tekton Опубліковано: 18 червня 2018 Поділитись Опубліковано: 18 червня 2018 Так и раньше ею до конца июля особо "не пахло". Время фитофторы - август, когда после холодных ночей обильные росы выпадают. Кстати, побочный эффект от толстой мульчи - роса на замульчированных грядках намного меньше, чем на голых. Она мешает испарению влаги. И в августе у нас днем в последние два года было глубоко выше 26, а ночью - около двадцати. Короче, фитофторы в последние два года раньше сентября в своей Хмельницкой области я не наблюдал. А к этому времени основной урожай помидор уже собран. Но, раз на раз не приходится и сейчас я за своим окном вижу ливень. Нужно действовать сообразно с условиями. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 18 червня 2018 Поділитись Опубліковано: 18 червня 2018 А як підселити фітоспорин? Я роблю обприскування дріжджами на молоці, щоб не було грибкових захворювань. Поки не хворіють. Фітоспорин розвести за інструкцією та пролити з лійки мульчу. Дуже просто. Молоко працює, але майже гомеопатично . Потребує частих обробок. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Олена Опубліковано: 18 червня 2018 Поділитись Опубліковано: 18 червня 2018 Фітоспорин розвести за інструкцією та пролити з лійки мульчу. Дуже просто. Молоко працює, але майже гомеопатично . Потребує частих обробок. Дякую. Може в мене цієї зарази ще немає. Дві обробки нам вистачає. Є думка, що якщо на рослині є один гриб, інший вже не заведеться. Дріжджі - це одноклітинний гриб. Антракноз та фітофтору теж викликають гриби. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз