zemlyanin_007 Опубліковано: 19 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2012 Некисло выглядят новые штрафы 4250-6000 гривен Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zemlyanin_007 Опубліковано: 19 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2012 Самое свежее, прошу прокомментировать Прикінцеві положення (имхо - бред) zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4220-17/print1326871384624199 Никак не могу осилить:D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
miccca Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 скажите а кто то выезжает смотреть есть ли строение или нет? может пойти и строительный паспорт делать "типа у меня только участок" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Garona Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 Правы в том, что было 850 грн. Все верно: с 19.01.2012 года штрафы стали выше: "від двохсот п'ятдесяти до трьохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян". Этот штраф касается исключительно "юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (суб'єктів містобудування) за правопорушення у сфері містобудівної діяльності". а, точно, вы правы) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Garona Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 скажите а кто то выезжает смотреть есть ли строение или нет? может пойти и строительный паспорт делать "типа у меня только участок" Ну тут ИМХО еще такой момент - инспектор еще должен доказать что это именно объект строительства Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 Уважаемый apxitektop, меня смущает именно определение "суб'єктів містобудування": з-н Украины "Про регулювання містобудівної діяльності" говорит следующее: Не получится так что начнут сшибать за то что по упрощенному порядку вводится в эксплуатацию штрафы по 10 минималок? Потому как именно это и будет происходить, если исходить из того как написано в законах... ИМХО, не будет (или так - не должно быть), поскольку в ЗУ Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності четко указано что: "Цей Закон встановлює відповідальність юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (суб'єктів містобудування) за правопорушення у сфері містобудівної діяльності. ... 1. Правопорушеннями у сфері містобудівної діяльності є протиправні діяння (дії чи бездіяльність) суб'єктів містобудування - юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, що призвели до невиконання або неналежного виконання вимог, установлених законодавством, будівельними нормами, державними стандартами і правилами.". 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Garona Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 Ага, уже разобрался - не заметил что "юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців") ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Viorel Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 скажите а кто то выезжает смотреть есть ли строение или нет? может пойти и строительный паспорт делать "типа у меня только участок" .....дополню вопрос, в такую погоду кто-нибудь выедет смотреть? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Некто Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 Ну тут ИМХО еще такой момент - инспектор еще должен доказать что это именно объект строительства поподробнее этот момент пожалуйста можно? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Garona Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 поподробнее этот момент пожалуйста можно? Конституция Украины: Стаття 30. Кожному гарантується недоторканність житла. Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду. У невідкладних випадках, пов'язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, можливий інший, встановлений законом, порядок проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду і обшуку. УПК: Стаття 14-1. Недоторканність житла, охорона особистого життя громадян, таємниці листування, телефонних розмов і телеграфних повідомлень, банківських вкладів та рахунків Громадянам гарантується недоторканність житла. Ніхто не має права без законної підстави увійти в житло проти волі осіб, які проживають в ньому. Особисте життя громадян, таємниця листування, телефонних розмов і телеграфних повідомлень, банківських вкладів та рахунків охороняються законом. Как-то так, я думаю; Возможно я ошибаюсь, пусть квалифицированные юристы меня поправят в этом случае)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
miccca Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 так а при чём тут эти законы которые вы привели...просто у меня сосед строится, делал всё законно с разрешением на строительство и тд. год назад. к ниму ни кто не приходил, приходили уже потом... пожарники и тд. на другом этапе строительства. поэтому я и думаю, как сейчас? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Garona Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 При том что частных/садовых домов, что построены без разрешений у нас в разы больше; и если ранее ГАСК просто сидел и выписывал штрафы, то щас они получили OVER 9000 всяких полномочий: (ст. 41 з-на "Про регулювання містобудівної діяльності") search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/T113038.html#457 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Viorel Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 скажите а кто то выезжает смотреть есть ли строение или нет? может пойти и строительный паспорт делать "типа у меня только участок" Узнал со слов "решалы": как только в ГАСКЕ принимают уведомление о начале строительства, районным работникам приходит СМС-ка с адресом земельного участка и т.п. Этот работник выезжает на объект (участок) и фотографирует его вместе со всеми постройками (если они там есть). Потом фотографии сбрасывает в ГАСК. То есть, если постройки есть - ждите штрафа. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Некто Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 Узнал со слов "решалы": как только в ГАСКЕ принимают уведомление о начале строительства, районным работникам приходит СМС-ка с адресом земельного участка и т.п. Этот работник выезжает на объект (участок) и фотографирует его вместе со всеми постройками (если они там есть). Потом фотографии сбрасывает в ГАСК. То есть, если постройки есть - ждите штрафа. Спрошу еще раз, может кто знает ответ. Итак строюсь, в своем поселке и на своей улице, не один только я - все, кто отстроился кто в процессе. У меня самострой на все 100%, ни ГАСК, ни БТИ обо мне не знают (во всяком случае я о себе не заявлял). В декабре был инспектор ГАСКа, посещал объекты которые у него были видимо заявлены, заодно "интересовался" другими участками, где ведется строительство. Т.к. моя стройка в этот день отдыхала, следовательно мне удалось избежать знакомства с ним. Как быть в следующий раз, когда избежать встречи не удастся: - хендехох, как овечка на заклание бекать - включить дурку: "я не я и хата не моя" - надолго ли поможет? - применить методы правовой борьбы: требовать удостоверение, предписания, основания, запись разговора на пленку(еще что, чего я не знаю)- в результате вежливо на основании (чего?) послать... С гаишниками научились воевать, а тут цена вопроса гораздо выше... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dms Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 Спрошу еще раз, может кто знает ответ. Итак строюсь, в своем поселке и на своей улице, не один только я - все, кто отстроился кто в процессе. У меня самострой на все 100%, ни ГАСК, ни БТИ обо мне не знают (во всяком случае я о себе не заявлял). В декабре был инспектор ГАСКа, посещал объекты которые у него были видимо заявлены, заодно "интересовался" другими участками, где ведется строительство. Т.к. моя стройка в этот день отдыхала, следовательно мне удалось избежать знакомства с ним. Как быть в следующий раз, когда избежать встречи не удастся: - хендехох, как овечка на заклание бекать - включить дурку: "я не я и хата не моя" - надолго ли поможет? - применить методы правовой борьбы: требовать удостоверение, предписания, основания, запись разговора на пленку(еще что, чего я не знаю)- в результате вежливо на основании (чего?) послать... С гаишниками научились воевать, а тут цена вопроса гораздо выше... От ГАИшников Вы отбились и поехали дальше. А от БТИ? Рано или поздно Вы придете к ним. Ну послали Вы их сегодня - а завтра Вам газ проводить, или вообще продавать-дарить-завещать надумаете? И какой смысл портить отношение? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndKo Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 Правы в том, что было 850 грн. Все верно: с 19.01.2012 года штрафы стали выше: "від двохсот п'ятдесяти до трьохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян". В контексте обсуждения штрафов уточните пжл смысл следующей статьи: II. Прикінцеві положення 1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім підпункту 1 пункту 1 розділу I цього Закону у частині виключення статті 97 Кодексу України про адміністративні правопорушення ( 80731-10 ), який набирає чинності з 1 січня 2013 року. Ведь согласно ей читаем: Стаття 97. Самовільне будівництво будинків або споруд Самовільне будівництво будинків або споруд, а так само самовільна зміна архітектурного вигляду будинків або споруд під час експлуатації- тягне за собою накладення штрафу на громадян від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від дев'яти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Вот, например, если кто-то построил дом в 2010 или 2011г еще до начала приема ГАСКом уведомлений, то какой штраф применим?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Некто Опубліковано: 20 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2012 От ГАИшников Вы отбились и поехали дальше. А от БТИ? Рано или поздно Вы придете к ним. Ну послали Вы их сегодня - а завтра Вам газ проводить, или вообще продавать-дарить-завещать надумаете? И какой смысл портить отношение? завтра, дело в том, что я построюсь, насобираю денег и пойду целенаправленно кормить отечественную бюрократию, а сегодня мне ну уж очень как-то не хочется, чтобы кто-то ставил палки в колеса. которые пока еще крутятся. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dms Опубліковано: 21 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2012 завтра, дело в том, что я построюсь, насобираю денег и пойду целенаправленно кормить отечественную бюрократию, а сегодня мне ну уж очень как-то не хочется, чтобы кто-то ставил палки в колеса. которые пока еще крутятся. Я бы в контры не ставал, согласно кивал, "да-да, нарушил, каюсь, завтра - или когда построюсь - обязательно приду, "покаюсь". А если Вы его сегодня в три шеи с участка, то завтра он таки Вам это дело вспомнит. Думаю, если он станет ставить палки в колеса завтра, а не сегодня, Вам легче не станет. Зачем-же портить отношения-то? Впрочем -дело Ваше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Stich000 Опубліковано: 21 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2012 мне нравится эта часть закона Порушення строків реєстрації (відмови в реєстрації) декларації про початок виконання підготовчих робіт та декларації про початок виконання будівельних робіт, видачі (відмови у видачі) дозволу на виконання будівельних робіт, реєстрації (відмови в реєстрації) декларації про готовність об'єкта до експлуатації та видачі (відмови у видачі) сертифіката, який видається у разі прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта, вимагання під час реєстрації таких декларацій та видачі дозволів і сертифікатів документів, не передбачених законодавством, видача сертифіката про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта, збудованого з порушенням будівельних норм, - тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. куда жаловаться и как действовать, если незаконно отказали? или вовремя не зарегистрировали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kymsan Опубліковано: 22 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 22 січня 2012 так если строишься своими силами без привлечения сторонних строителей и до сих пор не зарегистрировали уведомление, какой будет штраф? Для юр. лиц и предпринимателей - закон четко прописал. А для рядовых граждан, строящих себе небольшой коттедж?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Garona Опубліковано: 23 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 23 січня 2012 мне нравится эта часть закона Порушення строків реєстрації (відмови в реєстрації) декларації про початок виконання підготовчих робіт та декларації про початок виконання будівельних робіт, видачі (відмови у видачі) дозволу на виконання будівельних робіт, реєстрації (відмови в реєстрації) декларації про готовність об'єкта до експлуатації та видачі (відмови у видачі) сертифіката, який видається у разі прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта, вимагання під час реєстрації таких декларацій та видачі дозволів і сертифікатів документів, не передбачених законодавством, видача сертифіката про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта, збудованого з порушенням будівельних норм, - тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. куда жаловаться и как действовать, если незаконно отказали? или вовремя не зарегистрировали? Ну в законе же сказано: (Стаття 36. Декларація про початок виконання будівельних робіт)4. Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю відмовляють у реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт, якщо декларація подана чи оформлена з порушенням встановлених вимог. Рішення про відмову в реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт приймається у строк, передбачений для реєстрації декларації. 5. У разі якщо інспекція державного архітектурно-будівельного контролю не зареєструвала декларацію про початок виконання будівельних робіт або не прийняла рішення про відмову в її реєстрації в установлений цією статтею строк, право на виконання будівельних робіт виникає на одинадцятий робочий день з дня, коли декларація повинна бути зареєстрована, а рішення про відмову - прийнято. У такому разі декларація вважається зареєстрованою. Это средство "вставки пистонов" своим )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Экономный Опубліковано: 23 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 23 січня 2012 (змінено) уважаемые специалисты разложите по полочкам ситуацию и варианты ее решения: куплен участок в 2010м, госакт в процессе переоформления (был с кадастровым номером 2008го года образца зелененький), отметки не ставил пока еще... дом построил в 2011 по проекту до 300м.кв. ... я так понимаю первый этап договориться с землеустроителем который выезжает на местность при оформлении стройпаспорта (по отзывам вопрос решается недорого) второй этап это обсуждение того же вопроса с представителем ГАСКА который существенно менее сговорчив. ход мысли правильный или ГАСК не выезжает на местность? Змінено 20 березня 2012 користувачем apxitektop Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Viks Опубліковано: 26 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 26 січня 2012 Вступил в силу закон об увеличении штрафов за правонарушения в сфере градостроительства Согласно закону, в частности, штраф для граждан-заказчиков объекта строительства за нарушение норм законодательства, строительных норм, государственных стандартов, правил и утвержденных проектных решений во время строительства, реконструкции, реставрации, капитального ремонта зданий или сооружений увеличивается до 50 необлагаемых минимумов доходов граждан (нмдг), тогда как в настоящее время действует норма штрафа от 10 до 50 нмдг. В случае если в течение года подобные действия совершены повторно, штраф для заказчиков объектов строительства и должностных лиц будет составлять 100 нмдг. Закон вступает в силу с 27 января текущего года korrespondent.net/business/realestate/1311979-vstupil-v-silu-zakon-ob-uvelichenii-shtrafov-za-pravonarusheniya-v-sfere-gradostroitelstva Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
biger Опубліковано: 26 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 26 січня 2012 Если честно, столько пунктов штрафов, что уже непонятно, сколько на самом деле обойдется штраф за самострой и ввод его в эксплуатацию. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dms Опубліковано: 26 січня 2012 Поділитись Опубліковано: 26 січня 2012 В случае если в течение года подобные действия совершены повторно, штраф для заказчиков объектов строительства и должностных лиц будет составлять 100 нмдг. Закон вступает в силу с 27 января текущего года А если норма при строительстве нарушена, но в течении года не исправлена. Это как - будет считаться повторнім нарушением? Зная "потребности" наших чиновников - могу предположить, что да. Или ошибаюсь? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз