятор напруги). В мене якраз другий варіант, регулятор напруги 0-250В з контролем через сигнал 4-20 мА. www.aliexpress.com/item/1005001946082977.html Цей регулятор вміє тільки фазовий зсув, який дає багато гармонік. Замініть його на отакий – www.aliexpress.com/item/10000009418590.html, який вміє ще циклічне регулювання. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 25 липня Поділитись Опубліковано: 25 липня (змінено) 3 години тому, volomoto сказав: Цей регулятор вміє тільки фазовий зсув, який дає багато гармонік. Замініть його на отакий – www.aliexpress.com/item/10000009418590.html, який вміє ще циклічне регулювання. У вас наче тоже є нагрівач(і), як регулюєте потужність нагріву, чи просто on/off? То вже трохи пізно зараз, треба було щоб про це підказали тоді, коли я планував чим буду регулювати нагрів (в темі по вентиляцію про це писав). Але тоді ніхто не згадував про якісь гармоніки, шуми і тд... А зараз вони вже змонтовані в щитку, разом з радіаторами займають трохи місця, а ті що ви показали десь в 2 рази більші, і під них немає місця. Я вже викинув звідти все "лишнє" щоб було місце під інші пристрої, але під два таких регулятори точно не буде місця. Хіба що окремий бокс ставити, але знову переробляти прийдеться, а цього року я вже два рази робив зміни в тому щитку, тому що мінялося обладнання (тільки недавно закінчив), ще раз робити зміни не хочеться 😐 В цілому якщо ці гармоніки ніяк не нашкодять приладам в будинку, то поки хай буде так. Змінено 25 липня користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 25 липня Поділитись Опубліковано: 25 липня (змінено) 3 години тому, TaurosRMK сказав: В цілому якщо ці гармоніки ніяк не нашкодять приладам в будинку, то поки хай буде так увесь прикол з гармоніками в тому - що може вилізти десь у непередбачуваному місці 3 години тому, TaurosRMK сказав: треба було щоб про це підказали тоді, коли я планував то всі подумали - людина береться за такий доволі складний проект то мабуть розуміє з чим має справу то й промовчали... 3 години тому, TaurosRMK сказав: тоді ніхто не згадував про якісь гармоніки, шуми і тд.. ну тут таке діло... доки ті китайські залізки руцями не помацаєш - то не зовсім зрозуміло як то працює але ж знову я так розумів якщо ви взялися то маєте базові познання про екранування заземлення живлення... ну як про це зразу радити? 3 години тому, TaurosRMK сказав: ще раз робити зміни не хочеться не заморочуйтесь переведіть на ON/OFF (4mA=OFF 20mA=ON) та й не буде гармонік P.S. зрештою, електроплити/духовки майже всі працюють у режимі ввімкнення/вимкнення - ви бачили, яка інерція? чому не зробили масові регулятори потужності? Змінено 25 липня користувачем vbb Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 25 липня Поділитись Опубліковано: 25 липня 11 часов назад, Made in USSR сказал: Ставить надо TOMZN Где советуете приобрести TOMZN? Диф. автомат 32А (китайские) 30 мА. На Амазоне стоит (если не забыл) 87 дол. На Али (оф магазин)5 долларов. Пришел в мятой коробке. Кнопка Тест не срабатывает. На к.з не проверял. Использую как двухполюсный рубильник. Пром. реле и автомат TOMZN работают нормально. Купить TOMZN =крутануть рулетку 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня 9 часов назад, Дорофеев Сергей сказал: Где советуете приобрести TOMZN? Диф. автомат 32А (китайские) 30 мА. Моя особиста думка - прилади захисту, від яких може залежати життя, не можна купляти за принципом "будь-де, аби що, аби дешевше". Якщо немає грошей на ПЗВ відомих марок, то, кінець кінцем, можливо взяти ІЕК. Це далеко не гірший варіант. Біда в тому, що зараз на ринку з'явилось багато виробів, які створені "під замовника", а саме, це спрощені версії під задану межу вартості. Я знаю такі виробництва, і про це тут неодноразово вже писав. Знаю фабрики, які виробляють продукцію для відомих марок, а також ОЕМ пристрої з начинкою від будь-якого бренду, але в трохи змінених корпусах і з маркуванням замовника. Але вони також не коштують дешево, не можуть, бо там є нормальні матеріали та конструкція. З іншого боку, "під замовлення" ці азіати готові випустити партію будь-чого "на 1 долар", але всередині буде хтозна що, без будь-яких гарантій виробника. Саме така "продукція" дуже популярна в кацапії, також завозиться і до нас. Тому радіти китайським дешевим приладам з дивними назвами з Алі або на наших базарах не варто. Це не іграшки, мова іде про безпеку та життя. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня 9 часов назад, Vladdi сказал: не можна купляти за принципом "будь-де, аби що, аби дешевше". Там еще дешевле были. Я о неоднократно рекламируемом здесь TOMZN. Мне, скорее всего, предложена отсортировка европейских товаров. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня 25.07.2024 в 21:28, vbb сказав: то всі подумали - людина береться за такий доволі складний проект то мабуть розуміє з чим має справу Та нічого там складного, в плані підключення і налаштування, а от як воно працює, це вже інше питання. --- Що за тип проводу? "Подарували" невелику бухту проводу, одна жила, не мідь, якийсь інший метал (сіро-сріблястий), під ізоляцією провідники додатково обмотані якимись нитками, по січенню на вигляд десь 0.35 мм2. Прихований текст Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня 25.07.2024 в 17:37, volomoto сказав: Замініть його на отакий – www.aliexpress.com/item/10000009418590.html, який вміє ще циклічне регулювання. З таким регулятором гарантовано зникнуть всякі там гармоніки, шуми і тд? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня (змінено) про TOMZN . Основное и важное достоинство у него по сравнению с зубром это то, что его контакты реле в изначальное время нормально разомкнуты . То есть ,при подключении напряжения он сначала анализирует сеть , а только потом принимает решении о подаче напряжения на потребителя. Это важно ! НЕТ дребезга контактов ( сначала включилось и потом быстро выключилось как зубр ) . В нем очень много удобных и полезных настроек ( особенно задержек ). Змінено 27 липня користувачем Made in USSR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 02.06.2024 в 13:09, Вячеслав_В сказав: В мене така сама проблема. Бокс з недорогих, скло (пластик) помутнів Щойно свій вилікував за пів хвилини - полірував пастою К2 (навіть без наждачки) і лічильник став прозорий як новий 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня підскажіть, потрібен силовий кабель 7х4квмм ввгнг або аналог (монолітний). в інтернеті чомусь абсолютно всі 7х4 (я дивлюсь ЗЗЦМ ) позначені як КВВГнг тобто контрольні, а не силові. в чому підвох? чому контрольний? чи можна підключати будинок таким? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня (змінено) 5 годин тому, newbee2020 сказав: підскажіть, потрібен силовий кабель 7х4квмм ввгнг або аналог (монолітний). в інтернеті чомусь абсолютно всі 7х4 (я дивлюсь ЗЗЦМ ) позначені як КВВГнг тобто контрольні, а не силові. в чому підвох? чому контрольний? чи можна підключати будинок таким? Придбав схожий «сигнальний» кабель (але 3*1,5). Контрольний напевно те ж саме. На скільки я зрозумів - там та сама мідь, той самий переріз. В моєму відмінність від звичайного - «екранований». От і все. update: ось я його зачистив. Екранування немає, напевно нагуглив не той артикул. Значится по артикулу як кабель керування. Звичайнісінький ПВС, тільки за кінський цінник. Змінено 27 липня користувачем МакДо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня (змінено) 5 часов назад, newbee2020 сказал: підскажіть, потрібен силовий кабель 7х4квмм ввгнг або аналог (монолітний). в інтернеті чомусь абсолютно всі 7х4 (я дивлюсь ЗЗЦМ ) позначені як КВВГнг тобто контрольні, а не силові. в чому підвох? чому контрольний? чи можна підключати будинок таким? потому что у ввг максимум пять жил : три фазы и два ноля , все что имеет больше жил - контрольный кабель для передачи сигналов . в две нитки ввг кинуть не вариант ? Змінено 27 липня користувачем igorrius 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 1 минуту назад, igorrius сказал: потому что у ввг максимум пять жил : три фазы и два ноля , все что имеет больше жил - контрольный кабель для передачи сигналов цікаво, не думав про такий варіант. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 16 минут назад, newbee2020 сказал: цікаво, не думав про такий варіант. А чому відразу будинок нормальним кабелем не підключити? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 13 минут назад, Energon сказал: А чому відразу будинок нормальним кабелем не підключити? Пока вы тут, какой он нормалтный под автомат 3х25А длина около 15 метров через чердак тоесть там +50 может когда никогда быть Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 28 липня Поділитись Опубліковано: 28 липня (змінено) 9 часов назад, Energon сказал: А чому відразу будинок нормальним кабелем не підключити? Поясніть будь ласка чим цей кввг 7х4 поганий? Ввід 3ф 20А. Так сталось, коли будувався кинув тимчасове підключення через скважину 4*2.5, а основний ввід мав бути із госп будівлі, яку передумав будувати, і там закопано купу закладних. А зі скважину крім води тільки одна труба. Тепер треба перенести реле тиску із приямку в дім, зробити нормальне керування насосом в скважині через АВР, завести заземлення, бо зараз трохи по шахідськи живлю насос через одну із відключених вручну ввідних фаз) і провідників не вистачає. Але якщо дружина почне без мене користуватись то це питання часу, поки не кине зустрічну фазу з інвертора, забувши відключити автомат. Лізти до закладних не хочу бо це перекопувати газон, а от витягнути 4*2.5 і замінити на 6*4 або 7*4 вирішить всі мої проблеми. Змінено 28 липня користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 28 липня Поділитись Опубліковано: 28 липня може хтось підкаже таймер на дін рейку, що починає відлік часу при появі напруги? Ідея поставити до фотодатчика на підсвітку фасаду - датчик ввечері ввімкнув підсвітку, реле через заданий час вимкнуло. І так кожного дня. Реле з програмуванням часу на ввімкнення ти вимкнення є, не підходить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 28 липня Поділитись Опубліковано: 28 липня 11 часов назад, mib сказал: Пока вы тут, какой он нормалтный под автомат 3х25А длина около 15 метров через чердак тоесть там +50 может когда никогда быть Ввг нгд не вариант ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 28 липня Поділитись Опубліковано: 28 липня 5 минут назад, sly сказал: може хтось підкаже таймер на дін рейку, що починає відлік часу при появі напруги? Ідея поставити до фотодатчика на підсвітку фасаду - датчик ввечері ввімкнув підсвітку, реле через заданий час вимкнуло. І так кожного дня. Реле з програмуванням часу на ввімкнення ти вимкнення є, не підходить. может тут что то подходящее есть ? https://www.google.com.ua/search?q=задержка+на+выключение&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=ru-ua&client=safari Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 28 липня Поділитись Опубліковано: 28 липня 15 минут назад, igorrius сказал: может тут что то подходящее есть ? https://www.google.com.ua/search?q=задержка+на+выключение&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=ru-ua&client=safari спасибо, я гуглить умею. По ссылке девайсы в основном с очень малым временем задержки, а в описаниях нюансы не указаны. Думал, может есть у кого опыт, чтобы не покупать одно за другим, а то этого добра у меня уже предостаточно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg_Nikol Опубліковано: 28 липня Поділитись Опубліковано: 28 липня 52 хвилини тому, sly сказав: може хтось підкаже таймер на дін рейку, що починає відлік часу при появі напруги? Ідея поставити до фотодатчика на підсвітку фасаду - датчик ввечері ввімкнув підсвітку, реле через заданий час вимкнуло. І так кожного дня. Реле з програмуванням часу на ввімкнення ти вимкнення є, не підходить. Щось таке: alfik.com.ua/ru/taimer-digitop-t-2-4820118380278/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw2Je1BhAgEiwAp3KY7xKhPtyaXhmQT5cgHWxK_LzP7uVccHEpyqsrpTaXgl5mvMn9WhtsbRoC7iEQAvD_BwE Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 28 липня Поділитись Опубліковано: 28 липня (змінено) 1 час назад, Serg_Nikol сказал: Щось таке: alfik.com.ua/ru/taimer-digitop-t-2-4820118380278/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw2Je1BhAgEiwAp3KY7xKhPtyaXhmQT5cgHWxK_LzP7uVccHEpyqsrpTaXgl5mvMn9WhtsbRoC7iEQAvD_BwE там задані інтервали. І незрозумілий статус, коли фотореле дасть напругу. Подібне реле в мене є, не підходить. Ще раз - гуглити я вмію. Девайсів валяється чимало. Хочу знайти саме те, що відповідає ТЗ. Нажаль, інет магазини парсять описи один у одного, а фцнкціонал в них нормально не описаний. Потрібно щоб девайс при появі напруги вмикав навантаження на запрограмований термін і потім вимикав. Все. Змінено 28 липня користувачем sly Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз