tiholaz Опубліковано: 11 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 Добрий день всім завітавшим. Ітак, в декількох словах про моє будівництво: -земельну ділянку мені з новоспеченою дружиною пообіцяв подарувати тесть з тещею як весільний подарунок; -я зайнявся оформлення існуючої недобудови на ділянці для переоформлення її в подальшому на нас, і збиранням всіляких непотрібних справок... багато біганини, багато грошей і нервів; -в результаті переоформлення ділянки та недобудови (дарування); -знову біганина за справками, підписами, дозволами на розробку проекта на будинок, та пошук проектанта, який себе показав з поганої сторони. Його участь закінчилася тим, що він оформив як небудь мою ідею на папір; -отже згодом в мені видають дозвіл на будівництво. Я неймовірно радий що зміг це все подолати, та ще й по закону України. На це все пішло 9 місяців. На дворі початок листопада 2009р, я почав будувати. Роскажу коротко в словах, а після фото. Розрахунок потрібних матеріалів, доставок, робіт, часу на фундамент (піідвал). Потім сам процес і в результаті на перший мороз з снігопадом в мене стоїть цоколь з перекриттям. Потім всю зиму зварні роботи, мілкі бетонні з антифрізами, планування, доставки, підготовка до весняного будівництва. З початком весни я розпочав перший поверх, заливав я його 7 днів, по підрахунках в цей період я перекидав у відрах 36тон бетону, добре що замішували та носили інші люди, а не я сам. Через день в мене родився син, я на родах, в роддомі 3 дня, спина боліла так, що сина більше 10 хвилин на руках не міг тримати, але та біль-ніщо в порівнянні з тою радістю. Дещо про робітників - розпочинати самому було страшно, нічого не знав, не вмів, тому просив тестя і його так звану бригаду, з ними я склав фундаментні блоки і залив пояс, ще я їх наймав на перший поверх в поміч з бетонами. в подальшому буду уточнювати що мені допомагали люди. Далі. поки стигне бетон в термоблоках першого поверху, я з тестем будую простінки, після накриваємо плитами, ще лиємо одне монолітне перекриття - коробка першого поверху готова. Далі підготовка до другого поверху(мансардного? напівповерх? до сих пір не знаю як він правильно називається). Планування, закупівля, доставка матеріалів, підготовка і як не дивно сама робота. З розрахунків - на другий поверх пішло до 9 кубів бетону. Заливав знову сам, а замішували і носили двоє людей. Загалом все було налагоджено по відношенню з першим поверхом. Отже другий поверх готовий, лив я його 5 днів, тепер треба накривати це все. Далі розрахунки, планування, закупівля та доставка матеріалів, підготовка до монтажу. Отже на монтажі ферм перекриття та самої металочерепиці було 4 чоловіка включаючи мене, одному платив, потім брат і тесть. Да, окрема подяка брату, він поміг мені в плануванні всього, і в деяких випадках моральна підтримка. Далі про дах. Взагалом основна робота по даху зайняла до неділі часу, але в проміжку обрешітка та металочерепиця... цей проміжок був довгим, сама доставка металу затянулясь, діло дойшло до адвоката, та "компенсацію" за несвоєчасну доставку товару, але я цей час використав вірно, докінчив з деревом, підрізання стропил, пабивання вітрових планок і так далі... все ж робиться вперше, все наперед знати дуже важко. Ще залишились в мене не оброблені витяжні канали, їх мені доробили тільки неділю назад, наняв людей - не хотів вже сам там лазити, але пожалів тому що зробили як небудь. Отже ніби коробка накрита дахом в мене є. Це ніби середина літа вже. Потім монтаж вікон, зварка вхідних дверей і вже є закритий будинок. Тепер попробую викласти трохи фото, а решту трохи пізніше викладу. Це фото 11.2009р. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ХХХХ Опубліковано: 11 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 очень толковая планировка у вас. респект! удачи в стройке! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tiholaz Опубліковано: 11 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 План повністю сам придумав. 12.2009рік. Їду заливати теплі підлоги, вечером постараюсь поповнити фотоальбом.12й Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tiholaz Опубліковано: 11 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 01.2010рік. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tiholaz Опубліковано: 11 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 02,2010рік. Всі фото не помістились цього місяця. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Optimalist Опубліковано: 11 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 очень толковая планировка у вас. респект! Зря не предусмотрели санузел на втором этаже. Спускаться ночью по темной лестнице . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tiholaz Опубліковано: 11 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 03,2010рік На другому поверсі є деякі зміни відносно проекта і там буде туалет. 3 спальні залишаються. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tiholaz Опубліковано: 11 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 Продовження 03.2010рік Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mario's Опубліковано: 11 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 несьемная опалубка, из пенополистирола? отличная газовая камера Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tiholaz Опубліковано: 11 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 04.2010рік. Передивляюсь з дружиною і аж моторошно... не віриться що сам все це зробив... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tiholaz Опубліковано: 11 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 несьемная опалубка' date=' из пенополистирола? отличная газовая камера[/quote'] Несьемная опалубка, из пенополистирола вы правы. Про газовую камеру не понял. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dex-paketa Опубліковано: 11 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 Несьемная опалубка, из пенополистирола вы правы. Про газовую камеру не понял. Та то бот, забейте Просто не обращайте внимания. Как на какашки, которые по дороге встречаются. Просто переступите и идите дальше ;) 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tiholaz Опубліковано: 11 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 Це був 5-ий місяць цього року. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МЭН Опубліковано: 11 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 несьемная опалубка' date=' из пенополистирола? отличная газовая камера[/quote'] Очередной" Ветер".надо по сути а камера не камера каждый решает сам. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tiholaz Опубліковано: 12 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2010 06.2010рік. Про двері вхідні: (смішно було) думав купувати у майстрів готові двері, але по висоті їх не вистачало (стандартних), а по ціні заказних... вирішив сам варити за такі гроші. Пішов подивився на готові, на конструкції їхні і підібрав собі одну, прощитав та купив матеріал, почав зварювати. А коли вже готове полотно вставив в лутку (до речі було дуже важко самому це зробити) і приварив навіси, то при першому відкритті вони з грохотом впали до землі, добре що не на мене. Я був шокований коли виявив причину падіння - навіси не вверх ногами приварив... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tiholaz Опубліковано: 12 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2010 07.2010рік Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
мастерок Опубліковано: 12 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2010 Привет земляку!А где конкретно строитесь?Я на Жовтневом уже 7 год мучаю свой домик,а у Вас всё так правильно и красиво,аж зависть берёт,белая. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AНДРЮША Опубліковано: 12 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2010 Перегородки в четверть кирпича? Не мало, а если розетки ставить, дырка насквозь будет? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nat Опубліковано: 12 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2010 tiholaz, приветствую Вас в "Клубе термодомистов (с)" ! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
мастерок Опубліковано: 12 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2010 Перегородки в четверть кирпича? Не мало, а если розетки ставить, дырка насквозь будет? Да Вы шо!Возьмите рулетку и замеряйте глубину стандартного подрозетника-4 см,а стена в четверть кирпича с штукатуркой имеет минимум 10 см,насквозь никак не получаеться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AНДРЮША Опубліковано: 12 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2010 "Насквозь" - это гипербола. Думаю вы согласитесь, что в термодоме, для большей теплоемкости, желательны кирпичные стены потолще, да и шумоизоляция была бы выше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tiholaz Опубліковано: 12 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2010 Привет земляку!А где конкретно строитесь?Я на Жовтневом уже 7 год мучаю свой домик,а у Вас всё так правильно и красиво,аж зависть берёт,белая. Моя стройка в с.Должок. Я єто все ровно за год слепил Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tiholaz Опубліковано: 12 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2010 (змінено) "Насквозь" - это гипербола. Думаю вы согласитесь, что в термодоме, для большей теплоемкости, желательны кирпичные стены потолще, да и шумоизоляция была бы выше. Перегородки я ложил все на ребро, кроме стен там где лесница хотелось покрепче, так как они несут перегородки еще не существующие на втором єтаже и лесница на них висит, с обоих сторон штукатурка, шумоизоляция меня пугает только с наружних стен, а если я услышу жену или ребенка из-за стены думаю это не страшно Змінено 12 листопада 2010 користувачем tiholaz Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tiholaz Опубліковано: 12 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2010 08,09.2010рік 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
K_ira Опубліковано: 12 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2010 Гарно у вас все виходить, навідь саморобні металічні двері. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз