ZIZU Опубліковано: 21 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2016 Что с Вами, Вы плохо себя чувствуете? отнюдь, совсем наоборот ))) (с) У меня сегодня очень приятный день, все яблочки продала ! (За двумя зайцами) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
schek Опубліковано: 25 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2016 Из самого приятного - "ввел в експлуатацию" пчелодомик для апитерапии. Фото после выходных. Вот и обещанное фото. Пока в домике заселено три двадцатирамочных лежака. Новоселами стали два отводка и один небольшой рой. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
trik Опубліковано: 25 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2016 Откачал свои. Честно говоря немного удивился кол-ву и качеству меда. Даже тот улей из которого вышло два роя хорошо восстановился и дал хороший результат по меду. Но как не крути а в этом году это первая откачка меда. Давно такого не продуктивного года не было. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
medovik Опубліковано: 25 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2016 Давно такого не продуктивного года не было. У нас тоже только пошел. Люди не верят, что до сих пор нет, говорят, что везде еще в мае продавали. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
trik Опубліковано: 25 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2016 У нас тоже только пошел. Люди не верят, что до сих пор нет, говорят, что везде еще в мае продавали. У меня знакомых с десяток пасечников. Некоторые конечно умудрились откачать в июне но меда там был пшик. Я даже не дергался. Забрать последнее когда нету взятка? А потом вдруг задождит на две недели что делать? Обратно им мед нести или сироп варить чтоб с голоду не сдохли? У меня нет на этот маразм стол-ко времени. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
medovik Опубліковано: 25 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2016 Наши всю весну носили только для себя, забирать было нечего. Только сейчас понемногу пошло. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Computec Опубліковано: 26 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 26 липня 2016 Интересная тема, подписываюсь с удовольствием есть желание тож "обзавестись семейством":flag1: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
марк-антоний Опубліковано: 29 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 29 липня 2016 Всем кто начинает это дело, рекомендую почитать тут:tochok.info Пчел надо любить! Надо смотреть и учится, пробовать итд. А вообще это трудоемкий процесс. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
VTem123 Опубліковано: 29 липня 2016 Поділитись Опубліковано: 29 липня 2016 Вот и обещанное фото. Пока в домике заселено три двадцатирамочных лежака. Новоселами стали два отводка и один небольшой рой. Можете ли Вы помочь чертежами? Давно хочу такой домик... Заранее благодарю!!!!!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Stas05 Опубліковано: 2 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 серпня 2016 Добрый день! Прошу прощения, что не по теме. Может, у кого-то есть контакты оптовиков, которые принимают мед? У родственника есть около 700 кг на продажу, но цена очень низкая у них в районе (Кировоградская обл.). Не хотелось бы продавать по 25 грн./кг... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 5 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 5 серпня 2016 Добрый день! Прошу прощения, что не по теме. Может, у кого-то есть контакты оптовиков, которые принимают мед? У родственника есть около 700 кг на продажу, но цена очень низкая у них в районе (Кировоградская обл.). Не хотелось бы продавать по 25 грн./кг... Нехай ось тут попитає, там вони(гуртівники) точно є. Добавлено через 59 секунд Вот и обещанное фото. Пока в домике заселено три двадцатирамочных лежака. Новоселами стали два отводка и один небольшой рой. Цікаво, як і де(всередині чи ззовні) Ви переглядаєте сім"ї. Дякую. Добавлено через 6 минут Наши всю весну носили только для себя, забирать было нечего. Только сейчас понемногу пошло. Перший мед (липа-різнотрав"я) качнув 8-10 липня. Акація - в прольоті. Вчора(4 серпня) закінчив сонях-різнотрав"я. Хоча може за пару-трійку тижнів відкачаю весь мед і загодую цукром - є ризик падєвого меду, моя пасіка далеко від цівілізації.;) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 11 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 По поводу того как мед продавать лучше консультироваться у людей со стажем и большим опытом содержании пасеки и пчеловодстве. Так как в оптовой продаже есть свои нюансы, там должны быть документы на пасеку, сертификаты и т.п. Просто так его никто не купит. От і завуайовані реалізатори-конкуренти засвітились. Дорогенька, ми в курсі, що треба для продажу і стаж, хоч і маленький, але маємо. Ця тема не для продажу меду і бджолопродуктів. Ви б краще звернулись до адміністрації і розмістили інфу в відповідному розділі "куплю-продам". Нічого особистого. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
medovik Опубліковано: 11 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 От і завуайовані реалізатори-конкуренти засвітились. Капітане, не хвилюйтеся, пані заробляє на постінгу в Інтернеті. Сподіваюся, модератори почистять тему.;) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 11 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 Капітане, не хвилюйтеся, пані заробляє на постінгу в Інтернеті. Сподіваюся, модератори почистять тему.;) Як там Ваш пасічник, закінчив відкачку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Stas05 Опубліковано: 12 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2016 Нехай ось тут попитає, там вони(гуртівники) точно є. Дуже дякую! Будемо дивитись) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
medovik Опубліковано: 12 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2016 Як там Ваш пасічник, закінчив відкачку? Ні, ще качає потрохи. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 13 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2016 уважаемые пчеловодыподскажите плз каким средством пользуетесь против клеща ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 14 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2016 уважаемые пчеловодыподскажите плз каким средством пользуетесь против клеща ? Біпін - 10 мл на вулочку(проливаю шприцем). Можна обсипати цукровою пудрою, але тоді потрібно високе дно і сітка. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
schek Опубліковано: 17 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 17 серпня 2016 Я в этом году решил сравнить эффективность бипина и байварола. Последнего 8 полосок с прошлого года оставалось не распечатаных- на 2 семьи хватит. С начала пасичничества им пользуюсь, но цены кусаются. Бипин купил у "Мелиссы" . Первую обработку провел в прошлое воскресенье. Следующая- через неделю. Хоть взяток еще небольшой есть, после начала лечения уже качать мед не буду. Сегодня планирую сократить гнезда и начать закармливать в зиму. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S1LENCE Опубліковано: 19 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2016 Вітаю всіх з Днем пасічника ! 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 21 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2016 ... Хоть взяток еще небольшой есть, после начала лечения уже качать мед не буду. Сегодня планирую сократить гнезда и начать закармливать в зиму. Хочу переглянути сім"ї на цьому тижні і відібрати рамки з медом на зиму. Обробляти буду біпіном, як і торік, все було добре. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlaR Опубліковано: 26 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 26 серпня 2016 Уважаемые пчеловоды, а можно нескромный вопрос? Вы делаете анализ меда после выкачки? Я там по ссылке сходила - волосы дыбом. "В меде обнаружены пестициды/гербициды/антибиотики, посему он пойдет в розницу" Так это у тех, кто планировал сдавать оптом и там нужен был этот анализ. А те, кто не планирует? Проверяете, что нанесли в улей Ваши пчелки? За ними же не проследишь, куда летают и что собирают? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 26 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 26 серпня 2016 Уважаемые пчеловоды, а можно нескромный вопрос? Вы делаете анализ меда после выкачки? Я там по ссылке сходила - волосы дыбом. "В меде обнаружены пестициды/гербициды/антибиотики, посему он пойдет в розницу" Так это у тех, кто планировал сдавать оптом и там нужен был этот анализ. А те, кто не планирует? Проверяете, что нанесли в улей Ваши пчелки? За ними же не проследишь, куда летают и что собирают? Спочатку написав купу слів, але потім видалив - не хочу собі шукати ворогів. Тому скажу тільки за себе. Ні, не роблю. І ось чому. Пасіка моя розсташована на віддаленому хуторі біля річки. Бджоли збирають нектар і переробляють його в мед з рослин, які ростуть у навколишньому лісі - клен, липа, жовта та біла акація, верби, ліщина, та на луках і болотах повздовж річки Псел. Трохи достають і до полів, що за 3,5 км від пасіки. Ці рослини не обробляються пестицидами/гербіцидами. З клещем Вароа я борюсь біпіном та пластинками, просиченими рослинними препаратами, ВИКЛЮЧНО після відкачки меду та ранньої весни, коли весь корм іде на розвиток сім"ї і препарат не може потрапити до товарного меду. Тому не бачу підстав робити аналіз меду зі своєї пасіки. ... Якби Ви знали з чого бджоли п"ьють воду, то жахнулися б! Але бджола сама по собі найкращий природній фільтр - поки нектар стане медом, вона десятки разів перепускає його через свій рот, фільтруючи та збагачиючи ферментами своїх залоз. Тому літня бджола живе всього трохи більше місяця на відміну від 4 місяців осінньо/зимовою. Вибачте, якщо не зміг донести свою думку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlaR Опубліковано: 26 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 26 серпня 2016 Спочатку написав купу слів, але потім видалив - не хочу собі шукати ворогів. Тому скажу тільки за себе. Ні, не роблю. І ось чому. Пасіка моя розсташована на віддаленому хуторі біля річки. Бджоли збирають нектар і переробляють його в мед з рослин, які ростуть у навколишньому лісі - клен, липа, жовта та біла акація, верби, ліщина, та на луках і болотах повздовж річки Псел. Трохи достають і до полів, що за 3,5 км від пасіки. Ці рослини не обробляються пестицидами/гербіцидами. А что это за растения, что не обрабатываются от вредителя в период цветения и не обрабатываются от сорняков? З клещем Вароа я борюсь біпіном та пластинками' date=' просиченими рослинними препаратами, [b']ВИКЛЮЧНО після відкачки меду та ранньої весни, коли весь корм іде на розвиток сім"ї[/b] і препарат не може потрапити до товарного меду. А соседи? Как я понимаю, эти препараты могут попасть в мед не только, если сам пасечник их не в то время лечит, то и когда недобросовестные соседи это практикуют. Якби Ви знали з чого бджоли п"ьють воду, то жахнулися б! Але бджола сама по собі найкращий природній фільтр - поки нектар стане медом, вона десятки разів перепускає його через свій рот, фільтруючи та збагачиючи ферментами своїх залоз. Тому літня бджола живе всього трохи більше місяця на відміну від 4 місяців осінньо/зимовою. Если бы пчела действительно была способна все отфильтровать, то в меде не находили бы всякой бяки. Трудно представить, что антибиотики и средства защиты растений неправильные пасечники подмешивают в мед после выкачки. Вибачте' date=' якщо не зміг донести свою думку.[/quote'] Да не. Все в общем-то понятно. 3,5 км как бы не плохо, если рядом нет еще пасек, а луга и леса в цвету и пчелам хватает. Даже если и принесет с поля какую гадость, то не массово. А сколько стоит анализ сделать? Добавлено через 37 минут Ну, хорошо. У captain Grey только цветочный мед, липа, акация и т.п. Поля от него далеко и он не вывозит пчелосемьи. Но на форуме продается и гречишный мед и подсолнечник. Кто-то проверяет его? Я мед не покупаю именно из-за того, что считала невозможным реально экологически чистый мед на территории активного сельхозпроизводства. Или таки возможно? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 26 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 26 серпня 2016 А что это за растения, что не обрабатываются от вредителя в период цветения и не обрабатываются от сорняков? Це - дикі рослини, "сорняки", як Ви кажете, хто їх оброблятиме? А соседи? Как я понимаю, эти препараты могут попасть в мед не только, если сам пасечник их не в то время лечит, то и когда недобросовестные соседи это практикуют. Немає у мене сусідів, щоб обробляли картоплю антибіотиками. А пасіка найблиша за 5 км у лісництві. Если бы пчела действительно была способна все отфильтровать, то в меде не находили бы всякой бяки. Трудно представить, что антибиотики и средства защиты растений неправильные пасечники подмешивают в мед после выкачки. "Неправильні" пчєловоди лікують бджіл в період медозбору та випускають бджіл по отруєним рослинам Да не. Все в общем-то понятно. 3,5 км как бы не плохо, если рядом нет еще пасек, а луга и леса в цвету и пчелам хватает. Даже если и принесет с поля какую гадость, то не массово. А сколько стоит анализ сделать? 300 грн. Добавлено через 37 минут Ну, хорошо. У captain Grey только цветочный мед, липа, акация и т.п. Поля от него далеко и он не вывозит пчелосемьи. Но на форуме продается и гречишный мед и подсолнечник. Кто-то проверяет его? Я мед не покупаю именно из-за того, что считала невозможным реально экологически чистый мед на территории активного сельхозпроизводства. Или таки возможно? Подивіться на світлину з моєю садибою на "Гугл-Земля" Спробуйте зробити аналіз ковбасних виробів, які Ви їсте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз