Дед Звукарь Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 9 хвилин тому, Vikctor сказав: І як ці варіанти застосувати на клемах автомату чи лічильника? Наконечник НША/НШП 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 1 минуту назад, Дед Звукарь сказал: Наконечник НША/НШП Не завжди в коробці під лічильник є стільки місця. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 2 минуты назад, Дед Звукарь сказал: Наконечник НША/НШП Я не запитував яки існують варіанти а лишень про два вказаних. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 14 хвилин тому, Vikctor сказав: І як ці варіанти застосувати на клемах автомату чи лічильника? Наконечник штифтовий мідно-алюмінієвий 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 (змінено) 14 хвилин тому, Energon сказав: Не завжди в коробці під лічильник є стільки місця. Якщо не знайдеться +20 мм, то явно щось не то з коробкою. Та й коробка не є чимось фундаментальним і її легко замінити, а ще краще ніколи не ставити малі бокси і вони тоді зникнуть з ринку. Змінено 8 листопада 2023 користувачем volomoto 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 5 минут назад, volomoto сказал: Наконечник штифтовий мідно-алюмінієвий А навіщо ті два вище озвучили? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 (змінено) 6 минут назад, volomoto сказал: Якщо не знайдеться +20 мм, то явно щось не то з коробкою. Та й коробка не я чимось фундаментальним і її легко замінити, а ще краще ніколи не ставити малі бокси і вони тоді зникнуть з ринку. Так ці коробки РЕС ставить, і замінити їх деколи зовсім не просто. Їх зона відповідальності. Що видадуть те і поставлять. Змінено 8 листопада 2023 користувачем Energon Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 2 хвилини тому, Energon сказав: Так ці коробки РЕС ставить, і замінити їх деколи зовсім не просто. Їх зона відповідальності. Що видадуть те і поставлять. РЕМ ставить те, за що їм заплатили. В мене РЕМ дає на вибір: або їхню, або купуй свою і вони її поставлять. І замінити не є проблемою, бо це всього лиш питання грошей. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 1 минуту назад, volomoto сказал: РЕМ ставить те, за що їм заплатили. В мене РЕМ дає на вибір: або їхню, або купуй свою і вони її поставлять. І замінити не є проблемою, бо це всього лиш питання грошей. Ну значить питання зняте. Знайти бокс на ринку достойний за 2000-3000грн стійкий до ультрафіолету і горя не знати) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 44 минуты назад, Андрій Миколайович сказал: Я можу 5*10 помістити у 32мм гофру а потім в 50мм трубу - ту частину що йтиме у землі? Так. В землю труба або тяжка двухстінна гофра, (якщо немає 90° кутів та не плануєте ще щось протягувавати, можна і менше в діаметр), а по гаражу якщо кабель нгд, то в гофрі, тільки не легкій, або в коробі, що зручніше. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 59 минут назад, volomoto сказал: Та то фоновий шум і не повинен відволікати від роботи Я передивився багато відео від толкових електриків в штатах. Оскільки там обов'язкова інспекція третьої сторони, то краще відразу все зробити добре, бо додатковий виклик інстпектора часто коштує гроші. Так от там основним матеріалом для підключення електрики є алюміній, бо струм підключення переважно більше 100 А для індивідуального будинку. Типово це 200 А і мідь на ткий струм можуть собі дозволити хіба дууууже багаті, тому про неї в кодах говориться, але практично всі можнажні елементи розраховані на алюміній. І якось все добре працює і нікуди нічого не тече, тобто очевидно, що проблема не алюмінії як такому. Щодо америкосів. Як завжди, все у них не так, як у нас))) Алюміній у якості провідника, зовсім не той алюміній, що у нас. Там застосовується сплав на основі алюмінію. Він в першу чергу механічно кріпкіше за наш, ну і усєчонка там нє катіт. А ще, додатково для захисту ,застосовуються поруч з дифами іскрозахист. Це так, до слову. В даній галузі, нам все ж потрібно рівнятися і робити як в Європі: Німеччина/Фінляндія/Швеція... Вони законоутворюючі і передові в цьому плані країни. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 59 хвилин тому, Андрій Миколайович сказав: Я можу 5*10 помістити у 32мм гофру а потім в 50мм трубу - ту частину що йтиме у землі? Краще броньований прямо в землю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 1 минуту назад, delic сказал: Краще броньований прямо в землю І далі тягнути по гаражу??? Ви броньовані кабелі монтували? 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 4 хвилини тому, Firetuf сказав: І далі тягнути по гаражу??? Ви броньовані кабелі монтували? До щитка в гаражі дотягнути не повинно бути проблемою. В мене алюміній броньований в побутівку заходить 😉 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 16 минут назад, delic сказал: Краще броньований прямо в землю Зате кабель в трубі перетягнути можно. Якщо звичайно трубу правильно прокласти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 11 минут назад, delic сказал: До щитка в гаражі дотягнути не повинно бути проблемою. В мене алюміній броньований в побутівку заходить 😉 Так, це не проблема.... Казали монтажники, коли прокладували вогнестійкий кабель 5х185 (12 кг/м) по лоткам на висоті 6 метрів, відмотуючи з барабана #22 вагою 9800 кг))). Все робиться. Але для чого ускладнювати собі життя? 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 1 хвилину тому, Firetuf сказав: Так, це не проблема.... Казали монтажники, коли прокладували вогнестійкий кабель 5х185 (12 кг/м) по лоткам на висоті 6 метрів, відмотуючи з барабана #22 вагою 9800 кг))). Все робиться. Але для чого ускладнювати собі життя? Слугуватиме замість плит перекриття ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 42 хвилини тому, Firetuf сказав: А ще, додатково для захисту ,застосовуються поруч з дифами іскрозахист. Це вже якісь ваші фантазії, бо ні дифи, ні іскрозахист там не є обов'язковими практично ніде. Є обов'язкові GFCI розетки в мокрих зонах і все. 47 хвилин тому, Firetuf сказав: Там застосовується сплав на основі алюмінію. Він в першу чергу механічно кріпкіше за наш, ну і усєчонка там нє катіт. Це жарт, правда? Чи ви дійсно думаєте, що споживчі якості їхніх і наших алюмінієвих проводів якось суттєво відрізняються? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 46 хвилин тому, delic сказав: Краще броньований прямо в землю А ще краще коли та броня гола і служить ще й заземленням. Британці саме так роблять і не треба додаткових контурів заземлення. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 13 минут назад, volomoto сказал: А ще краще коли та броня гола і служить ще й заземленням. Британці саме так роблять і не треба додаткових контурів заземлення. Я вас прошу...у нас та броня виготовлюється з банок для шпротів) їй гайки за місяць буде в землі без захисту. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 1 час назад, volomoto сказал: Це вже якісь ваші фантазії, бо ні дифи, ні іскрозахист там не є обов'язковими практично ніде. Є обов'язкові GFCI розетки в мокрих зонах і все. Читайте уважно CODE і вивчайте умови страхування. Можна застрахуватися практично без нічого зовсім)))) 1 час назад, volomoto сказал: Це жарт, правда? Чи ви дійсно думаєте, що споживчі якості їхніх і наших алюмінієвих проводів якось суттєво відрізняються? Це не жарт. Якщо чогось не знаєте, це не означає, що цього немає. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 1 час назад, volomoto сказал: А ще краще коли та броня гола і служить ще й заземленням. Британці саме так роблять і не треба додаткових контурів заземлення. Ну не несіть **** В Британії інші стандарти і інші підходи та методи забезпечення захисного заземлення. Те, що в кабелі жила заземлення "гола" (не ізольована) - не означає, що броньовані кабелі голі, це раз, а друге, ви хоч в житті бачили їхню броню по BS5467? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 4 години тому, Energon сказав: Зате кабель в трубі перетягнути можно. Якщо звичайно трубу правильно прокласти. Для мене було цінним те, що той заритий кабель вже жоден крадій не поцупить. Це на додачу до того, що в землю все ж варто закопувати саме броньований кабель, а не кабель в трубі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 8 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2023 3 години тому, Firetuf сказав: Читайте уважно CODE і вивчайте умови страхування. Можна застрахуватися практично без нічого зовсім)))) Ну ви ж не читали раз таке пишете 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 9 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2023 13 часов назад, volomoto сказал: Ну ви ж не читали раз таке пишете Off: Був якось тут на форумі один персонаж, прям дока в Кодах, розповідав про підключення розеток, а коли я йому надав схеми підключення, то дуже швидко злився.... Нагадати? Щодо кодів - а я ніде не і стверджував, що в Америці/Канаді, обов'язково Диф та іскро захист для всіх і всім. Але при страхуванні майна, або судових процесах, це дуже полегшує життя. Скажу більше. Навіть проводку в металевих трубах прокладають, і підрозетники металеві ставлять, і дифзахист ставлять на всі лінії без перебору, і при цьому, автомати у них до шини без гвинтового з'єднання .... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз