МаТраС Опубліковано: 4 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2020 В чем риск? у меня есть правило,если я с опытным грибником не собирал новый для меня гриб, я его не беру. исключения составляют грибы с мочалочкой Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 4 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2020 он именно их я не собирал. поэтому не рискну .. На базарах бувають печериці які м'яко кажучи перестояли. Відкрились шапки потемніли. Можна їх спробувати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozzy Опубліковано: 10 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 10 червня 2020 Перепутать с бледной поганкой наверно самый частый способ отравлений - сбор шампиньонов Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 12 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2020 наверно самый частый способ отравлений - сбор шампиньонов Мене парасольки-попики-марушки (називають по різному) більше напружують В цих грибів є багато варіацій схожих на поганку. Плюс сироїжки часто з ними плутають. Печериці в нас не збирають. Я беру виключно губчасті. Виняток опеньки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 12 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2020 Мене парасольки-попики-марушки (називають по різному) більше напружують В цих грибів є багато варіацій схожих на поганку. Плюс сироїжки часто з ними плутають. Як можна парасольки сплутати з сироїжками??? У парасольки тільки один віддалено схожий отруйний двійник. Але дуже віддалено. Парасольки - найкращі гриби, як на мене, то краще білих. Ну і це гриби, які взагалі можна сирими їсти, без жодної теплової обробки. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 12 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2020 Як можна парасольки сплутати з сироїжками??? У парасольки тільки один віддалено схожий отруйний двійник. Але дуже віддалено. Парасольки - найкращі гриби, як на мене, то краще білих. Ну і це гриби, які взагалі можна сирими їсти, без жодної теплової обробки. Плутають з блідою поганкою. До речі є грибники унікуми. Які бліду поганку з білим плутають. Були випадки таких отруєнь. Хоча сплутати пластинчасті з губчастими...... А на колір та смак товариш не всяк. Мені синьокорені більше за білі подобаються. Вони по формі такі самі але темні й синіють на зрізі. А ще моховики. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sicario Опубліковано: 12 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2020 А на колір та смак товариш не всяк. Мені синьокорені більше за білі подобаються. Вони по формі такі самі але темні й синіють на зрізі. А ще моховики. Моховики взагалі ніякі не подобаються в т.ч. "польські", а маслюки тимпаче - частіше червиві і муторно чистяться... так що збираю тільки підосиновики/підберезовики/білі ну і парасольки. Сушимо і на весь рік 2 трьох-літрові банки вистачає. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tischa Опубліковано: 17 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2020 Нарешті натрапив на білі гриби, бородянський район в дубині, прогулянка після роботи не прошла марно. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Soyka Опубліковано: 10 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2020 Ау! Говорят грибы появились! Кто-то уже проверял? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
trik Опубліковано: 10 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2020 Ау! Говорят грибы появились! Кто-то уже проверял? за полтора часа ведро маслят. Очень много погрызеных червяками. Если бы все были хорошие то ведро собиралось бы минут 15. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Soyka Опубліковано: 10 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2020 за полтора часа ведро маслят. Очень много погрызеных червяками. Если бы все были хорошие то ведро собиралось бы минут 15. Спасибо! А более благородные уже пошли? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 10 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2020 прошлый раз удивился, такое чудо и без единого червяка банка литровая а кто-то собирал на старо или новообуховской в последние дни?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Soyka Опубліковано: 10 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2020 прошлый раз удивился, такое чудо и без единого червяка банка литровая а кто-то собирал на старо или новообуховской в последние дни?) Супер!!!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 11 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2020 (змінено) Ау! Говорят грибы появились! Кто-то уже проверял? Сейчас пойду посмотрю на огороде. Посмотрел. Больше не мог, капает кальвадос к грибам с картошкой Змінено 11 вересня 2020 користувачем captain Grey 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 11 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2020 Сейчас пойду посмотрю на огороде. Посмотрел.шкой как сделать такой огород? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sicario Опубліковано: 11 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2020 как сделать такой огород? https://www.youtube.com/watch?v=Wvz4zZSiuw0&ab_channel=KURNATOVYCH 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 12 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2020 https://www.youtube.com/watch?v=Wvz4zZSiuw0&ab_channel=KURNATOVYCH туту удача подвернулась, обычно,грунт не катит под такой вид Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 12 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2020 как сделать такой огород? Мой огород. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 12 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2020 Мой огород. на месте вырубленного леса построились? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 12 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2020 на месте вырубленного леса построились? Тут років 700 не було лісу - заливні луки річки Псел. Мій ставочок (на фото у формі дельфіна) - залишки такого розиву, сага, як тут кажуть. Така ж сама є у лісочку, де я збираю тверді підберезовики... Хоча після 1975 року, завдяки греблям, водопілля не було... P.S. Гриби на диво не були червиві. Закрив дві баночки. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 12 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2020 Тут років 700 не було лісу - заливні луки річки Псел. Мій ставочок (на фото у формі дельфіна) - залишки такого розиву, сага, як тут кажуть. Така ж сама є у лісочку, де я збираю тверді підберезовики... Хоча після 1975 року, завдяки греблям, водопілля не було... P.S. Гриби на диво не були червиві. Закрив дві баночки. круто. я бы ради такого дела все свои 12 соток залил бы милелием этим Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 12 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2020 круто. я бы ради такого дела все свои 12 соток залил бы милелием этим Все участки рядом со мной продаются. Недорого. Я и свои 10 соток продаю. На фото - ниже огражденной части усадьбы. Только никто не покупает. Далеко от города - 25 км. Были бы свободные деньги, построил бы пансионат для грибников. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 12 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2020 Все участки рядом со мной продаются. Недорого. Я и свои 10 соток продаю. На фото - ниже огражденной части усадьбы. Только никто не покупает. Далеко от города - 25 км. Были бы свободные деньги, построил бы пансионат для грибников. да, если помимо грибов у вас что-то есть, то идея стоит жизни. только бюджетные домики с минимальными вложениями и малой площади. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 12 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2020 да, если помимо грибов у вас что-то есть, то идея стоит жизни. только бюджетные домики с минимальными вложениями и малой площади. что-то есть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 12 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2020 что-то есть. ставки с рыбой платные не? есть там уже домики? речка+,и сотни гектаров леса с грибами, кони дабл ++ что с конкуренцией или она нулевая? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз