Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

И хочется и колется...

NikolayII

Рекомендовані повідомлення

Доброго всім здоров"я!!!

От вже цілий місяць думаю, мучаюсь і ніяк не можу вирішити дуже важливе питання, скажімо навіть фразою Шекспіра "Быть или не быть"8-) може "колективний разум" мені допоможе?

А питання власне в наступному, купив землю під будівництво і маю тверде бажання будувати, але зараз немає достатньої сумми для початку, я собі запланував кошторис приблизно на 35к у.о. зараз є тільки третина... :cry: будівництво розподілив на такі етапи по 1 року на кожен:

1. Документація+проект+Фундамент

2. Коробка з дахом але без вікон.

3. Вікна+двері+внутрішні і зовнішні комунікації

4. Внутрішні роботи+всілякі дрібниці.

Дуже важливим рахую той момент, що майже всі будівельні роботи будем виконувати своїми силами,

Також гроші мають таку властивість з"являтись у тих, хто хоче їх заробити:\"\":

Отож хто що порадить, розпочинати з данною суммою фундамент найближчою весною чи все таки чекати більш міцного матеріального тилу ще 1 рік? :unknown:Але ж так хочеться якомога раніше переїхати до себе додому!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:Yahoo!::Yahoo!::Yahoo!:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Самый важный фактор - Вам необходимо обеспечить себя жильём ?

Если ДА, то я бы строилась. На первый этап точно хватит.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Жити є де, але хто жив з тещею і тестем (звичайно не всі:D) моє бажання переїхати зрозуміють. Так, можна і вже починати, але не хочеться через недостатній матеріальний тил не закінчити один етап і лишити наприклад стіни без даху під дощем і снігом на рік... Але я так прикидаю на фундамент документи 5к, коробка дах 12к, а далі не прорахуєш, бо не знаєш, що буде через місяць, не те, щоб через рік...Здоровий глузд каже починати поетапно вже весною, щоб ті грощі які просто лежать не з"їла інфляція, я мічусь між двома вогнями по 25 разів на день...
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Поскольку Вы живёте у тёщи, значит жить Вам фактически негде. Стройтесь.

Я собираюсь строить дачу (не дом)и квартира в Киеве у меня отличная, и родители имеют отдельную квартиру. Но, всей суммы на строительство тоже нет. Осенью были деньги на коробку, но не сложилось с проектом. Сегодня деньги разошлись, хватит только на проект и фундамент. Я бы начинала строить весной если "родиться" проект, даже без всей суммы.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Поскольку Вы живёте у тёщи, значит жить Вам фактически негде.

Добавлю: разве жизнь у тещи это жизнь??:(

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Лучший вариант - это тестя с тещей кудато сбагрить..

а где строится собираетесь?

у меня коробка под крышей с окнами обошлась 60000дол.

Даже не знаю чего насоветовать.... как для меня - стремноватый бюджет чтобы ввязываться в бой.. ну хотябы тыщ 50 чтобы было.. и что-то что можно продать накрайняк (гараж, машина, почка)...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Денег реально заложили мало...

Опишите вашу "хотелку" - площадь, этажность, материалы

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А воду, электричество, канализацию Вы посчитали?

Они тоже много денег потянуть могут (зависит от района)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Даже не знаю чего насоветовать....

 

А тут и советовать нечего: если по характеру Вы боевой авантюрист, то "ввязаться, а там разберемся". Если взвешенный и осторожный, то лучше абаждать...

ЗЫ. Если живете с тещей, то наверное не авантюрист...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В случае жизни с тещей-однозначно строиться ( даже если теща приятнейший человек)! Появится лишний стимул зарабатывать и не надо будет продавать почку :). Змінено користувачем Crash m.d.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Особливо мені сподобалось про почку!!!!! Ні, я власне здоровий авантюрист, хоча на грані з нездоровим (і це мене лякає), нормальна людина буде починати будинок з 11к? (ну хай до весни ще 5 накапає) але я прикинув по етапам і вартості матеріалів з урахуванням інфляції, то саме з ціею суммою і можна на 4 роки ввязуватись. Просто я планую будуватись в іншій області, а у нас нема таких звірячих розцінок на роботи і матеріали як у вас в столиці, де наглі будівельники і їх прораби за кожен "пук" і "взяв молоток-опустив молоток" гребуть шалені гроші, от туди і ідуть всі ваші великі тисячі, хоча до цього слід також підходити філософськи, кожен заробляє розумом а хтось обманом...:( Не ображайтесь, це ІМХО!!!

тим більше, що більшість всього планую робити з родиною або з ДЕШЕВИМИ помічниками кумами))) задарма зараз навіть друзі тобі нічого не зроблять, окрім того, що підуть з тобою на пиво за мій рахунок...:sad:

але мене лякає не так коробка, як внутрянка, от там треба витягувати друкувальний верстат і в бой!!!

А моя хотілка 9х9 без цоколя, грунтові води нижче за 5 метрів, мансардний, бітумка наверху.перекриття пустотні. Стіни газоблок АЕРОК 400 мм. на клей, фундамент монолітна залізобетонна конструкція заглибленням 110 см з розширенням внизу, замість опалубки на фундамент ЕППС. Загалом нічого лишнього, без всіляких вигинів і марнотратств:beer:

Змінено користувачем NikolayII
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...