Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сюрпризы ГАИ!

Валерий Валентинович

Рекомендовані повідомлення

Точно не помню - там какие-то изменения внесли в Закон "Про судоустрій".

Почитайте на досуге блог Тетяны Монтян, например, вот это: blogs.pravda.com.ua/authors/montyan/4c691a75e0a5b/

 

а, ну это давно было... в 2010 еще...

 

касательно штрафплощадок:

 

Стаття 265-2. Тимчасове затримання транспортних засобів

 

У разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено порушення, передбачені частинами першою, другою, третьою, четвертою, шостою і сьомою статті 121, статтями 1211, 126, частинами першою, другою, третьою і четвертою статті 130, статтями 1321, 2061 цього Кодексу, працівник Державної автомобільної інспекції тимчасово затримує транспортний засіб шляхом блокування або доставляє його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку (якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху), в тому числі за допомогою спеціального автомобіля - евакуатора. Про тимчасове затримання робиться відповідний запис у протоколі про адміністративне правопорушення.

 

Після тимчасового затримання транспортного засобу працівник Державної автомобільної інспекції зобов'язаний надати особі можливість повідомити про тимчасове затримання транспортного засобу та своє місцезнаходження іншу особу за власним вибором і вжити заходів щодо повернення автомобіля до місця постійної дислокації, а також забороняє експлуатацію транспортного засобу до усунення несправностей, виявлених у процесі його огляду.

 

Транспортний засіб може бути тимчасово затриманий на строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але не більше трьох днів з моменту такого затримання.

 

Після закінчення триденного строку тимчасового затримання транспортного засобу особа має право звернутися за отриманням тимчасово затриманого транспортного засобу. Таке звернення особи є обов'язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення справи про адміністративне правопорушення.

 

За подання такого звернення та повернення особі тимчасово затриманого транспортного засобу не може стягуватися плата.

 

Порядок тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках та стоянках визначається Кабінетом Міністрів України.

 

 

это по КОАП... в развитие этого - есть порядок:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 17 грудня 2008 р. N 1102*

 

 

ПОРЯДОК

тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках

 

1. Цей Порядок визначає процедуру тимчасового затримання, зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках та їх повернення.

 

2. Тимчасове затримання транспортного засобу уповноваженою особою Державтоінспекції проводиться у випадках, передбачених статтею 2652 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема у разі, коли неможливо усунути причину затримання на місці виявлення адміністративного правопорушення, і передбачає примусове припинення використання такого транспортного засобу шляхом його блокування за допомогою технічних пристроїв або доставлення на спеціальний майданчик чи стоянку, якщо транспортний засіб створює значні перешкоди дорожньому руху.

 

(абзац перший пункту 2 із змінами, внесеними згідно з

*постановами Кабінету Міністрів України від 11.02.2009 р. N 94,

від 14.10.2009 р. N 1136)

 

Уповноваженим особам Державтоінспекції забороняється брати участь у здійсненні блокування або евакуації транспортних засобів у випадках, не передбачених законом.

 

(пункт 2 доповнено абзацом другим згідно з постановою

*Кабінету Міністрів України від 11.02.2009 р. N 94)

 

3. Доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку здійснюється за допомогою спеціальних автомобілів - евакуаторів (далі - евакуатор), у тому числі тих, що належать підприємствам, установам та організаціям, які провадять діяльність, пов'язану з транспортуванням транспортних засобів, і з якими Державтоінспекцією укладені в установленому порядку договори.

 

4. Для доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку уповноважена особа Державтоінспекції викликає евакуатор через чергового по підрозділу Державтоінспекції.

 

(абзац перший пункту 4 із змінами, внесеними згідно з

*постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2009 р. N 94)

 

Після прибуття евакуатора уповноважена особа Державтоінспекції робить у присутності двох свідків і представника підприємства, установи або організації, яким належить евакуатор, запис у протоколі про адміністративне правопорушення про тимчасове затримання транспортного засобу із зазначенням:

 

1) дати, часу, місця порушення і підстави для тимчасового затримання та доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку;

 

2) посади, місця роботи, прізвища, імені та по батькові особи, яка приймає рішення про тимчасове затримання і доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку;

 

3) типу, марки, державного реєстраційного номера, переліку візуальних недоліків та пошкоджень транспортного засобу, що тимчасово затримується і доставляється на спеціальний майданчик чи стоянку;

 

4) найменування, місцезнаходження та номера телефону підприємства, установи або організації, які доставляють транспортний засіб на спеціальний майданчик чи стоянку, державного реєстраційного номера евакуатора;

 

5) адреси місця зберігання транспортного засобу;

 

6) посади, прізвища, імені та по батькові особи, яка виконує роботи з доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку.

 

До протоколу за можливості додаються фотографія транспортного засобу, що підлягає тимчасовому затриманню, і перелік речей, які перебувають в ньому.

 

Протокол підписують особа, яка прийняла рішення про тимчасове затримання транспортного засобу, особа, що виконує роботи з доставлення такого засобу на спеціальний майданчик чи стоянку, два свідки, а також водій і страховий комісар в разі їх присутності.

 

(абзац десятий пункту 4 у редакції постанови

*Кабінету Міністрів України від 11.02.2009 р. N 94)

 

5. У разі коли доставити транспортний засіб на спеціальний майданчик чи стоянку неможливо, уповноважена особа Державтоінспекції проводить його затримання шляхом блокування з дотриманням умов безпеки дорожнього руху.

 

6. У разі відсутності водія, транспортний засіб якого заблоковано, уповноважена особа Державтоінспекції залишає під його склоочисниками повідомлення про необхідність прибуття такого водія до територіального підрозділу Державтоінспекції для оформлення протоколу про адміністративне правопорушення.

 

Форма повідомлення про тимчасове затримання транспортного засобу шляхом його блокування затверджується МВС.

 

7. Розблокування транспортного засобу здійснюється уповноваженими особами Державтоінспекції після складення протоколу про адміністративне правопорушення.

 

8. Про місце зберігання тимчасово затриманого транспортного засобу уповноважена особа Державтоінспекції повідомляє водієві під час складання протоколу про адміністративне правопорушення, а за його відсутності - черговій частині територіального органу внутрішніх справ.

 

9. У разі коли водій з'являється на місці правопорушення в момент виконання робіт із завантаження транспортного засобу, уповноважена особа Державтоінспекції не проводить тимчасове затримання транспортного засобу, а оформляє протокол про адміністративне правопорушення. При цьому правопорушення повинно бути усунуте протягом максимально короткого строку.

 

У такому разі фактично виконані підприємством, установою або організацією, які провадять діяльність, пов'язану із транспортуванням транспортних засобів, роботи не оплачуються.

 

10. Транспортний засіб може бути тимчасово затриманий на строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але не більш як на три дні з дати такого затримання.

 

Строк затримання транспортного засобу обчислюється з моменту складення протоколу про адміністративне порушення, а строк зберігання - з моменту доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку.

 

11. Водій, власник (співвласник) тимчасово затриманого транспортного засобу, що перебуває на спеціальному майданчику чи стоянці, має право доступу до нього в присутності особи, відповідальної за зберігання такого транспортного засобу.

 

12. Повернення тимчасово затриманого транспортного засобу, який зберігається на спеціальному майданчику чи стоянці, здійснюється за письмовим зверненням його водія, власника (співвласника) за умови оплати ним витрат, пов'язаних з транспортуванням та зберіганням такого транспортного засобу, та пред'явлення відповідного протоколу про адміністративне правопорушення.

 

13. За транспортування і зберігання транспортного засобу на спеціальному майданчику чи стоянці Державтоінспекції справляється плата у встановленому спільним наказом МВС, Мінфіну та Мінекономіки розмірі.

 

(пункт 13 із змінами, внесеними згідно з постановою

*Кабінету Міністрів України від 11.02.2009 р. N 94)

 

14. На спеціальному майданчику і стоянці ведеться в установленому МВС порядку облік прийняття і видачі тимчасово затриманих транспортних засобів.

 

15. Спори, пов'язані із шкодою, що заподіяна тимчасово затриманому транспортному засобу і майну, яке перебуває в ньому, під час транспортування або зберігання на спеціальному майданчику чи стоянці, розв'язуються в установленому законодавством порядку.

 

____________

 

*

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

мои авто зарегистрированы на родственников, на себя ничего не регистрирую, протоколы складываю в папочку.

приду снимать авто с учета (по доверенности), что мне вспомнят?

 

 

у меня в тех. паспорт вписан друг. я не мог пройти ТО пока он не оплатил свой штраф. вот такой беспредел. :o

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

у меня в тех. паспорт вписан друг. я не мог пройти ТО пока он не оплатил свой штраф. вот такой беспредел. :o

нарушил хоть на вашем авто, или на другом? :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А решение суда уже не нужно? Т.е., любое юридическое лицо может заявить в ГИС о наличии у гражданина долга и к нему придут описывать имущество? А если этот долг не признан другой стороной, отсутствуют соответствующие документы или не выслушаны аргументы против?

Здрасьте? Как не нужно? Подразумевалоь минимальное понятие, как работает ДВС. Или вы хотите, чтобы я вам весь закон об исполнительном производстве на форуме описал? Есть перечень документов, по которым ДВС может открыть исполнительное производство для принудительного исполнения. В т.ч. приказы, выданные на основании решения суда, и исполнительные надписи нотариусов.

 

Стаття 17. Виконавчі документи за рішеннями, що підлягають примусовому виконанню державною виконавчою службою

1. Примусове виконання рішень здійснюється державною виконавчою службою на підставі виконавчих документів, визначених цим Законом.

2. Відповідно до цього Закону підлягають виконанню державною виконавчою службою такі виконавчі документи:

1) виконавчі листи, що видаються судами, і накази господарських судів, у тому числі на підставі рішень третейського суду та рішень Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті і Морської арбітражної комісії при Торгово-промисловій палаті;

2) ухвали, постанови судів у цивільних, господарських, адміністративних, кримінальних справах та справах про адміністративні правопорушення у випадках, передбачених законом;

3) судові накази;

4) виконавчі написи нотаріусів;

5) посвідчення комісій по трудових спорах, що видаються на підставі відповідних рішень таких комісій;

6) постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення у випадках, передбачених законом;

7) постанови державного виконавця про стягнення виконавчого збору, витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій і накладенням штрафу;

8) рішення інших органів державної влади, якщо їх виконання за законом покладено на державну виконавчу службу;

9) рішення Європейського суду з прав людини з урахуванням особливостей, передбачених Законом України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини".

 

Конкретно по гаишникам п.6

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

мои авто зарегистрированы на родственников, на себя ничего не регистрирую, протоколы складываю в папочку.

приду снимать авто с учета (по доверенности), что мне вспомнят?

Все что угодно. Важно, захотите ли вы с ними бодаться в суде или предпочтете молча заплатить, в т.ч. и за друга.

Это же касается и штрафов, по которым истекли сроки исковой давности

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В других регионах забирают. Информация 100%. Проводят даже рейды по стоянкам у супермаркетов, рынков и т.д.

Возможно. Если гайцы стали передавать протоколы для принудительного исполнения на ДВС. Иначе - никак и их действия в противном случае поподают под понятие самоуправство. А по самой процедуре исполнительного взыскания масса нюансов.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

...

Это же касается и штрафов, по которым истекли сроки исковой давности

Я так и не понял??

Есть за мной грешок в виде 2х не оплаченных штрафов годовалой давности. Так что, теперь машину за это могут изъять??

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я так и не понял??

Есть за мной грешок в виде 2х не оплаченных штрафов годовалой давности. Так что, теперь машину за это могут изъять??

А где я писал, что гайцы могут машины изымать?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А где я писал, что гайцы могут машины изымать?

Да вроде бы нигде. Но у нас же "страна противоречий" - ведь точно также нигде не написано, что ОНИ НЕ МОГУТ изымать авто при наличии задолженностей (каких либо).

Иными словами (для нашей Державы): что не запрещено, то - разрешено. Я об этом...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

вот, ошибся чуток - не 309 а 303 КоАП...

 

тут перечень статей, который касается вопроса обращения постановы ко взысканию:

 

 

Стаття 298. Обов'язковість постанови про накладення адміністративного стягнення

 

Постанова про накладення адміністративного стягнення є обов'язковою для виконання державними і громадськими органами, підприємствами, установами, організаціями посадовими особами і громадянами.

 

Стаття 299. Звернення постанови до виконання

 

Постанова про накладення адміністративного стягнення підлягає виконанню з моменту її винесення, якщо інше не встановлено цим Кодексом та іншими законами України. А иное установлено - ч. 1 статьи 300... должен быть уполномоченный орган, т.е. ОГИС

 

При оскарженні або опротестуванні постанови про накладення адміністративного стягнення постанова підлягає виконанню після залишення скарги або протесту без задоволення, за винятком постанов про застосування заходу стягнення у вигляді попередження, а також у випадках накладення штрафу, що стягується на місці вчинення адміністративного правопорушення.

 

Постанова про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу підлягає примусовому виконанню після закінчення строку, встановленого частиною першою статті 307 цього Кодексу.

 

Постанова про накладення адміністративного стягнення звертається до виконання органом (посадовою особою), який виніс постанову. Т.е. ГАЕЦ должен направить постанову в ОГИС...

 

Стаття 300. Порядок виконання постанови про накладення адміністративного стягнення

 

Постанова про накладення адміністративного стягнення виконується уповноваженим на те органом у порядку, встановленому цим Кодексом та іншими законами України. Т. е. ОГИСом.

 

Постанова про адміністративний арешт виконується органом внутрішніх справ у порядку, встановленому законами України.

 

У разі винесення кількох постанов про накладення адміністративних стягнень щодо однієї особи кожна постанова виконується окремо.

 

Стаття 301. Відстрочка виконання постанови про накладення адміністративного стягнення

 

 

За наявності обставин, що ускладнюють виконання постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту чи виправних робіт або роблять її виконання неможливим, орган (посадова особа), який виніс постанову, може відстрочити її виконання на строк до одного місяця.

 

Відстрочка виконання постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу (за винятком стягнення штрафу на місці вчинення адміністративного правопорушення) здійснюється в порядку, встановленому законом.

 

Стаття 302. Припинення виконання постанови про накладення адміністративного стягнення

 

За наявності обставин, зазначених у пунктах 5, 6 і 9 статті 247 цього Кодексу, орган (посадова особа), який виніс постанову про накладення адміністративного стягнення, припиняє її виконання.

 

Стаття 303. Давність виконання постанов про накладення адміністративних стягнень

 

Не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення. В разі оскарження чи опротестування постанови відповідно до статті 291 цього Кодексу перебіг строку давності зупиняється до розгляду скарги або протесту. У разі відстрочки виконання постанови відповідно до статті 301 цього Кодексу перебіг строку давності зупиняється до закінчення строку відстрочки.

 

Законами України може бути встановлено й інші, більш тривалі строки для виконання постанов по справах про окремі види адміністративних правопорушень.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Да вроде бы нигде. Но у нас же "страна противоречий" - ведь точно также нигде не написано, что ОНИ НЕ МОГУТ изымать авто при наличии задолженностей (каких либо).

Иными словами (для нашей Державы): что не запрещено, то - разрешено. Я об этом...

 

при наличии каких либо задолженностей, взысканных судом или подлежащих взысканию ввиду несудеюных процедур - машина может быть изъята госиполнителем... Так что Ваш посыл не верен. Т.е. на ТС накладывают арест и забирают либо отдают Вам на отвественное хранение с запретом использования... если все по суровому.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення. В разі оскарження чи опротестування постанови відповідно до статті 291 цього Кодексу перебіг строку давності зупиняється до розгляду скарги або протесту. У разі відстрочки виконання постанови відповідно до статті 301 цього Кодексу перебіг строку давності зупиняється до закінчення строку відстрочки.

.

А на практике, гайцам по-барабану все эти сроки . У них в компутере висят штрафы и пока вы их не заплатите, фиг снимите ТС с учета или пройдете ТО. Или судитесь. Только при этом докажите, что был отказ в оформлении.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Это же касается и штрафов, по которым истекли сроки исковой давности

 

Срок исковой давности в 3 года никто не отменял.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Срок исковой давности в 3 года никто не отменял.

 

э... погодите... исковая давность - это срок, в течении которого лицо, чьи права нарушены, может получить судебную защиту своего права... и вообще это как бы приемлемо к гражданским отношениям и иже с ними...

 

но, тут у нас кагды - админотношения... нет равенства сторон... срок на обжалование -т.е. фактически - срок для обращения за судебной защитой для лица, привлекаемого к админотвественности за нарушение ПДД - 10 дней...так по моему по КоАП...

 

Постанова уже есть... ее копию мне вручили, я ее не исполнил в 15-тидневный срок... ГАИ расслабило булки в течении 3-х мес не направило постанову на принудительное исполнение в ОГИС... - следовательна - постанова по 303 КоАП не подлеждит исполнению...

 

И если госисполнитель откроет исполнительное производство по такой постанове - я ему мозг вынесу... а потом гаишникам...

 

А Вы слегка попутали грешное с праведным.. тут не ведется речь об исковой давности...

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В моего знакомого забрали Шкоду в Киевской обл. за неуплаченый долг в размере 1200грн., причем вывсадили с машины вместе с женой мотивируя что машина в розыске,в розыск подала исполнительная служба, авто отогнали в Белую Церьков на штрафплощадку , заберал он ее почти месяц причем с ускорителями, за стоянку заплатил 65 грн\сут. , благо хоть ничего несняли. На меня по месту прописки приходило письмо с исп. на запрет витчудження движ. и недв. имущества за штраф 520грн. двухлетней давности.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В моего знакомого забрали Шкоду в Киевской обл. за неуплаченый долг в размере 1200грн., причем вывсадили с машины вместе с женой мотивируя что машина в розыске,в розыск подала исполнительная служба, авто отогнали в Белую Церьков на штрафплощадку , заберал он ее почти месяц причем с ускорителями, за стоянку заплатил 65 грн\сут. , благо хоть ничего несняли. На меня по месту прописки приходило письмо с исп. на запрет витчудження движ. и недв. имущества за штраф 520грн. двухлетней давности.

 

а тут надо дрючить ОГИС, так как обеспечительные меры должнгы быть адекватны взыскиваемому....

также надо разбераться с правомерностью наложения ареста и объявления ТС в розыск... сто пудов он не вручал другу Вашему постановление об открытии исполнительного производства и не давал срок для добровольного исполнения

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В моего знакомого забрали Шкоду в Киевской обл. за неуплаченый долг в размере 1200грн., причем вывсадили с машины вместе с женой мотивируя что машина в розыске,в розыск подала исполнительная служба, авто отогнали в Белую Церьков на штрафплощадку , заберал он ее почти месяц причем с ускорителями, за стоянку заплатил 65 грн\сут. , благо хоть ничего несняли. На меня по месту прописки приходило письмо с исп. на запрет витчудження движ. и недв. имущества за штраф 520грн. двухлетней давности.

 

А они с ключами забрали? У меня был случай когда хотели забрать машину, не за долги, а за то что я ехал в середине кортежа тогда еще Ющенко :) Сказал что я с деревни, тут все блестит - машины, магазины и не заметил спрятанных проблесковых маячков и того, что 2 машины пытались меня заблокировать с Подола до Майдана :)

В общем сказали что будет штраф за не предоставление права проезда и приказали машину везти на штраф площадку - т.е. следовать за ними. Я их послал и сказал, что я им не водитель - хотите, езжайте сами. Ключ не отдам, так как он мой и баста. Да и квитанций на штраф у кобры не было. минут 15 друг на друга по наезжали и разъехались.

Но тут сам факт - если даже и машину забирают на штраф площадку, то должен быть составлен акт изъятия, ехать куда то заставить не могут и ключи давать уж точно не нужно

Змінено користувачем Валерий Валентинович
Очепятка
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А они с ключами забрали? У меня был случай когда хотели забрать машину, не за долги, а за то что я ехал в середине кортежа тогда еще Ющенко :) Сказал что я с деревни, тут все блестит - машины, магазины и не заметил спрятанных проблесковых маячков и того, что 2 машины пытались меня заблокировать с подола до майдана :)

В общем сказали что будет штраф за непредоставление права проезда и приказали машину везти на штрафплощадку - т.е. следовать за ними. Я их послал и сказал, что я им не водитель - хотите, едьду сами. Ключ не отдам, так как но мой и баста. Да и квитанций на штраф у кобры не было. минут 15 друг на друга понаезжали и разъехались.

Но тут сам факт - если даже и машину забирают на штрафплощадку, то должен быть составлен акт изъятия, ехать куда то заставить не могут и ключи давать уж точно не нужно

Зачетная поездка:lol: Ключи он дал и справку вроде дали , да он тоже якобы не из робких Змінено користувачем Олег кровля
доп.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вы вписаны в техпаспорт или по доверенности ездили?

Вообще ни одного штрафа не платите?

вписываюсь в техпаспорт "має право керування"

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

вписываюсь в техпаспорт "має право керування"

 

Я тоже ни одного штрафа не платил. В семье 2 машины - одна лизинговая, так удобнее, а вторая на жене. И ни разу никаких претензий не было. Хотя даже от исполнительной приходили угрозы. Но забил.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Но тут сам факт - если даже и машину забирают на штраф площадку, то должен быть составлен акт изъятия, ехать куда то заставить не могут и ключи давать уж точно не нужно

Мы в таких случаях эвакуатор приганяем. Будут еще и расходы на эвакуатор включены

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

э... погодите... исковая давность - это срок, в течении которого лицо, чьи права нарушены, может получить судебную защиту своего права...

 

Если истёк срок исковой давности, может ли такое лицо заручиться поддержкой исполнительной службы в обход суда?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...