Gitan Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 Инструмента для обжимки и гильз нет. Кабель моножила. В общем надо загерметизировать клеевой термоусадкой. Типа этого? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 3 часа назад, Gitan сказал: В нем залита коробка Коробка что из себя представляет? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 (змінено) 10 минут назад, DimaF сказал: Коробка что из себя представляет? Белая круглая пластиковая. Крышка плотно садится. Залито в бетон намертво. Внутри 3 хвоста кабеля по 10 см. В коробке было короткое фаза-земля. Оплавилась изоляция земли. Заизолировал, заменил Ваго на земле. Спойлер Змінено 14 грудня 2022 користувачем Gitan Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 Как по мне, очистить от грязи и посадить крышку на силикон обычный. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 32 минуты назад, DimaF сказал: Как по мне, очистить от грязи и посадить крышку на силикон обычный. Так людина ж пише, що коробка на половину у воді стоїть. Точно сілікон варіант? Вже одного разу КЗ виникло чомусь... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 1 минуту назад, Vikctor сказал: Так людина ж пише, що коробка на половину у воді стоїть. Точно сілікон варіант? Вже одного разу КЗ виникло чомусь... Ну так изначально коробку надо было выше ставить. А сейчас все равно все будет полумерой. Упаковка в термоусадку также не даст 100% гарантию. Может как то местность реконструировать, ну там отвод воды организовать!?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 4 часа назад, Gitan сказал: Например, полностью залить коробку прозрачным силиконом из тубы. Как идея? Є спеціальні гелі для заливки в коробку. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 4 минуты назад, DimaF сказал: ...Упаковка в термоусадку также не даст 100% гарантию. Даст, якщо використати ГМЛ-гільзи+ клієва термоусадка від 3М. З'єднання як на фото вище - кожна жіла окремо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 2 минуты назад, Dmode сказал: Є спеціальні гелі для заливки в коробку. Є в мене підозри, що коробка встановлена вертикально. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 16 минут назад, Vikctor сказал: Є в мене підозри, що коробка встановлена вертикально. закрыть крышкой. вверху отверстие. два. одно для заливки, второе для выпуска воздуха Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igor_d70 Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 В 11.12.2022 в 15:05, laritus сказал: Ну так на цю фазу де є 250 В і поставте стабілізатор (якщо на інших нормально), на неї ж можна і тен водогрійки повісити (у мене бойлер просаджує при нагріванні приблизно на 6 В напругу). 250 В - це не проблема, тому що в деяких країнах стандарт 230 +/- 10 %, а це якраз 253 В тобто робота в допустимому діапазоні... це не є проблемою, особливо для водогрійки (яка вам цю фазу просадить до норми 220 % +/- 10 % тобто до 242 В). Я б на вашому місці просто повідомив у місцевий РЕМ (Регіональні Електромережі) про проблему де її усунуть (їм це також вигідно, щоб не було перекосу фаз. Не дивлячись на завантаження вони працюють, мені 2 тижні тому приїжджали лічильник перевіряти. Збилися дані обліку). Так вот я и спрашиваю - можно стаб только на одну фазу из трех или нет. Не хотелось бы купить, а потом не знать что с ним делать если сеть начнет глючить Вопрос с РЕСом не пройдет из за особеностей конфигурации их сети. Нет желания вдаваться, но эта фаза всегда будет на максимуме Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igor_d70 Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 (змінено) дубль Змінено 14 грудня 2022 користувачем igor_d70 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 (змінено) 2 часа назад, Vikctor сказал: Вже одного разу КЗ виникло чомусь... В мое отсутствие был обрыв по линии. И похоже отвалится ноль по улице. В это время у меня случился пожар в домовом щите. Сгорел провод, соединяющий ноль и землю. Походу моя земля стала нулем для всей улицы. В итоге в этой коробке Ваго на земляном проводе начал греться и поплавилась изоляция + изоляция на фазовом проводе = КЗ. Сгорела плата привода откатных ворот. Поэтому хочу перебдеть и не повторить КЗ и как следствия повторную потерю платы. Перешел на схему ТТ Спойлер Змінено 14 грудня 2022 користувачем Gitan 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Телесистемы Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 3 часа назад, Gitan сказал: Инструмента для обжимки и гильз нет. Кабель моножила. В общем надо загерметизировать клеевой термоусадкой моножила без проблем обжимается бокорезами, пару тренировок - и все получится термоусадку на каждую жилу и весь кабель на муфту типа Райхем или 3М на такие муфты погружные насосы грундфос подключаю,висят в воде десятки лет 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yurii_ Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 Обратил внимание, что стабилизатор сейчас показывает частоту тока 60-61 гц. Для бытовой техники не вредно или могут быть нюансы? Это просто генерация херячит на пределе своих возможностей? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 поздравляю вы телепортировались в сша 🤘 ------------------- могут быть ,а могут и не быть смотря что питать. если зарядки то пофиг ,если электромоторы то не очень. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yurii_ Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 38 минут назад, Made in USSR сказал: поздравляю вы телепортировались в сша 🤘 ------------------- могут быть ,а могут и не быть смотря что питать. если зарядки то пофиг ,если электромоторы то не очень. Уже меньше. 57 герц. Видать уже телепортируют взад 🙃 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
laritus Опубліковано: 15 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2022 15 часов назад, igor_d70 сказал: Так вот я и спрашиваю - можно стаб только на одну фазу из трех или нет. Не хотелось бы купить, а потом не знать что с ним делать если сеть начнет глючить звичайно можна, але ж стабілізатор обирають коли навпаки напруга низька, а для захисту від перенапруження вирішують питання з РЕМ або через короткочасні стрибки ставлять реле напруги/вибору фаз. 16 часов назад, igor_d70 сказал: Вопрос с РЕСом не пройдет из за особеностей конфигурации их сети. Нет желания вдаваться, но эта фаза всегда будет на максимуме вам безумовно видніше, але стандарти (вольтаж і частота) діють однаково у всій країні. Мене теж переконували електрики мого РЕМ у 2016-2017 р., про те, що начебто неможливо щось поміняти, оскільки нібито не має грошей на заміну/ремонт. Потім близько трьох десятків скарг з викликом бригади для заміру, де за підсумками складено акт про перевищення допустимого навантаження та через 1,5 місяці замінили трансформатор (досі працює нормально). Я ні копійки не платив (лише скаржився по ел. пошті із фото показників на напруги). Зараз би так звичайно не робив (електрики зайняті та і не маю часу). А до цього я виходив із ситуації, просто відключивши одну фазу із трьох на вводі і запитавши весь будинок на 2 інші фази (мені цього було більш ніж достатньо на будинок з мансардою), можливо і вам так зробити простіше, ніж купувати стабілізатор (водогрійку маєте можливість залишити на цій фазі або електрокотел в майбутньому, де вольтаж високий). Для цього я заменив трьох полюсний ввідний автомат у будинку, на 3 однополюсні і вимкнув на вводі, одну з трьох фаз. Я б так зробив, а замість стабілізатора купив би реле напруги на кожну із 3-х фаз, що б захистити всі прилади). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 16 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2022 В 15.12.2022 в 10:39, laritus сказал: а замість стабілізатора купив би реле напруги на кожну із 3-х фаз, що б захистити всі прилади). Це взагалі зараз із розряду "Must have". Стрибки напруги та частоти в різних комбінаціях на різних фазах, обрив нуля не залишають вибору Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
iks Опубліковано: 19 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 грудня 2022 В 22.11.2022 в 20:32, xCC сказал: на фото погано видно, але є питання: два провода від лампи підключені до двох проводів що прийшли на вимикач, вірно? тобто десь по такій схемі ? да 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 20 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2022 У родителей в доме однофазная проводка. К участку подведено 3 фазы. 1 в дом, одну завели в топочную, одну на улице-техзона. возникала необходимость выбора фаз. так чтоб на дом шла лучшая, а на две остальные ветки - остальные. какой переключатель (желательно ручной) нужно поставить, чтобы переключении фаз они шли как-то по кругу, т.е. чтоб не одну линию переключать, а сразу все? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 20 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2022 22 минуты назад, Dendnepr сказал: У родителей в доме однофазная проводка. К участку подведено 3 фазы. 1 в дом, одну завели в топочную, одну на улице-техзона. возникала необходимость выбора фаз. так чтоб на дом шла лучшая, а на две остальные ветки - остальные. какой переключатель (желательно ручной) нужно поставить, чтобы переключении фаз они шли как-то по кругу, т.е. чтоб не одну линию переключать, а сразу все? Я себе подумываю что то такое поставить prom.ua/p1617133576-pereklyuchatel-faz-spamel.html?utm_source=google_pmax&utm_medium=cpc&utm_content=pmax&utm_campaign=Pmax_cpa_war_elektrooborudovanie&gclid=Cj0KCQiA14WdBhD8ARIsANao07iTObVRhqiRx7Fq9VH30I3i6waU596nBJLKHMNgNgNN4sWECZn6zF8aAskmEALw_wcB Но их нужно 3 штуки на каждую фазу свой Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 20 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2022 14 минут назад, mib сказал: Но их нужно 3 штуки на каждую фазу свой та отож. Боюсь отец запутается в трех переключателях. На яхте у нас был переключатель-менял местами стартерную батарею и батарею бортового питания. Очень удобно - если стартерную высадили (дизель старый был - плохо заводился) - одним движением поменял местами батареи Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 20 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2022 8 минут назад, Dendnepr сказал: та отож. Боюсь отец запутается в трех переключателях. На яхте у нас был переключатель-менял местами стартерную батарею и батарею бортового питания. Очень удобно - если стартерную высадили (дизель старый был - плохо заводился) - одним движением поменял местами батареи Тут зависит от того какова цель, если выбирать лучшую фазу только на дом то хватит и одного на линию дома Просто в двух случаях когда лучшая будет уличная или топочная то они будут совместно с домом по простому домовая будет отключена У меня проблема только в стиралке, она не работает когда ниже 190 вольт, сейчас выкручиваемся удлинителем, благо есть рядом две розетки на других фазах Собственно я могу выкрутится одним переключателем и поставить его только на линию стиралки, но с другой стороны если поставить три это будет более универсальное решение, так как за эту зиму одна фаза на трансформаторе отгорала дважды, и я бы мог перекидывать потребителей пропавшей на рабочую, понятно что еще больше ее перекашивая но к примеру если там освещение то нагрузки 0 а комфорта 100% Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SermenK Опубліковано: 22 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 грудня 2022 Привіт! Комусь треба такі штучки? ще трішки залишилось в наявності evrosvet.com.ua/product/fonarik-lampa-na-akkumulyatore-e27-led-noas-as7w-dc3w-6400k/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=19052717244&utm_term=&gclid=EAIaIQobChMI8fa_pJ7_-wIVBrayCh2uGgDJEAQYASABEgK7y_D_BwE Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз