gokostik Опубліковано: 29 жовтня 2010 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2010 Доброго дня друзі! Завдяки нашому супер форуму я зробив ось такий трьох-сеційний септік: Він буде присипатися землею десь в 50 см. Тепер повстало питання з дренажем після третьої камери (у всіх трьох камерах дно забетоновано). я вивів от таку трубу з насвердленними дирками: а в яму насипав багато щебня великої фракції: Як правильно присипати цим щебнем трубу - адже коли він буде просідати - то може поламає мою трубу? І ще питання чи слід обматувати цю трубу нитканкою чи тільки сам щебінь поверсі? Дренажне поле буде більше - це тільки його початок - труба заходить далі і там також буде щебінь. І останнє притання - про вентиляційну трубу - вона має проходити через цей дренаж? щоб бактерії під землею також дихали? чи просто входити в третій камері, і виходити на даху будинку? Порадьте будь-ласка! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
_dim_ Опубліковано: 29 жовтня 2010 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2010 можна було трубу не дирявити на 360*, а тiльки знизу, щоб не збирала дощ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gokostik Опубліковано: 29 жовтня 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2010 можна було трубу не дирявити на 360*, а тiльки знизу, щоб не збирала дощ Дякую! це було логічно але я не додув ну нічо там ще багато буде труби добре шо всю не напортив ;) цю накрию салафанчеком вона доречі так і сильніша буде. Як на рахунок вентиляційної труби звідки має бути вхід? Може зверху цю трубу вже пісочком присипати? Чи ще в мене була ідея покласти на неї половинку азбестової труби по типу це щит Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Korni Опубліковано: 29 жовтня 2010 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2010 ....я вивів от таку трубу з насвердленними дирками:.... Труба немного неправильная - отверстия д.б. только внизу трубы. Обмотать геотекстилем, любым нетканым синтетическим материалом.... Сверху щебень не нужен. Вентиляция должна обходить септик: (ссылка устарела) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gokostik Опубліковано: 29 жовтня 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2010 Вентиляция должна обходить септик: А вентиляция самого септика? тем бактериям ведь тоже нужен воздух или это две разных трубы для вентиляции для дренажа и для септика? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Korni Опубліковано: 29 жовтня 2010 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2010 А вентиляция самого септика? тем бактериям ведь тоже нужен воздух..... С точностью до наоборот. В септике анаэробные бактерии, а в дренаже - аэробные. Будет полезным почитать статьи Ратникова. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 30 жовтня 2010 Поділитись Опубліковано: 30 жовтня 2010 Щебень (а не трубу) нужно обмотать геотекстилем - иначе через некоторое время щебень забьется землей. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Korni Опубліковано: 30 жовтня 2010 Поділитись Опубліковано: 30 жовтня 2010 Щебень (а не трубу) нужно обмотать геотекстилем -.... Ну, да. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ziv71 Опубліковано: 30 жовтня 2010 Поділитись Опубліковано: 30 жовтня 2010 Обмотать геотекстилем - обязательно. Раз уж наделали сверху дырок, то можете положить просто сверху клеену, тогда дождь в нее попадать не бу, но эт не обязательно. И купите песок, лучше речной, засыпте трубу, с верхом, а потом уже сыпте щебень, так он падая не нанесет вреда трубе. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gokostik Опубліковано: 10 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2010 Дренажну трубу вже частково засипав, дякую за поради - я її згори обклеїв таким собі міцненьким скотчем-лентою. Друзі, а чи можна ось так влаштувати вентиляцію? Вибачаюся за таке собі образотворче мистецтво але я думаю логіку можна вловити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Korni Опубліковано: 10 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2010 ....Друзі, а чи можна ось так влаштувати вентиляцію? ..... Конечно, можно! Но лучше сделать правильно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gokostik Опубліковано: 10 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2010 InSan так зробив? чи все ж обійшов септик? to Олександр Korni - а чим так гірше? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Korni Опубліковано: 10 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2010 ....to Олександр Korni - а чим так гірше? Уже отвечал: С точностью до наоборот. В септике анаэробные бактерии, а в дренаже - аэробные. Будет полезным почитать статьи Ратникова. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bio7 Опубліковано: 10 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2010 InSan так зробив? чи все ж обійшов септик? to Олександр Korni - а чим так гірше? В камерах произойдет разряжение воздуха за счет их объема, а так сугубо 110 труба. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sokratus-A Опубліковано: 10 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2010 Буду делать септик. Нарисовал такую схему. Может найдете ответы, которые вас интересуют. Для того, чтобы стоки из 1-ой и2-ой камеры выходили светлыми в 3-ю, важно перекрыть доступ кислорода, иначе 3-я камера быстро забьется и Вам придеться затем все разрывать и чистить. Удачи! 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Korni Опубліковано: 10 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2010 ....Вибачаюся за таке собі образотворче мистецтво ..... Ваше искусство идёт наперекор Закону. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gokostik Опубліковано: 11 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 Ваше искусство идёт наперекор Закону Про цей закон я чув) тільки я собі уявляю, шо все буде саме так як я намалював бо це ніякі не сполучені сосуди - це окремі камери з переливами на різних рівнях. І все буде відбуватися ось так - в першу камеру натікла нова "водичка" і витіснила зайву в другу камеру звідти така сама кількість перебігла в третю з якої такий самий об’єм перетік у дренаж. У всіх камерах буде різний рівень води. На мою думку От якби ми подавали би воду з третьої камери в першу то у всіх камерах був би однаковий рівень води - вона трималася б на такому рівні як вхід у першій камері. ...пройшло пять хвилин... От ще раз передивився )) ну не вірю я в таку фізику і в ці їхні закони піду завтра набирати воду в септик для тесту Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Varfolomey Опубліковано: 11 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 (змінено) я бы сверху эту трубу чем-то прикрыл - от от песка-грунта сверху, и от осадков, а может и пенопластом от промерзания. а геотекстиль, имхо, надо там, где труба собирает фильтрат и отводит его, а не наоборот, рассеивает Змінено 11 листопада 2010 користувачем Varfolomey граммю ошибка 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gokostik Опубліковано: 11 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 я бы сверху эту трубу чем-то прикрыл - от от песка-грунта сверху, и от осадков, а может и пенопластом от промерзания. а геотекстиль, имхо, надо там, где труба собирает фильтрат и отводит его, а не наоборот, рассеивает ну промерзнути воно точно не промерзне бо я його троха глибоко закопав ...а чим таким можна накрити? які у кого ідеї? звичайний пінопласт у землі кажуть не довго пролежить? чи це не так? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lavilong Опубліковано: 11 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 Почемуто никто не сказал о другом законе. По ходу на фото видны два бетонных столба.. один из них - опора ЛЭП - второй, судя по наклону - поддеживающий палец.. не думаю что проверяющий РЭС будет в восторге Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gokostik Опубліковано: 11 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 Почемуто никто не сказал о другом законе. По ходу на фото видны два бетонных столба.. один из них - опора ЛЭП - второй, судя по наклону - поддеживающий палец.. не думаю что проверяющий РЭС будет в восторге то просто такий ракурс на фото - до стовпа більше метру. Септик буде засипаний землею 50 см. Як його знайде перевіряючий? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lavilong Опубліковано: 11 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2010 то просто такий ракурс на фото - до стовпа більше метру. Септик буде засипаний землею 50 см. Як його знайде перевіряючий? работа проверяющего не выискивать септики, а проверять соблюдение норм.. их (нормы) пишут прежде всего для Вашей безопасности.. Учтите что на столб постоянно давит масса провода, и она егог (столб) "тянет".. может подумать об усилении опоры? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gokostik Опубліковано: 12 листопада 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2010 Учтите что на столб постоянно давит масса провода, и она егог (столб) "тянет".. может подумать об усилении опоры? та опора і стовп лише додатково присипаються грунтом - я їх не відкопував ні краплинки ;). Дякую за підказку, але з тим все ОК. Я все ж таки прислухався до Ваших слушних порад, і сьогодні пустив вентиляцію від дренажу повз септик. Дякую усім за увагу до теми! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Павлухан Опубліковано: 14 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2010 Буду делать септик. Нарисовал такую схему. Может найдете ответы, которые вас интересуют. Для того, чтобы стоки из 1-ой и2-ой камеры выходили светлыми в 3-ю, важно перекрыть доступ кислорода, иначе 3-я камера быстро забьется и Вам придеться затем все разрывать и чистить. Удачи! 2 вопроса по вашей схеме зачем показаны вент трубы( с заглушками) в 1 и 2 камере если они по вашему не нужны. и куда в таком случае будут уходить газообразный метан? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sokratus-A Опубліковано: 17 листопада 2010 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2010 2 вопроса по вашей схеме зачем показаны вент трубы( с заглушками) в 1 и 2 камере если они по вашему не нужны. и куда в таком случае будут уходить газообразный метан? 1. это не вент.трубы, а тех.трубы. для удаления пленки, которая образуется. 2. метан будет уходить через фановую трубу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз