-electron- Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 Тобто, в СТ від ТП із зірочкою на 220 В кидаємо 4-жильний кабель (3 фази і нуль), а в будинку підключаємо котел з тенами на 380 В трикутником і споживаємо на 40% більше, ніж вийшло з ТП? А що в цьому випадку враховує особистий 3-фазний лічильник? Проста математика. В формулі потужності струм константа задана номіналом автомата. А напруга змінюється з 220 на 380. При підключені зіркою й однаковому навантажені на фазах, струм нульового провідника буде нуль. Струм буде перетікати з фази на фазу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 О чем конкретно Ваше суждение, Максим? Что если задача ограничить мощность при трехфазном подключении то автомат для этого не лучшее решение. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volt-Amper Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 Что если задача ограничить мощность при трехфазном подключении то автомат для этого не лучшее решение. Да это при любом подключении решение сомнительное. Ну а шо робыть? Дешево и относительно работоспособно. Нагрузка как правило однофазная у потребителей. Описанный Вами пример скорее экзотичен и на установку в целом не повлияет. А с учетом того, что Игорь&Ира при определении расчетной мощности принял коэффициент мощности = 1 :D, все не так уж и плохо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vit3f Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 Ні. Споживаємо на 40 % більше при тих же автоматах! І з ТП при цьому теж виходить на 40 % більше потужності. А як бути з фазним струмом, який при переході на трикутник виросте в 1.73 рази. Автомату пофіг підключення трикутник чи зірка, йому важливий струм, що протікає через нього. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 А як бути з фазним струмом, який при переході на трикутник виросте в 1.73 рази. За рахунок чого? Автомату пофіг підключення трикутник чи зірка, йому важливий струм, що протікає через нього. Саме так. Саме це і дає можливість зняти на 40 % більше потужності. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vit3f Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 За рахунок чого? Саме так. Саме це і дає можливість зняти на 40 % більше потужності. Ну теорія так каже. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 Практика каже інше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vit3f Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 Практика каже інше. Якщо не важко розмалюйте (розпишіть). Буду вдячним, та й не тільки я. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volt-Amper Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 Якщо не важко розмалюйте (розпишіть) Укуси меня ондатра... А если сейчас найдется √3 неучтенного тока? :D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 За рахунок чого? Саме так. Саме це і дає можливість зняти на 40 % більше потужності. За рахунок от того кореня з 3 про який я писав раніше. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vit3f Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 За рахунок от того кореня з 3 про який я писав раніше. То есть автомат не видит увеличеного тока, так как не умеет вычислять корень квадратный с трех. Теперь все стало на свои места. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 То есть автомат не видит увеличеного тока ... . Совсем запутался. Я уже начал думать, что сила тока остаётся прежней, а напряжение с 220 В увеличивается до 380 В и за счёт этого возрастает мощность. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vit3f Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 Совсем запутался. Я уже начал думать, что сила тока остаётся прежней, а напряжение с 220 В увеличивается до 380 В и за счёт этого возрастает мощность. А при неизменном сопротивлении нагрузки Вас ничего не смущает, при увеличении напряжения возрастет и ток, ну и потребляемая мощность само собой. Поэтому логично что при максимально возможной нагрузке при звезде если переключить на треугольник автомат выбьет раньше, если не сразу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 Нагрузка как правило однофазная у потребителей. Но все просят трёхфазное подключение, даже на 10 кВт. Добавлено через 1 минуту А с учетом того, что Игорь&Ира при определении расчетной мощности принял коэффициент мощности = 1, все не так уж и плохо. Т.е., приведенные мной пары ампер-мощность сгодятся для этой цели? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vit3f Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 Проста математика. В формулі потужності струм константа задана номіналом автомата. А напруга змінюється з 220 на 380.. С каких пор автомат стал стабилизатором тока? Добавлено через 3 минуты Но все просят трёхфазное подключение, даже на 10 кВт. Добавлено через 1 минуту Т.е., приведенные мной пары ампер-мощность сгодятся для этой цели? То они еще не знают прелестей трехфазного подключения, или думают что по 10 кВт на каждую фазу = 30кВт, но хто ж даст. Да, сгодятся. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 То они еще не знают прелестей трехфазного подключения, или думают что по 10 кВт на каждую фазу = 30кВт, но хто ж даст. У меня самого 3-фазное подключение через автомат на 40 А. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volt-Amper Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 Теперь все стало на свои места. : )) А я дождусь резюме. Занятно ведь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 С каких пор автомат стал стабилизатором тока? Я таке писав? Я написав що камрад рахує так Струм константа задана автоматом, а напруга змінюється в залежності від типу зєднання. Допустимо 20А Напруга зіркою 20*220 трикутником 20*380 Добавлено через 1 минуту То есть автомат не видит увеличеного тока, так как не умеет вычислять корень квадратный с трех. Теперь все стало на свои места. Ви якось дивно читаєте пости. Бачите букви але з них складаються дивні речі які ніхто й не писав. Добавлено через 2 минуты Совсем запутался. Я уже начал думать, что сила тока остаётся прежней, а напряжение с 220 В увеличивается до 380 В и за счёт этого возрастает мощность. Теорія змінного струму цікава річ. Там не працює банальне множення ділення. П. С. І це ще косинуси тільки бігло згадали. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 Струм константа задана автоматом, а напруга змінюється в залежності від типу зєднання. Допустимо 20А Напруга зіркою 20*220 трикутником 20*380 Абсолютно вірно! ТЕН-и різні для напруги 380 та 220! Теорія змінного струму цікава річ. Там не працює банальне множення ділення. З ТЕН-ами таки працює , Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volt-Amper Опубліковано: 20 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2019 Абсолютно вірно! ТЕН-и різні для напруги 380 та 220! З ТЕН-ами таки працює , Предлагаю добавить интригу. А какое сопротивление этого вашего ТЭН'а? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg75 Опубліковано: 21 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2019 И я маслица подкину. А мощность то, в принципе, от напряжения и не зависит, если взять формулу I в квадрате*R :D И вот тут появляется вопрос - а какое же сопротивления потребителя? А далее - какую мощность он может на себе рассеять без "пыха". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vit3f Опубліковано: 21 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2019 И я маслица подкину. А мощность то, в принципе, от напряжения и не зависит, если взять формулу I в квадрате*R :D И вот тут появляется вопрос - а какое же сопротивления потребителя? А далее - какую мощность он может на себе рассеять без "пыха". А ток с напряжением никак не связан? Добавлено через 3 минуты : )) А я дождусь резюме. Занятно ведь. Это я уже стебусь, так как -electron- никак не откроет тайну, как можно взять больше мощность при переходе с звезды на треугольник, чтоб автомат не заметил. Добавлено через 5 минут Я таке писав? Я написав що камрад рахує так Струм константа задана автоматом, а напруга змінюється в залежності від типу зєднання. Допустимо 20А Напруга зіркою 20*220 трикутником 20*380 Добавлено через 1 минуту Ви якось дивно читаєте пости. Бачите букви але з них складаються дивні речі які ніхто й не писав. Добавлено через 2 минуты Теорія змінного струму цікава річ. Там не працює банальне множення ділення. П. С. І це ще косинуси тільки бігло згадали. Струм не може бути константою при різних напругах (220 В 380 В) і R = constanta. Чи у Вас може? Я всего лишь прошу объяснить как Вы можете взять больше при переходе с звезды на треугольник и при этом автомат это не замечает, хоть ток при этом возрастет в 1.73 раза. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 21 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2019 Ну ладно. Придется писать отгадку. Берем трехфазный котел, к примеру. И автомат на 16 А трехфазный. В первом случае включаем ТЭН-ы как обычно, звездой. Т.е. каждый ТЭН подключен на напряжение 220 В. Сопротивление нагретой спирали - 13,75 Ом. Получаемая мощность - 10,56 кВт. Мощность одного ТЭН-а 3520 Вт. Ток в цепи нагревателя - 16 А. Во втором случае ТЭН-ы соединяем треугольником. Т.е. каждый ТЭН подключен на напряжение 380 В. Сопротивление нагретой спирали - 23,75 Ом. Получаемая мощность - 18,24 кВт. Мощность одного ТЭН-а 6080 Вт. Ток в цепи нагревателя 16 А. Признаю, был неправ. Мощность будет отличаться на корень из 3, т.е. в 1,7 раза, а не в 1,4. Не учел что в формуле мощности напряжение в квадрате. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 21 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2019 Это я уже стебусь, так как -electron- никак не откроет тайну, как можно взять больше мощность при переходе с звезды на треугольник, чтоб автомат не заметил Перед тим як стібатись варто відкрити оченята перечитати вдумчиво тему й може прийде розуміння що електрон такого не казав. Тоді стібун не буде виглядати клоуном. Добавлено через 8 минут Струм не може бути константою при різних напругах (220 В 380 В) і R = constanta. Чи у Вас може? Я всего лишь прошу объяснить как Вы можете взять больше при переходе с звезды на треугольник и при этом автомат это не замечает, хоть ток при этом возрастет в 1.73 раза. А я казав що можна взяти більше? В якому місці? Я показав Ігорю як Максим рахує, про корінь з трьох писав ще до того, але дехто не читає тему. Рано в пана пятниця почалась. До речі Максим не пропонує ТЕН 220 вольт комутувати на 380. Він пропонує ТЕН допустимо 2 кВт на 220 Вольт замінити ТЕНом 2.8 кВт але на 380 вольт от ті плюс 40 відсотків. Тобто підібрати тени які на тому ж струмі дадуть більшу потужність. Така в нього математика. Бачу таки пропонує 220 перекомутовувати. А не підбирати. Було б цікаво на те поглянути. До речі щоб побачити 1.7 можна було просто 380 поділити на 220. ;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vit3f Опубліковано: 21 червня 2019 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2019 Перед тим як стібатись варто відкрити оченята перечитати вдумчиво тему й може прийде розуміння що електрон такого не казав. Тоді стібун не буде виглядати клоуном. Добавлено через 8 минут А я казав що можна взяти більше? В якому місці? Я показав Ігорю як Максим рахує, про корінь з трьох писав ще до того, але дехто не читає тему. Рано в пана пятниця почалась. До речі Максим не пропонує ТЕН 220 вольт комутувати на 380. Він пропонує ТЕН допустимо 2 кВт на 220 Вольт замінити ТЕНом 2.8 кВт але на 380 вольт от ті плюс 40 відсотків. Тобто підібрати тени які на тому ж струмі дадуть більшу потужність. Така в нього математика. Бачу таки пропонує 220 перекомутовувати. А не підбирати. Було б цікаво на те поглянути. До речі щоб побачити 1.7 можна було просто 380 поділити на 220. ;) Я задавав питання і приводив розрахунки, у відповідь чув якісь утаємничені можливості обманути фізику, шо мені залишалось писати у відповідь форумським прохфесорам. До речі чи не Ви написали - https://www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=4914627&postcount=22352 "Проста математика. В формулі потужності струм константа задана номіналом автомата. А напруга змінюється з 220 на 380." - яким чином струм буде константа при зміні напруги? Пятниця тут ні до чого. Давайте в перспективі давати нормальні відповіді, щоб не заплутувати форумчан (це не тільки до Вас), а не корчити з себе умняшок. Стосовно клоуна, зверніться до цирку Вам там допоможуть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз